|
Bu kripto parayı icat edenin Allah bin türlü belasını versin zaten. |
Hiç bir ekonomik karşılığı olmayan kripto para ve türevlerinin bir an önce çakılması dileğiyle…
|
Ya neyi kazıyorlar hiç anlamıyorum bu kripto parayı
|
Bu sorunun cevabını 10 yıldır veren çıkmadı.
Ortada kazma yok aslında bu bir terim. Evet algoritmalar var, evet kazma denen aslında sayısal işlem evet evet hepsini söylüyorlar. Bizzat canlı yayında sormuşluğum var BTC yöneticisine. Aynı şeyleri söylüyor. Ama niye bize para veriyorlar bu sayısal işlemleri yapıyoruz diye dediğimizde cevap yok. Ama neden karşılığında para veriyorlar kısmı yok kesinlikle. Tüm dünyada para; bir hizmet ya da ürünle takas aracıdır. Burada ben neyi parayla takas ediyorum? Bunun cevabı yok. Bu kas gücünü nerede kullanıyorlar? Büyük patlama hesaplamalarında mı? Devasa zombi ağı olarak mı? Yok bunun cevabı. Olabilecek gibi de değil. Zira hiçbir şey vermeden para kazandığına inanılması daha kolay sanırım. |
Hepsinin cevabı var araştırırsan. BTC yöneticisi diye bir şeyde yok bu arada.
Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların üretimi sınırlıdır hatta btc'nin toplam üretimi bile sınırlıdır. Kripto paraları değerli kılan en büyük etkenlerden biride budur. (Sınırsız olan ya da üretimi merkezi bir yere bağlı olan XRP gibi kripto paralarda vardır.) Kripto paraların üretimini sınırlamak için üretildiği miktarı ve üretim zaman aralığını sabit tutmanız lazımdır. Bunun için rüşdünü ispatlamış en iyi yöntem POW (Power of worktur). Power of work basit olarak; tek yönlü bir algoritmada sonuçlar üreterek istenen sonuca ulaşmaktır. Bu sonuca ulaşmak için algoritmada iki tane giriş değeri vardır biri bir önceki sorunun (bloğun) cevabı (bir sonraki blok bir önceki bloğa bağlı olduğu için bunlar zincir oluşturur blokzinciri), diğeri de rastgele üretilen bir değerdir. Bu iki değer tek yönlü algoritmaya sokulup bir sonuç çıkarılır ve istenilen sonuca ulaşana kadar bu işleme devam edilir. Nedir bu istenilen sonuç ? Örnek olarak bu algoritma 10 rakamdan oluşan bir sayı üretir. Tek yönlü olduğu için bu algoritmada cevaptan giriş değerlerine gidemezsiniz. İstenilen sonuç diyelim ilk 1 rakamı 0 olan her hangi bir sonuç. Bu demek oluyor ki 10 milyar olasılıkta 1 milyar sonuç doğru demektir her 10 çözümden biri doğru demektir yani. Pow algoritması son çözülen soruların çözüm hızına bakarak derki çok hızlı bulunuyor ben artık başında 2 0 olan sonuçları kabul ediyorum. O zaman 1 milyar adet kabul edilen sonuç 100 milyona olasılık da %1'e düşer ve hızlı çözüldükçe bu zorluk böyle artar gider. Peki ekran kartları ne alaka ? Rastgele sayıları üretip bu algoritmayı çalıştırmak için bir hesaplama gücü gerekir. GPU'lar cpulara göre daha hızlı sonuç ürettiği için gpular tercih edilir. Bitcoin'de bu algoritma tek tiptir o yüzden sadece bu algoritmaya yönelik cihazlar üretilmiştir Gpulardan 100 lerce kat daha güçlü ve az maliyetli. Fakat ETH bunun böyle olmaması için algoritmayı sürekli değiştirir o yüzden ona özel bir cihaz üretemezsiniz. O yüzdendir ki ETH kazmak istiyorsanız ekran kartları en iyi donanımdır. Ayrıca bu üretim gücü büyüdükçe sistemin güvenililiği de büyür. Sistemi alt etmek için sizin en az toplam gücün %51'ine sahip olmanız gerekir. Belli başlı kripto paralar ve özellikle bitcoin otonomdur. Üretimi, dağıtımı ve güvenliğini kendisi sağlar. Üretim ve güvenlik içinde POW gereklidir (başka yöntemlerde deneniyor). Özellikle bitcoin sizin ekran kartlarınızdan yada para kazanma hırsınızdan çok çok daha büyük bir olaydır. Bitcoin paranın buluşu kadar önemli bir adımdır. Finansal özgürlüğünüz yoksa özgür değilsiniz... |
hocam dilinize sağlık mükemmel anlatmışsınız, daha net anlatılamaz.. ama elektrik harcarken çevreye verilen zarar ne olacak, boşa harcanan işlem gücü ne olacak..
yani siz atmosferden mini pulcuklar atsanız ve sadece ağız ile yakalanmasını şart koşsanız, insanlar tüm gün havayı yemeye çalışsa ve ağzıyla pul yakalayana 10.000tl öderseniz, bunun insanlık için ne faydası olacaktır.. bir para kazanma yöntemi olacaktır, ama insanlığın zamanını ve enerjisini boşa tüketmiş olursunuz.. kriptoda durum aynıdır.. bugün oyun sektörü insanlığa farklı bir deneyim vizyon vermektedir.. sinema insanlığa vizyon vermektedir.. kriptopara sadece borsada kullanılmalıdır.. halka arz edilir arz miktarına göre satış değeri düşer veya artar.. algoritma çözümü için milyarlarca dolarlık enerji, ham maddeyi israf etmenin kesinlikle telafisi olmayacaktır.. kurulan her madencilik sitemi bir çok canlının yaşamına mal oluyor, gelecek nesil için daha yaşanılmaz bir dünyaya neden oluyor.. |
Kripto parayı sen mi icat ettin kardeş? Neden atladın ki hemen ortaya? Allah daha çok versin, gözünüzü doyursun, toprak önce doyurmadan. |
12 tanesi PTT kargo ile gönderilmiş.... |
Öncelikle zahmet edip uzun uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bunların hepsini canlı yayında izledim zaten. Size göre yok olan BTC Türk nasıl oluyorsa var. Hatta sitesi var, hatta süper lig kulübüne isim sponsoru bile olmuşlar. Ama siz daha iyi bilirsiniz yok diyorsanız yoktur bunlar. Esas soruya gelirsek. Ben diyorum ki ne veriyoruz da karşılığında para kazanıyoruz? Siz kazma işlemini anlatıyorsunuz. Bunların hepsini biliyorum zaten. Bu ne işe yarıyor ki bu kadar para ediyor? Sorum bu. Bir şey vermeden para verene hayır kurumu denir. Hayır kurumu mu bunlar? |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Bu kripto parayı icat edenin Allah bin türlü belasını versin zaten. |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 31 Aralık 2020; 16:21:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 31 Aralık 2020; 17:13:37 > |
Eleketrik enerjisi kullanıyor para üretmek için. |