Şimdi Ara

Rx 580 vs Rx 590

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sıfırdan bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Burada düşündüğüm sistem;

Ryzen 5 2600, 16 gb 3000mhz ram, B450 Gaming Plus anakart vs.

Sormak istediğim Full HD çözünürlük için fiyat ve güç tüketimini göz önünde bulundurursak hangisini almak daha mantıklı ?

Tabi ki Rx 590 daha güçlü bir kart fakat bazı yerlerde çok fazla güç tükettiği yazıyor. Birde daha pahalı. Rx 580 ile arasındaki performans farkını düşünürsek Rx 590 almaya değer mi ?

• aynı sitemi ben de düşünüyorum hocam. kasa psu monitör için ne var aklınızda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powerose P kullanıcısına yanıt
    Kasa Cooler Master mb511, psu kararsızım ama Fsp Hexa Plus 500w olabilir. Ekranda da Curved ekranlar çok hoşuma gidiyor ama denemek lazım bi büyüklüğünü vs ona bakıcam. Eğer hoşuma giderse şu ekran var kafamda; https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

Hem curved olması hem de 144 hz olması güzel bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 580 daha f/p
    590 hem fiyat hem de güç tüketimi açısından fazla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • talhalkaptan kullanıcısına yanıt
    Hocam Rx580 de 590 kadar güç tüketiyormuş zaten. Yani ben fiyatından öte tükettiği enerji bakımından Rx590'a çok sıcak bakmıyordum ama 580'de onun kadar tüketiyormuş.

• 570 580 590 hepsi fazla güç tüketiyor zaten. Ben olsam rx 570 4gb alırdım. Sebebi içlerinden fiyatına göre en performanslı olanı o. Yeni nesil ekran kartları çıkana kadar idareten iş görür.

• Rx570 900
    Rx580 1200
    Rx590 1500

Bu fiyatlara alın derim. Ben 570 alacakken 1170 liraya rx580 8bg indirime girdi aldım. Gerisi fazla para

Alternatif olarak 2000. 1660ti

• 480 580 590 aslında aynı grafik işlemciye sahip. Oc'layıp adını değiştiriyor amd satmak için. Çok düşeş olmadığı sürece amd kart almam açıkçası.

• RX serisinde temiz ikinci el bakmanızı öneririm, 1500 lira ve üstü bütçe ayıracaksanız ekran kartına nvidia 'ya yönelin.
  • aschil A kullanıcısına yanıt
    2. El almayı düşünüyorum hocam zaten

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Alınca uzun süre sistemi upgrade etmemem gerek hocam. Onun için biraz daha performanslı olan 580 veya 590 almayı düşünüyorum

• L.J kullanıcısına yanıt
    Nvidia kartlar pahalı hocam malesef. Zaten 2. El temiz bir kart almayı düşünüyorum ama 1660 vs pahalı. Birde gsync uyumlu monitör bulmak lazım oda ayrı bir masraf. Gerçi freesync uyumlu bazı monitörler oluyor galiba ama dediğim gibi nvidia kartlar pahalı malesef

• 1660 al daha mantikli hem cogu oyun nvidia destekliyor

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda amd veya nvidia desteği diye bir ayrım yok ki?
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Bazı oyunlarda oluyor hocam mesela bf5'de amd kartlar denk rakibine göre daha iyi performans veriyor. Öyle çok ahım şahım bi fark oluşturmuyor tabi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.