Şimdi Ara

RTX 3080 kullanıcıları çökme sorunuyla karşılaşıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3080 kullanıcılarının sorunu saat hızı kaynaklıymış. Çözülecek birşey, AMD kartlar gibi kronik sürücü sorunu değil.

  • yeni çıkan serinin ilk kartlarında sorun yaşanma ihtimali yüksektir. bu bilinen bir şey zaten hemen atlamamak lazım ama nvidia kalitesini biliyoruz bir hotfix ile çözüp bir sonraki recommended driver'da tüm son kullanıcıya dağıtır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750W güç kaynağı aslında minimum istenen, sağlıklısı 850W ve üstü kullanmak. Bir de verimli bir psu kullanılmalı. 12V rail üzerinden 60A akım verebiliyor mu minimum o da önemli. Sürücü problemi olması da muhtemel, 1 sene 5700xt kullandım hala yeşil ekran çıktığı zamanlar oluyordu geçen ay sattım, normal bu işler ilk zamanlarda.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Şu son süreçte, sizin gibi üyelerden güncel pratiğe dair epeyce şey öğrendim. Hem bunun için hem de mesajınız için çok teşekkür ederim

    Profil gizli olmayınca, daha fazla şey öğrenmek mümkün oluyor

    Saygılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk surumlerde olur boyle seyler bence cozulur 1 aya...
    Yalniz kaliteli Psu ce havadar kasa sart kere sart...
    320W Gpu, 150-350W Cpu ,100W diger desen 750W ,850W Gold,Platinum,Titanium hem guc hem enerji verimliliği icin sart...

    Donanım Arsivi 10900K da 850W Psu onerince cok elestiren olmustu ama haksiz olmadigi da oetada bence...
    Artik 750W Gold uzun ömürlü bir sistem icin sart bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

    ben tesekkür ederim hocam,

    evet :)) profil arkadaslarima acik, saygilar bizden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rating no 1 psu ve iki ayrık kablo. Nvidia işi şansa bırakmıyor amd gibi.

    RTX 3080 kullanıcıları çökme sorunuyla karşılaşıyor
    RTX 3080 kullanıcıları çökme sorunuyla karşılaşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Eylül 2020; 12:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu insanlar ekran kartın 5 bin TL verip en dandik PSUları neden tercih ederler ? 5700 xt 1 yıldır kullanıyorum. 750w performans gold var elimde.20.2.2 den beri hiç sorun yaşamadım. Öncesinde net olarak driver sorunu vardı.Yeni çıkan kartlarda AMDyi tercih etmem çünkü net olarak driver sorunu var abi. O kadar para verelim aylarca düzeltilmesini bekleyelim.

  • Nvidia'da sorun olunca konuşulmuyor çünkü konuşulana kadar adamlar sorunu çözüyor. AMD gibi 2 asır aynı sorunu çözmekle uğraştırmıyor.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Ne alaka. Bu bahsetmeye çalıştığın olay yazılım olmasın ? Bu donanım yani. Eminim bundan. Büyük ve kronik bir sorun değildir. Öyle olsa bile Nvidia buna driver ile çözüm bulur.

  • Arkadaşlar konuyla ilgili ilginç bir video var, eğer ingilizcede zorlanırsanız alt yazı ayarlarından türkçeyi seçmenizi tavsiye ederim (bilmeyenler için hatırlatayım dedim), bağzı markalar kendi pcb lerini yaparken gpu nun tam arkasına gelen yerlerdeki transistörlerde ucuza kaçmışlar, buda gpu da elektriksel gürültüler olmasına sebeb oluyormuş, işin ilginci bu markaların içinde evgada var, çökme şikayeti gelen kartlar bu markalarda gözüküyormuş, msi danda örnek gösteriyor, firma ucuza kaçmamış ve sorun yaşanmıyormuş.



    Heralde bu konuda en iyi pcblerden biri asusda, arka taraftaki bütün transistörleri pahalı olanlardan tercih etmiş;


    https://www.aitnews24.com/asus-tuf-gaming-geforce-rtx-3080-oc-review/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 26 Eylül 2020; 3:53:52 >




  • Demek ki o kadar farklı amd ürünleri kullanıp sorun yaşadıysanız belki de siz bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz yada teknik yetersizliğiniz var bunun başka açıklaması olamaz, bu durumda sorun bence tamamen sizden kaynaklanıyor haberiniz olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hatta nvidia böyle bir sorun yaşamadı bile yalan haber yapıyorlar.

    Şu nvidia fanlarına bakınca A haber izleyen akp seçmenini görüyorum,bu kadar mı benzerler. Farkındalar mı acaba bu kadar birbirlerine benzediklerinin diyecem ama bu kafalarla farkında olma ihtimalleri yok maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Arkadaşlar konuyla ilgili ilginç bir video var, eğer ingilizcede zorlanırsanız alt yazı ayarlarından türkçeyi seçmenizi tavsiye ederim (bilmeyenler için hatırlatayım dedim), bağzı markalar kendi pcb lerini yaparken gpu nun tam arkasına gelen yerlerdeki transistörlerde ucuza kaçmışlar, buda gpu da elektriksel gürültüler olmasına sebeb oluyormuş, işin ilginci bu markaların içinde evgada var, çökme şikayeti gelen kartlar bu markalarda gözüküyormuş, msi danda örnek gösteriyor, firma ucuza kaçmamış ve sorun yaşanmıyormuş.



    Heralde bu konuda en iyi pcblerden biri asusda, arka taraftaki bütün transistörleri pahalı olanlardan tercih etmiş;


    https://www.aitnews24.com/asus-tuf-gaming-geforce-rtx-3080-oc-review/

    Sorun üretimde kullanılan parçalarsa sıkıntı büyük. Bu kartları geri isteyecekler mi acaba? İşin içine NVIDIA dahil olur mu ki? Şu anlık sessizlik var. ASUS vs MSI'da sıkıntı yoksa güzel PR oldu onlar için. Videoda kaliteli 4 mlcc array (Türkçe çeviremedim) şeklindeki kartların sağlam olduğunu ucuz 6 mlcc array şeklindekilerde çökme olduğundan bahsediyor. Bilmem karşılaşır mısınız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 26 Eylül 2020; 10:46:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Ne alaka. Bu bahsetmeye çalıştığın olay yazılım olmasın ? Bu donanım yani. Eminim bundan. Büyük ve kronik bir sorun değildir. Öyle olsa bile Nvidia buna driver ile çözüm bulur.

    Donanımlar da dostum gözden kaçan problemler olabilr. Yazılımda da öyle. Mesela şuan kapasitör olayı var bazı RTX 3080'lerde. Etraftaki haberlere göre bazı kartların kapasitörler düşük kalite olduğunu problemler var deniliyor.


    Yazılım tarafında sürekli test yapılarak bu olaylar atlatılabilir ama bu in-house yani şirket içi test yapma ile olmaz. Normal müşteriden 2500-3000 kişi civarında, yazılımdan anlayan insanlarla büyük bir beta test yapılabilir. Böylece bu yazılımsal sorunların %90'ı gider. Star Citizen'da böyle yapılıyor genelde.


    Yazılım veya donanımı geniş bir beta tester kitlesi ile test etmek lazım. Şuanda zaten kartı çıktığında alanlar bu kitle oluyor.





  • Sorun yok, Nvidia harika bir sürücü yazar donanımsal sorunları bilem çözer, Nvidiayı yedirmeyiz, dik dur eğilme...

  • Ulan şu mevzuyu bile siyasete getirmeyi başardınız ya, ne denebilir ki? "Allah yardım etsin" den başka tabi.

  • işte bu iyi oldu hep amd konuları görmekten sıkılmıştık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Aynisi AMD de olsa demediginizi birakmazsiniz

    Ama Nvidia olunca beta tester oluyor

    Alıntıları Göster

    Sorun yaşama oranına bakmak gerek. Amd, en başarılı olduğu dönem olan hd5000 döneminde bile bu tip bir satış görmedi. Hatta muhtemelen çeyreğini bile görmedi. Ve çok az olan satış miktarına rağmen oldukça fazla sorun yaşattığı oldu. Dahası, bu sorunlar uzun süre çözülemedi. Daha 1-2 ay öncesine kadar 5700'lerle ilgili türlü sorunlar konuşuluyordu, şu sıralar duymuyoruz artık. Yani bir yıl boyunca sorunlar devam etmiş. Nvidia sorun çözme konusunda çok daha hızlı. Yoksa iki tarafta da sorunlar yaşanıyor. Özellikle de yeni mimariye veya yeni bir üretim tekniğine geçiş söz konusuysa. Hele ki Nvidia ilk defa büyük gpusunu Tsmc'de değil de Samsung fabrikalarında ürettiriyor. Bu başlı başına bir sorun kaynağı zaten. O yüzden şuan garip bir durum yok. Ama bundan aylar sonra hala garip garip sorunlar yaşandığını duyarsak, o zaman eleştirmek gerekir. Kaldı ki satış adedi olarak da çok büyük farklar söz konusu.


    Şuan bile Amd 1 kart satıyorsa, Nvidia 4 kart satıyor. Aynı oranda sorun yaşatsalar bile Amd'de 1 tane sorun görüldüğünde Nvidia'da 4 tane sorun görülmesi normaldir. Ancak kullanıcıların yorumları, google'da görülen toplam şikayet sayısı ve bizzat Amd'nin açıklamalarına göre Amd kartlarda daha fazla sorun yaşanmaktadır.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.