Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk deneme şimdilik deneme .kanatları yapıyorum yeniden bakalım ne olacak:-)
    https://www.youtube.com/watch?v=QOg5fvHqeM0&feature=youtube_gdata_player

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabar -- 3 Temmuz 2012; 20:27:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabar

İlk deneme şimdilik deneme .kanatları yapıyorum yeniden bakalım ne olacak:-)

başarılı.
  • quote:

başarılı.
  • quote:

Başarılarınız devamını dilerim.Güzel olmuş bence ama video çok gürültülü geldi kulaklık son seste kalmış

• Güneş enerjisi taktır ne türbünü yaw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rimce44 -- 20 Ocak 2015; 23:12:11 >
  • Soruma cevap verecek kimse yok mu?
  • bunlarda yaptıgım kanatların iskeltleri .

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  •  Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_maske

Merhaba Beyler,
    Uzun süredir konuyu takip ediyorum ve bu alanda araştırmalarımı sürdürmekteyim.Başlangıç olarak amatör bir türbin yapmak istiyorum.
    Elimde şöyle bir motor var.Bir cihazdan sökmüştüm ama hatırlamıyorum.Voltaj değerlerini de bilmiyorum.Sizce bu motor uygun mu?

Rüzgar türbünü yapıyorum

Bir de şu sorum olacak;devrede kapasitör,direnç vs gibi elemanlar kullanılıyor mu?

bu motor tahminimce 10-15 wat ciarında bişeydir. bunla başlayabilirsin fakat bu motorlar yüksek hızlı olduğundan rüzgar türbünü için pek uygun sayılmaz ama başlangıç için olabilir kanatları kısa tutarsan daha fazla hız elde edersin.

motoru test etmek için başka bir motorla döndürebilirsin.

• @gabar hocam eline sağlık ama biraz ağır olacak gibi duruyor. işçilik çok güzel uçak kanadı iskeletine benzemiş çok orjinal görünüyor.

birde sol tarafta yumurta kolileri görüyorum :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fm_amatoru -- 4 Temmuz 2012; 15:48:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fm_amatoru

@gabar hocam eline sağlık ama biraz ağır olacak gibi duruyor. işçilik çok güzel uçak kanadı iskeletine benzemiş çok orjinal görünüyor.

çok teşekkür ederim elimden geldigince vaktim olunca birşeyler yapmaya çalışıyorum.plazmada kestirdim parçaları,kaynak yaptim,üstune bez gerip polyester sürdüm ,üstüne 2 kat elyaf uyguladım.bugün taktım be seferde rüzgar yok:-) 3-4 gün bekleyecem,yeni video yakında:-)
  • bende bugün bitane minik rüzgar gülü yaptım. yazıcıdan çıkma 20 wattlık 12 voltluk yaklaşık 2 2,5 amperlik johnson marka dc motor kullanarak. Resimleri kısa zamanda ekleyip yorularınızı bekliyeceğim üstadlar. Kanatları 120 lik pvc borudan yaptım mükemmel oldu ilk deneme olduğu için biraz uğraştırdı meret . Sistemim 1/6 çarklı redüktörlü sistem 12 v 7 amper aküyü şarj etmesi şu an için kafii yakında hurdacıları gezip yüksek güçlü dc motor aramayı planlıyorum. Ok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, belki yeri deyil ama merak ediyorum bu konuyu acan arkadas yasiyromu? ortaliktami?
  • Arkadaşlar güzel çalışmalar yapıyorsunuz tebrik koyarım:)
    başarılarınızın devamını dilerim
    Şunlarıda Gözden Geçirin:)
    https://www.youtube.com/watch?v=ungthhtyYQk&feature=player_detailpage
    https://www.youtube.com/watch?v=ungthhtyYQk&feature=player_detailpage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo.muco -- 5 Temmuz 2012; 11:54:16 >

• çalıştırabilirsin akımı sabitlemene gerek yok zaten solar şarj o işi yapıyor.ama önce aküyü sonra rüzgar tirbününü takmalısın yoksa tirbünden gelen yüksek akım solar şarj kontrol sisteme ciddi zarar verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akpinar38

slm ben de küçük bir rüzgar gülü yapmayı düşünüyorum ve düz mantık olarak bir tane şarj dinamosu aldım ama sanırım o olmuyor olmamasının nedenini öğrenebilirmiyim

olmasına oluyor.olması için elinde 2 seçenek var.ya 2000 deviri yakalayacaksın yada şarj dinamosunun göbeğini çıkarıp tornacıda çektirip onun yerine mıknatıs koyacaksın ki bunu burada başarıyla yapan çok arkadaş var.kolay gelsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fm_amatoru

@gabar hocam eline sağlık ama biraz ağır olacak gibi duruyor. işçilik çok güzel uçak kanadı iskeletine benzemiş çok orjinal görünüyor.

çok teşekkür ederim elimden geldigince vaktim olunca birşeyler yapmaya çalışıyorum.plazmada kestirdim parçaları,kaynak yaptim,üstune bez gerip polyester sürdüm ,üstüne 2 kat elyaf uyguladım.bugün taktım be seferde rüzgar yok:-) 3-4 gün bekleyecem,yeni video yakında:-)

gabar senin sistem çok güzel olacağa benziyor.sendeki sorun bendede olmuştu kuleyi diktiğimden 2 gün sonra rüzgar esmişti.sabır.

• buda benim minik canavarım 12 volt 25 watt dc Johnson motor ile yapılmış rüzgar türbünü el ile süratlı döndürme ile boşta 12 volt..... Yükte el ile süratlı çevirmede 6-7 volt Civarı şimdilik...

bu sisteme ben çarklar ile redüktör ekledim yani devri artırdım.

ama çarklı sistem olduğu için rüzgarda çok yavaş dönüyor neredeyse hiç dönmüyor gibi sebebini tam olarak anlayamadım...

bu kanat şeklini kendin yap sitesindeki mini rüzgar türbininden esinlenerek yaptım orjinal kanat borusu 90 mm pvc boru benimki ise 120 mm pvc boru kanat gayet stabil dönüyor çarpıntı falan yapmıyor...

yanlız bu kanat ile pek verim alınmıyor bu nasıl bir kanat önerirsiniz sevgili üstadlar ?? PVC Borudan tabi

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• sanırım aynı resmi iki kere upload etmişiz malum internetimiz çok ağır sağolsun vodafone ile bu kadar oluyo işte ne yaparsınız...

diğer resimler...

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• Arkadaşlar, Dijital ekranlı bir Multimetre alacağım karaköyden.tavsiye edebileceğiniz dükkan veya marka var mı.cevap hızlı olursa sevinirim yarın sabah gideceğim çünkü.teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.