Şimdi Ara

rx480 siyah ekran yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar daha alalı 2,5 yıl olan rx480 ekran kartı sanırım bozuldu.
    çok fazla oyun oynamasam da 2 yıldır hiçbir sorunu yoktu. hastalığım yüzünden çok fazla oyun da oynamıyordum. son 3-5 aydır oyun oynamadan sadece internette takılmıştım. bir oyun açayım dedim ve bununla karşılaştım.

sorun şu; oyun oynarken bilgisayar kitleniyor. ekran kararıyor hiçbirşeye tıklanmıyor. eğer hopörlor açıksa arkaplanda müzik sesi takılıyor. reset tuşu işlemiyor. power tuşuyla ancak kapatabiliyorum bilgisayarı.

neredeyse 3 driver değiştirdim sorun aynı devam etti. farklı oyunlarda hatta bir kere youtube da video izlerken bile yaptı.
    2-3 ay ekran kartını çıkartıp intel on boardıyla kullanınca sorun kalmadım.

Sapphire rx480 8 gb - 600 watt thunder coolmaster psu.
    işlemci sıcaklığı maksimum 43 dü. ekran kartı sıcaklığı 63 - 68 derece

şimdi size sorum power supply mi gitmiştir ? yoksa ekran kartı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 29 Aralık 2019; 1:25:12 >

• Önce ısılara bakıyor olmanız lazım. Onlarda sorun yoksa.

Sırasıyla

0-Psu
    1-Ekran kartı
    2-Ramler
    3-İşlemci
    4-Anakart

test edilmeli.
  • Başka sistemde ekran kartını deneme imkanınız varsa deneyin. Sorun psu yada ekran kartında gibi gözüküyor ama uzaktan kestirmek zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monitörünüz displayporttan mı bağlı? Bende de arada sırada monitör gidiyo "no signal" oluyo. Psu değişmeden önce de bu oluyodu monitörün paneli değiştikten sonra da aynı sorun oluyo. Ya reset atınca yada monitörü fişten çekip 10sn. bekledikten sonra takınca düzeliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Önce ısılara bakıyor olmanız lazım. Onlarda sorun yoksa.

Sırasıyla

0-Psu
    1-Ekran kartı
    2-Ramler
    3-İşlemci
    4-Anakart

test edilmeli.
    @xentios @2019daDHyekatilmak cevaplarınız için saolun.

bu sorun bazen 1 haftada bazen günde 15 defa çıkıyor.
    ısılarda sorun yok gözüküyor. işlemci boşta 33 derece oyunlarda 38-43 dereceydi
    ekran kartıda boşta 44 oyunlarda 70'i geçmiyor.
    aida adını hatırlayamadığım o program daha sonra furmark + ssd programları ile test ettim bir sorun çıkmadı. furmark sorunsuz çalışıyor.
    ama en az 100 sefer oyunlarda kitlendi. bir kere oyunda ayarları lowa almıştı bir defada youtube video izlerken aynısını yaptı. (oyundan sonra bilgisayar kitlenince bilgisayarı açar açmaz youtubu'u açtım o zaman tekrar kitlendi.)

ekran kartını çıkartıp bilgisayarla sadece internete girmeye başladığımda hiç bir sorun kalmadı.
    ekran kartını çıkarınca yüke girmedi haliyle. parçaları tek tek deneme imkanım yok.

ramları memtest ile 3 saat test ettim bir sorun çıkmadı son bir saat kala kapattım.
    ekran kartını 2 bilgisayarcıya götürdüm benim çalışan ama sorunlu ekran kartını müşterinin getirdiği arızalı eski sisteme taktı o yüzden görüntü gelmeyince tuttu bu ekran kartı bozuk dedi. diğer bilgisayarcı ise ekran kartı çalışıyor dedi.

bilgisayarcılar bu şekilde. ayrıca 1 haftada veya günde 15 sefer çıkan bir sorun için bilgisayarcılar test etse dahi çıkmasada anlayamazlar sorunu.

@dribblingmaster cevabın için saol.

kardeşim hdmi ve dvi dan bağlı 3 kablo denedim. kasa reset yemiyorum diyorum. arka planda sesler takılıyor diyorum =) görüntü gidiyor yani ekran kartından gidiyor gibi diyorum...

bana aynı sorun başına gelmiş bir arkadaş lazım =( keşke sorun psudan olsa en ucuz olan parça o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 9 Aralık 2019; 21:23:26 >

• yardım edecek yok mu ?
    psu veya ekran kartı hangisi bozuksa yenisini alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 10 Aralık 2019; 18:16:52 >
  • .......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyaz Ekran SOrunu Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorunları bende Rx470 ile yaşamıştım ama ne tür bir çözüm bulmuştum hatırlamıyorum. Sapphire'de çift bios var üzerindeki düğmeden geçiş yapabiliyorsunuz,ordan değiştirip deneyebilirmisiniz ? Birde aynı sorunu yaşadıktan sonra "Olay Görüntüleyicisi"ni açıp bakın bir ne hata vermiş sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 11 Aralık 2019; 21:26:31 >
  • Ekran kartı Asus'mu kardeş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Aynı sorunları bende Rx470 ile yaşamıştım ama ne tür bir çözüm bulmuştum hatırlamıyorum. Sapphire'de çift bios var üzerindeki düğmeden geçiş yapabiliyorsunuz,ordan değiştirip deneyebilirmisiniz ? Birde aynı sorunu yaşadıktan sonra "Olay Görüntüleyicisi"ni açıp bakın bir ne hata vermiş sistem.

bugün ekran kartını taktım. yine aynısını yaptı daha sonra yapmadı. bu sefer power tuşuda işlemedi =)
    kardeşim umarım doğru yapmışımdır yardımcı olursan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 12 Aralık 2019; 20:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumdonanimci111

bugün ekran kartını taktım. yine aynısını yaptı daha sonra yapmadı. bu sefer power tuşuda işlemedi =)
    kardeşim umarım doğru yapmışımdır yardımcı olursan sevinirim

Alıntıları Göster
    Ayrıntılar kısmınıda açabilirmisiniz, bir hata yazanlarada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cevapların için teşekkürler birkaç tanesini ekledim kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 13 Aralık 2019; 0:56:22 >
  • sorun hala devam ediyor ve artık masaüstünde de yapıyor.
  • Bugün termal macun ve pad yeniledim rx 580 de sabahtan beri bir ton sorun çıktı karşıma halbuki 2 gün önce yine termal macun değiştirmiştim hiç bir sorun oluşmamıştı şimdi fan dönmüyor manuel olarak döndürünce de hiç etkisi olmuyor %99 bile dönse sıcaklık 40 derece hiç dönmese yine 40 derece ve fanlar dönüyor sesi geliyor yani ama nafile bulamadım düzeltmenin bir yolunu. Oyun yada benchmark testinde kapanıyor pc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwasderf

Bugün termal macun ve pad yeniledim rx 580 de sabahtan beri bir ton sorun çıktı karşıma halbuki 2 gün önce yine termal macun değiştirmiştim hiç bir sorun oluşmamıştı şimdi fan dönmüyor manuel olarak döndürünce de hiç etkisi olmuyor %99 bile dönse sıcaklık 40 derece hiç dönmese yine 40 derece ve fanlar dönüyor sesi geliyor yani ama nafile bulamadım düzeltmenin bir yolunu. Oyun yada benchmark testinde kapanıyor pc.
    usta eski bilgisayarım 7 yıl sorun çıkartmamıştı, daha sonra o da kitlenmeyi başladı, ekran kartı macun değiştirmiştim, hiçbir faydası olmamıştı.
    şimdi ise benim rx480 oyunlarda kapanıyordu, sorun rx480'den sandım.
    2-3 ay ekran kartsız kullandım o zaman sorun yoktu ve ekran kartını takınca bu sefer internette gezinirkende kapanmaya başladı.
    normal bir kapanmak değil direk kitleniyor pc.
    ne yapacağımı şaşırdım. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 18 Aralık 2019; 2:55:29 >

• forumdonanimci111 F kullanıcısına yanıt
    Farkli bir psu da deniyebilirseniz iyi olur. Birde 12v kanali degerleriniz nasil?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Farkli bir psu da deniyebilirseniz iyi olur. Birde 12v kanali degerleriniz nasil?
    kardeşim yeni psu ve ekran kartı alacağım ama sorun onlardan kaynaklıysa :(
    coolmaster thunder 600 watt psu kasa ile birlikte almıştım ama kaliteli olduğunu sanmıyorum.
    bu arada artık masaüstündede kitlenmeye başladı.
  • forumdonanimci111 F kullanıcısına yanıt
    Denemeden bilemezsiniz malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Denemeden bilemezsiniz malesef.
    kardeşim verdiğin cevaplar için teşekkürler
    bulunduğum şehirde bilgisayarcılar birşey anlamıyorlar.
    bir bilgisayarcı gelen müşterinin çok eski arızalı kasasına benim ekran kartını taktı bu çalışmıyor dedi. diğer bilgisayarcı ise ekran kartı çalışıyor sorun yok dedi. kasa bizde 1 hafta falan kalması lazım dedi.
    bende böyle şeyle uğraşamam. daha önce benzer zorunu çözememişlerdi.
    oyunlar kitleniyordu artık internette gezerkende kitleniyor.
    aida mıdır nedir furmark gpu cpu z hiçbir sorun gözükmüyor.
    memtest ile ramleri test ettim birşey çıkmadı.
    monitör falan sağlam.
    ssd programları ile test ettim sorun çıkmadı.
    ekran kartı 63 derece işlemci ise 33-43 derece arası geziniyor.
    herneyse bu hatayı hangi bileşenler yapar ? ekran kartı psu değiştireceğim zaten ya anakarttaysa problem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdonanimci111 -- 20 Aralık 2019; 0:36:9 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.