Şimdi Ara

Rx 480 iyimidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben rx480 bir ekran kartı almak istiyorum. Amabu kartta technopatın incelemesinde de gördüğüm gibi bir sorun var. Bu kartın gpu kullanımı yuzde 99 lardan bir anda 0a düşüyor ve buda baya bi donmaya sebebiyet veriyor. Yabancı forumlardan da bakgığım kadarıyla birçok insanın başına gelmiş. Bu konu beni bir hayli düşündürdü. Sizlerin nacizane yorhmlarınızı bekliyorum. Sizce bu kartı almalımıyım i5 6600k işlemci ile alacağım. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• F/p oranı çok iyi, ama dediğiniz sorunlar can sıkıcı. Yerinizde olsam biraz daha verir 1060 alırdım.

• Referansı alma da 90 dereceye tırmanıyor

• Technopat itibar edilecek bi site değil.Kart f/p olarak iyi ancak ozellikle doların uçtuğu bu gınlerde gtx 470 den yanayım.1060 yada 480 bu paralara alınacak kartlar değil.

https://m.youtube.com/watch?v=CNNRGH3gMvg

• Peki ya ne dersiniz bu gpu kullanımı sıkıntısı düzelebilecek bir sıkıntı mıdır

• 900-1000 liraya bulundugun ilde kinci el garantili temiz test ederek gtx980 al daha mantıklı hem daha fazla performans alırsın hemde 980 lerin bilinen herhangi bir kronik sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 4 Aralık 2016; 11:31:05 >
  • Rx 480 oldukca guzel bir kart 1080p icin fazlasiyla yeterli. Gpu kullanimina gelirsek birkac ayar ile sorunu ortadan kaldirirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DextermorgaNH D kullanıcısına yanıt
    gpu kullanim sıkıntısı diye bir sey yok amd kartlarda gcn 1.2 mimariden baslayarak gpu kullanimini yanlis gosterme gibi bir durum var yani yazilimsal bir sorun.bende 380 var ve 480 benim kartin daha ileri mimarisi olunca 1.3 diyelim bendeki olay onda da var o da nedir gpu kullanimini %0 gosteriyor sonra birden 100 oluyor.sifir olamayacagina gore bu iste bir yanlislik var.msi afterburnerde unified gpu usage diye bir ayar var onu secersen %0 olmuyor ama bu sefer de 100 gostermiyor yani kisaca soyle soyleyeyim programlar yanlis gosteriyor %0'a dusmez bir kart goruntu donar.%0'a dusuyor bu esnada takiliyor bunu videodan anlayamazsin ve oyle bir sey olsa ben butun oyunlari takilarak oynarim cunku surekli %0'a dusuyor saniyelik belki saliselik.
  • %0 olsa nasıl 1300mhz hızda çalışsın? %0 gösterdği zaman bile hiçbir fps düşüşü olmuyor.
  • Asus strix rx 480 kullanicisiyim kesinlikle boyle bir sorun yok msi afterburner acikken oyunlarda video cekebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FRAPS yazılımı ile yada Bandicam ile oyunlarda FPS açıp oynuyorum, RX 480 ile. Eğer durum gerçekten varolasydı FPS lerde sürekli ani düşüşler görürdüm, oysa FAR CRY 4 den Call Of Duty Infinite ye kadar oynadığım onlarca oyunda örneğin 90 FPS lerde iken aniden 10-20-30 FPS lere hiç düşmedim. Bir ihtimal ilk çıkan referans model rx 480 lerde olmuuş olabilir ?? Ama sonradan ekran kartı üretici firmaların çıkardıkları özel modellerde böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum. (Mesajımda referans aldığım kart : asus rx 480 strix) Sadece RX 480 'nin CRYSIS 3, FPS performansını çok dalgalanmalı buldum. Genel olarak yinede bu oyunda da oynanabilir seviyede idi.
  • Rx 470 kullaniyorum asus marka bazi oyunlarda gpu kullanimi %100 un altina dusup dusup cikiyor fakat bu fps de hic bir degisiklik yaratmiyor yada donma gibi bir problem olmuyor

• Tekrar merhaba. Dediklerinizi okudum ama aklıma şu takılıyor. Bu izlediğim msi rx 480 incelemesinde gpu kullanımı yuzde 0 a düşüyordu ama fps ye hiç yansımıyordu yani orda gösterilen fps normal akışındaydı. Ama görüntü çok çok kısa bir süreliğine donuyordu. Böyle bir sıkıntı hakkında ne diyorsunuz çözümü varmıdır? Saolun

• 4770K ve RX 480 kullanıyorum yaklaşık 20 kadar farklı oyunda böyle bir sorun yaşamadım. Sadece rx480 crysis3 oyununda fps çok dalgalanmalıydı, yani sahneden sahneye çok değşiyordu FPS ama onda bile 10-20 Fps lere düşüş yada donma yaşamadım.

Böyle bir sorun technopat sitesinde görünmüş ise, videonun tarihinide düşünerek eski driverler ile yani rx 480 çıktığında ilk çıkan driverler ile büyük ihtimal test yapılmıştır, zaten technopat sitesi ilk inceleme yapan sitelerden biriydi türkiye de. Yani ilk çıkan driver ile yapılan testlerde bir stabilkite sorunu olabileceğini düşünüyorum, lakin şu an böyle bir sorun bulunmuyor. Yani zaten özel model rx480 alacağın için ve yeni çıkan driverleri indireceğin için sorun yaşamayacaksın.

İlk çıkan driverler ile sonraki driverler arasında muhakkak olarak performans farkı oluyor, Hatta nvidia olsun yada AMD olsun herhangi bir x model ekran kartını alıpta "ben aynı sistem ile; internetteki oyun videolarından daha fazla FPS aldım" diyenler bile forumda görmek mümkün, bu durum driver ile ilgili yapılan güncellemeler ile ilgili tabiki.

Yani rx480 den korkmanı gerektirecek bir husus yok forumda sadece hangi rx480 daha serin bunu araştır ve buna göre bir marka ve model seçmen yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: DextermorgaNH

Tekrar merhaba. Dediklerinizi okudum ama aklıma şu takılıyor. Bu izlediğim msi rx 480 incelemesinde gpu kullanımı yuzde 0 a düşüyordu ama fps ye hiç yansımıyordu yani orda gösterilen fps normal akışındaydı. Ama görüntü çok çok kısa bir süreliğine donuyordu. Böyle bir sıkıntı hakkında ne diyorsunuz çözümü varmıdır? Saolun

%0'a dusmesini ben cok gordum yasadim senin dedigin gibi kisa sureli donma gozlemlemedim oyle bir sey olsa ben soylerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.