Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (380. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azdaha_53

SELAMUNALEYKÜM.
    ÜSTADIM ÖNCEDEN SİZLERİN YAZILARINIZI TAKİP EDERDİM. DANDİKTEN DE OLSA BÜYÜK BİR TÜRÜBÜN YAPTIM. NEYSE SİZLERDEN KURU TİP AKÜ TEMİN ETMEK İSTİYORUM. İSTANBULDA İKAMET ETMEKTEYİM. MÜMKÜN İSE SİZLERLE GÖRÜŞÜP TANIŞMAK DA İSTERİM. KOLAY GELSİN.

isterseniz size istediğiniz tipte akü satabilirim
  • Sevgili arkadaşlar

Mükemmelin peşinde koşarken işin biraz suyunu çıkardım galiba;

450 d/d maksimum 1000 watt güç,
    kule üstü toplam ağırlık 20 kg
    5 yıl tam garanti

ve tüm bunlar sadece 1000 tl. :)

Şaka değil, çok yakındaaa......

memox ENERJİ

BİZİM ENERJİMİZ
  • Yaw 150 sayfalık konu iyice birbirine girmiş birisi işin en başından sonuna kadar nasıl yapıldığını düzenleyebilir mi ?

Bir de enerji birimleri hakkında biraz bilgi verir misiniz ? Mesela a yarıçapında , b kanatlı , c m/s rüzgar hızı varken ne kadar enerji elektrik enerjisi üretebiliriz verimi ne kadar olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverhands

quote:

Orijinalden alıntı: azdaha_53

SELAMUNALEYKÜM.
    ÜSTADIM ÖNCEDEN SİZLERİN YAZILARINIZI TAKİP EDERDİM. DANDİKTEN DE OLSA BÜYÜK BİR TÜRÜBÜN YAPTIM. NEYSE SİZLERDEN KURU TİP AKÜ TEMİN ETMEK İSTİYORUM. İSTANBULDA İKAMET ETMEKTEYİM. MÜMKÜN İSE SİZLERLE GÖRÜŞÜP TANIŞMAK DA İSTERİM. KOLAY GELSİN.

isterseniz size istediğiniz tipte akü satabilirim

neden olmasın ???
    yeriniz nerede???
    Bana aracımda kullanabileceğim aküye ihtiyacım var.
    75 A ve üzeri işimi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sağ olasın adaş.

Çalışma bitti bitmesine de malumunuz benim derdim seri üretim!

Hal böyle olunca ön çalışma bitip sonuçlar değerlendirildikten sonra teknik çizim ve malzeme temini çalışmaları başlıyor.Yaptım oldu dememek lazım.

Rüzgar türbini satışı konusunda sadece alternatör satmama prensibim var,1000 tl belli miktardaki şarz kontrolsüz sistemin satış fiyatı.

Niye şarz kontrolsüz diye soracak olursan güvenli olarak 1500 - 2000 watt enerjiyi kontrol etmek oldukça zor ve maliyetli.

Yıllarca aynı güveni sağlamak öyle konuşulduğu kadar kolay değil.

Bizim kenan abi ile yaptığımız memox kontrol ürünlerine 400-500 tl deyince fahiş fiyat,kazıkçı damgası yiyorum.İsteyene haricen vereceğim.

Bende diyorumki;
    sen bizi çakma çin ürünleri ile karıştırıyorsun,
    sadece türbini al,
    60-70 amperi gördügünde bakalım nasıl kontrol edeceksin bizde ucuz yöntemini öğrenelim
    Benim için daha avantajlı,zaten karşılaştığın ilk ciddi fırtınada kontrol edemeyip ciddi hasar vereceksin
    Dolayısı ile benden yine ürün talep edeceksin !diyorum.

Türbin resmi yok şimdilik,pazara çıkana kadar bekliyeceğiz :)

Ama iki ölçüm remi ekliyorum.

Saygılar

• memox .güzel iş çıkarmışsın tebrikler.bi konuda kafam takıldı.devir yükseldikçe volt neden düşüyor amper yükseliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuattoksoy

memox .güzel iş çıkarmışsın tebrikler.bi konuda kafam takıldı.devir yükseldikçe volt neden düşüyor amper yükseliyor.

Sanırsam voltajda üst sınırı 27 V bunu 460-465 devirlerde görüyor ve bundan sonra üçgen bağlantıya geçerek voltajı düşürüyor dolayısıyla amperin de düşmesi gerekmez mi diye düşünüyorum ama...
  • teşekkür ederim fuat kardeşim.sorunun cevabı şu:

direnç olarak toplamda 3 adet 180 cm boyunda 2mm kalınlığında reziznstans kullandım.

düşük akımlı olanında 2 paralel,yüksek akımlı olanında 3 paralel rezinstans var.
  • Sn. şef 34,
    Bildiğiniz gibi 32 mıknatıs ,16 bobinli flanşlı rt. için mıknatıs temin etmeye çalışıyorum ama 50*25*12 mm. n42 mıknatıs fiyatları çok yüksek, bayağı fahiş fiyat istiyorlar.
    Acaba yine n42 ama 40*20*10 mm.mıknatıs temin etsem,24 voltluk bi sistem kurmak için işime yararmı. ( aynı verimi herhalde alamam ama ( manyetik akı değeri düşük olması gibi nedenlerle))
    Şiddetle tavsiyenize ihtiyacım var. İyi çalışmalar..
  • adaş kolay gelsin

sen bir ara krom tellerin dirençlerini gösteren bir tablo yayınlamıştın ,tekrar topiğe eklermisin,

teşekkürler...
  • Arkadaşlar flanş tipi alternatör yapımım çok başarılı oldu.Sorunsuz kullanıyorum. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Sayenizde bağ evimde elektriğe kavuştum. Ben bir asenkron motor buldum.Çalışmalarımı bununla da denemek istiyorum. Benim motor 24 oyuklu rotor çapı 82 mm dir. Ben 8 adet mıknatıs yerine 24 adet mıknatıs kullansam az devirde elektrik üretmek için sizce nasıl bir hata yapmış olurum. Mıknatısları 10.10.10 küp şeklinde
    kullanacam. Rotor uzunluğu 60 mm olduğuna göre 6.24=144 adet mıknatıs eder. Maliyet önemli değil. Olursa geri dönüşünden dolayı pek üzmez.Randımanlı olurmu? yoksa 8 tane kullansam daha mı iyi olur. Uzman arkadaşlardan yardım bekliyourum.
  • arkadaşlar yıllar önce forumdan bir arkadaştan mitsubishi dc motor almıştım. çok memnun kaldım. bu motordan satın almak istiyorum, nerede bulabileceğim konusunda fikri olan varmı?
  • quote:

adaş kolay gelsin

sen bir ara krom tellerin dirençlerini gösteren bir tablo yayınlamıştın ,tekrar topiğe eklermisin,

teşekkürler...

Adaş,
    Birkaç gündür memleketteyim, o yüzden istediğin krom-nikel tel cetvelini şimdilik veremiyorum.
    Herhalde bir 10-15 daha buradayım. İnternet cafeden girebiliyorum şimdilik.
  • nüve görevini bobinlerin alt ve üstünde dönen mıknatıslar gördüğünden nüveliden daha verimli bir sonuç alıyorsunuz.
  • flanş alternatörlerde nüve kullanana hiç rastlamadım.nüve kullanarak alt üst tablada mıknatıs nasıl sonuç verir bilemiyorum ama dönüşte sıkıntı yaratacağı gerçek.ozaman rotorun çok rahat döneceğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

adaş kolay gelsin

teşekkürler...

Adaş,
    Birkaç gündür memleketteyim, o yüzden istediğin krom-nikel tel cetvelini şimdilik veremiyorum.
    Herhalde bir 10-15 daha buradayım. İnternet cafeden girebiliyorum şimdilik.

TEŞEKKÜR EDERİM ADAŞ
  • Flanş alternatörler içinde nüve kullanılabilir fakat yüksek hassasiyetli yerleşim gerektirir.

böyle bir yapıda birim malzeme başına enerji dönüşümü daha yüksek olacaktır.

başkabir deyişle az mık., az bobin, daha fazla elektrik üretimi....
  • 40 amper üreten bir alternatörüm 10 amper harcayan bir motorum var.bu motor bu alternatörü tam devirde döndürüyorsa 30 amper enerji açığa çıkmazmı.ölçümlerde bu sonuçları aldım.bu 30 amperi kullanamazmıyız.
  • Vallahi arkadaşlar, bu işin peşine düşeni, çalışanı,okuyanı ,kısaca herkesi tebrik etmek istiyorum. Ben de Tesla sağolsun daha yeni elektrikle ilgilenmeye başladım. Interneti gerektiği gibi kullandığınız için TEBRİKLER! Hepinize de iyi çalışmalar ve başarılar
  • flanş sistemi 2 ci projem:d

• 
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.