Şimdi Ara

RTX 3080 yokluğunda Ethereum madencilerinin görüntüleri can sıkıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augenbling

    ağlamaya devam edin, geçen sene aldığım btc iki katına çıktı :D

    ekran kartı alırsan iki kat ödeyeceksin yani fit oldunuz..

  • -forumber- kullanıcısına yanıt

    Elektriği satan şirketler, bilgisayar bileşeni üreten şirketler çıkardı o zaman bu coin işini ve arkasında onlar var.


    Ekran kartı satmak için coini bulmuş adamlar.

  • Epicus E kullanıcısına yanıt

    Burada aynı durum geçerli değil ki? Altın fiziki olarak bulunan bir maden, para değil. Yani altın aslında ürün. Bir ürün çıkartır satarsın.


    Burada ne satıyoruz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaland

    ekran kartı alırsan iki kat ödeyeceksin yani fit oldunuz..



    Alıntıları Göster

    yok dolar olarak iki katına çıktı. TL olarak 5-6 katına falan çıktı sanırım

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Merhaba burada değerleme ile bitcoini birbirine karıştırdığınızı görüyorum.


    Cebinizdeki kağıt para normalde kağıt ve altında sadece bir maden ayrıca duvarlara asılan milyon dolarlık resimlerle diğer sanatçıların yaptığı resimler arasında ki fark ne ?


    Değerleme tamamen piyasa tarafından oluşuyor. Bitcoin niye bu kadar değerleniyor derseniz.


    1. Toplam üretimi ve anlık üretimi sabit. (Bir devlet ya da kişi karar alıp ben olan bitcoini 2 katına çıkaracağım diyemez).
    2. Aracı bir kuruma ihtiyaç duymadan varlık aktarımını rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
    3. Transfer ücretleri çok düşük.
    4. Özellikle uluslar arası transferlerle karşılaştırırsak çok daha hızlı.
    5. Hiç bir devletin ya da kurumun sizin birikiminizi dondurma el koyma olasılığı yok.
    6. Saklaması kolay


    1 bitcoin her zaman 1 bitcoindir. Bitcoini değerlemesi sadece piyasa tarafından belirlenen takas değeridir. Ayrıca BTC Turk bir borsadır bitcoin ile alakası yoktur (bitcoini yönetme ya da onda söz sahibi olma gibi). Bitcoin open source bir projedir. Orada fikirler propasals olarak toplanır https://github.com/bitcoin/bips. Büyük bir değerlendirme ve konsensus sağlanırsa ve community'de onay verirse contributerler tarafından geliştirilir.


    Asıl sormak istediğinize gelirsek. Neden durduk yere peki üretilen bitcoinler dağıtılıyor? En büyük sebebi güvenlik ve sistemin devamının sağlanması.


    Mesela ben sana 5 bitcoin gönderdim. Peki kim bunu kabul edecek ya da ispatlayacak ? Sana gönderdiğim 5 bitcoini başkasına da gönderdiysem bunun önüne kim geçecek? Dediğim gibi bir aracı kurumda yok.


    Bitcoin ortalama her 10 dakikada bir transferler onaylanır. Peki kim hangi transferleri onaylayacak ? Dediğim gibi burada POW mantığı devreye girer. Bir bloğun belli bir boyutu vardır o bloğa sınırsız transaction (transfer) koyamazsınız. O yüzden insan doğası gereği ve belli algoritmalar sonucu en fazla ücret ödeyenler ve en eski transactionlar bu bloğun içine alınır (madenciler tarafından seçilir). Sonra madenciler bu bloğu onaylayıp diğer herkese yayması gerekir. Peki hangi madencinin bloğu onaylanacak? Burada önceden bahsettiğim istenilen sonuca ilk ulaşan madencinin bloğu onaylanıp kabul edilir herkes tarafından. Peki bu madencileri sistemi desteklemesi yerine sisteme karşı hareket etmesi nasıl engellenir ? Burada bloğu bulan madenciye hem transfer ücretleri hemde blok ödülü (blok ödülü ayrıca yeni üretilen bitcoin olduğu için üretimde burada olur) verilir.


    Madencilerde bu ödülü ve transfer ücretlerini almak için sisteme destek verirler. Bu ödülü almak isteyen madenciler sürekli arttığı (ve ellerindeki hesaplama gücü arttığı için) bitcoin bu kadar güvenlidir. Yani kötü niyetli birinin tüm bu toplam gücün %51'ini elde etmesi lazımdır. Velhasıl bunu elde etse bile köstek olmak yerine destek olursa çok daha fazla kazanacaktır.


    Madenciler sayesinde

    1. Güvenlik Sağlanır
    2. Yeni blok elenip sistemin devamı sağlanır.
    3. Üretim sorunu çözülür.


    Bu bloğu en hızlı şekilde bulmak içinde madenciler hep ellerindeki hesaplama gücünü arttırma isteği duyarlar. Yani kimse babasının hayrına iş yapmıyor burada. Herkesin bir kazancı oluyor. Bitcoini özel kılan yanlarından biride bu.


    Bitcoin teknik olarak mükemmel olmasının yanında insan doğasına uygun bir sistem. O yüzden 10 seneden fazladır bu sistem büyüyerek devam ediyor.


    Bitcoin blockchainden de, paradan da büyüktür. (Teknoloji ve felsefe olarak).


    Bitcoin blockchain'le bana göre yapılmış ilk, en iyi ve TEK (hayatın bir parçasına haline gelip bir amaca hizmet eden) geçerli üründür .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 1 Ocak 2021; 14:53:13 >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Normalde alışveriş yaparken ya kağıt para verirsin ya da banka üzerinden yaparsın banka paranın kaydını tutar. Bitcoin'de para transferleri herkese açık ama Bitcoin transferlerini onaylayıp kayda geçen madenciler. İsteyen istediği gibi kayıtlarla oynayamasın diye bir soru soruluyor, bu soruyu işlem gücü harcayarak bulan madenci son bloğa bitcoin transferlerini yazıyor. Bloğa yazdığı her transfer için göndericiden komisyon alıyor. Bu konuyu en iyi açıklayan video bu:

    İnsanlar neden bunu değerli buluyor diyorsan bu ekonomi alanına giriyor. Kısaca açıklarsam, Bitcoin'in sınırlı ve merkezsiz olması insanlar tarafından bir alternatif olarak görülüyor.





  • Bu bitcoin acayip bir sistem fiyatı 80bin TL iken çakılır diyorlardı şu an 218bin₺ o zaman elimdeki parayla bitcoin alsaydın şu an 2 katından fazla kar etmiştim. Geçen hafta ilk defa denemek için 2000₺ gönderdim bitcoin hesabıma 2150₺ oldu bir günde ani düşmeler çıkmalar oluyor 150₺ kar olunca sattım bir ara bakmayı düşünüyorum borçları bitirince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Burada aynı durum geçerli değil ki? Altın fiziki olarak bulunan bir maden, para değil. Yani altın aslında ürün. Bir ürün çıkartır satarsın.


    Burada ne satıyoruz?

    Artık teknoloji çağındayız. her şeyin alınıp satılması için elle tutulur olması gerekmez. dolar da bir kağıt parçası onun değerini ne sen koydun ne de ben. şimdi de digital para birimi "bitcoin" diye bir şeye değer verdiler.. sen ister kabul et ister etme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 1 Ocak 2021; 21:10:2 >
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    kapitalisme yönelik bir eleştiri olmuş .
    Kapitalismde topluma faydalı olan şeyler için üretim gerçekleşmez, sermaye sahiplerinin kar yapması için üretim gerçekleştirilir.

  • Bu kadar işlem gücü ve elektrik tüketimi karbon salınımını fazlasıyla arttırıyor. Uzun vadede bununla ilgili önlemler alınmaası gerekebilir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.