Binbaşı
03 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 259 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Apple iMac klavyesi gibi klavye arıyorum. Kablosuz, chiplet tuşlu, sessiz, konforlu olacak. Amazon'da ya da aliexpress'te muadil var ama türkiye'de bulamıyorum. Şimdiye kadar microsoft'un 500 liralık bir klavye+mouse seti umut verdi ama henüz fiziksel olarak deneyemedim. Hp modelini denedim sevmedim. dell premier serisi güzel duruyor ama türkiye'de yok. klavyemiz farklı olduğu için ilk tercihim tr-q klavye. olmazsa yurt dışını kovalayacağım.

Sizin var mı kullanıp önerdiğiniz bir marka/model?
Malum son iki senedir sürekli intel işlemcilerin açıklardan dolayı yamandığını ve yamaların performans kaybına neden olduğu haberleri okuyoruz. Intel kullanan arkadaşlar böyle bir şeyi hissettiniz mi ya da daha doğrusu test edip gördünüz mü? Nedir bu işin aslı astarı?
Alt forumlara girince uygulama ana sayfası veya forum anasayfasına geri donmek için defalarca geriye almak zorunda kalıyorum. Bilhassa ikinci el forumda gezinirken ana sayfaya donmek tam bir iskence. En alttaki mevcut navigasyon düğmeleri ekranı yukarı kaydırınca görünür hale gelirse veya sürekli yerinde durursa tek tuşla bu sorunu halledebiliriz.

İkinci el kısmındaki seçenekler ise her seferinde tıklayıp seçenekleri görüntüleme, sekmeyi seçme şeklinde çalışıyor. Birkaç alt foruma girmek icin ayni şeyi defalarca yapmak zorunda kalıyorum. Mesela satılık notebooklara girmeyi deneyin. Üç defa ayni şeyi yapıyorum. Bunun yanında düğmeler de çok küçük. Düğmeler daha büyük ve sekmeler her seferinde açık olarak gelirse daha kullanışlı olur. Sayfayı yukarı kaydırınca kaybolacaklar nasılsa, birkaç tıklamadan ziyade bir kere kaydırmak daha zahmetsiz olacaktır.
Merhaba,

D segment, konforlu bir araba arıyorum. Mazda 6 tipi ve özellikleri hoşuma gidiyor ama araçların km 260000+ civarında. Alıp 5 yıl bineceğim en az.

Tavsiye eder misiniz?
Selamlar.

Yeni bir PC kurdum. Özellikleri şöyle:

ASUS B150 PRIME MB (SIFIR)
RYZEN 5 1600 CPU (2.el)
ASUS GTX 1070 GPU (2.el)
SANDISK 480GB SSD (SIFIR)
CORSAIR 3200 MHZ RAM (2.el)
MASTERBOX5 KASA+OCZ 550W UPS (2.el) edit: PSU

Sistem açılıyor fakat ara sıra ekran tamamen kararıyor, monitör kapanmıyor ama sistem çalışmaya devam ediyor. Oyun oynayamıyorum, ekran donuyor, kapanıyor, bir süre sonra da sistem reset atıyor.

RAM, SSD ve CPU benchmarklarını yapabildim ama hiçbir ekran kartı benchmarkını bitiremedim. (heaven, gpu-z, furmark) Ekran kartı driver'ını kurarken de tonla sorunla karşılaştım ilk başlarda. Sorun ekran kartından görünüyor gibi ama internette yaptığım araştırmalarda tonla farklı sorundan da bahseden yazılar var. Kimisinin diskinde problem varmış, kimisinin PSU'su yetermizmiş vb. Bende bu sorunların olduğunu sanmıyorum ama yine forumdan yardım alayım, deneyimlere istinaden belki isabetli tahminlerde bulunuruz. Ekran kartını söküp bir internet kafeye falan gideceğim denemek için, yani umarım yaparız. Elimde başka pc, başkasından alacağım yedek malzeme yok. En iyi ihtimalle kasayı sırtlayıp pc tamircisine giderim (gerçi çoğu ürün garantili, belki vatan'da yardım ederler).

Neyse siz ne düşünüyorsunuz?
Selamlar.

Kasamda ön mavi ledi tamamen kapatmak istiyorum. Anakarta 3pin bağlantılı 200mm bir fan. Ne yapabilirim?
Forumda işlemci satan arkadaşlar var. Uygun anakart bakayım dedim ne sıfır ne de ikinci el satan yok. X99 daha yeni çıktı, ne ara silindi gitti eski nesil?
Selamlar.

LinusTips kanalında güzel bir video hazırlamışlar. Bir kasaya (CM Master Case 5) sırayla 1-2-3-4-5 tane fan takıp sistem sıcaklıklarını ölçmüşler. Test sonuçlarına göre;

1. En önemli fanlar kasanın ön tarafı ve arka tarafında konan iki fan.
2. Buna en çok katkıyı kasanın üstüne konan bir fan sağlıyor. (bu benim yorumum; doğrudan bu test edilmedi)
3. Sonra da kasanın önüne konan ikinci fan veya daha büyük fan. (en ideali bu)
4. Kasa üstüne konan ikinci fanın ise hiçbir katkısı olmuyor. Grafik aşağıda.






Elimde mini-ITX bir kasa var fanları falan değiştirilemiyor, biraz gürültülü. Yeni PSU da almışken kasayı da değiştireyim ve Mid-Tower kasa bakayım dedim. Thermaltake markası çok hoşuma gidiyor. İki tane benzer fiyattaki ürünü arasında kaldım.

1.http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8927



2.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7812



ilk kasa, Level 10, içinde bolca plastik malzeme kullanıldığı için hoşuma gitmiyor ama önündeki 200mm fan önemli bir artı benim için. Büyük fan = az ses.

ikinci kasada, X31, her şey çok iyi olmasına rağmen pencereli yapısı ve önde sadece 120mm fan olması canımı sıkıyor. 200mm olmasını isterdim. Yeni fan 60 lira. Pencere işi de hoşuma gitmiyor. Hem gösterecek bir şey yok bana kalırsa (masa altında duracak) hem de dayanıklılığı kötü olacaktır. Silent versiyonları var, ve daha pahalı, ama türkiye'de bulamadım.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Anasayfa haberlerine doğrudan ulaşabileceğimiz şekilde konunun forum içindeki yeri değiştirilsin veya yeni bir bağlantı açılsın. Popüler konuların üzerinde duracak şekilde aklıma geldi ilk.
Hakkında
Konum: İstanbul, Kağıthane
Forum İkinci El İmzası:
Ucuz al, ucuz sat.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Mesaj Sayısı: 1.986
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.289
İkinci El Bölümü Mesajları: 185
Konularının görüntülenme sayısı: 25.189 (Bu ay: 452)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.887 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.