Şimdi Ara

Rtx 2080 Super vs Rtx 3000 Serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haziran sonu gibi pc almayı planlıyorum. Ekran kartı olarak Gigabyte Rtx 2080 Super White modelini seçmiştim. Ancak Rtx 3000 serisinin haberleriyle karşılaşınca bir danışmak istedim. Ekran kartı 7000TL civarında ve bu fiyatı geçemeyebilirim. O nedenle yeni çıkıcak Rtx 3000 serisi kartları hangi fiyat aralığında olur? Yani en azından kartların çıkmasını beklemeye değer mi?

• Rtx 2080 Super vs Rtx 3000 Serisi

PC bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 29 Mayıs 2020; 12:35:53 >
  • AhYalanDünya A kullanıcısına yanıt
    beyaz temalı bir sistem yapıyorsan anakartı da beyaz temalı ürün seçmen gerek

x570 prime pro olmalı yoksa kasa beyaz kart beyaz anakart karısık renk olmaz

ramlerde beyaz renk thermaltakeler var onlara bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Mayıs 2020; 13:1:42 >
  • O cpu sogutucusu sizi mutlu etmez, neden lite modeline yoneldiniz? Daha iyisini secin, ozellikle lite olanlarin fanlari cok ses yapiyor deniliyor. Alternatif olarak komple beyaz temali bir sistem dizecekseniz su sogutucuyu bulabilirseniz DUO versiyonunu oneririm;

3000 serisinin gelmesi de en erken ekim-kasim donemi olacak. Illa o kartlari degerlendirecegim derseniz simdilik 1660 super tarzi bir kart alin, 5 ay idare edersiniz, sonra fazla zarar etmeden satar dilediginiz karti alirsiniz.

Monitor olarakta AOC C27G2U modeline bakmanizi oneririm. Revize edilmis versiyonu, IPS panel ile geliyor. Illa curved olsun demiyorsaniz daha cok memnun eder sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 29 Mayıs 2020; 12:54:36 >

• asko56 kullanıcısına yanıt

Sistemin son hali.

No: 750 watt psu bu sisteme yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 29 Mayıs 2020; 14:56:13 >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Rtx 3000 serisini beklemeye değer mi yani alacağım kart aynı fiyata daha mı iyi olacak? eğer olursa dediğiniz gibi 1660s alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 29 Mayıs 2020; 14:59:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK RTX 2080 Tİ-2080 SUPER
    19 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada işlemci olarak yeni nesil intelleri veya amd yi bekleyeyim mi?

Hem ekran kartı ile birlikte upgrade yapmış olurum.

not yeni nesil işlemciker için(örn ryzen 4) anakartı değiştirmek zorundamıyım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Daha duyurulmadi bile bilmemize imkan yok.

B450 - X470 - X570 ve B550 anakartlara Ryzen 4000 serisi islemci takilabilecek.

Deger mi degmez mi sizin karariniz. Eger PC'yi hemen istiyorsaniz 3300x + 1660 Super'li bir sistem olusturun. 6 ay sonra ikisini de satar ne istiyorsaniz onu alirsiniz. Kalan parayi TL de tutarsaniz kur etkisine maruz kalabilirsiniz onun risk yonetimi de sizin fikriniz.
  • Çok önemli bir tavsiye vereyim. Sistemi 1440p üzerine kuracaksan Ryzen 3600/3600X alabilirsin fakat ille de 1080p üzerine kuracaksan kesinlikle yeni nesil intel işlemcilere yönelmek zorundasın çünkü 2080 Super ciddi anlamda güçlü bir kart ve 1080p gibi nispeten bu karta göre düşük çözünürlük diyebileceğimiz çözünürlüklerde Intel işlemciler daha yüksek fps oranları veriyor.

Tabi Intel daha maliyetli olacaktır 1080p de 2080 Superi kayıpsız besleyebilmek için 10600KF + Z490 + OC için sıvı soğutma gibisinden. 1440p de ise Ryzen 3600 + orta yollu B450 + ucuzundan bir hava soğutma 4.3ghz stabil çalışması için yeterli olacaktır.

Yerinizde olsam 2K 144hz bir monitör bakarım çünkü 2080 Superin hakkı 2K'dır.

Fikriniz halen 1080p den yana ise Intel den başka seçeneğiniz yok.
    Corsair kasa corsair fan seçip ramlari neden corsairin seçmediniz sıvı soğutma da corsair secseniz daha iyi bir uyumluluk olurdu güç kaynağı da yeterli aynı modelin 750 watt olanı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 29 Mayıs 2020; 15:22:21 >
  • oyun testlerinde amd ve intel arasında fark yok denecek kadar az.

• hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    markalar o kadar fark eder mi

merhaba koydugunuz anakart intel anakrtı z390 serisi siz x570 prime pro amd olana bakacaksınız

benim koydugum güç kaynagı daha iyi ve daha uygun tabiri caiz ise taş
    İncelemelerine bakmak lazım uyumluluk açısından dedim ben olsam dediğim şekilde yapardım

• Rtx 2080 Super vs Rtx 3000 Serisi

sistemi bu halde alacağım yeni nesil ryzen ve rtx 3000 serisi ile sonradan upgrade edeceğim olur mu?

ya da sistemi işlemcisiz ve ekrankartsız alsam ve yeni nesili beklesem olur mu şuan bilgisayarım var zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 29 Mayıs 2020; 15:44:30 >
  • Bence rtx 3000 serisinin ülkede yaygın olarak bulunması yeni yılı bulur. Corona muhabbetine tedarik zincirleri çok yavaşladı ve pahalılandı. Şu anda bile hali hazırda üretilen ürünler stokta kalmayınca gelmesi aylar alıyor.
  • Sistemin çok güzel oluyor kardeşim. Güle güle kullan şimdiden.
  • Ben bu kasayi almazdim

Fuma 2 sogutucu, 3600mhz cl16 ram, b450 tomahawk max, sx8200 pro m2 ssd, seasonic 750w 80+ gold psu alirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p için 2080S alınmaz, yazıktır, 1660ti yada 2060 yeterli 1080p/60fps için. Arada optimizasyon özürlü oyunlar çıkar RDR2 gibi AC Odyssey gibi onlarıda medium yada high ayarlarda oynarsınız ultra yerine.
    3000 serisi beklenmelimi sorunuz içinde genelde yeni çıkan serinin bir alt modeli eski serinin bir üst modeline yakın performans veriyor. 980~1070 yada 1080ti~2080 gibi. 3000 serisi çıkınca muhtemelen rtx3070 yaklaşık rtx2080 performansı verecektir. Daha az para harcamış olursunuz en azından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.