Şimdi Ara

Aynı Özellikli başka Laptopdan 2 katı düşük fps alıyorum! i7 6700hq 950M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekbiumursanmaz -- 18 Eylül 2023; 18:43:22 >

• Aynı özellikli başka cihazın yarısı kadar Fps almanız normal değil. Ama iki cihazda da oyunlarda aynı grafik ayarları mı kullanılıyor onu kontrol edin. Bir de 50 derecelerde çalışıyor ekran kartı demişsiniz. O da hiç normal değil. 70 in üstüne rahat çıkması lazım tam performans çalışırken. Muhtemelen kart %50 performans falan çalışıyor. Bunun sebebi de değişebilir bazen Geforce Experiance enerji kullanımını düşürmek için kısıtlayabiliyor kart kullanımını. Veya V-Sync açık mı diyecem ama 120 fps demişsin açık olsa 60a kitlerdi. Arkadaşın 250fps en yüksek ayarlarda lol'de alamaz 950m ile. Acaba düşük çözünürlükte mi açıyor 1080p değil de? o da olabilir asus vs 950m li laptoplara full hd ekran bile koymuyor bazı modellerde
  • aynı sorundan bende yaşadım çözümü laptop fişe takılı pil ayarınıda yüksek performans olarak seçerek buldum ELder scrolls online oynuyorum 1920X1080 en yüksek ayarlarda 35-40 fps alırken şimdi 60-70 fps alıyorum.Yani fişe takılı ve yüksek performans modu %50 ye yakın fark ediyor.

Bu arada bilgisayarım 960m i76700 HQ casper excalibur.

Orijinalden alıntı: huso60

Aynı özellikli başka cihazın yarısı kadar Fps almanız normal değil. Ama iki cihazda da oyunlarda aynı grafik ayarları mı kullanılıyor onu kontrol edin. Bir de 50 derecelerde çalışıyor ekran kartı demişsiniz. O da hiç normal değil. 70 in üstüne rahat çıkması lazım tam performans çalışırken. Muhtemelen kart %50 performans falan çalışıyor. Bunun sebebi de değişebilir bazen Geforce Experiance enerji kullanımını düşürmek için kısıtlayabiliyor kart kullanımını. Veya V-Sync açık mı diyecem ama 120 fps demişsin açık olsa 60a kitlerdi. Arkadaşın 250fps en yüksek ayarlarda lol'de alamaz 950m ile. Acaba düşük çözünürlükte mi açıyor 1080p değil de? o da olabilir asus vs 950m li laptoplara full hd ekran bile koymuyor bazı modellerde

Hocam bende de CS go da ara sıra küçük takılmalar oluyor. Nvidia Experiance yi mi kaldırmamı tavsiye edersiniz. Yemişim enerji tasarrufunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• flomongo1 F kullanıcısına yanıt
    Knight online ı bıraktım 1-2 aydır da yeni bir oyun arayışına girmiştim bende. Nasıldır elders scroll hocam?

Orijinalden alıntı: I.Gıyasettin

quote:

Aynı özellikli başka cihazın yarısı kadar Fps almanız normal değil. Ama iki cihazda da oyunlarda aynı grafik ayarları mı kullanılıyor onu kontrol edin. Bir de 50 derecelerde çalışıyor ekran kartı demişsiniz. O da hiç normal değil. 70 in üstüne rahat çıkması lazım tam performans çalışırken. Muhtemelen kart %50 performans falan çalışıyor. Bunun sebebi de değişebilir bazen Geforce Experiance enerji kullanımını düşürmek için kısıtlayabiliyor kart kullanımını. Veya V-Sync açık mı diyecem ama 120 fps demişsin açık olsa 60a kitlerdi. Arkadaşın 250fps en yüksek ayarlarda lol'de alamaz 950m ile. Acaba düşük çözünürlükte mi açıyor 1080p değil de? o da olabilir asus vs 950m li laptoplara full hd ekran bile koymuyor bazı modellerde

Hocam bende de CS go da ara sıra küçük takılmalar oluyor. Nvidia Experiance yi mi kaldırmamı tavsiye edersiniz. Yemişim enerji tasarrufunu.

Geforce Experiance yi kaldırırsak driver ı kaldırmış oluruz :) Bilmiyorum Nvidia exp. olmadan driver çalışabiliyor mu ama sanmam. Bende ilginç bi durum var. Driver ı geçen gün güncelledim en güncel versiyona. Çok iyi çalışıyordu hatta test programında da hiç almadığım kadar yüksek puan aldım. Sonra experiance ye giriş yaptım üye bilgilerimle. oyunlarda birden fps düşüşü oldu. kendi kendine fps göstergesi açıyor nvidia experiance . kapatıyorum yine düşük. kaldırdım tekrar kurdum driver ı hiç experiance a girmedim ve gayet iyi çalışıyor şuan

• I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt
    Elder scrolls online namıdeğer ESO candır tavsiye ederim.
    Hayır hocam Experiance ayrı bir eklenti gibi sanki. Çünkü o olmadan da hala altta nvidia ayarları var ekran kartını görüyor.

• Geforce experience driver degildir. Driver guncellemelerini haber eder ve indirir ayrica bazi ozellikleri var da siz bilmiyorsaniz zaten sizi ilgilendirmeyen ozellikler demektir soylememe gerek yok. Msi afterburner indirin ve oyun sirasinda cpu gpu ne alemde izleyin. Sicakliktir kullanim yuzde oranlaridir ram ve ekran karti belleginin dolulugudur...

// Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • quote:

Teşekkürler cevap için. sorun şu ki özellikleri 1080pden düşürsek orta ayarlara getirsek bile 200ün üzerine cıkmıyor hep 120-150 civarlarında kalıyor sanki kendi kendine bi eşik yaratmış gibi. tüm performans ayarları en yüksek de . fişe takılı. işlemci en yüksek de. ekran kartı en yüksek performansda...

• quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

quote:

Teşekkürler cevap için. sorun şu ki özellikleri 1080pden düşürsek orta ayarlara getirsek bile 200ün üzerine cıkmıyor hep 120-150 civarlarında kalıyor sanki kendi kendine bi eşik yaratmış gibi. tüm performans ayarları en yüksek de . fişe takılı. işlemci en yüksek de. ekran kartı en yüksek performansda...

Benim kart da yapıyor onu. Mesela Lol de herşey en yüksekte 180 civarı fps alması lazımken 130 alıyor. Bu kartın tam performans çalışmamasından kaynaklı. Belki de tam performans çalışmasına gerek olmadığı için ( 60 fps nin üstü gereksiz) bu şekilde kendini gereksiz ısınmadan korumak için yapıyordur. Sen kartında bir sorun olup olmadığını anlamak için test programları kullan ve 60 fps nin altındaki oyunlarda gereken değeri yakalayabiliyor musun buna bak. Senin için kıstas bu olsun yani örnek aç GTA V i aynı ayarlarda arkadaşınla oyna. Aynı veya 1-2 fps fark varsa sorun yoktur. Ama bariz bir fark varsa o zaman sorun olabilir. Ayrıca GTX 950M in 2 versiyonu var. Birisi GDDR3 birisi GDDR5. Bunlar arasında da performans farkı olduğunu duymuştum. O sebepten de olabilir ama cihazın Monster olduğuna göre GDDR3 olma ihtimali yok 5 dir o ihtimal ortadan kalkıyor dolayısıyla

• I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye ederim oyunda son levela ulaşmak baya zaman istiyor fizikleri felan güzel ancak alışma süreci biraz sıkıntılı geçebiliyor diğer oyunlardan cok farklı mesela sorcerer denen büyücü sınıfı var ama eline kılıç kalkan alıp tank yapabilir yani sürpriz yumurta ne çıkarsa bu bir ornek :D bunun gibi birçok şey var PvP si güzel PvE pek seven birisi değilim.Kesinlikle verilen paraya değer.

Not:Biraz geç oldu cevap malum vizeler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.