Şimdi Ara

Rusça öğrenmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu dil hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi.. nedir nasıldır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deitel -- 4 Ekim 2017; 12:26:31 >

Rusça Öğrenmek: Kapsamlı Bir Kılavuz

Rusça, dünyanın en çok konuşulan dillerinden biridir ve öğrenmesi zorlu ancak ödüllendirici bir dildir. Rusça öğrenmeye karar vererek yeni fırsatların ve deneyimlerin kapılarını aralıyorsunuz.

Neden Rusça Öğrenmelisiniz?

• Zengin Kültüre Erişin: Ruslar yüzyıllar boyunca zengin bir kültür yaratmışlardır. Rusça öğrenerek edebiyat, müzik, sanat ve tarihlerine doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.
    • Kariyer Fırsatlarını Genişletin: Rusya, dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir ve Rusça bilen profesyoneller iş piyasasında talep görmektedir.
    • Seyahatlerinizi Zenginleştirin: Rusya, keşfedilmeyi bekleyen engin bir ülkedir. Rusça öğrenerek yerel halkla iletişim kurabilir ve kültürü daha derinden deneyimleyebilirsiniz.

Rusça Öğrenmeye Başlama

Rusça öğrenmeye başlamak için birkaç adım vardır:

• Alfabeyi Öğrenin: Rus alfabesi Latin alfabesinden farklıdır. İlk adım, 33 harften oluşan Kiril alfabesini öğrenmektir.
    • Temel Grameri İnceleyin: Rusça grameri karmaşık olabilir, ancak temelleri anladığınızda, size yol gösterecektir.
    • Kelime Hazinesi Geliştirin: Yeni kelimeler öğrenmeye odaklanın ve bunları bağlamda kullanmaya çalışın.

İlerlemenizi Hızlandırma İpuçları

Rusça öğrenme yolculuğunuzu hızlandırmak için bazı ipuçları:

• Düzenli Olarak Uygulama Yapın: Rusça öğrenmede anahtar, düzenli uygulamadır. Her gün biraz zaman ayırın, ister ders çalışın ister dil uygulamaları kullanın.
    • Yerel Kişilerle Konuşun: Rusça ana dili olan kişilerle konuşmak, telaffuzunuzu ve akıcılığınızı geliştirmenize yardımcı olur.
    • Rusça Filmler ve Diziler İzleyin: Rusça medya izlemek, dili doğal bir ortamda görmenize ve işitmenize yardımcı olur.

Nazdrovya Ne Demektir?

"Nazdrovya" (?? ????????), Rusçada "şerefe" anlamına gelen bir kadeh kaldırma ifadesidir. Rus kültüründe önemli bir role sahiptir ve genellikle yemek veya içki eşliğinde kullanılır.

Rusça öğrenmek, yeni kültürlere açılan bir kapıdır. Düzenli çalışma ve özveri ile bu zorlu ancak ödüllendirici dili ustalaştırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nazdrovyaaa
    nieaufgabe,Özgür,Citizen,HarryBlade,_VermillioN_,esdum,firtikk,I_love_DH, Metalli Head,ocisun,Mt.w3,Necoinside,m_e_t_a_l_ysm,mOnstEr.ay, OnuR SheHiT,serdarorcun93,diabolik191,sleep,d09ukan,emure,NGabbyNGaGe,0di,Gny,Rudecan
    Biz kimiz ? İşimiz ne ? Ne yapıyoruz ? Amacımız ne ? Örgüt müsünüz arkadaşım ?

You have to live before you die young...
  • Kendine özgü bir alfabesi var,bu yüzden öğrenmek çok kolay olmayabilir.
    Anti İstanbul
  • quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Kendine özgü bir alfabesi var,bu yüzden öğrenmek çok kolay olmayabilir.

Kril alfabesini kullanıyorlar. Cesaretini kırmak gibi olmasın ama zor olabilir...

Geciken adalet adalet değildir
  • alfabe kolay
    7 yıl önce açıldı
    ingilizce öğrenme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en iyisi tarzanca
    daha doğal oluyor

Orjinalden alıntı: acxewd

en iyisi tarzanca
    daha doğal oluyor

komikmi

okul er geç biter inş.

alfabe ve yazma okum kısmından ziyade pratik olarak öğrenmek daha kolay sanırım başta..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _VermillioN_

Nazdrovyaaa

kaniyeşna moy durug
    arkadaşım rusça zordur ama ben ukraynada kaldım orada da resmi dil ukraynaca fakat rusça konuşuyorlar onun için orada çğrenmesi daha kolay

Orjinalden alıntı: Mİhail_Gorbacov

quote:

Orjinalden alıntı: _VermillioN_

Nazdrovyaaa

kaniyeşna moy durug
    arkadaşım rusça zordur ama ben ukraynada kaldım orada da resmi dil ukraynaca fakat rusça konuşuyorlar onun için orada çğrenmesi daha kolay

tabi asıl niyetim ukrayna ya da moldovaya göç etmek fakat asla gerçek olmayacak

ben burda biraz bişyler konişiim yeter taa oralara gidilmezki bunun için

• once turkçeyi öğren de sonra diğer dillere gec diicem ama canım sıkkn sacmalıo da olabilirim bosver

Orjinalden alıntı: julian

once turkçeyi öğren de sonra diğer dillere gec diicem ama canım sıkkn sacmalıo da olabilirim bosver

ara sıra bana da oluyor biraz uyu o kızdan sana hayır yok gönlüne söz dinlet
  • kız mız yokkiii:) yok ya canım sıkkn erkekler rahat işte umrunda değil genelde gezip tozuyoruz genelde kızlar ne yapsın...
  • Rusca icin kiril alfabesini ogrenmen gerek Gozun korkmasın 1 2 gunde alfebeyi ezberlersin asıl zor olan kelime bilgisi. Adam gibi konusabilecek kadar kelime dağarcıgını geliştirmen uzun surer. Tabi bir de yazılıslarını falan ezberlemen gerekiyor. Ben gecen sene biraz ugrasmıstım. Gercekten alfabesini ogrenmek zor değil. Mutlaka ben de ogrenecegim ruscayım. Sonra da bulgarca vs kendiliginden geliyor. Yakın diller birbirine. Hangi okuldasın bilmiyorum ama eğer 2. yabancı dil veriliyorsa okulunda rusca icin arastırma yap. Belki cok daha kolay halledersin işini :)
  • lalelide bütün kro lar çatpat rusça biliyor..onların çat pat konuştukları dili sen şakırsın..yorma kafanı biraz araştır, çalış üstesinden gelirsin...kolay gelsin...
    walla benim işlemci celeron 2.66 ama kişilik bunalımı yaşıyor. bu yüzden dual core gibi çalışıyor...ekran kartımda fx5200 oda aynen işlemcinin baskılarına dayanamayıp kişilik bunalımına girdi ve 7600gt yim diye tutturdu...ne edem bende şaşırdım....ama memnunum......
  • bu forumda @ Russian var birazdan damlar yardımcı olur

Orjinalden alıntı: Sumak

Rusca icin kiril alfabesini ogrenmen gerek Gozun korkmasın 1 2 gunde alfebeyi ezberlersin asıl zor olan kelime bilgisi. Adam gibi konusabilecek kadar kelime dağarcıgını geliştirmen uzun surer. Tabi bir de yazılıslarını falan ezberlemen gerekiyor. Ben gecen sene biraz ugrasmıstım. Gercekten alfabesini ogrenmek zor değil. Mutlaka ben de ogrenecegim ruscayım. Sonra da bulgarca vs kendiliginden geliyor. Yakın diller birbirine. Hangi okuldasın bilmiyorum ama eğer 2. yabancı dil veriliyorsa okulunda rusca icin arastırma yap. Belki cok daha kolay halledersin işini :)

tavsiyeler için saolun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.