Şimdi Ara

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonunda aldın hocam demek :) Hayırlı olsun güzel kart. Bende de Sapphire Pulse vega 56 var , geçen hafta gelmişti benim kart. Yarın aynı testi yapıp paylaşırım bakalım
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    evet hocam zor oldu ama aldım, teşekkür ederim, siz de güle güle kullanın.
    açtığım konu da ayrıntılı anlattım ayrıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

Power Clor Red Dragon Vega 56, fabrika çıkışı hızlar ile 3D Mark Time Spy graphics score : 6.304

UV uyguladım P6 ve P7 1.050mv alıp güç limitini %50 yaptım hız değerlerine hiç dokunmadım, fabrika çıkışı voltaj değerlerinde 6.304 olan grafik skoru 6.857 oldu, üstelik reset attıran psu da stabil çalıştı...daha ince denemeler yaparak daha iyi sonuçlar da çıkabilir sanırım.
    vallahi enteresan, bir o kadar da şahane.
    sadece güç limitini neden %50 yapıyoruz onu anlamadım.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Hangi kartı aldınız ? hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun hocam gpu z de saat hızı ne görünüyor gpu nun.

Belleklerin 800 mhz olması lazım bu kartta da, benimki 1570mhz olarak geldi fabrika çıkışı, sanki bu kartın daha düşük çekirdek hızı. Dün biraz daha kırbaçladım, 1050mV yapıp gpu hızını 1650mhz civarına çektim, bellekleri de 875mhz yaptım. Time Spy grafik skoru 7280 civarına ulaştı.

Bu kartların sınırlarını çok zorlamadan epey verimli güç artışı elde edilebiliyor, pazar günü eve döndüğüm biraz daha zorlayacağım bakalım 7500 ü görürüm diye tahmin ediyorum.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, Power Color Red Dragon Vega 56 (2.250 TL)
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    merhaba, teşekkür ederim.
    gpuz saat hızı 1.590 mhz görünüyor, bellekler 800 mhz Hynix.
    ben testleri yaparken ne bellek ne de gpu hızlarına dokunmadım, aldığınız skor çok iyi, ben de deneme yapayım.
    güç limitini neden %50 yapıyoruz sadece oraya takıldım?
    Rx 4 serisi ilk çıktığında gpu hızı dalgalanıyordu, bunun artırdığımızda ise gpu nun hem oyun hem bench skorları daha yüksek olup saat hızları yüksek değerse korunabiliyordu. Bu da öyle bir mantıklı yapılıyor ha neden %50 derseniz bir fikrim yok hem voltaj düşürüp hem hız aşırtma yapmamızı sağladığı için bence aradaki güç tüketimini dengeliyor.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

merhaba, teşekkür ederim.
    gpuz saat hızı 1.590 mhz görünüyor, bellekler 800 mhz Hynix.
    ben testleri yaparken ne bellek ne de gpu hızlarına dokunmadım, aldığınız skor çok iyi, ben de deneme yapayım.
    güç limitini neden %50 yapıyoruz sadece oraya takıldım?
    Fredico Barutto kardeşimiz şöyle demiş.

Well, my Vega 64 is undervolted since 2 days after I built my PC, I’m curious how the automatic undervolting works. Because with my settings (900mV core @1500MHz in game, 855mV HBM2@1100MHz) my card is as efficient as a 1080fe but faster...

• Pek bir ince ayar yapmadan, günlük kullanımdaki 1702mhz@1.1V 1050mhz@1V_HBM2 aldığım skorlar;

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçlarıRX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

Daha iyisi muhakkak yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

Fredico Barutto kardeşimiz şöyle demiş.

Well, my Vega 64 is undervolted since 2 days after I built my PC, I’m curious how the automatic undervolting works. Because with my settings (900mV core @1500MHz in game, 855mV HBM2@1100MHz) my card is as efficient as a 1080fe but faster...

Alıntıları Göster
    RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları - RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

3DMark.com
    I scored 7 946 in Time Spy
    https://www.3dmark.com/3dm/30847820?

-

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları - RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

3DMark.com
    I scored 20 780 in Fire Strike
    https://www.3dmark.com/3dm/30848328?

• Ne kadar da alakasız bir paylaşım, arkadaş açıkca yazıyor belirli uv değerleri ile bir vega 64'ün, bir 1080 FE kartından hem daha verimli hem de daha "hızlı"(edit) olduğunu iddia eden birinin yazısını paylaşmış. Siz de geliyorsunuz muhtemel en iyi hava soğutmalı 1080 ile değerlerini paylaşıyorsunuz. Arkadaşın o paylaşımını alıntı etmeden bu değerleri paylaşsanız hiç sorun olmayacak ama şimdi tamamen alakasız bir paylaşımda bulundunuz.

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 1 Aralık 2018; 23:20:33 >

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Konu başlığı

olunca her Turlu paylaşırım. Itırazın varsa şikayet edersin.

Karta tamamen sıfır o.c var fabrıka cıkıs degerlerınde yapılan Test verılerıdır.
    https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1080-O8G-11GBPS/

kartım kendınden o.c ludur. gpu boost ıle 2000 mhz de çalışmaktadır ıı soğutulduğu taktırde.

ayrıca en alttakı lıngden bakmadıysan sana bır ss gosterıyım.

bu kartın dahada o.c potansıyelı vardır fakat ben yapma geregı duymuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 1 Aralık 2018; 23:34:30 >

• 2000mhz/ sıfır OC... righhht... türkçesiyle tabi tabi. En iyi soğutmalı kart ile OC yapmazsan bile Gpuboost 3 teknolojisi ile zaten olabileceği en yüksek mhz'e çıkar. Ama 2000k'ya bir pascal kartın OC'siz çıktığını ben hiç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 1 Aralık 2018; 23:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Ne kadar da alakasız bir paylaşım, arkadaş açıkca yazıyor belirli uv değerleri ile bir vega 64'ün, bir 1080 FE kartından hem daha verimli hem de daha "hızlı"(edit) olduğunu iddia eden birinin yazısını paylaşmış. Siz de geliyorsunuz muhtemel en iyi hava soğutmalı 1080 ile değerlerini paylaşıyorsunuz. Arkadaşın o paylaşımını alıntı etmeden bu değerleri paylaşsanız hiç sorun olmayacak ama şimdi tamamen alakasız bir paylaşımda bulundunuz.

Özetle şöyle diyor eleman;1070 güç tüketimi ile referans 1080 üzeri perfonmans alıyorum,Freesync ise cebime kar kalıyor.
    Bu arada yeterince Nvidia konusu var sayfalarca...
    Mining belası çıkmasaydı bu konular 1 sene önce muhabbet konusu olacaktı.
    Radeon 2019 yıllık güncellemesi geliyor,Uv ile scanner oc dahil edilecek yeni sürücülere.

• quote:

2000mhz/ sıfır OC... righhht... türkçesiyle tabi tabi. En iyi soğutmalı kart ile OC yapmazsan bile Gpuboost 3 teknolojisi ile zaten olabileceği en yüksek mhz'e çıkar. Ama 2000k'ya bir pascal kartın OC'siz çıktığını ben hiç görmedim.

evet ben extra o.c yapmadım. kartım gpu boost 3.0 ıle 2000 mhz görmekte.

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Adrenaline sürücüsünü ve özellikle Auto OC özelliğini çok merak ediyorum. Şu an yaptığımız UV/hedef mhz olayı ortalama kullanıcı için çok kafa karıştırıcı. Clean install sonrası benim sakladığım değerler kaybolduktan sonra tek ortalama bir profil oluşturdum, ince ayar için vakit bulamadım. Bu açıdan da bir an önce çıksın diyorum. İlla 2019'mu olacak çıkışı ?
  • Tamam, tabi ... kartınız gaming/OC mod'unda, kendi başına OC'li zaten ve arkadaşın 1080 FE için paylaşımın altına bunu esas alalım. Konuyu anlamamışsınız hocam, daha ne diyebilirim ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 1 Aralık 2018; 23:29:51 >
  • quote:

Tamam, tabi ... kartınız gaming/OC mod'unda, kendi başına OC'li zaten ve arkadaşın 1080 FE için paylaşımın altına bunu esas alalım. Konuyu anlamamışsınız hocam, daha ne diyebilirim ki.
    Ok haklısın.
    64 vede 1080 nın fe olduğu gözümden kaçmış. Tam okumadan alıntılamışım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.