Şimdi Ara

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben vegaya oc yapmadan sadece undervolt yapmayı düşünüyorum 950-1000 mV falan gördüm bu konuda deneyimi olan varmı?
  • P6 1000 mv - P7 1050 mv Vega 64 çalıştı,bellekler 1050 mv 1000 mhz,üstelik power limiti %50'e almayı unutmuşum.
    P6 1612 - P7 1632 mhz yükseltmedim,sadece P6 1537'i kaldırdım yukarı.
  • Belleklerde oc var sanırım yoksa 64 bellekleri stok 1000mhz mi ben şimdi buna göre p7 yi direk 1000 den denemeye başlarım.

Aldığım veganın çekirdek hızı 1622 mhz gözüküyor boost ile, ben r9 390 kartımı hem çekirdek hem belleklerde underclock ile kullanıyordum yetiyordu çünkü 1040 dan 950 ye çekmiştim çekirdek hızını ısıda muazzam fark oluşmuştu vegayıda mümkün olduğunca soğuk tutmak istiyorum 390 da 90mhz indirince kaybettiğim fps farcry 5 de 3 yada 4 dü ama azalan ısı neredeyse 10 dereceydi şimdi 4 fps için 10 derece fazla ısı gibi bir durum istemiyorum kart gelince ya deneye deneye çözücem yada benim kafada biri varsa ve bunu denediyse direk onun değerleri deniycem ama benim gibiside zor olur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Kasım 2018; 21:2:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Belleklerde oc var sanırım yoksa 64 bellekleri stok 1000mhz mi ben şimdi buna göre p7 yi direk 1000 den denemeye başlarım.

Aldığım veganın çekirdek hızı 1622 mhz gözüküyor boost ile, ben r9 390 kartımı hem çekirdek hem belleklerde underclock ile kullanıyordum yetiyordu çünkü 1040 dan 950 ye çekmiştim çekirdek hızını ısıda muazzam fark oluşmuştu vegayıda mümkün olduğunca soğuk tutmak istiyorum 390 da 90mhz indirince kaybettiğim fps farcry 5 de 3 yada 4 dü ama azalan ısı neredeyse 10 dereceydi şimdi 4 fps için 10 derece fazla ısı gibi bir durum istemiyorum kart gelince ya deneye deneye çözücem yada benim kafada biri varsa ve bunu denediyse direk onun değerleri deniycem ama benim gibiside zor olur heralde
    Bellek 950 normalde,50 mhz arttırdım.

• Redditte kullanıcıların oluşturduğu stabil değerlerin tablosunu buldum faydası olur.
    docs.google.com
    AMD Radeon RX Vega Undervolting Survey (Reddit) – Responses
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Xf2PbK4D-prj20ONPrBsGwbeRiOTMsGeIkCDQUhXSBA/htmlview#gid=1964178281

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Kasım 2018; 0:27:2 >
  • Epey güzel değerler çıkarmıştım elimdeki Vega 64 ile (sapphire). Sonra sürücüyü clean install edince farklı oyunlar için kaydettiğim ayarlar kayboldu, şimdi mütevazı bir tek ayar yaptım öyle kullanıyorum.

Bazı SS'ler;

Burada aslında uv konusunda daha ince ayarlar yapabilirdim. İkinci resimde yakın değerleri daha az Volt ile elde ettiğim görülüyor
    RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

AC oyunu gerçekten Amd kartlarıyla hiç anlaşamıyorlar, 1700 mhz'lerde aslında daha fazla güç çekmesini beklerdim... 99% kullanım yazsa da bence döngüler boşa gidiyor.

Mhz'leri biraz makul seviyelere sınırlayınca çok da verimli olabbiliyor ;

ROTTR konusunda çok ince ayar yapmıştım, ss'de 1700 altı gösteriyor ama bench sırasında 1730-1740mhz arası bi şey tutturmuştum. Bu ayar da silindi tekrar uğraşamadım. Ama değdi, Guru 3d aynı grafik ayarlarda 90 fps yerine 99 fps alabildim, epey uğraştırdı.

RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları RX VEGA 56 vs. GTX 1070Tİ vs. GTX 1080 vs. RTX 2080 3D mark sonuçları

Şu an tek ayar kullanıyorum o da p7 1060V@1712mhz 1000V@1050mhz HBM2. Daha sonra tekrar daha ayrıntılı ayar yapacağım vakit bulunca.

Guru forumunda overdrive ntool ile çok farklı konfigürasyonlar var, henüz deneme fırsatım olmadı. Max temp hedefleri önemli, düşürülüyor ki throttle en aza indirgensin ve ilginçtir power target eksi ile kullanan da var. Çok daha ince ayar yapılabilir aslında ama denemeye fırsatım olmadı daha.https://forums.guru3d.com/threads/rx-vega-owners-thread-tests-mods-bios-tweaks.416287/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 26 Kasım 2018; 23:17:20 >

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Yapılacak çok şey var gibi ama bende birtane ayar tuttururum onda kullanırım.
    Ekran kartı dediğin böyle olur yani voltaj düşürünce daha iyi oc oluyor potansiyeli çok fazla bu vegaların her yönden.
  • arkadaşlar selamlar,
    www.newegg.com
    ASRock Phantom Gaming X Radeon RX Vega 56 DirectX 12 RX VEGA 56 8G Video Card - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16814930006&ignorebbr=1
    Asrock Vega56 alma arefesindeyim, son olarak sormak isterim, Navi beklemek mantıklı olur mu?
    açtığım konu da belirttim, Navi hakkında araştırdım ama çok net bir bilgi yok, ne çıkış tarihi ne de performansı hakkında hep tahminler var ama genel kanı ilk çıkacak Navi kartların az elektrik tüketen ve performansı ancak Vega56 kadar olabilecek bir kart olacağı yönünde.
    Navi ile alakalı kaçırdığım, bilmediğim beklememi gerektirecek bir husus varsa paylaşmanızı rica ederim.

• Hocam benim konuyu açtığım ilk mesajı hiç okumadınız mı? Burada undervolt yapılıyor zaten. Sadece bellek hızı artırımı var onda da voltaj 950'de kalıyor.
  • Bios flash 580 kartta daha önce yaptım ve state'lerde değişiklik enteresan performans artışlarına sebep oluyor. Ancak!!!!

Vega kartların büyük çoğunluğunda bios flash protection var, sorun çıkarsa dual bios ile kurtarabilirsiniz ancak yine de risk.

Bence en güzeli Wattman'da profil kurgulamak, sonunda taşın suyunu sıkıyoruz ama taşı kırmaya da gerek yok, risk var.

Basitçe yazıyorum;

En başta Vega 56 için HBM2'nin yani onchip belleğin hızını artırın, çünkü çok az güç harcıyor ama performansa etkisi büyük. 800 Mhz->900->950->960->970 gibi...Bu artırım esnasında her aşamada stres testi yapın patladığı anda durun. Geri dönün bir daha stres testi yapın son değeriniz odur.

Güç kullanım limitini %50 artırın ardından;

p6-p7 state voltaj düşürün 1150mV->1100mv->1050mV->1000mV->950mV(Bu değer HBM2 voltaj değerinin altına indirseniz de sistem HBM2'nin voltajını kullanır)..HBM2 voltajını düşürmek anlamlı değil, default neyse onu kullanın çünkü çok az tüketiyor. Muhtemelen de 950mV olması lazım, gpu da bunun altına pek inemez.

p6 ve p7 hızlarında artırım yapmayın, hiç gerek yok. Üç tüketimini çok artırıyor ve muhtemelen çok verimsiz olacaktır.

Bu şekilde 3dmark stres testleri yapın, sonra oyunlarınıza bakın. Ekran karışıyorsa, bellek hızını düşürün, sistem kilitleniyorsa test fail ediyorsa gpu voltajını yükseltin. Unigine supervision çok iyi bir test stres testi olarak, orada kullanabildiği en yüksek saat hızını maks. seviyede tutmak önemli. Testte mesela 1650Mhz hıza ulaştı ve sıcaklık 71 derece, siz voltajı biraz daha düşürdüğünüzde hız aynı seviyelerde kalabiliyorsa ne güzel, ama 1450'ye düşüyorsa anlamı yok, voltajı bir önceki duruma getirin. Gavurun lafı var ya sweetspot diye, tatlı noktayı bulmak önemli ve her kart biribirinden farklıdır.

Özetle bu.

• Hbm voltajına dokunmuyorum ozaman hatta frekansada dokunmam o teknoloji harikasını kendi haline bırakıcam, çekirdek için voltajı düşürücem eski r9 390 60 derece altında fan kapatırdı bu yüzden manuel fan ayarı yapmıştım 50 dereceye kadar hep %12 fan hızı ve tavan ısıyıda 73 derece belirlemiştim fanların %100 olduğu, vegadada bakıcam undervolta rağmen oynadığım oyunda ısı 73 ü geçerse boost hızı 1622 den 1550 ye falan çekerim yalnız power limiti çözemedim hem undervolt yapıp hem power limiti arttırmanın olayı nedir acaba?
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Hocam stok bitmiş aldınızmı yoksa
  • yok alamadım, vay arkadaş o mu bu mu derken alamadan stok bitti.
    20 adet vardı ne zaman bitirmişler arkadaş
  • kaçırdım fırsatı, ne diyeyim kendime bilemedim üzüldüm hakikaten, yarım saat önce stok 20 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 27 Kasım 2018; 10:51:27 >
  • Anlık peak'ler oluşursa karşılayabilmek için, ama genel ortalama tüketimi artırmıyor.
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Fiyatıda 3,725 yapmışlar üzülmeyin vega 64 fırsatı çıkar sizede ben rx 580 kovalarken vega 56 denk geldiydi ama çok iyi rx 580 fırsatları kaçırmıştım kararsızlıktan çünkü bir yandanda 590 ı bekliyordum fiyatını merak ediyordum bir sitede 2000 bin tl den girdiğini görünce 590 ı silmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Kasım 2018; 11:25:23 >
  • sağ olun hocam, kısmet değilmiş ama üzüldüm, 2.200 TL' ye böyle bir kart bulmak neredeyse imkansız.
    hata Pazar akşamı 100 TL indirim kuponu verdi newegg onu da kullanınca 2.100' e gelecekti, ama ben indirim kuponuna rağmen karar veremedim, şimdi ceremesini çekmek bana düşer.
  • Fiyatına göre gerçekten güzel performaslı bır kart . amd tercıhı olanlar bence alabılırler cekınmeden.

bu arada;
    Merhaba;
    3dmark Fire strike exterme testi yapmak için, 3dmarkAdvanced edition için; elinizde fazla key var mı ?
    Varsa bane 1 adet verebilmeniz mümkünmüdür ?

systeninfo versionum şu 5,14,693,0
    GUI ise şu 2,6,6238 s64

Teşekkürler.

key bulursam Testlerı yapıp burada sunarım. Arada ne kadar fark varmış görmüş oluruz hepımız.
  • Power Clor Red Dragon Vega 56, fabrika çıkışı hızlar ile 3D Mark Time Spy graphics score : 6.304

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.