Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arge-Arge

hayırdır inşallah forumda bir durgunluk bir sikunet almış gidiyor umarım fırtına öncesi sessizliğidir de birden tum herkez ben sunu yaptım ben bunu yaptım diye hareketlendirir forumu :)

sayın arge

geçenlerde eklediğiniz size ait bir çalışma olduğunu söylediğiniz bir video vardı.seyredememiştim .linkini tekrar verirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

quote:

hayırdır inşallah forumda bir durgunluk bir sikunet almış gidiyor umarım fırtına öncesi sessizliğidir de birden tum herkez ben sunu yaptım ben bunu yaptım diye hareketlendirir forumu :)

sayın arge

geçenlerde eklediğiniz size ait bir çalışma olduğunu söylediğiniz bir video vardı.seyredememiştim .linkini tekrar verirmisiniz.

video yu foruma eklemistim ama malesef forumdan kynaklı sanırım o yuzden onay surecinde takıldı kaldı o yuzden kaldırmıstım youtube ye yukledim oradan rahatlıkla seyredebilirsiniz..

video1

video2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arge-Arge -- 10 Mayıs 2012; 2:32:41 >

• ayrıca beni kırmayıp sadece selam dahi vermeniz benim icin onemli cagrıma cevap yazan herkeze ayrıca tesekkurler arkadaslar
  • fiyat kapasiteye gore degisir. genelde teknolojik olarak kalite hemen hemen aynidir cunku ayni malzeme kullanilir.
    verdiginiz fiyatlara ait kapasite degerlerini verirseniz daha fazla yardimci olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeremCan1506

fiyat kapasiteye gore degisir. genelde teknolojik olarak kalite hemen hemen aynidir cunku ayni malzeme kullanilir.
    verdiginiz fiyatlara ait kapasite degerlerini verirseniz daha fazla yardimci olabilirim

Hayrola Keremcan kardesim ben birşeymi ? kaçırdım ne fiyatı ne kapasitesi az acıklada merakta kalmayalım neyin malzemesi neyin teknolojisi :?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksoy93

quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

Almanyanın Hannover şehrindeki Sanayi Endüstri fuarına katıldık.. Bir çok ilginç şey görme şansım oldu. Aşağıdaki alternatör 750 W lık bir projektöre bağlıydı ve kolu çeyrek tur çevirdiğimde yanmaya başlıyordu..

bana kalırsa 750 watt lık bir turubin icin cok buyuk ebatlarda ama tabi dediğiniz gibi devir sayısını dusunursek gercekten cok verimli olmalı ceyrek turda 750 watt demekki tam bir turda 3 Kw guc demektir ki gercekten cok iyi bir guc ortalama 50 hz yani d/d 50 tur atsa ortalama 15 Kw guc ederki gercekten ozaman da bu kalıpla 15 kw 50 d/d da muazzam bir tasarım olmalı robot konusu ise benim pek ilgi alanıma girmediginden yorum yapamıyorum ama hoş olmus tabi insan eli hassasiyetini vermeleri

Evet muhtemelen hesabınız aşağı yukarı doğru.. Çünkü iki tur çevirdim ve nefesim hızlandı.. yani sağlam döndürülürse iyi iş çıkaracak bir makineydi..

Festo her zamanki gibi ilginç şeylerle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda uçan kuş, bu sene insan eli.. bakalım seneye ne yapacaklar..

Ondan önceki senede deniz anası yapmışlardı abi

http://www.youtube.com/watch?v=F_citFkSNtk

bu festo uçuk bir firma :)

• Selamün aleyküm.

Ucu birilerine fena dokunduğu için mesaj tarafımdan silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 12 Mayıs 2012; 18:19:34 >
  • Vantilatörden söktüğüm milin üzerinde rotoru mili eğmeden nasıl çıkarabilirim acaba kolay yolu var mı yoksa illa tornaya mı girmesi gerekiyor.Vantilatörün sargılarını hiç bozmadan içinde tek bir neo mıknatısı matkapla çevirdiğimde 6-7v ac verdi.Mildeki rotoru söküp ya tahtadan rotor yapacağım yada tornada rotora uygun yerler açtırıp 4 adet 30*10*5mm mıknatıs yerleştircem pek fazla beklentim yok belki pil şarj ederim belkide 6v luk bir akü.
    Bir diğer sorumda 2 faz kullanılmış sargılarda toplam 8 bobin var ama 5 uç çıkıyor onu anlayamadım 4 uç çıkması gerekmiyor mu? Ben gri ve siyah kablodan kontrol yaptım 0,78 ohm değer verdi diğerleri 0,20 - 0,30 arasında değişiyor.Resimde 6 kablo gözüküyor aslında ama gri kablo 2 tane ikisi de aynı yere bağlanmış şekilde o yüzden 5 kablo var.Önemli olan şu rotoru nasıl modifiye edeceğim sargıları baştan da sarabilirim problem değil gibi.

Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0thingLose -- 12 Mayıs 2012; 16:07:58 >

• Selamün aleyküm.
    N0thingLose ,

Ben taşla kesiyorum.Bir tarafından taşla kesip mili ,bir kaç ufak darbe ile çıkartabilirsin.İnce inox uc ile kesersen balansı da bozulmaz.Sargıları tekrar sararsan daha iyi olur.5 uç ise aklımda kalan kadarı ile yazayım.Vantilatör devir ayarlı ise farklı devirlerde çalıştırmada kullanılmak için var diye hatırlıyorum.Yannış isem düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 12 Mayıs 2012; 18:18:16 >
  • @nakaro
    Aleykum selam Simdi denicem tasla kesmeyi insallah mili bozmam.gri ve siyah kablodan 6-7 ac voltaj aldigima gore heralde dogrudur o cikislari kullanirim.rotoru yaptiktan sonra iyi sonuc vermezse artik sargilari degistiririm.cevabiniz icinde tesekkur ederim..
  • Sayın ŞEF34
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.rotoru çekiçle çıkardım çok zor değilmiş aslında. bizim burda bobinajcilar ricayi geçtim parasıyla bile yapmıyorlar isim var onlami urascam diyip heves kiriyorlar. 6 tane bobinajciya girdim 1-2 kg tel bile satmadilar, birazda ülkemizde bu yüzden kimse uğraşmıyor diye düşünüyorum. rüzgar turbinini duyan işin mi yok kardeşim ne uğraşıyorsun diyor.neyseki rotoru soktum tahtadan bi rotor yapacağım rotoru götürüp bide tornacidan nasihat dinleyemem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0thingLose -- 13 Mayıs 2012; 8:42:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0thingLose

Sayın ŞEF34
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.rotoru çekiçle çıkardım çok zor değilmiş aslında. bizim burda bobinajcilar ricayi geçtim parasıyla bile yapmıyorlar isim var onlami urascam diyip heves kiriyorlar. 6 tane bobinajciya girdim 1-2 kg tel bile satmadilar, birazda ülkemizde bu yüzden kimse uğraşmıyor diye düşünüyorum. rüzgar turbinini duyan işin mi yok kardeşim ne uğraşıyorsun diyor.neyseki rotoru soktum tahtadan bi rotor yapacağım rotoru götürüp bide tornacidan nasihat dinleyemem :)

Kaynak makinen varsa yahut tanıdığın birilerinde var ise kendinde metal rotor yapabilirsin.Metal malzemeden yapman daha iyi olacaktır.Mıknatısların zıt kutupları birbirini tamamlar isen, manyetik akı artacak bu sayde alacağın Volt-Akım doğrusu artacaktır.Daha önce yapmış olduğum 4 kutuplu rotor var sen mıknatısların üzerini kapatmadan yaparsan daha verimli olur.

Şöyle örnek olarak :
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Ya da ahşap rotor yapıp,Mıknatısları metal malzeme ile birbirlerine temas ettirede bilirsin.Sadece ahşap rotor ile dene birde metal rotor ile gözle görülür şekilde verim artacaktır.

Şöyle küçük 4 kutuplu alternatörüm var seninkine benzer şekilde test için yapmıştım :
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

• Sayın nakaro
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim dedikleriniz doğrultusunda bi rotor yapıp verimli olursa paylasirim böylece herkes vantilatorden basit bi turbin yapabilir en azından pil şarj ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0thingLose

Sayın nakaro
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim dedikleriniz doğrultusunda bi rotor yapıp verimli olursa paylasirim böylece herkes vantilatorden basit bi turbin yapabilir en azından pil şarj ederim..

pil şarjından fazlasını yaparsın, 3-5 ah lık bir aküyü rahatlıkla doldurursun.Bende 2.5 ah 12 v lik eski bir akü vardı.Alternatörün durumuna göre 70-100 ma şarj yapıyordu.Dahada artar ama daha çok güç istiyor tabi.Yani küçük deyip geçme elektrik kesintilerinde çok işe yarar özellikle 12 v 0.45 w lık ledler ile kullandınmı evini aydınlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

3 aydır süren çalışmamın sonuçlarını bugün aldım.
    1,50 mm. telden toplam 96 mt. sardım. Bobinlerin tamamı manyetik akı altında. Çöp kol hiç yok. 1,7 kg. tel kullanıldı. Yıldız bağlı sistemde seri bağlı iki bobinin direnci 0,7 ohm. 2 tane ölçü aletim var, biri 0,7 ohm, diğeri 0,9 ohm gösteriyor. Artık hangisi doğru bilmiyorum.
    16 adet mıknatıs kullanıldı. Rotor çapı 16 cm. Alternatörün çapı 22 cm. kalınlığı yani derinliği 10 cm. Ağırlığı ise 9 kg. Sadece 5 kg. alüminyum kapaklar geliyor.

Eski bir asenkron motorun bobinleri söküp yeniden sarma filan yapmadım. Alternatörün tüm parçası tek tek tarafımdan yapıldı. Gelelim sonuçlara ;

Denemeleri 15 cm.lik bir kol aracılığı ile elle çevirerek yaptım.
    100 devirde boşta 13 v. veriyor. 50 w. ampül bağladığımda gene 100 devirlerde 12 v.la yakıyorum. Yük bağlı iken aşırı bir zorlanma yok.
    200 devirde de 25-26 v. civarı alıyorum.

Daha sonra akü üzerinde deneme yaptım, 12 v. aküyü elle çevirirken 100 devirlerde 4 amperle, yaklaşık 150 devirde 12 amperle şarj etti. Bu 150 devir elle çevirebildiğim en hızlı devirdi.

Elimde 220 v. 0,55 kw. 1410 d/d. motor var. Bu motoru alternatöre akuple edip, bir de öyle deneyeceğim. O zaman videoya çekeceğim.

MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN ADAŞ.

TEBRİK EDERİM :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

3 aydır süren çalışmamın sonuçlarını bugün aldım.
    1,50 mm. telden toplam 96 mt. sardım. Bobinlerin tamamı manyetik akı altında. Çöp kol hiç yok. 1,7 kg. tel kullanıldı. Yıldız bağlı sistemde seri bağlı iki bobinin direnci 0,7 ohm. 2 tane ölçü aletim var, biri 0,7 ohm, diğeri 0,9 ohm gösteriyor. Artık hangisi doğru bilmiyorum.
    16 adet mıknatıs kullanıldı. Rotor çapı 16 cm. Alternatörün çapı 22 cm. kalınlığı yani derinliği 10 cm. Ağırlığı ise 9 kg. Sadece 5 kg. alüminyum kapaklar geliyor.

Eski bir asenkron motorun bobinleri söküp yeniden sarma filan yapmadım. Alternatörün tüm parçası tek tek tarafımdan yapıldı. Gelelim sonuçlara ;

Denemeleri 15 cm.lik bir kol aracılığı ile elle çevirerek yaptım.
    100 devirde boşta 13 v. veriyor. 50 w. ampül bağladığımda gene 100 devirlerde 12 v.la yakıyorum. Yük bağlı iken aşırı bir zorlanma yok.
    200 devirde de 25-26 v. civarı alıyorum.

Daha sonra akü üzerinde deneme yaptım, 12 v. aküyü elle çevirirken 100 devirlerde 4 amperle, yaklaşık 150 devirde 12 amperle şarj etti. Bu 150 devir elle çevirebildiğim en hızlı devirdi.

Elimde 220 v. 0,55 kw. 1410 d/d. motor var. Bu motoru alternatöre akuple edip, bir de öyle deneyeceğim. O zaman videoya çekeceğim.

Tebrikler abi sonuçlar güzel görünüyor. Hayırlı olsun..

• hocam nasıl yapcan konusunda bu link faydalı olabilir.http://www.youtube.com/watch?v=6jwU17Vxng0
  • şefim hayırlı olsun.resimleri ve videoları bekliyoruz
  • Arkadaşlar merhaba. bende yeni başladım tirbün yapmaya fakat kanatlaarı nasıl keseceğimi hala anlamadım bana resimli ve ayrıntılı anlatabilirmsiniz.?
  • Cidden helal olsun
  • 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.