Ben hep spor oyunları,FPS,ve RDR ve GTA tarzı oyunlardan hoşlanmışımdır.Ve hep RPG oyunları bana saçma gelmiştir bu oyunların amacı nedir diye.Ancak görüşümden döndüm.Ve RPG'ye başlıyorum.Peki hangi oyunlarla başlamalıyım?.Aslında Skyrim hoşuma gitti.Anlatırmısınız bu ve bu tür oyunların amacı nedir?Yeni oyunlarda sürekli tekrarlanan görevler var mı?Multiplayer var mıdır? Lütfen yardımcı olun mantığı bir türlü anlamış değilim özellikle Skyrimim
RPG tercih edilmesinin sebebi,iyi bir hikaye ve karakter yaratmadaki özgürlüktür.Baştan söyleyim,bugüne kadar saçma gördüysen bu saatten sonra sevmen olası değil,fakat yinede açıklayım sana bu oyun türünü.Oyuna her zaman güçsüz bir karakterle başlanır.Bu karakteri,zamanla kazandığın XP puanlarını,istediğin özelliklerine dağıtarak,kendi istediğin yönde gelişirsin.Ana mantık budur. Birde RPGlerde bolca diyalog bulunur.RPG oyunlarından zevk almak istiyorsan kesinlikle bu diyalogları atlamamalısın.Adı üstünde role playing oyunu olduğu için,kendinide biraz moda sokabilen birisi olman lazım.Tabi en önemlisi orta üstü derece ingilizce bilmek gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher
RPG tercih edilmesinin sebebi,iyi bir hikaye ve karakter yaratmadaki özgürlüktür.Baştan söyleyim,bugüne kadar saçma gördüysen bu saatten sonra sevmen olası değil,fakat yinede açıklayım sana bu oyun türünü.Oyuna her zaman güçsüz bir karakterle başlanır.Bu karakteri,zamanla kazandığın XP puanlarını,istediğin özelliklerine dağıtarak,kendi istediğin yönde gelişirsin.Ana mantık budur. Birde RPGlerde bolca diyalog bulunur.RPG oyunlarından zevk almak istiyorsan kesinlikle bu diyalogları atlamamalısın.Adı üstünde role playing oyunu olduğu için,kendinide biraz moda sokabilen birisi olman lazım.Tabi en önemlisi orta üstü derece ingilizce bilmek gerekir.
Oyunu bilmediğimden saçma buluyordum.Peki bu türe başlamak için Skyrim iyi midir?Çabuk alışabilirmiyim? (İngilizcem iyidir)
Skyrim biraz daha aksiyon ağırlıklı,bence uygun bir oyun başlamak için.Ondan sonra Dragon Age:origins olabilir.Birde dark soul var ama hikayesi yok gibi bir şey sayılır,ben onu RPGden saymıyorum.Mass Effect de olabilir.Aklıma şuan başka gelmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: htfb97
quote:
Oyunu bilmediğimden saçma buluyordum.Peki bu türe başlamak için Skyrim iyi midir?Çabuk alışabilirmiyim? (İngilizcem iyidir)
Halıd sen Avni abine niye sormadın git al dragon age orıgıns sakın 2 yı alma ama su an fıyatıda uygun bu party kur mage le basla alıstarı Tank yapacaksın tank demek kuvvetli düşmanı üstüne çeken adama demek dusmanların ona dalarken sen ısı goturursun dragon age al sonra fallout 3 u dene uçsuz bucaksız skyrimi sona sakla 100 satten bahsediyolar şahsen ben şu elimdeki oyunlardan bıkınca gececem ona
Maaş Effect 2 ile başla
quote:
Orijinalden alıntı: HAEKE
quote:
Orijinalden alıntı: htfb97
quote:
Halıd sen Avni abine niye sormadın git al dragon age orıgıns sakın 2 yı alma ama su an fıyatıda uygun bu party kur mage le basla alıstarı Tank yapacaksın tank demek kuvvetli düşmanı üstüne çeken adama demek dusmanların ona dalarken sen ısı goturursun dragon age al sonra fallout 3 u dene uçsuz bucaksız skyrimi sona sakla 100 satten bahsediyolar şahsen ben şu elimdeki oyunlardan bıkınca gececem ona
Bir bakayım Avni abi piyasada en ucuz nerde satılıyor ama kararsız kaldım şimdi Dragon Age Origins mi yoksa Mass Efectmi alayım aslında Skyrim oyununuda çok beğenen var.Peki bu dragon age nasıldır grafikler vs vs.Bu arada şu tank olayı hoşuma gitti bir videolara bakayım.
Bir bakayım Avni abi piyasada en ucuz nerde satılıyor ama kararsız kaldım şimdi Dragon Age Origins mi yoksa Mass Efectmi alayım aslında Skyrim oyununuda çok beğenen var.Peki bu dragon age nasıldır grafikler vs vs.Bu arada şu tank olayı hoşuma gitti bir videolara bakayım.
mass effect 2 ile başlama rpgye gore cok action var cok guzel orası ayrı sen skyrimle başlama rpgyi sevmeyebilirsin gerek yok o kadar paraya eger fantastik edebiyatı seversen Tolkien kitapları gibi ve araştırma isteğin varsa mesela acaba su cekmecede ne var bi bakayım dersın bakarsın bı not cıkar ısıne yarar senı rpg de o mutlu eder ıste asıl olan el ile tuş kombinasyonu değil hikayeyi yan gorevlerle sındıre sındıre oynayacaksın araştıracaksın onun ıcın ılk basladıgında yavaş gelebilir sana fakat zamanla cok seversın
Valla kardeş RPG oyunları ve strateji oyunları bana da çok uzak gelirdi eskiden :D Fakat 5 sene evvel XBOX360 kullanırken bir arkadaşım ELDER OF SCROLLS OBLIVION hediye etmişti ve 130 saat kadar oynadım ve o günden sonra diğer oyunlar yavan gelmeye başladı :D
Sana tavsiyem FALLOUT III oyna, aksiyon RPG olduğu için daha çabuk ısınırsın.
Ben seneler once 10 seneyi gecmistir cok rahat might and magic diye bir oyun oynamistim oyun dergilerinin verdigi cdlerden yukledigim bir demoydu.inanilmaz sevmistim fakat tam surumunu birturlu bulamamistim oyun might and magic kac bir turlu cozememistim. Diablo tarzi bir oyun diye hatirliyorum o oyunu hep rpg olarak dusundum o yuzden rpgye karsi bi sempatim var birde fps bir oyunun senaryo modunu bir ve iki kez bitirmisimdir hayatim boyunca rpg benim icin bicilmis kaftan ama hic ust uste rpg oynayamadim oblivionu ariyorum pc icin cdcilerde bulamiyorum ps3 icin alacagim artik mass effectide aldim sayilir fallout 3 ude almak lazim sanirim baska ps3 icin alabilecegim rpg var mi?
bende skyrim almayı düşünüyordum ama ingilizcem iyi olmadığı için uzak duruyorum.
hayret zack06 abimiz girmedi konuya
konuyu takip ediyorum. bugune kadar hep uzak durdum rpg turune.
baslangic yapmak istiyorum.
İngilizcesi çok iyi olan adamın oynayacağı oyun türü bana göre rpg dir
BENDE SENİN GİBİYDİM
ÖNCE DEMON SOULS LA BAŞLA
SONRA
DARK SOULS
DİĞERLERİNİ OYNAMAZSAN BİŞE KAYBETMEZSİN
RPG demek oyuna bağlanmak demek. Gece yattığında hala gözün karakterinde kalır. Sabah kalktığında karakterini düşünürsün. Onu daha da geliştirmek istersin. Karakterinle adeta bütünleşirsin.
Çok farklı birşey yani. Oyunlar RPG olanlar ve RPG olmayanlar diye ikiye ayrılır.
Artık millet fpsden sıkılmaya başladı galiba iyiye işaret bu.
Deus ex'ten basla bence
Mass Effect 2 ile başla derim. Neden dersen, oyunda RPG çok ön planda değil daha aksiyon ağırlıklı. Bu oyunla hem RPG öğelerine alışırsın hej de sıkılmadan aksiyon oynarsın.
Bundan sonra Fallout 3, New Vegas ve Dagon Age atarsan artık iyi bir RPG'ci oldun demektir :)
Skyrim'e hamen başlama derim. Çünkü bu oyun RPG'ye alışmak için fazla iyi bir oyun. Oyunu ilk oynayış çok önemlidir ve bu heyecanı böyle heba etme derim. Önce ME'yi oynayıp sonra geçsen daha iyi olur.
Daemon Souls ve Dark Souls'lara da şimdilik bulaşma. İkisi de çok zor oyunlardır. Bunları oynarken illa ki zorlanıcaksın ve oyundan soğuyacaksın (çok aşırı mazoşist değilsen tabi :) ). Oyundan soğurken RPG'den de soğuma yani.