Üniversitede hangi dersleri aldıktan sonra Leetcode'a başlamam gerek? Ders programım: http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=196&aid=3 Daha birinci sınıf öğrencisiyim. |
Leetcode'a Ne Zaman Başlamam Gerek?

-
-
Yarın başla.
-
zorunlu bir şey değil ki leetcode türkiyede kullanılmıyor da pek. ama sorunun cevabı okula göre değişir. algoritma analizi veya benzer isimli bir şey görünce -
merhaba,
leetcode'a baslama amaciniz nedir bilmiyorum ama bu sitenin ise alim sureclerinde kullanildigini goz onune alirsak eger siz mezun olana kadar bu yontem kullanilmayabilir, cok cabuk degisiyor her sey.
Sorunuza cevap verecek olursak, buradaki cogu soru veri yapilari, algoritma complexity uzerine. Bu konularla ilgili dersleri aldiktan sonra vakit ayirmaniz mantikli olacaktir.
-
hackerrank, leetcode, vs ticari amaçlı sitelerdeki (rating , kâr amaçlı) soruları çözerek bence gerçek deneyim kazanmış olmazsınız. 2013 - 2016 arasında pik yapan hackathon olayına da karşıydım. İşyerinden bir arkadaş, hackathon olayına katılmış fakat bunun hiçbir artısını göremedik.
Gerçek deneyim = insanların gerçekten işine yarayacak, sorunlarını çözecek işler yapmak. SO'daki sorulardan gözünüze kestirdiğiniz birkaçını çözün daha iyi. Amerika 'da Google vs büyük şirketlerde çalışan programcıların önemli kısmı SO'da insanların problemlerini çözüyor, örneğin. Bizde ise "SO" deyince o ne abi diyor insanlar, StackOverflow diye açıklamak zorunda kalıyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Nisan 2021; 13:6:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Esasında amacım problem çözme yetimi geliştirmekti. Günde 1 saat ayırmayı düşünüyordum. Çünkü öğrenme aşamasında olmam nedeniyle şu an çok farklı alanlarda teorik bilgileri öğrenmeye çalışıyorum. O zamana dek pratik olur diye düşünmüştüm ama bahsettiğiniz derslerden sonra zaten proje aşamalarına geçiyoruz. O zaman projelere odaklanmam daha iyi olacaktır diyebilir miyiz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaMerhabalar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Esasında amacım problem çözme yetimi geliştirmekti. Günde 1 saat ayırmayı düşünüyordum. Çünkü öğrenme aşamasında olmam nedeniyle şu an çok farklı alanlarda teorik bilgileri öğrenmeye çalışıyorum. O zamana dek pratik olur diye düşünmüştüm ama bahsettiğiniz derslerden sonra zaten proje aşamalarına geçiyoruz. O zaman projelere odaklanmam daha iyi olacaktır diyebilir miyiz?
Bu tarz sitelerde karsiniza cikan problemler, is hayatinizda karsiniza cikan problemlerle pek de ortusmuyor ( ne is yaptiginiza/yapacaginiza da bagli biraz ). Elbette ki pratik yapmak cozme yeteginizi gelistirir ama bu tarz sitelerdeki sorular icin. ABD'de bu siteler eskiden cokca kullanildigi icin yeni mezunlar genelde oturur calisirlardi buradaki sorulara mulakatlara hazirlanmak icin. Hatta butun sorulari ezberleyen cinlilere dair rivayetler coktur. Ozetle, eger yurtdisinda calisma niyetiniz varsa, mezuniyete yakin bu tarz sitelere yogunlasabilirsiniz tabi o zamana kadar kullanilmaya devam ederse.
Tecrube icin nacizane fikrim, github uzerindeki opensource projelere ( pasa gonlunuz hangisini isterse ) yogunlasip onlar uzerinde calismak, katki yapmak. Bu size yazilim gelistirme metodolojisi konusunda okulda ogrenemeyeceginiz seyleri ogrecetecektir.
-
Teşekkürler.
-
Problem çözme yeteneğini geliştirmek diyorsan, Lisp programlama diline bir bakmanı öneririm cunku problem çözmeye en uygun dillerden biri. Eskiden leetcode hack rank vs yoktu fakat Lisp hep vardı :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Matematik altyapin varsa ve bir dil biliyorsan hemen baslayabilirsin. Ben C ogrendikten sonra eglencesine bu yarismalara girmeye basladim, hala devam ediyorum. Yarin google code jam 2. raundu olacak bakalim gecer miyim.
-
buradan kaba taslak baktım ve sana fikir vereyim.
Aşağıdaki sıralamayı takip etsen iyi olur.
Temel Fizik
Temel ve İleri Calculus.
Temel ve İleri Lineer Cebir.
Temel ve İleri Algoritma
Temel ve İleri Veri Yapıları
Temel ve İleri İşletim Sistemleri
Temel ve İleri Programlama(Orası sana kalmış)
3.00 ortalama + özellik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X