Şimdi Ara

RX5700 Alacakmısınız Ozaman okuyun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
1
Favori
6.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almayın, çok pişman olacaksınız emin olun sadece bunu söylemek istiyorum. Bazen oyunlarda 80-90 fps alırsınız bazen ise 40-50 çok değişiyor ve driverleri çöp çok pişmanım. Ha ayrıca amd fanboyu olan arkadaşlar çok konuşacağınıza alın kartı test edin. Ben 5700XT Kullanıyorum mis gibi diyorlar dediğiniz kart zaten 5700den 15-20 fps daha fazla alıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de 10 sene sonra ilk kez AMD ekran karti aldim. Cok guzel fiyata geldi evet ama rezalet diz boyu. Undervolt yapiyoruz isinmasin diye wattman hatasi aliyorum. Nette sunulan tum cozumleri denedim duzelmedi. DP sorunu da var zaman zaman degisik hz degerlerinde gecislerde ekranda sacma sapan karincalanmalar meydana geliyor. Bu sorunlari 2070 ile yasamadim. Bunlar yetmezmis gibi bazen gecislerde oyun hata veriyor wattman hatasi ile kapatiyor oyunu. Ulan 20 dakika oyun atip cikacagim alt tarafi, ben bunlarla ugrasmak zorunda miyim? 500 euroluk kart almisim basima gelenlere bak. 15 fps az versin ayni fiyata Nvidia alin bir gram sorun problem yasamadan kullanirsiniz. Yemisim performansini, once sorunsuz olacak.
    Kart sorunsuzmus da yazilim sorunluymus, musteriyim la ben. Sorunsuz mal talep etmek hakkim degil mi, sorun yasayinca yazmayacak miyiz? Bos yapma demis bir de. Sorun yasadiginda o bos yapma diyen vatandas utanacak mi soylediginden? Amd babanizin sirketi degil.
    Bu konuda başta yorum atan bir arkadaş var, isim vermek istemiyorum. Kendisini AMD' nin sahibi sanıp sağa sola saldırırcasına yorumlar atıyor. Ancak bu kadar övmesine rağmen geçen gün 1660Tİ aldı kendisi...

RX5700 almayan şu kart hakkında olumlu yorum atmasın bi zahmet. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. 3bin tl dediğimiz para neredeyse asgari ücretin 1.5 katı. Para kolay kazanılmıyor. Yurtdışında millet 500 euro vermesine rağmen çok sert eleştirebiliyorsa, ben 3 bin tl verip yerin dibine de sokarım bu kartı. 3 bin tl verip neden sürekli hata çözmekle uğraşayım?
    Nvidia samsung gibidir alırsın hiç bir şey yapmadan kullanırsın. AMD ise xiaomi gibidir bazı şeyleri yaparsan tam performans alırsın.

AMD driver konusunda bazı şeyleri daha oturtamadı. Mesela 144hz monitör ve AMD kullananlar iyi bilir AMD kartlar 144hz monitörlü sistemlerde boşta dahi maksimum frekanslarda çalışıyor bu da boşta ki kartın 30-35 derecelerde değil de 45-48 derecelerde çalışmasına sebep oluyor bizzat RX570 ve daha önce ki tüm AMD kartlarımda bu sorunu yaşıyordum ve bu sorun yeni değil yıllardır var. Üstelik sadece sıcaklık olarak değil boşta güç tüketimini de etkiliyor kart 5-6W tüketmesi gerekirken boşta 25-30W güç tüketiyor. Şuan GTX1070 kullanıyorum kart boşta 139/405 gibi düşük seviyelerde çalışıyor güç tüketimi de 10w ı geçmiyor.

Yıllar önce de driverlardan renk doygunluk ayarını kaldırmıştı ulan ne uğraşıyordum eski driver kuracam da ayar yapacam diye hatta hiç unutmam sırf bu saçmalığı yüzünden 1,5 yıl falan hiç driver güncellememiştim en son kartı yenileyeceğim diye satıp nvidia almıştım.

Sadece driver da değil mesela VEGA serisi çıkardı kartlar cayır cayır voltaj çekiyor ortalama 1.2v civarı ve kartları hem inanılmaz ısıtıyor hemde güç tüketimini yükseltiyor. Millet de alıp UV yapıcam da ayar tutturucam diye çırpınıyor. Geçen konusunu açmıştım işte VEGA56 aldım sıfır baktım olacak gibi değil kartı iade ettim. Yani şimdi koskoca firmanın yapamadığını insanlar evde kendi yapmaya çalışıyor. Gerçekten rezillik.

AMD performans konusunda inanılmaz F/P ürünler çıkartıyor ama sorunları, problemlerini aşmak için kartı 1 yıl sonra alırsanız anca rahat ediyorsunuz.
    AMD f\p olabilir ( bende amd yi severim bu arada ) ancak şöyle düşünelim

RX 5700 = 20W fazla TDP değeri ( Daha düşük nanometreye rağmen ) , RTX yok, Nvdia kadar seri çıkartılmayan Driverlar.

RTX 2060 = Daha fazla driver , daha verimli tdp değeri , daha fazla fiyat , az da olsa fps farkı , RTX

Tüm bunları göz önüne alırsak Nvdia tdp değerini arttırıp soba gibi çalışan ama güçlü bir kart çıkartabilir. Ama gerek görmüyor herhalde. Ve fiyat farkınıda azaltmış olur.

Ben şahsen düşük fps'ye alışığım yani ara ara gördüğüm droplar canımı sıkmaz.
  • Yaşadığın sorunlar karttan değil, donanım bilginin yetersizliğinden kaynkalıyor. Daha doğru düzgün sürücü silmeyi, yüklemeyi bilmeyen AMD kart almasın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Biraz saçma değilmi dediğin sencede?
    Amd sitesine girip en güncel driveri yükledim
    Ve gigabyte içinde en güncel bios u yükledim.

• konuya şuradan bakmak istiyorum. ben 5 bin tl veriyorum ve sistemde sürücü güncellemek silmek yeniden yüklemek sorunlarla uğraşmak vs gibi problemlerle uğraşmak zorunda kaliyorum. neden kaliyorum.bu tarz şeylerle uğraşmak istemeyen insanlar gidip apple ürünlerini tercih ediyor. ilk bakışta bu işleri bilmeyen bir adam tabi uğraşmaz ugrasamaz diyebilirsiniz. ama uğraşmak zorunda değil aga. misal apple ürünleri kullanıcısı pek ugrastirmak istemez. kolay çözümler bulur sunar vs. ulan ben windows olsun android olsun kurt oldum sorunlarla uğraşmaktan. pc yi bir açıyorum kimi zaman nvidia programi hata veriyor kimi zaman başka boktan bir şey. kardeşim 1 el oyun atıp cikicam. budur. niye sorun oluyor nerde oluyor. optimizeler sıfır kullanıcı deneyimini dikkate alma sıfır neler neler ya. elektronikte şans işi tamam ama baba ayni sistemi toplayan adamla benim aramda niye fark var. aynı sürücüyü kullanan adamda sorun olmuyorda bende niye sorun oluyor. bu arkadaşta niye sorun oluyor. misafirlikteyim tam anlatamadim oldugu kadar

• Bende kartın referans modeli olmasına rağmen ısınma dahil en ufak bir sorun yaşamadım. Boş yapmanın anlamı yok. Nvidia daha iyi olabilir belki ama aynı kartın eşdeğerini 1500tl fazlasına satıyorlar. Kıyaslanamaz AMD'nin f/p si ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnkrtkn -- 28 Ekim 2019; 20:13:32 >
  • ysnkrtkn Y kullanıcısına yanıt
    referans modellerde ısınma öyle konuşulduğu gibi yok zaten. kasa içi hava akımı güzelse kartlar gayet stabil çalışıyor diyor bir çok kullanıcı

• Ben de 10 sene sonra ilk kez AMD ekran karti aldim. Cok guzel fiyata geldi evet ama rezalet diz boyu. Undervolt yapiyoruz isinmasin diye wattman hatasi aliyorum. Nette sunulan tum cozumleri denedim duzelmedi. DP sorunu da var zaman zaman degisik hz degerlerinde gecislerde ekranda sacma sapan karincalanmalar meydana geliyor. Bu sorunlari 2070 ile yasamadim. Bunlar yetmezmis gibi bazen gecislerde oyun hata veriyor wattman hatasi ile kapatiyor oyunu. Ulan 20 dakika oyun atip cikacagim alt tarafi, ben bunlarla ugrasmak zorunda miyim? 500 euroluk kart almisim basima gelenlere bak. 15 fps az versin ayni fiyata Nvidia alin bir gram sorun problem yasamadan kullanirsiniz. Yemisim performansini, once sorunsuz olacak.
    Kart sorunsuzmus da yazilim sorunluymus, musteriyim la ben. Sorunsuz mal talep etmek hakkim degil mi, sorun yasayinca yazmayacak miyiz? Bos yapma demis bir de. Sorun yasadiginda o bos yapma diyen vatandas utanacak mi soylediginden? Amd babanizin sirketi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 28 Ekim 2019; 20:21:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • L.J kullanıcısına yanıt
    bir arkadaş watman sorunu için turkiyede olmayan yurt dışı forumlarindan bulduğu bir çözümü paylaşmıştı. herkes o konu sayesinde sorunu çözmüştü. o konuyu kaydetseydim keşke belki bulunabilir o konu. sorunun o sorun ile ayni ise cozebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

bir arkadaş watman sorunu için turkiyede olmayan yurt dışı forumlarindan bulduğu bir çözümü paylaşmıştı. herkes o konu sayesinde sorunu çözmüştü. o konuyu kaydetseydim keşke belki bulunabilir o konu. sorunun o sorun ile ayni ise cozebilirsin
    Aga denedim redditte falan cok var cozum onerisi ama yok olacagi varsa illa oluyor. Updatelerle duzelecek artik. Daha 3 gun once eski bir musterim bilgisayar sordu, dedim 5700xt li canavar bi makina yaptim gel satayim, herif Nvidia sart dedi kestirdi atti. Nalet olsun satisi da kotu yurtdisinda:D Turkiye'ye getirip satacam en olmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 28 Ekim 2019; 20:27:34 >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    :) fp olarak amd iyi ama dediğin gibi bende zamaninda gtx 1060 aldım kafam rahat. sadece ekran kaydi yaparken sorun çıkardı.dedim ki biraz daha ekran kaydi almazsa pc yi parcalayacagim dedim. onun dışında nvidia Daha stabil. birde ben nvidia denetim masasi arayuzunu gormekten sıkıldım yeni bir tema vs yapsalar iyi olur. sonuç olarak amd nin fp ürünleri sayesinde intel ve nvidia fiyat kırınca bu tarafi isteyenlerin işine geliyor.

• AMD f\p olabilir ( bende amd yi severim bu arada ) ancak şöyle düşünelim

RX 5700 = 20W fazla TDP değeri ( Daha düşük nanometreye rağmen ) , RTX yok, Nvdia kadar seri çıkartılmayan Driverlar.

RTX 2060 = Daha fazla driver , daha verimli tdp değeri , daha fazla fiyat , az da olsa fps farkı , RTX

Tüm bunları göz önüne alırsak Nvdia tdp değerini arttırıp soba gibi çalışan ama güçlü bir kart çıkartabilir. Ama gerek görmüyor herhalde. Ve fiyat farkınıda azaltmış olur.

Ben şahsen düşük fps'ye alışığım yani ara ara gördüğüm droplar canımı sıkmaz.

• PanzerKanone8.8 P kullanıcısına yanıt
    her 2-3 haftada bir driver çıkıyor amd'ye herhalde karıştırdın ?
  • Kendini bu işe adadın heralde sen kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 29 Ekim 2019; 10:47:39 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Kusurum varsa affola ancak yakın zamanda o kadar çok AMD'yi driver konusunda kötüleyen konu , yorum vs gördüğüm için böyle bir şey ekledim.

sürücülerin sorunlu olduğu doğru ama ayda 2-3 sefer sürücü çıkarıyor amd, daha fazla sürücü kısmına söyledim bunu

nvidia bildiğim kadarıyla ayda yılda bir sürücü çıkarır yanlışsa düzeltin
    Düzeltelim.

RX5700 Alacakmısınız Ozaman okuyun!
    Nvidia kullanıyorum şuan ancak oyun kartı değil. Hazirana doğru ihtiyaçlarımı karşılayacam teleflops olarak güçlü bir bilgisayar alacağım. Driver konusunda 2 ayda bir gibi geliyor diye biliyorum ancak geldiği zaman geniş kapsamlı ve kusursuza yakın oluyor.

üstteki resme göre ayda 2-3 sefer çıkıyormuş aynı amd gibi

sürücüler maalesef kötü en azından ben de kötünün iyisi gibi bir durum var geçenlerde sürücü güncelledikten sonra windows çöktü ama çoğu kişi suçu windows'a attı ben de bilemiyorum artık hangisi iyi sürücü yapıyor
  • Kdv indirimi bekleyip 2060super almak en iyisi eger 2800 3000tl civarinda kart aliyosaniz kart gercekten sorunsuz amd 10 yil oncede ayniydi yine ayni almayin diyince topa tutuyolar fan boy diye bi 15 fps için keyfimi kaçiramam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.