Şimdi Ara

Rx 570 rx580 çok mu fark ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Rx 580 almıştım ama daha kargoya verilmedi. İade edip hemen diğer modeli alabilirim. Çok oyun oynayan biri değilim 300tl aşağısına rx570 saphire nitro almam dahamı mantıklı? Aradaki fark az değil. Başka parçalara yatırım yapılabilinir.
    Rx 570 alacağım model:

Rx580 aldığım ama anında iade edebileceğim:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RX 570 vs. RX 580: Karşılaştırma ve Farklar

RX 570 ve RX 580, Radeon RX 500 serisi grafik kartları ailesinin iki popüler üyesidir. Her ikisi de AMD tarafından üretilmiştir ve benzer özelliklere sahiptir, ancak performans açısından belirgin farklılıklar gösterirler. Eğer oyun veya grafik yoğun görevler için bir grafik kartı arıyorsanız, bu iki seçenek arasında kalmış olabilirsiniz. İşte RX 570 ve RX 580'i karşılaştıran bir kılavuz:

Teknik Özellikler:

RX 570 ve RX 580, aynı Polaris mimarisine dayanmaktadır. Ancak RX 580, daha fazla işlem birimine ve daha yüksek saat hızlarına sahiptir. Bu, daha iyi grafik performansı ile sonuçlanır.

• RX 570: 2048 işlem birimi, 1285 MHz temel saat hızı
    • RX 580: 2304 işlem birimi, 1257 MHz temel saat hızı

Performans:

Performans açısından, RX 580, RX 570'den önemli ölçüde daha iyi performans gösterir. Daha yüksek kare hızları ve daha iyi görüntü kalitesi sunar. Özellikle 1080p ve 1440p oyunlarda fark belirgindir.

• Genel Performans: RX 580, çoğu oyunda RX 570'den %15-20 daha hızlıdır.
    • 1080p Performansı: RX 580, orta ve yüksek ayarlarda 1080p'de çoğu oyunda 60+ FPS sağlayabilir.
    • 1440p Performansı: RX 580, RX 570'e göre 1440p'de daha iyi performans gösterir ve birçok oyunda oynanabilir kare hızları sağlar.

Bellek ve Bant Genişliği:

Her iki kart da 8 GB GDDR5 belleğe sahiptir. Ancak RX 580, daha yüksek bellek bant genişliğine sahiptir, bu da daha hızlı veri aktarımına ve daha iyi performansa yol açar.

• RX 570: 7 Gb/s bellek bant genişliği
    • RX 580: 8 Gb/s bellek bant genişliği

Fiyat:

RX 570, genellikle RX 580'den daha ucuzdur. Fiyat farkı, bütçenizi ve performans ihtiyaçlarınızı dikkate almanız gereken önemli bir faktördür.

Sonuç:

RX 570 ve RX 580, farklı performans ve fiyat noktalarına sahip iki grafik kartıdır. Daha iyi performans arıyorsanız, RX 580 daha iyi bir seçim olacaktır. Ancak bütçeniz kısıtlıysa, RX 570 yine de iyi bir seçenek olabilir. Hangi kart sizin için uygun olduğunu belirlemek için oyun oynama alışkanlıklarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• 4gb 580 yerine 8gb 570'in belki bir mantığı vardır 4'ü geçen 5 gibi isteyen oyunlarda.8gb'yi tam dolduran oyunlarda ise gpusu yetersiz gelecektir çünkü oyun ne kadar çok vram yiyorsa o kadar yüksek ayar açıyorsundur ve ne kadar yüksek ayar açarsan gpu o kadar yetersiz kalır.2k varsa ayar aç açma fazla vram gerekir.
  • Çok oyun oynanmasa bile RX 580 geleceğe yatırım olacaktır. Arada oyununa göre 10-15 fps ye kadar fark olabilir ve bu gayet iyi bir fark. Bütçenizde var madem ben olsam değiştirmezdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 27 Kasım 2018; 18:39:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama fiyat farkı ile ortalama performans farkını karşılaştırın. Aradaki fiyat farkı kadar performans farkı yoksa, rx580 almaya değmez.
    Zaten rx570 in kasildigi oyunda rx580 yağ gibi akmayacak bu belli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde 8-10 civarı fark var. %10'luk fark hiçbir fps değerinde oyunu çok daha akıcı hale getirmiyor. 300 lirayı vermekten çekinmeyen biri tabii ki 580 almalı, sonuçta kaç bin liralık sistem kuruluyor ve 300 daha veririm sorun yok denebilir ama bu miktarı verirken düşünen biri için hiç mantığı yok. Ben bütçe dahilinde 580 de alabilirdim ama 570 tercih ettim.

Önceden 470 ve 480 kullanmıştım ve ikisi de aynı deneyimi sunmuştu.

560 ile 570 arasında %80 gibi bir fark var. O isimlendirmeye göre 570'in isminin 579 olması lazım aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Kasım 2018; 20:43:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.