Şimdi Ara

RTUK ü aradım. Reklam şikayet edilmiştir. CEVAP GELDİ. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
4
Favori
6.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk attığın video da Adam sayıyorda sayıyor. Çoğu doğru ama öyle olmayan binlerce kadın da var, onlar tarafından şikayet edilmiştir.

İkinci videoyu anlamadım ama kızın baklava erkekleri duyduktan sonra yumuşaması falan galiba olay. Yine aynı şekilde o tür olmayan kızlar var.

Senin attığın video da adam sadece af diliyor. Ben böyle yalvarmazdım mı diycen? Diyebilirsin ama o reklamın arkasında ki hikayeyi biliyor musun? Hayır. Bu reklamdan önce kaldırılması gereken tonlarca dizi var. Git onları kaldırtmaya uğraş hem belki dizi bagımlısı gençleri kurtarırsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 8 Kasım 2015; 8:32:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibinin

Üye profilini göremiyorsunuz.

daha neyine takılıyorsunuz. birde peşinden gitmeye kalkışıyorsunuz saçma sapan hareketler. böyle küçük şeylerle uğraşcağınıza gidin şu kıyafet yarışması bu tarz benim mi senin mi ne onu kaldırdırtın bakalım.

siz konuyu up ladıkça o prim kazanıyor. 250 gr için daha fazlasını yapıyordur da bakma sen burada atıp tutuluyor işte yok şöyle yok böyle ne olsa kalvye delikanlısı.

sen değilmisin evlenme teklifi için diz çöküp yalvaran?

kavga ettiğinde özür dilemek için 40 takla atan?? ayaklarına kapanan çok gizli kimse olduğundan yaşınıda göremiyoruz evlimisin değilmisin bi açıklada görelim. yada gençsen eğer sevgili yapmak uğruna yaptığın şeyler cinsiyetçilik değil miydi? onu yüceltmek değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

konu sahibinin

Üye profilini göremiyorsunuz.

daha neyine takılıyorsunuz. birde peşinden gitmeye kalkışıyorsunuz saçma sapan hareketler. böyle küçük şeylerle uğraşcağınıza gidin şu kıyafet yarışması bu tarz benim mi senin mi ne onu kaldırdırtın bakalım.

siz konuyu up ladıkça o prim kazanıyor. 250 gr için daha fazlasını yapıyordur da bakma sen burada atıp tutuluyor işte yok şöyle yok böyle ne olsa kalvye delikanlısı.

sen değilmisin evlenme teklifi için diz çöküp yalvaran?

kavga ettiğinde özür dilemek için 40 takla atan?? ayaklarına kapanan çok gizli kimse olduğundan yaşınıda göremiyoruz evlimisin değilmisin bi açıklada görelim. yada gençsen eğer sevgili yapmak uğruna yaptığın şeyler cinsiyetçilik değil miydi? onu yüceltmek değil mi?

19 yaşındayım. Şu zamana dek 1 tane sevgilim olmadı. Tip konusuna girmeyeceğim. İnsanların kendi dış görünüşü hakkında yorum yapmasına ayar oluyorum.

Kampanyada ismim soyismim yazıyor. Git araştır ne öğrenmek istiyorsan. .

Sizin üşenip yapmadığınız şeyi bir başkası yapınca neden bu kadar saldırganlalıyorsunuz? Bu psikolojik bir sorun. Kafa yapınızı düzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

İlk attığın video da Adam sayıyorda sayıyor. Çoğu doğru ama öyle olmayan binlerce kadın da var, onlar tarafından şikayet edilmiştir.

İkinci videoyu anlamadım ama kızın baklava erkekleri duyduktan sonra yumuşaması falan galiba olay. Yine aynı şekilde o tür olmayan kızlar var.

Senin attığın video da adam sadece af diliyor. Ben böyle yalvarmazdım mı diycen? Diyebilirsin ama o reklamın arkasında ki hikayeyi biliyor musun? Hayır. Bu reklamdan önce kaldırılması gereken tonlarca dizi var. Git onları kaldırtmaya uğraş hem belki dizi bagımlısı gençleri kurtarırsın?

Kendi kendine çelişmişsin.
    Ben böyle bir erkek değilim. Ve çevremde onlarca erkek var böyle olmayan. Sana hakaret olmuyorsa bize hakaret oluyor. Kampanyayı imzalayan 400 kişide eminim benim gibi insanlar. Bıktım artık sizin gibi sadece eleştirmek için yaşayan insanlardan. Ne zaman ölüp biteceksiniz?

• Eğer insanlarımız cinselliği rahat rahat yaşayabilse bu tarz sorunlu kişilikler türemicek.

Başlığı açanın yaşı da ufakmış şimdi anlaşıldı.
    Bu tür şeylerle vaktini öldürmek yerine kitap okumanı tavsiye ediyorum.
  • Çok geride kalmasın.

• Kardeşim aynı reklama 1-2 defa rastladım, son derece doğru tespitler. Ayakkabı reklamı dediğin şıklık, kaliteli malzeme, uygun fiyat 3'lüsüne sahip olmalı. Bakıyorum bu reklam ciddi subliminal cinsiyetçilik özelliklerine vurgu yapıyor. Hayır reklam firması bu haltı yer kafasına göre, firma yetkilileri nasıl buna izin vermiş anlamış değilim.
  • 450yi geçtik arkadaşlar.

• Cinsellikle cinsiyetciligi karistiran insanlara niye laf anlatmaya calisiosun ki sen yoluna devam et hocam
    arastirmak isteyen olursa bu olayin ing. ismi gender avrupada bunu nasil astiklarina bakin derim

• Destek.

up

• quote:

Orijinalden alıntı: TDKmara

Cinsellikle cinsiyetciligi karistiran insanlara niye laf anlatmaya calisiosun ki sen yoluna devam et hocam
    arastirmak isteyen olursa bu olayin ing. ismi gender avrupada bunu nasil astiklarina bakin derim

Haklısınız hocam. Demin karar verdim cevap vermeyeceğim artık o tarz yorumlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gumtopu

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

Reklamın problemi nedir

Aşrı cinsiyetçi.

Buda kampanyamız:
    https://www.change.org/p/rt%C3%BCk-a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1-cinsiyet%C3%A7i-reklam-derimod-palavra-reklam%C4%B1?recruiter=420304070&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Hocam cidden gereksiz bir kampanya baslatmissin.
    O reklamda gordugun durduk yere ortaya atilmis birsey degil cinsiyetciliklede alakasi yok normal erkek davranisi ve normal kadin davranisindan ileri birsey yok orada. Sen kac tane kiz gordun askim beni affet diyen ? Kacan her zaman kadin kovalayan her zaman erkektir ilk insandan beri bu böyle. Seni bu baslattigin kampanya milyonlarca yıldan beri sure gelen standartlasmis bir olguya karsi. Rtuk orda bi problem gorse zaten kaldirirdi. Ayrica kampanya aciklamasindada eksik bilgiler vermissin erkegi kopek gibi kelepceliyor diye ? Ya gozlerin kör olmali ya da çığırtkanlik yapan bi trollsun. Kadin orda adami kendine kelepceliyor kadinin kolunda kelepcenin diger halkisini goremeyecek kadar safmisin? Orada erkegin asagilandigi bir durum yok. Hersey gayet ortada eger o reklamda bir sorun goruyorsan o sorun senin zihniyetinden kaynaklı. Bosuna gidipde rtuk u rahatsiz etme.

• 500. İmza da benden geldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozic

500. İmza da benden geldi :)

Bende 500 olduğumuzu yazmaya gelmiştim :)
  • O kadar şey içinden kendine bunu mu dert edindin? Allah başka dert vermesin

• Aradım destek verdim

• Televizyonun icadından, hatta gazetenin icadından beri neredeyse tüm reklamlar cinsiyetçilik içeriyor. Bu reklam cinsiyetçilikten kaldırılmalıysa ekranlardaki veya gazetelerde tonlarca reklam da kaldırılmalı.

Türkçe reklamlardan örnek veremiyeceğim ama bakınız yabancı reklamlar:
    http://www.the-abc.fr/pics/01_g137_2010_LE_DROIT_DES_NON_FUMEURS_THOMAS_GEFFRIER_BDDP_ADRIEN_BLANCHAT_THE_ABC_ADVERTISING_g137.jpg

http://media.indiatimes.in/media/content/2013/Mar/mcd_1364403877_540x540.png

http://www.refinedguy.com/wp-content/uploads/2012/06/29-tareyton-cigarettes-ad-black-eye.jpg

http://i42.tinypic.com/1twuio.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 8 Kasım 2015; 15:51:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

Televizyonun icadından, hatta gazetenin icadından beri neredeyse tüm reklamlar cinsiyetçilik içeriyor. Bu reklam cinsiyetçilikten kaldırılmalıysa ekranlardaki veya gazetelerde tonlarca reklam da kaldırılmalı.

Türkçe reklamlardan örnek veremiyeceğim ama bakınız yabancı reklamlar:
    http://www.the-abc.fr/pics/01_g137_2010_LE_DROIT_DES_NON_FUMEURS_THOMAS_GEFFRIER_BDDP_ADRIEN_BLANCHAT_THE_ABC_ADVERTISING_g137.jpg

http://media.indiatimes.in/media/content/2013/Mar/mcd_1364403877_540x540.png

http://www.refinedguy.com/wp-content/uploads/2012/06/29-tareyton-cigarettes-ad-black-eye.jpg

http://i42.tinypic.com/1twuio.jpg

Yasaklanan onlarca reklam var. Bu neden yasaklanmasın. Üstelik casperın reklamı gibi düşük seviyede cinsiyetçilik içeren reklam neden kaldırldıysa buda kaldırılabilir.

• Konuyu hem fularlı hemde fularsız okudum ancak yinede boş iş olduğunu düşünüyorum.Bölye ufak şeyleri hayatında dert eden bir insan kusura bakma ama boştur.
  • derimod değil de geçenlerde cnn de bi arada reklam gördüm , yabancı bir markanın kıyafet reklamıydı adını tam hatırlamıyorum beyaz bir kadın ile siyahi bir adam vardı adamı resmen 50'li yılların hizmetçisi gibi boynuna önlük takmışlar hala köle algısını hafızada tutmak için yapılmış resmen
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.