Merhaba, Fiyatları yüzünden 9070 XT'den ümidi kesip fiyatlarda kurdan dolayı artmadan HB'den Sapphire RX 7800 XT Nitro+ satın aldım. Dün öğlen teslim edildi. Akşamüstü fiyatlar ne alemde bakarken HB'de Sapphire RX9070 XT Pure (Beyaz) 33.333₺ gördüm, direkt sepete atıp aldım. Banka 15k üstüne 1k para puan veriyor. Böylelikle, 7800 XT Nitro 22.699'a, 9070 XT'de 32.333'e geliyor. Sizce aradaki farka 9070 XT değer mi? |
RX 7800 XT Nitro+ Gaming Oc iade mi devam mı?

-
-
abonesi falan yok ama ben bu kanalı seviyorum.
RX 9070 VS RX 7800 XT TEST IN 20 GAMES
diyeceksin ki bu kadar fark için değmez ama ne demiş FSR off ve en önemlisi RT off. FSR seversin sevmezsin her ne kadar FSR4 9000 serisinde çok güzel bir şey olsa da ve kesinlikle kullanılması gerekse bile ama RT kapatıp duracak mısın? 9000 serisinin RT çekirdekleri 7000 serisinden 2.5 kat daha iyi yani aynı nvidia 4000 serisi gibi RT açınca kesinlikle yığılmıyor kart. bu şekil değil de RT açık yapılsa bu test çok daha fazla fark olurdu. FSR4 olsa zaten çok daha fazla fark olurdu FG onları katmıyorum 7000 serisinde de açarsın FG varsa oyunda ve 7000 serisinde de var ai cores ama o başka bir işlemci gpu içindeki ama RT çekirdekleri ayrı bir işlem birimi aynı apple işlemcilerde 2 çekirdek performans falan çekirdek tasarruf işlemci ve 4 gpu 5 gpu diyorlar ya bu da onun tersi gpu içindeki iki çeşit işlemci bu ai cores ve RT cores dediğim şeyler nvidia'da 2000 serisinden beri var, amd'de de 6000 serisinde RT cores var ai cores yok, 7000 serisinde ikisi de var ve 9000 serisinde bu çekirdeklerin yeni nesli var ama özellikle RT çekirdekleri dediğim gibi 2 2.5 kat daha hızlı. ne oynuyorsun online mi aaa mı mesela online ise RT açmayabilirsin ama FSR4 desteğini COD gibi online oyunlara getiriyorlar normalde FSR3.1 online oyunlara gelmedi hiç. çözünürlük ne oyunlar ne buna göre karar verebilirsin. ha bir de bu düz modelmiş 9070 xt daha da fark edecektir ama RT olayı düz xt ikisinde de aynı çok daha iyi olacaktır 7000 serisine göre. düz xt modellerinde kırpılan şeyler şöyle göstereyim:
RT acceerators bunun yazması zor olunca RT cores diyorum ben buna 64 56 gibi bir fark var. AI cores 128 112 işte bunlar en baştaki 8 compute unit kapalı olduğu için RT'de 8 AI'de 16 çekirdek oynatıyor. bütün farkı bu o boost speed olayı modeline göre değişiyor nitro+ 9070 bendeki kart çoğu oyunda ayarsız 3 ghz boostluyor. TDP farkı da olunca uv de yapılabiliyor yani kesinlikle aynı konfor kartlar değil ama işini görür mü neden olmasın dediğim gibi senin için olabilir ama hangisi iyi dersen 9070 bile daha iyi olur.
-
Teşekkürler, aradaki 10k'yı gayet net açıklamışsın. Oynadığım ve oynamayı düşündüğüm oyunlar aşağı-yukarı şöyle: Diablo 4, AOE serisi, C&C serisi, Cyberpunk 2077, RDR2, Tomb Rider serisi, The Witcher 3 ve ufaklığın yancısı olarak mecburen GTA Online
O zaman 7800 XT'yi gönderiyorum.
-
evet o oyunlarda 7800 xt ile 9070 ya da xt farketmez çok fark olur yani olay sadece fsp değil bu tarz oyunlarda RT kapatabiliyorsan o da bir tercihtir ama açsan daha güzel olabilir. ben neredeyse 2 senedir 7900xtx ile RT hiç açamadım ama 4k olunca çok da aramadım ama sw outlaws denen oyun RT'yi kapatmaya izin vermeyince mecburen 4080s sisteme taşıdım onda bile 51 fps alıyorum 2k outlaw ayar. 5080 de 56 fps alıyormuş ama oc bassan uçar ayrı ama yani aaa meraklısı adamın elinde şunda iyiyim de şunda iyi değilim gibi bir kart olmamalı bence. GTA5 enchanced de gayet güzel çalışıyor 9000 serisinde hiçbir mesele yok yani hayırlı olsun yeni kartın.
-
Değer 9070xt gayet iyi bir kart, oc potansiyeli de var. Önceki nesilde RT açınca kartlar patates oluyordu. FSR4'de DLSS4'e oldukça yakın olmuş zamanla daha da iyi olacaktır, yeri gelir belki kullanırsınız. 7900xtx dahil eski nesil FSR4 update almayabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklayıcı net cevabın için çok teşekkürler.
-
Eski serilere FSR4 gelmeyecek deniyor. Nvidia 2000 serisine bile DLLS4'ü getirecekmiş sanırım.
-
Net bir bilgi yok üzerinde çalışıyoruz dediler, kişisel fikrim bence de gelmez. Yeni nesilde amd peynir ekmek gibi kart satıyor, sadece FSR4 için bile alan vardır neden getirsinler. Nvidia tüm rtx kartlara DLSS4 getirdi evet ama, örneğin 2060 kullanan biri bundan ne kadar fayda sağlayabilir? FSR, DLSS yazılım ya ne olacak deniyor ama bu ikisi hem cpu hem gpu tarafına ek yük bindiren özellikler ai cores önemli yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen, gelecek olsa bile satışlar böyle giderken getirmezler. Taa ki elinde bolca 7 serisi kalan kallavi distribitörler isyan edene kadar
-
bence bütçeniz ve vaktiniz müsaitse iade edip 9070 XT almaya değer. Özellikle FSR 4 desteği arttıkça daha çok faydasını görürsünüz
-
rica ederim.
DLSS4 1080'e gelse ne ki? DLSS3 Native ayarda 4080s bile olsa kartın anasını ağlatan oyunlarda Kalite seçiyorsun fps yükseliyor ve iyi kötü oynuyorsun heyo diyorsun DLSS4 bu. Native demek neyse çözünürlük onda kalıyor diyelim 4k ise Native açmak zalimlik oluyor karta ama 1080 2k ise kalite de %66 çözünürlük demek yani 2560x1440 oynadığını sanıyorsun aslında 1700 küsüre bilmem ne çiziyor. o yüzden 1080p 2k'da DLSS3'te Native DLSS açmak istiyorduk ama performans çok düşebiliyordu oyununa göre. DLSS3'e Legacy deniyor artık ve DLSS4'e Transformer ya da Türkçe Dönüştürücü model deniyor ve oyunlar bile diyor Legacy yani DLSS3 seçerseniz daha kaliteli görüntü olur diye. yoksa 2000 3000 serisine FrameGen hala vermiyor ai cores eski nesil diye. amd FSR3'ü açık kaynak yapınca bunun palavra olduğunu senin benim gibi kullanıcılar mod yaparak gösterdi hatta ben de burada denedim alan wake 2'de oyun içi FrameGen açtım 3080'le gayet de arttı fps ama 3080 3080 ti 3090 ve 3090 ti 4 kart için bütün 2000 3000 serisini yaktılar. 2060 ile güzel olmaz tabi orada haklılar da biraz da işte 4000 serisi satsın dediler. amd FSR3'ü açık kaynak yapınca 2000 3000 serisinde de Amd FrameGen çalışıyor FSR3.1 oyunlarda. DLSS4 başka FrameGen başka bir şey verdiği yok daha kötü görüntü veren şeyin bir anlamı olmadı yani FSR4 çıkınca çünkü bu tam tersini yapıyor. FSR3.1'de kalite seçiyorduk mecburen Native her oyunda yoktu. FSR4'te hem Native seçiyorsun görüntü cam gibi oluyor hem de performans düşmüyor bu daha güzel değil mi fsp arttıracam ama görüntü bozacam diyen DLSS4'ten. daha da güzeli oyun FSR4 desteklemiyorsa bile optiscaler programı ile yine güzel oluyormuş ben denemedim ama YT'de deneyen çok o mesele değil. neden çünkü FSR4 FSR3.1.3 aslında hatta bu versiyon olan oyunları 7000 serisi ile açın FSR3.1 der ama 9000 serisi ile açın direkt FSR4 der oyunun güncellenmesine gerek kalmadan. işte bu oyunlar üzerine bir de güncelleme alınca cam gibi oluyor görüntü. bunda da nvidia örneğinde olduğu gibi eski nesil ki amd'de ilk nesil ai cores sadece 7000 serisinde olduğu için verse verse buna destek verir. yeni tip çekirdeklere göre yazdık mı diyecekler yoksa yeterince sattık deyip 7000 serisine de mi verecekler o belli değil? 25.3.1 sürücüsünü 7000 serisine kurun ayarlarda FSR4 çıkmaz ama 9000 serisine kurun çıkıyor bu ayar. 7000 serisinde o optiscaler ile FSR4 desteği geliyor mu onu da denemedim ama donanım olduktan sonra bunu yapabilecek gerisi yazılımsal mesele oluyor bir sonraki sürücüde 7000 serisine de koyarsa o FSR4 ayarını olur biter yani nvidia insana günahını bile vermez. 5000 serisine özel diye de MFG geldi DLSS4 buna özel diyemediler çünkü deseler amd FSR4'ü de açık kaynak yapacak 2000 3000 4000'te zaten şu anda çalışıyor FSR3.1 ama 5000 serisinde de o MFG dediğini desteklerdi. FSR4 ya da FSR3.1'de 7000 olsun 9000 olsun sürücüden AFMF2.1 açıp bir de oyundan FSR3.1 FG açarsan iki kere katlıyor. MFG dedikleri de zaten 3x 4x FG aynısı olurdu yani belki de olacak 4000 serisine MFG modla vs gelecek? esas nvidia'nın 4000 serisine bile vermediği amd'nin AFMF2.1 yani sürücüye gömülü FSR3.1 FG'nin farklı isimlisi smooth motion ki bence smooth pay olmalıymış ismi DLSS FG desteklemeyen bütün dx11 dx12 oyunlarda FG açabiliyorsun. AFMF çıktığından beri o şekilde mesela bütün dx11 dx12 oyunlarda fps'yi mi beğenmedin açıyordun yükseliyordu ama ilk çıktığında 30ms gecikme ekliyordu ikinci versiyonda 10ms ekledi şimdi 2.1'de 6ms ve ai cores full kontak kullanıyor 6000 serisini falan silmişler çünkü zaten donanım yok 6000 serisinde bunu çalıştıracak. AFMF ilk çıktığında cehennem gibi gecikme ekledi 6000 serisinde kimse beğenmedi haklı olarak. FSR3 açık kaynak olunca şu lossless scaling 2018'de çıkıp da 2024 ortasında birden meşhur olan ne tesadüfse bile daha iyi çalıştı 6000 serisinde hala da öyle yani 2.1 bile olsa olmadı 6000 serisinde. 7000 serisinde zaten ai cores var zaten AFMF2.1 açar fps'yi katlarsın ama RT'si berbat olduğu için 9000 o açığını kapatıyor. FSR4 gelir gelmez o çok dert değil senin için aaa oyunlarını çok oynadığın için ve sw outlaws indy gibi illa ki RT olacak diyen oyunlar için bir yanı tutmaz kart alma demek istedim ben sabah. 9070 serisi pahalı diyenler için 9060 ve 9050 serileri de çıkacak ve RT çekirdekleri azalsa da nesil olarak en az iki kat verimli olacağı için yine iş görecektir yani ben 6 ay 4060ti de kullandım 2k'da işte bir iki oyun gıcıklık yapıyordu 2k'da ultra texture ayarı açmam diye. 9050'yi bilmem de 9060 serisi gayet güzel olacaktır tabi 9070 serisi talebini karşılayabilirler de onu da üretebilirlerse?
-
iyi akşamlar bende uzun süredir bekliyordum ama hem kartların fiyatları fırladı hem de dolar kuru fırladı bizim satıcılar malum bugün Sapphire RX 7800 XT Pure Gaming Oc Amd 16GB GDDR6 Ekran Kartı 11330-03-20G veya nitro+ birini alacağım araların da 1000 tl fark var nitro+ almaya değer mi? bir de nvidia avrupada fiyat indirimi yapmış bize de yansır mı?
bu arada güç kaynağı 750 watt coolermaster yeterli olur sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC76 -- 21 Mart 2025; 21:37:48 > -
-
nvidia'nın fiyatı üretemedikleri için anormal arttı ve avrupa'da fiyatı düştü dedikleri %5 yani. iki kat tavsiye edilen fiyattan %5 düşse ne düşmese ne işte gaz alıyorlar ya da algı kasıyorlar benim tabirimle. nitro+ tavsiye ederim düz modeli bile güzel. evet 750w ile şu an piyasadaki bütün 9000 serisi kartları kullanabilirsin.
-
her kart çıktığında aynı muhabbet. bu ülkede bir şeyin fiyatı düşmez,düşse de sen yetişemezsin emerler. paran varsa al yoksa nanay.
-
tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum nitro+ aldım hayırlısı artık.
-
Hocam ben bi çılgınlık yapıp AM5'e geçme kararı aldım
AM4 5700X 48GB ram'li sistemimi genelde Home Studio (Ses tasarım, müzik üretme) için kullanıyorum. Ekran kartı olarakta 2010'da aldığım 550Ti takılı:) Baktım bu aralar oyunada vakit ayırabiliyorum, alayım bi iş görecek kart dedim ve son durak bi şekilde 9070 XT oldu. Klasik Türk kafası devreye girdi ve olmuşken tam olsun
Sistem PCI-e 5.0 olsun dedim ve anakart olarak MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi aldım. İşlemciyi de asıl kullanım amacım olan Home Studio olduğu için çok çekirdek ihtiyacından dolayı R9 9900X olarak belirledim. İşlemci soğutucu olarak ta emektar Akasa Venom Voodoo kullanacağım.
Senden ricam,
Heryerde karşıma çıkan, Patriot 32 GB Viper Venom EXPO 6000MHz CL30'u ram'i anakartın uyumluluk listesinde göremedim. Bir de uygun fiyata satan satıcının RAM'leri kit değil de ayrı ayrı kutularda gönderdiği söylendiği için açıkçası biraz huzursuz oldum. Sizin tavsiye edebileceğiniz EXPO destekli 2x16GB ram var mı? İleride 2x16 GB daha ekleyip 64 GB yapsam. 4 slot kullanımı sorun çıkartır mı? Şimdiden Teşekkürler.
Sistemi şöyle düşünebiliriz,
Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi
İşlemci: R9 9900X.
Ekran kartı: RX 9070 XT.
PSU: FSP Hydro GT Pro 850W Gold.
-
yaklaşık bir buçuk ay önce aynı ramlerden aldım anakartı da b650 aldım hiç bir sıkıntı çıkmadı.Sadece biosa girip expo açarsan 6000 mh/z rahat çalışıyor.
www.sinerji.gen.tr
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-b650-tomahawk-wifi-6600mhz-oc-m2-am5-ddr5-atx-anakart-p-44108
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC76 -- 24 Mart 2025; 0:13:28 > -
Sizin anakartta sorun çıkarmaması güzel haber. Ram'leri de Sinerji'den mi aldın? Aldıysan kit halinde mi yoksa ayrı ayrı mı geldi?
-
sinerjiden aldım .yalnız ayrı ayrı (çift single modül diye satılıyor)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X