Şimdi Ara

Ryzen 3000 kısa özet: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 3600 modelini beğendim sıfırı sanırım 1450tl 6/12

Gerisine şuan para vermem Intel hamlesini beklemeden gidip 8/16 , 12/24 ryzen almam ama render ve oyun odaklı sistem için 12/24 güzel gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben b550 chipsetlerden hala hiç bi haber alamadığım için beklemeninde bi alemi yok ne olacağımızın garantisi yok hemen dizip güzel bi sistemde oyun oynamaya başlayım dedim. b450 tomahawk aldım zaten kendini kanıtlamış bi anakart. Ramleride trident z rgb olmayan Griye Kırmızılı olanı aldım 3200 mhz cl16-18-18-38 vatandan 675 liraya.

B450 tomahawka bios güncellemesi gelmiş zaten taa haziranda. Sitesinde gözüküyor.

ryzen 3600 aldıktan sonra b450 chipsete uygulayan forumdaki kişilerden biri olucam. Önceliğim ramleri stabil şekilde 3200 mhzde çalıştırıp işlemciyide manuel 3.9 ghze oc yapmak olcak. Voltajıda ona göre az verip 3.9da stabil kalsın her türlü işimi görür zaten. 4 ve üstünde gözüm yok. Amd kendi boost yapınca 4.2 ye çok fazla voltaj veriyor diye biliyorum.

Zaten sistemin gerekli kutu açılışlarını ve testlerini burda konu açarak yaparım. Ama donanımları neyle bench edeceğim o programlara hakim değilim. Ekran kartında furmark ve unigine ı biliyorum sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Intel tarafında 2080ti gibi bir kartla ele alındığından bir miktar geride kalıyor. Ancak daha düşük seviye kartlarda arada fark olmayacağını olsa da kayda değer olmayacağını düşünüyorum.

Tek mesele hız aşırtma kabiliyetleri sıkıntı. Hoş tek çekirdekteki kazanımları IPC olarak tüm Intel tarafında öndeyken oyunlara bunu tam yansıtamaması.

3600, 9600k yerine her türlü tercih edilir ki hem daha ucuz hem performansları eşit gibi, ayrıca fazlaca çekirdek avantajı da ilerleyen yıllarda farkı lehine daha çok açacaktır.

Bırakın diğer artılarını bu bile Amd ye satış patlaması yapması için çok ciddi bir neden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Temmuz 2019; 22:19:11 >

Orijinalden alıntı: Timeguard

Yabancı adam güvenlik açıklarını düşünür arkadaş 10fps den daha çok düşünür öyle her yeri açık vermiş 50 tane yamalı (DEFOLU) işlemci kullanmaz.

Bırakın diğer artılarını bu bile Amd ye satış patlaması yapması için çok ciddi bir neden.
    Açıkçası kişisel bilgisayarımda ciddi bir tehdit olmadığı sürece bu tarz donanımsal açıkları pek umursamam ama bu açıkları kapatacağız diye performansımı da düşürecekse hop dur orada derim. Intel bu yüzden sınıfta kaldı gözümde.

Ben sanki bios ve windows sürümleri ile bir tık performans olarak inteli geçeceğini düşünüyorum.

• Suppordle kullanıcısına yanıt
    Ne bir özür mahayetinde indirim çeki bir hediye ne bir şey.. 3 Maymun yahu olcak iş değil yani herkes kişisel önemli verilerini barındırabiliyor pc sinde ciddi bitcoin hesapları vs olan insanlar var.

Yeni işlemcilerimiz güvenli dediklerinde ne kadar inandırıcı olacaklar ki bu şekilde? Perfomans kaybına zaten girmiyorum.

1. Satış oranı olan ürün intellerdi ve en çok satılan platforma daha çok özelleştirme içerir oyunlar illaki akabinde adamların oyunları yaptıkları makinelerde Workstation makinelerde inteldi 3950x ve muhtemel Threadripper 64c/128t 7nm işlemciler geldikten sonra bu durum %100 değişecek..

Amd için daha iyi optimize oyunlar göreceğiz daha verimli kullandıkça Zen çekirdeklerinin Ipc olarak önde olması sebebiylede artık ufak tefek perfomans sorunları daha hızlı giderilecek veya minimize edilecek benim açımdan oyun perfomansında bir sıkıntı yok 2560x1440p kullanıyorum Freesync ve Radeon kart ile .

Yeni nesil konsolların ZEN 2 tabanlı olması ile artık devir Amd devri.

İntel bir filimler döndürecektir lakin 1-2 oyun harici pek etkili olacaklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Temmuz 2019; 22:29:0 >

• Oyun dışı,mühendislik çizimleri için 9600k mı alsam yoksa 3600 mü arkadaşlar ? 3700x fiyat bilgisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkb -- 8 Temmuz 2019; 22:27:24 >
  • Hocam dün çok eleştirdiniz yeni nesil Ryzenleri anlamadım. 2K sistem kurma niyetim var Rtx 2080 Super kartı bekliyorum. İşlemcide kararsız kaldım 3700X-3800X mi 9700K mı diye. 9900K ve 3900X ve X570’ler de malum pek pahalı geldi.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    1 ayım var 2500 civarı çıkarsa alabilirim.

Sağolun hocam ben de 3700X’i gözüme kestirmiştim esasen ama GHZ’inin düşük olması ve OC potansiyelinin eksikliğinden de çok eleştiri almış bazı Forum kullanıcıları tarafından bu yorumlar aklımı karıştırdı biraz aslında. Gerçi bizim gibi bu işleri pek bilmeyenler forumdaki her yorumu ciddiye alırsa bilgisayar falan toplayamayız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 8 Temmuz 2019; 23:6:49 >
    MSI GTX 1080 Ti, Intel i7 8700, Samsung 970 Evo NVM.e SSD,Z370-A Pro, Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHZ, Aerocool KCAS 650W 80 Gold, Mouse: Razer Deathadder Chroma, Ekran: MSI MAG27CQ Laptop: MSI GE70 NOTEBOOK CORE İ7 4700 2.40 GHZ-16GB-1TB-17.3
  • 3700x vs 3600x ya da 3600 var mı hiç oyun testi olarak ? göremedim youtubeda falan. 3600x bile yeterli gibi aslında oyunlar için.

Ekran kartiniz 75 fpsyi ucu ucuna karşılamıyorsa sizin için oyunlarda ikisi arasında zerre fark olmaz. 2700’un ekstra çekirdekleri de daha uzun kullanımda avantaj olur. Hulasa ekran kartı yeterliyse ben 2700 alırdım. 3600 ikinci el konusunda daha iyi olabilir bu arada, satarken yani.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.