Şimdi Ara

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Adrenaline sürücüsünü ve özellikle Auto OC özelliğini çok merak ediyorum. Şu an yaptığımız UV/hedef mhz olayı ortalama kullanıcı için çok kafa karıştırıcı. Clean install sonrası benim sakladığım değerler kaybolduktan sonra tek ortalama bir profil oluşturdum, ince ayar için vakit bulamadım. Bu açıdan da bir an önce çıksın diyorum. İlla 2019'mu olacak çıkışı ?
    Aralık ayı içinde çıkacak,adı hakkında çıkan haber Adrenalin 2019 adıyla ilgili.
    Bu ayın ortası diyorlar,yabancı forumlarda da heyecanlı bekleyiş var.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Bu arada konuyla alakalı değil ama, Mindfactory satışları;

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

AMD 2'ye 1 oranında İntel'den fazla satış yapmış. Intel geçen seneyle aynı satış rakamları tutturmuş ama AMD çoşmuş resmen (özellikle intel'e kıyasla kelepir fiyatına satınca).

https://wccftech.com/amd-dominates-retail-cpu-sales-outselling-intel-2-to-1/

• quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Bu arada konuyla alakalı değil ama, Mindfactory satışları;

AMD 2'ye 1 oranında İntel'den fazla satış yapmış. Intel geçen seneyle aynı satış rakamları tutturmuş ama AMD çoşmuş resmen (özellikle intel'e kıyasla kelepir fiyatına satınca).

https://wccftech.com/amd-dominates-retail-cpu-sales-outselling-intel-2-to-1/
    2600,2700x,2600x yıldızlar olmuş,8700 ile totoyu kurtarmış İntel.
    Hw Unboxed 5 kategori işlemci listesine sadece 8700k girdi.
    Önümüzdeki sene Amd tarafında 60-40 olarak yılın çoğunda devam eder.
    Mining belası sonrası Vega 56-64 alanlar Yurtdışında oldukça arttı.
    430$ fiyatla 2k 144 hz 1ms Va panel Qled Hdr 27" Freesync 'Samsung' modeli indirimde şuan.

• Bugün eve gidince kartın limitlerini bulmaya çalışacağım en son 7380 civarı puan almıştı Time Spy dan, 7500ü rahatlıkla geçebileceğini düşünüyorum.
  • Konuyu alıp fizana getirmişsiniz maşallah

Bir test daha koymak istedim, vega56 vs GTX1080, bu sefer time spy extreme. 4k, en ağır test.

Burada görülüyor ki bazen vega56, bazen gtx 1080 öne geçiyor ama bu iki kart eğer vega 56 'da voltaj düşürtümü yapılırsa ve hızlarını koruyabilirse başabaş. Ki hemen hemen tüm kartlarda yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronus75 -- 2 Aralık 2018; 14:42:51 >

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Mindfactory'nin verilerine göre zaten küçük bir fark ile, RX 580 en çok satan gpu oldu (ya çeyreklik ya yıllık, tekrar bakmam lazım ama tembellik sardı bugün ) hemen arkasından 1060 6gb olmalı yanılmıyorsam. Ve en bomba tarafı son ay, vega56/64 satışları 1% gerisinde 580'nın(AMD gpu satışların 37% rx 580, 36%'sı Vega 56/64 olmalı). Indırımler ve bunulanabirlik sonuç verdi. Freesync monitör ile çok iyi kombinasyon işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 2 Aralık 2018; 22:8:26 >
  • Anlayabildiğim kadarıyla voltajı azaltıp ısıyı düşürüyorsunuz, böylece biraz daha iyi ve kararlı o.c. yapabiliyorsunuz? sentetik testlerde sonuçlar güzel fakat pratikte nasıl? özellikle dx12 oyunlarda. Bunun da karşılaştırılması yapılırsa daha anlamlı olur gibime geliyor.
  • Onlar da youtube'da onlarca var...Azcık bakının.
  • Benim kartın ayarları ve Firestrike sonucu da aşağıdaki gibi. Bu arada merak ettiğim bir şey var. Bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim:

HWInfo'da kartın güç tüketiminde 3 farklı hane var görüldüğü gibi. Nvidia'da sadece bir tek değer vardı. Şimdi kartın toplam güç tüketimini öğrenmek için bu üçünü toplamamız mı gerekiyor?

• 3. 204w senin TDP değerin ama benim dikkatimi daha başka birşey çekti. Em sıcak ısı odağı, 76°C ve HBM'ler 73°C(1.250v olduğuna vurgu yaparak) acaba bellek sekmesinde undervolt yapabiliyor musun Wattman'da diye sormak içimden geldi.
    @woundedknee sen girdiğin her başlıkta [RX Vega 56/64] bunu paylaş, sen paylaşmayınca fikir danışıyorlar.
  • Hocam açılmış başlığı okumuyorsunuz bu kadar zor mu 2 satır okumak?
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yok Mete. Yapsan da bir anlamı yok ayrıca. Çünkü bildiğim kadarıyla belleğe verdiğin voltaj değeri P6/P7'ye verdiğinle eşlenik çalışıyor. Yani örneğin belleğin voltajını 900'e çektiğinde P7 de sen elle ne girmiş olursan gir otomatik olarak 900 veriyor.

Bir sorum daha olacak sana bu arada: Şimdi benim tdp 200W ise üzerindeki iki hane nedir? Onlar da aslında 200W'ın içerisinde mi yani? Diğer bir deyişle 3. sekme kapsayan küme gibi bir şey mi? Çünkü eğer öyleyse, senin dediğin doğrultuda ilk iki sekmenin sistem toplam güç yönetimine bir getirisi yok sanırım?
  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    900 mV yapma sen de, gpununkinden büyük birşey yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İyi de o zaman undervolt olmaz ki zaten. Default hali 950mv zira. :)
  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    Overdriventool diye birşeyle ancak bios değişikliği üzerine dediğin ayar yapılabiliyormuş.

Evet ama onun için de belleklerin Samsung olması gerekiyor. Alternatif soğutuculu modellerin neredeyse hepsi Hynix ile geliyor maalesef.
  • Bu undervolt yapınca saat hızlarını boost yapması sadece vegalara özel mi? Bende rx 580 var afterburnerdan 1150 olan voltajı 1100 e düşürüyorum saat hızını 1380 den 1410 a arttırıyorum bir stabilite sorunu yok ama kart 1410 u hiç geçmiyor ben ne ayarlarsam o hızda oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

3. 204w senin TDP değerin ama benim dikkatimi daha başka birşey çekti. Em sıcak ısı odağı, 76°C ve HBM'ler 73°C(1.250v olduğuna vurgu yaparak) acaba bellek sekmesinde undervolt yapabiliyor musun Wattman'da diye sormak içimden geldi.
    @woundedknee sen girdiğin her başlıkta [RX Vega 56/64] bunu paylaş, sen paylaşmayınca fikir danışıyorlar.
    Default halde OverdriveNTool ve Undervolting hali yanyana.
    P6 ve P7 dikkate alınacak,Memory kısmında P3.
    Sağ taraf default olanda voltaj kısmına bakın bir de sol tarafa.
    Gpu hızları aynı,%20 power limit sağda seçili,ısılar ise sağda 55 derece hedef max 70 derecede.
    Aynı zamanda kart Asus olduğundan 0 fan rpm desteği her zaman var,Alt+Tab yapınca anında duruyor.
    Sürücü 18.12.1 ve OverdriveNTool programının bir önceki sürümü.
    Yeni sürücüler ile OverdriveNTool yeni programında fan eğrisi de var.

• RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    Sorun çok fonksiyonlu. Vega'da L2-ROP sistemi var, belleklere ne hız verirsen ver, kart veri göndermedikçe bellek kontrolcü yorulmuyor: gpuyu istediğin hızda hız aşırtabiliyorsun bantgenişliği tam kullanılana dek kontrolcü rölanti yapıyor bir nebze. Tıpkı Nvidia tarafındaki maxwell'den öncesi gibi; daha önceki mimarilerde kart işlemcileri ile bellek kontrolcünün aynı saat sinyal alanında olması gpu biriminin hızına mani oluyordu, çekirdekleri hızlandırmak isterken kontrolcüyü hızlandırıyordun bu da kararsızlığı belirliyordu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.