Şimdi Ara

RPG'ye başlıyorum(Hangi Oyunla Başlayayım?RPG'nin amacı nedir?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende PS3'ü ilk aldığımda tek oyunum obliviondu. Öğrenciydim kolay kolay oyun alamıyordum. Sürekli demo oynuyordum. Sonra demo oynuycağıma oblivion oynayayım dedim. Başta hiçbir şey anlamadım. İngilizcemde pek iyi değildi. Daha sonra bir elimde ingilizce sözlük bir elimde joystick oynamaya başladım. Oyuna iyice bağlandım. Sabahlara kadar oynuyordum. Alışmak için biraz sabretmek lazım. Tıkandığımda youtube vb. araştırılarak zor görevler geçilebiliyor zaten.

Şimdi de oyunu alabiliyorum ama işten oynayamıyorum o da ayrı bir konu
  • zack06 aranıyor
  • Dediğiniz oyunlar stokta gözükmüyor ya
  • Mass Effect 1 ve 2, Dragon Age Origins ve Dragon Age 2, Fallout 3 ve Fallout: New Vegas, Skyrim, Tales of Vesperia, Deus Ex: Human Revolution mutlaka oynanması gereken rpg ve action rpg oyunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

RPG demek oyuna bağlanmak demek. Gece yattığında hala gözün karakterinde kalır. Sabah kalktığında karakterini düşünürsün. Onu daha da geliştirmek istersin. Karakterinle adeta bütünleşirsin.

Çok farklı birşey yani. Oyunlar RPG olanlar ve RPG olmayanlar diye ikiye ayrılır.

Aynen katılıyorum bu etkilerin hepsi bende oluyor Ama RPG candır RPG nin verdiği zevki hiç bir oyundan alamadım şimdiye kadar
  • Metin2.
  • RPG mi hmm işin zor herkes rpg oynamayı beceremez rpg oynamaktan çok sen hangi tür rpg seversin onun cevabını bulmaya çalış

Batı rpg mi - J-RPG mi
    aksiyon rpg mi - sıra tabanlı rpg mi
    futuristic rpg mi - yoksa orta çağ mı

Bunlar rpg ye girmeden önce seçmen gereken kriterler örnek olarak batı rpg ile jrpg arasında bir sürü terim farkı bulunur batıda mana potiondur j-rpg de aynı item ether dir :D
    Batı rpg genel olarak ejderler undeadler golemler vb düşmanlar olur j-rpg çok fantastik yaratıklar 6 başlı ejder mesela :D
    Sana tavsiyem rpg olarak kendini geliştirine kadar sağlam serilere el atma heleki şu 4 oyunu oynamadan göçüp gidersen çok yazık olur rpg oynamayı geç ben oyuncuyum diyen herkesin oynaması lazım

Fallout 3
    Diablo 2
    TES 4 Oblivion
    Final Fantasy X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 18 Kasım 2011; 23:47:32 >

• Rpg deyince aklıma direkt zindanlar geliyor. Yanlış mı?
  • arkadaslarin tavsiyeleri guzel ama sana rpg kavramini ortaya cikartan bence dunyanin en guzel oyununu soyleyecegim.onu oynamadan rpg oynadim deme.

morrowind.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

Artık millet fpsden sıkılmaya başladı galiba iyiye işaret bu.

Daedra lordlarına sunduğumuz kurbanlar işe yaramaya başladı
  • Zack06 isimli arkadaşımızın aşağıdaki konusuna bakabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_45750009/tm.htm

Ayrıca arkadaşın RPG türü konsunda birçok inceleme, tavsiye vs. yazısı var iletişime geçebilirsiniz
  • Ben oblivion goty edition,mass effect 2 ve fallout 3 ü aldım fakat son dönemde psnden çok oyun aldığım için sıra gelmiyor bir türlü hangisiyle başlıyım ona da karar veremiyorum.Bu arada Fallout New Vegas nasıl?
  • valla bende fps'den çok sıkıldım,cod vs.. hepsi aynı gelmeye basladı artık,tps,rpg daha çok hoşuma gidiyor,sanki oyuna,cevreye falan daha çok hakimmişsin gibi...
  • benimde rpgye hevesim var ama ingilzcem yok xs
  • berbat bir oyun türü fantastik ve rpg görmeye dayanamıyorum iğrenç bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: facemaker

BENDE SENİN GİBİYDİM

ÖNCE DEMON SOULS LA BAŞLA

SONRA

DARK SOULS

DİĞERLERİNİ OYNAMAZSAN BİŞE KAYBETMEZSİN

Bir sey kaybetmez misin? Bahsettigin oyunlari oynayarak ne kazandin peki? Her iki oyunda zorluklariyla ve atmosferleriyle meshur oldular, senaryo adina ne vardi?

Sahsen level atlama sistemi olmasa RPG ile alakasi bile olmadigini dusunuyorum Souls serisinin.

Bir sey kaybetmezsin dedigin oyunlar icerisinde Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Icewind Dale, Fallout, Knights of the Old Republic, Jade Empire, The Elder Scrolls gibi efsaneler var. Yabanci diliniz yoksa bir sey anlamazsiniz, dogrudur, ama cok sey kaybedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canikoblivan -- 24 Kasım 2011; 14:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: htfb97

Ben hep spor oyunları,FPS,ve RDR ve GTA tarzı oyunlardan hoşlanmışımdır.Ve hep RPG oyunları bana saçma gelmiştir bu oyunların amacı nedir diye.Ancak görüşümden döndüm.Ve RPG'ye başlıyorum.Peki hangi oyunlarla başlamalıyım?.Aslında Skyrim hoşuma gitti.Anlatırmısınız bu ve bu tür oyunların amacı nedir?Yeni oyunlarda sürekli tekrarlanan görevler var mı?Multiplayer var mıdır?
    Lütfen yardımcı olun mantığı bir türlü anlamış değilim özellikle Skyrimim

Öncelikle Gta'da RPG tarzında bir oyundur =D GTA serileri ile Skyrim yani Elder Scrolls serileri arasındaki tek fark GTA günümüzde geçerken Skyrim falan bir kaç yüz yıl önceki halidir. Tek fazlası bir kaç tane canavar ile büyü var ama onlarda tadı tuzu.

Bu arada Pulka nickli arkadaş çok güzel demiş eğerki Skyrim oynayacaksan RPG kavramının başyapıtlarından olan vede Elder Scrolls serisinin 3. vede en efsane oyunu olan Morrowind'i kesin oynamalısın. Ondan sonra Oblivion en sonda Skyrim oynamanı öneririm. Oyunlar birbiri ile bağlantılımı diye sorarsan hayır. Ama aslında anlatılamayacak bir kültür var. Adamlar bir dil yaratmış ne bileyim Morrowind haritasında "Molag Bal/Mar" ( tam hatırlamıyorum veya 2side olabilir ) bir mekan vardı. Pek çok aksiyonun olduğu bir yerdi. Serinin 5. oyununda "Molag Mar'ın Balyozu" isimli bir itemi bir Daedric Questten ( ne olduğunu sorma o başlı başına bir kültür ) aldığın zaman damage'i düşük olsa bile ölene kadar kullanmak istiyorsun o kültür sebebiyle. Daedric kelimesi belki Skyrim'e yeni başlayan birisi için çok ilginç olmayabilir ama Morrowind'den beri oynayan için çok önemli bir değerdir =)

• rpg'yi saçma buluyorsun ama gta'nın da rpg gibi olduğunu bilmiyorsun
  • Molag Bal, en guclu deadric lordlarindan biri ve o gurz de serinin her oyununda kullanabildigimiz deadric artifactlerden sadece bir tanesi. Morrowind ve Oblivion'da da vardi yani =)
  • Ben de böyle düşünüyordum bir aralar ama RPG oyunlarına başladıktan sonra artık bırakamıyorum. Gerçekten çok bağlanıyorsunuz oyuna bu arada Skyrim kesinlikle tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.