Merhabalar, Yakın zamanda yeni bir oyun bilgisayarı topladım. Sistem bileşenlerim aşağıdaki şekilde sıralanmakta; İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X Ekran Kartı: İntel Arc a750 Ana kart: Asus prime b450m-k ii nvme2 ssd ve kingston 16 gb 3600mhz ram. 550w 80+ bronze psu Aşağıda UserBench skorlarını gösteren screen shot yer almakta. ![]() Youtubeda izlediğim videolarda aynı ekran kartına sahip olan kullanıcıların benden 40-50 fps daha fazla aldığını gördüm. Örneğin aşağıda witcher 3 ultra ayarlardaki fps sayım 33 olarak gözükmekte. Videolardan farklı olarak diğer kullanıcıların gpu kullanım oranlarının %100 olduğunu gördüm. Benim ise bu oranım %40-50 arasında değişmekte ve %50yi geçmemekte. FPS düşüklüğünün sebebi bu oalbilir mi? Araştırdığım kadarıyla bir bottleneck sorunu olabilirmiş. Ekran akrtım ve işlemcimin birbirini destekleyecek güçte olduğunu düşünüyorum. Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. ![]() Teşekkürler şimdiden. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogota -- 2 Şubat 2023; 22:38:21 > |
Bildirim