Şimdi Ara

Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, sistemim gigabyte 990xa-ud3 rev.3 anakart, amd fx6300 işlemci, 4gb 1600mhz cl9 ram, 1. disk 120gb ssd. Arkadaşlar normalde sistemi yıllar önce kurarken aldığım ekran kartı hd7850 2 gb idi, 2 sene önce kart bozuldu gibi bir duruma girdi ancak driversiz şekilde günlük olarak kullanabiliyordum pc de. Can sıkıntısına 2. el bir kart alıp eski oynadığım oyunları oynayayım. Geçen hafta 2. el olarak Sapphire Rx470 4gb model kart aldım, ayrıca 8 gb 1600mhz cl9 ram ekleme yaptık ve bunları aldığım 2. el parça satış tamir yerindeki arkadaş taktı. Ekstra işlemciyi aldığımdan beridir hiç ellemediğim için işlemci soğutucuyu söküp termal macun sürüp yerine taktı kasaya bir hava tutup temizledi, sonrasında pc yi açtı Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) sürücüyü indirip kurdu. Gelgelelim pc yi kapatıp açınca eskiye göre daha uzun sürede açılıyordu 15 saniye ise 30 saniye gibi oldu. Belki dedim sürücü yükledik diye oldu neyse deyip eve geldim oyunları indirdim STALKER oyunlarında gpu kullanımı çok düzensizdi 0'dan bir anda 90 a 50 ye gidip gelirdi, fps de bu ani değişimlerde çok düşerdi. hd7850 de bile bukadar hatırlamıyorum. Sonra Metro 2033 kurdum onda da en düşük ayarda bile fps 20 lerde olup gpu kullanımı yine düzensizdi, Chivalry medieval warfire oyununda yine fps 20 falandı ve gpu düzensiz. Skyrim oyununu sırf arayüze girmesi için 5-6 dk bekliyorum oyunu başlattığımda ise öylece ekran kalıyor başlamıyor. Dün yeni driver yükledim 14.02.2023 te yayınlanan Adrenalin 23.2.1 (WHQL) sürümü, bu sefer stalker e girdiğimde fps artışı ve aynı zamanda önceki gibi takılma çok az oluyordu, metro 2033 e girdiğimde takılma yine büyük oranda gitmişti fps oranı daha yükseldi ama daha öncesinde bu oyunları normal ayarlarda bile akışkan şekilde oynuyorken daha iyi bir kartla neden böyle?, bu günde battlefield 1 i inidirip kurdum fakat en düşük ayarda bile değerler şu şekilde ; Acaba PC ye format atsam düzelirmi? ayrıca ramler uyumsuzdur diye 4 gb olanı çıkardım değişen birşey yok aynı, şu anda sadece 8gb lik ram takılı.

    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...


    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...


    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...







  • Sanki işlemci olması gerektiğinden daha yavaş çalışıyor görünüyor, %100 kullanımda 21 derece? Olmadı bios ayarlarını bir sıfırlayınız (biosta, "load bios default" diye olması lazım).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Biosun fotoğrafları şu şekilde; sağ tarafta F7: optimized defaults yazıyor, F7 ye bastığımda "Load Optimized Default" diye onay isteyen bir yazı çıkıyor ve ona evet dedim fakat değişen birşey olmadı gibi çünkü pc başlatırken yine yavaş, windows geç açıldı masaüstü geç geliyor hatta internet sayfasını bile açarken yada foruma girerken bekliyor bir süre takılıp kalıyor. Acaba format atsam düzelirmi ? yada acaba işlemciye macun sürdü de soğutucuyu tekrar takarken tam oturmadımı dicem ama elimle yokladım soğutucu sağlam duruyor.

    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...


    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...


    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...




  • İşlemci hızı normal görünüyor. Format atmayı deneyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün yada yarın atıp size de durumu bildireceğim çok teşekkür ederim yardımınız için :)


    Edit: Bu arada bendeki ram corsair 4gb 1600mhz cl9 idi, aldığım ram farklı marka 1600mhz cl11 bir ram, programlardan birinde baktığımda benim eski ram 1333mhz de çalışıyordu hep 1. slotta idi, biosa girdiğimde 2-3 gün önce ramlere baktığımda yine orada da 1333mhz de çalışıyordu, herhangi bir sorun yoktu ama ne olur ne olmaz diye 8gb olanı taktım sadece 1. slota biosta o 1600mhz olarak görünüyor, şimdi diğer 4 gb yide taksam o 1333 de çalışssa da sorun olmaz herhalde değilmi ilerleyen süreçte?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YetkinArpat -- 16 Şubat 2023; 17:25:48 >
  • Tekrar merhaba, format sonrası problem kalmadı hem windows açılması hızlandı hem aynı son çıkan ekran kartı driver kurdum ve oyunları denedim; mesela skyrim e direk girdi bekleme yapmadı, ayrıca battlefield 1 de deherşey yolunda, format öncesi düşük ayarda bile değerler ne halde iken şimdi orta ayarda fps 60 larda ve gpu, cpu kullanım sıcaklıklar falan olması gereken gibi daha düzgün dengelerde. Tekrar yardımınız için çok teşekkür ederim sorun çözülmüş gibi duruyor şu an için iyi günler iyi forumlar dilerim esenlikle kalın. :)

    Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...




  • Hayırlı olsun. 4 gb rami de takarsınız (8 gb ile aynı renkli slota takarsınız). Bir nebze çift kanal çalışarak bf1 gibi oyunlarda olası fps düşüşlerinin önüne geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim, taktım onuda 8gb lik 1. slotta 4gblikte 3. slotta duruyor her ikiside mavi renk slotların :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.