Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • bu projede hazırladıgım kalıbta 1,25 lik bakır telden 60 sipir olarak sardım .bobinler 9 bobin 3 faz olarak yaptım.polyester döküldükten sonra kalınlık 13 mm oldu ,mıknatıslarım ise 40*25*5 mm her flanşta 12 adet 2 flanşta 24 adet mıknatıs kullandım.sistemi 460 devir döenn bir motorda denedim ama sistem yüklendimi devir düşüyor.akşama inşallah devir ölçer ile tekrar deneyecem.50 watlık araba apmüplünü yaktı voltmetrede ise 17 volt vardı .ilk yaptıgımda aynı ampulü yakıyordu ama voltaj 7 volta düşüyordu.bu arada bana yardımlarını eksik etmeyen mehmet kardeşime çok çok teşekkür ederim ,saolsun çok rahatsız ettim:D
  • ellerine sağlık hoş duruyor.bobinlerin çıkışlarını keşke vida ile yapsaydın.ileride o kablolar koparsa sıkıntı yaşarsın.bide hangi tür bağlantı kullandın.yıldızmı üçgenmi
  • ben 6 uc çıkardım ,ne olur ne olmaz ister yıldız istersem ücgen baglamak amaçlı.ilk projemde vidalı yaptım işin aslı bu sefer üşendim:P
  • Devir olcerle test ettim 2 amper yukte 190 devirde 12.4 volt _230 devirde 14,7 volt aldım.amper olarak fazla yuklenemiyorum :-) yarin alabilirsem 3 veya 4 ampul baglayacam
  • amperi kenan abinin ürettiği şarj regülatöründeki panelde gördüm.motor alternatörü döndürüyor.ekrana göre 30-40 amper arası değişiyor.motorun harcadığı amper ise motorun kendinde yazıyor
  • benim bilgimde o yönde.harcadığımızdan fazlasını üretmek imkansız.motor aşırı ısınmasaydı bırakacaktım sabaha kadar dönsün bakalım akü bitecekmi diye.
  • Prototipinimi yapıyorsun ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bişey olması imkansız ama kazayla olursa yaşatmazlar adamı
  • Çalışkan ve meraklı arkadaşlar merhaba :)

Neredeyse 5 yıldır topikteyim.
    Zaman zaman bilgi paylaşmaktan dem vurup durulur.
    Ama bu paylaşım neredeyse hiç kimse fedakarca bir adım atmamıştı;

taaki sayın İZY'e kadar.

Kendisinin bu taktire değer çalışmasından dolayı kutlarken
    memoxenerji'nin tanıtımı için sitesinde bizede yerverdiği için
    sonsuz teşekkürlerimi kendisine topik aracılığı ile iletmek istiyorum.

Rüzgar türbini dahil bir çok hobi çalışmalararının yayınladığı
    bu adres eminim bir çoğunuzunda ilgisini çekecektir.

http://www.ugrasi.com/

SAYIN İZY

SEVGİ VE SAYGILARIMLA.....

• quote:

Orijinalden alıntı: gabar

bu projede hazırladıgım kalıbta 1,25 lik bakır telden 60 sipir olarak sardım .bobinler 9 bobin 3 faz olarak yaptım.polyester döküldükten sonra kalınlık 13 mm oldu ,mıknatıslarım ise 40*25*5 mm her flanşta 12 adet 2 flanşta 24 adet mıknatıs kullandım.sistemi 460 devir döenn bir motorda denedim ama sistem yüklendimi devir düşüyor.akşama inşallah devir ölçer ile tekrar deneyecem.50 watlık araba apmüplünü yaktı voltmetrede ise 17 volt vardı .ilk yaptıgımda aynı ampulü yakıyordu ama voltaj 7 volta düşüyordu.bu arada bana yardımlarını eksik etmeyen mehmet kardeşime çok çok teşekkür ederim ,saolsun çok rahatsız ettim:D

mıknatıslarla ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz
    mıknatısların cinsi nedir fiyatı ve nerden aldığınızıda yazarsanız sevinirim bende denemek istiyorum.
    iyi çalışmalar.

• bu arada çavuş olmuşum:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabar

bu arada çavuş olmuşum:D

hayırlı olsun
    biz şimdilik acemiyiz :)
    sayın çavuşum bobinlerde nüvey varmı yoksa boşamı sardınız ?
  • Konu uzadıkça uzuyor bakalım sonu nereye varacak

Kararsız kaldım ustalar ;

8 kutup, 2 faz'mı yapayım ? : şöyle ki 2 faz olunca 4 bobin üzerinde 4 "n" - "s" akısı oluşacak ,

8 kutup, 3 faz'mı yapayım ? :Böyle olunca da sıralı olarak 2 bobin üzerinde dar zaman aralığında 2 "N" akısı oluşacak yanız dar zaman dilimi içinde diğer faz "S" e geçerken biri boşta kalacak diğeri "N" e geçiş yapmak üzere olacak.Aslında yukarı doğru bir kesişme var kesintisiz gibi bir döngü ama...

Aslında hemen hemen aynı ama ustalar anlamıştır.Bir fark meydana geliyor ?

2 fazda 4 "N" - 4 "S" akısı oluşacak ama bu seferde iç direnç meselesi ortaya çıkıyor.Fazladan 2 bobin.3 faz mı ,2 fazmı ?

Neohobi bana kıyak yaptı 20 tl indirim kuponu gönderdiler.Ne zamandır da aklımda flanş tip alternatör fikri vardı dayanamadım, ufak bir şey yapmaya başladım Allah c.c hayırlı sonuç almayı nasip eylesin.Amin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 27 Haziran 2012; 16:31:11 >

• Helal Olsun valla imrendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Orijinalden alıntı: fuattoksoy

40 amper üreten bir alternatörüm 10 amper harcayan bir motorum var.bu motor bu alternatörü tam devirde döndürüyorsa 30 amper enerji açığa çıkmazmı.ölçümlerde bu sonuçları aldım.bu 30 amperi kullanamazmıyız.

40 amper üreten alternatörün 12 v. ise 480 w. güç üretir. 24 v. ise 960 w. güç üretir.
    Öyle sanıyorum ki senin 10 amper harcayan motorun 220 v. olsa gerek. Bu durumda motorun harcadığı güç 2200 w. olur.
    Alternatörün 24 v. olsa bile motorun harcadığı gücün yarısını bile alamıyorsun. 1240 w. kaybın var.

Hocam yükü az olduğu için motorda şebekeden daha az güç çekecektir.

• slm ben de küçük bir rüzgar gülü yapmayı düşünüyorum ve düz mantık olarak bir tane şarj dinamosu aldım ama sanırım o olmuyor olmamasının nedenini öğrenebilirmiyim
  • arkadaslar bir sey sormak istiyorum 30 amperlik solar sarj kontrol cihazim var buna ruzgar turbini baglayip calistirabilirmiyim veya ruzgar turbininden gelen akimi sabitleyip solar sarj kontrol cihazina baglanti yapabilirmiyim
  • Merhaba Beyler,
    Uzun süredir konuyu takip ediyorum ve bu alanda araştırmalarımı sürdürmekteyim.Başlangıç olarak amatör bir türbin yapmak istiyorum.
    Elimde şöyle bir motor var.Bir cihazdan sökmüştüm ama hatırlamıyorum.Voltaj değerlerini de bilmiyorum.Sizce bu motor uygun mu?

Rüzgar türbünü yapıyorum

Bir de şu sorum olacak;devrede kapasitör,direnç vs gibi elemanlar kullanılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_maske -- 2 Temmuz 2012; 17:40:07 >

• 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.