< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Ben de 10 sene sonra ilk kez AMD ekran karti aldim. Cok guzel fiyata geldi evet ama rezalet diz boyu. Undervolt yapiyoruz isinmasin diye wattman hatasi aliyorum. Nette sunulan tum cozumleri denedim duzelmedi. DP sorunu da var zaman zaman degisik hz degerlerinde gecislerde ekranda sacma sapan karincalanmalar meydana geliyor. Bu sorunlari 2070 ile yasamadim. Bunlar yetmezmis gibi bazen gecislerde oyun hata veriyor wattman hatasi ile kapatiyor oyunu. Ulan 20 dakika oyun atip cikacagim alt tarafi, ben bunlarla ugrasmak zorunda miyim? 500 euroluk kart almisim basima gelenlere bak. 15 fps az versin ayni fiyata Nvidia alin bir gram sorun problem yasamadan kullanirsiniz. Yemisim performansini, once sorunsuz olacak.
Kart sorunsuzmus da yazilim sorunluymus, musteriyim la ben. Sorunsuz mal talep etmek hakkim degil mi, sorun yasayinca yazmayacak miyiz? Bos yapma demis bir de. Sorun yasadiginda o bos yapma diyen vatandas utanacak mi soylediginden? Amd babanizin sirketi degil. |
Biraz saçma değilmi dediğin sencede?
Amd sitesine girip en güncel driveri yükledim Ve gigabyte içinde en güncel bios u yükledim. |
Kdv indirimi bekleyip 2060super almak en iyisi eger 2800 3000tl civarinda kart aliyosaniz kart gercekten sorunsuz amd 10 yil oncede ayniydi yine ayni almayin diyince topa tutuyolar fan boy diye bi 15 fps için keyfimi kaçiramam
|
sürekli gpu driver cpu chipset mobo bios yukleyip silmekle ugrasmak istemeyen AMD mahsulu almasın
![]() |
Bu konuda başta yorum atan bir arkadaş var, isim vermek istemiyorum. Kendisini AMD' nin sahibi sanıp sağa sola saldırırcasına yorumlar atıyor. Ancak bu kadar övmesine rağmen geçen gün 1660Tİ aldı kendisi...
RX5700 almayan şu kart hakkında olumlu yorum atmasın bi zahmet. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. 3bin tl dediğimiz para neredeyse asgari ücretin 1.5 katı. Para kolay kazanılmıyor. Yurtdışında millet 500 euro vermesine rağmen çok sert eleştirebiliyorsa, ben 3 bin tl verip yerin dibine de sokarım bu kartı. 3 bin tl verip neden sürekli hata çözmekle uğraşayım? |
Nvidia samsung gibidir alırsın hiç bir şey yapmadan kullanırsın. AMD ise xiaomi gibidir bazı şeyleri yaparsan tam performans alırsın.
AMD driver konusunda bazı şeyleri daha oturtamadı. Mesela 144hz monitör ve AMD kullananlar iyi bilir AMD kartlar 144hz monitörlü sistemlerde boşta dahi maksimum frekanslarda çalışıyor bu da boşta ki kartın 30-35 derecelerde değil de 45-48 derecelerde çalışmasına sebep oluyor bizzat RX570 ve daha önce ki tüm AMD kartlarımda bu sorunu yaşıyordum ve bu sorun yeni değil yıllardır var. Üstelik sadece sıcaklık olarak değil boşta güç tüketimini de etkiliyor kart 5-6W tüketmesi gerekirken boşta 25-30W güç tüketiyor. Şuan GTX1070 kullanıyorum kart boşta 139/405 gibi düşük seviyelerde çalışıyor güç tüketimi de 10w ı geçmiyor. Yıllar önce de driverlardan renk doygunluk ayarını kaldırmıştı ulan ne uğraşıyordum eski driver kuracam da ayar yapacam diye hatta hiç unutmam sırf bu saçmalığı yüzünden 1,5 yıl falan hiç driver güncellememiştim en son kartı yenileyeceğim diye satıp nvidia almıştım. Sadece driver da değil mesela VEGA serisi çıkardı kartlar cayır cayır voltaj çekiyor ortalama 1.2v civarı ve kartları hem inanılmaz ısıtıyor hemde güç tüketimini yükseltiyor. Millet de alıp UV yapıcam da ayar tutturucam diye çırpınıyor. Geçen konusunu açmıştım işte VEGA56 aldım sıfır baktım olacak gibi değil kartı iade ettim. Yani şimdi koskoca firmanın yapamadığını insanlar evde kendi yapmaya çalışıyor. Gerçekten rezillik. AMD performans konusunda inanılmaz F/P ürünler çıkartıyor ama sorunları, problemlerini aşmak için kartı 1 yıl sonra alırsanız anca rahat ediyorsunuz. |
AMD f\p olabilir ( bende amd yi severim bu arada ) ancak şöyle düşünelim
RX 5700 = 20W fazla TDP değeri ( Daha düşük nanometreye rağmen ) , RTX yok, Nvdia kadar seri çıkartılmayan Driverlar. RTX 2060 = Daha fazla driver , daha verimli tdp değeri , daha fazla fiyat , az da olsa fps farkı , RTX Tüm bunları göz önüne alırsak Nvdia tdp değerini arttırıp soba gibi çalışan ama güçlü bir kart çıkartabilir. Ama gerek görmüyor herhalde. Ve fiyat farkınıda azaltmış olur. Ben şahsen düşük fps'ye alışığım yani ara ara gördüğüm droplar canımı sıkmaz. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnkrtkn -- 28 Ekim 2019; 20:13:32 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 28 Ekim 2019; 20:21:3 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 28 Ekim 2019; 20:27:34 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 29 Ekim 2019; 10:47:39 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |