Şimdi Ara

MSI R9 380 Kartım Yanmış Olabilir Mi? Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar.
    3 yıldır kullanmakta olduğum kartta son 1 aydır vsync sorunsalı ortaya çıktı. Oyunlarda vsync i kapatınca kart 90 dereceyi görüyor lakin açınca max 60 dereceyi geçmiyordu. Bu gün boşluğuma denk geldi vsync kapattım ve dota 2 oynamaya başladım. Ekranda birden renkli renkli altıgen şekiller ve kesikler patladı ve en sonunda yeşil ekran verdi. Yeşil ekran gelmeden önce gpu sıcaklığı 62 dereceyi gösteriyordu. Bilgisayara reset attıktan sonra farkettim ki kart çalışmıyor. Msi logo ışığı falan yanıyor ama kart kesinlikle çalışır durumda değil. Anakart otomatik olarak onboard vga yı devreye sokuyor. Biosdan onboard vga yı devre dışı bıraktım çözülmedi. Pci slotu mu yandı acaba diye diğer slota taktım fakat değişen bir şey olmadı. Son çare dua ederek elimde olan yedek 6 pin kablolarla değiştirdim tık yok. Şu an pc yi vga üzerinden kullanıyorum. Sizce sorun nedir? Yanmadı değil mi? Lütfen sevindirin beni :(







  • Yanmamış fakat bozulmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kart gitmiş dostum belki fırınlama yöntemi ile kurtarabilirsin ama sorun giderse de kısa vadeli bir çözüm olur uzun vadede o kart yine gider sıfır veya 2.el kart bakmanı tavsiye ederim. kart büyük ihtimalle gpu veya bellekleri gitmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı için üzümlü helva istiyoruz.
  • Sağolun arkadaşlar. Dediğiniz gibi gitmiş kart. 98 den beri pc kullanıcısıyım hiç elimde parça yanmamıştı. Cihaza oc bile yapmadığım halde 3 yılda elimde patladı. Üzdü gerçekten. Bütçeyi zorlayıp yeni kart alacağım. İşin ilginç tarafı Pc ye 3 yeni parça aldım anakart, işlemci ve ram. Onlar yoldayken ekran kartının gümlemesi manidar oldu. Şimdi 580 bakıyorum ama hangi modeli alsam kararsız kaldım.
  • donetouch kullanıcısına yanıt
    Yerinizde olsam asus strix yada msi gaming serilerine bakarim. Fiyatlari digerlerine gore biraz daha pahali ama emin olun daha kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire nitro+ 580 8gb modelini almaya karar verdim hocam. Elimde patlayan kart msi olduğu için msi almayı hiç düşünmüyorum. Dediğiniz gibi asus en iyisi fakat bütçem yetmiyor.
  • Gpu sorunu. Reballing yaptır dostum. Başarılı olursa bozulana kadar tekrar kullanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.