Şimdi Ara

RPG Türünü Sevdiğim Halde Oynayamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet , sorunum bu rpg türünü çok sevdiğim halde hiçbir oyununu oynayamıyorum. Zaten çoğu kişi tanır her mesajımda yardım istedim.Bu ''Nasıl olcak? Hangi skill? Hangi stat vereceğim? ''diye. Oynarken çok sevdiğim halde hep kötü karakterlerim oluyor ve tüm karakterlerim çok güçsüz olup hemen ölüyorlar her rpg oyununda başarısızım örnek vereyim:

Diablo 2 hem paladin hem de necromancer karakterimde konum var hep yardım istedim skillerde statlarda.İkisi de güçsüz olduğundan ilerleyemedim.En iyi karakterim necromancer 27 level oyun sonu canavarında ''Diablo'' geçemedi ve öldü orada kaldı.

Sacred 1 bu oyunu da oynadım bir yere kadar geldim daha oyunun %5i falandı görev uzak yere çıktı her seferinde giderken öldüm onları öldürsem de potlar yetişmiyordu ölüyordum

Titan Quest bugün buna başladım 3 karakter kastım ilki warrior 5level kadar hayatta kaldı sonra sürekli ölmeye başladı yanlış yaptım dedim baştan Storm kastım 7ye kadar geldi sürekli öldü görevleri yapamadım çok güçsüzdü en basit canavara hemen ölüyordu ve sonraki karakterim 7level hunting o da idare ediyor çok güçlü değil sürekli heal potion basarak gidiyom

TES 4 Oblivion Bu oyunu zaten hiç başlayamadım bile oyunun %90 sanırım boş ormanda yürümekle geçiyor (ben anlamadığımdandır) canavarlara gelince de direk ölüyodu 1 taneyi öldürene kadar cnaım çıkıyordu direk bıraktım hiç anlamadım zaten

Aklıma geldiği kadar yazdım lütfen bana çözüm önerin yada RPG türü oyunları bırak deyin ama çözümü varsa yaparım lütfen yardımcı olun

Not:Bu oyunların herbirini oynamaktan çok okudum hep bilgileri okudum forumu okudum araştırdım ama yine de böyleyim
    normalde oynarken çok eğlenceli oluyor bu türü çok seviyorum ve oynamak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Marvel_ -- 2 Temmuz 2009; 0:32:20 >

• RPG oynamak için gereken en önemli özellikler sabır ve İngilzce bilgisidir.İlk önce İngilizce öğrenmeye bak derim.Hem bir dil öğrenmiş olursun hem de bu tür oyunları oynarak bayağı ilerletebilirsin.RPG'lerde en önemli şey hikaye,hikayenin işleyişi ve diyaloglardır.İngilizce'yi biraz öğrendikten sonra,basit RPG'lerden başlayıp sindire sindire oynamak lazım.İlk başlarda tabi ki çok ölebilirsin,bu yüzden de biraz sabır gerekiyor.Zaten İngilizce olduktan sonra internetten binbir türlü strateji rehberi gibi bilgilerden yararlanmak mümkün.Zaten bu türe biraz alıştıkça o stratejileri kendin geliştirmeye başlarsın.Baldur's Gate oynayanlar bilir,oyunda party'yi çok zorlayabilen savaşlar var.Ben de Baldur's Gate'i oynadıktan sonra meğersem RPG oynamamışım dedim kendime.Çok zorlandığım zamanlar oldu ama bıkmadan usanmadan reload yapıp farklı taktikler denedim ve sonunda başardım ve bu başarının verdiği hazzı hiç bir oyundan alamadım açıkçası.Benim sana tavsiyem ilk önce basit bir İngilizce öğren, sonra eline sözlüğü alıp görevleri anlamaya çalış,yapamazsan internetten taktik vs. bul.Zamanla alışıp ustalaşırsın zaten.

• arkadaşım büyük bir ihtimalle 90 sonu kuşağındansın. RPG oyunları iyi oynayanlar 90 başı kuşağıdır , genelleme yaparsak. RPG oyunların ilk çıktığından beri hastası olan hp'ye stat'a quest'lere aşina olan kişiler için artık rpg tipi oyunlar zorlayıcı olmaz. Yeni nesil rpg lerde (oblivion , fallout .. vb. ) daha fazla özgürlük ,daha karmaşa , daha dolambaçlı questler , anlaşılması güç hikayeler vardır , eski rpg cileri zorlamak için. Bu yüzden rpg oynamak senin gibi oyuncuları zorlar (artistlik yapmıyorum yanlış anlama , ilk kez diablo oynarken neler çektiğimi bilmezsin). Tavsiyem daha fazla oynadığın rpg lerle ilgili forumlara takıl , ingilizceni geliştir..
  • Hocam Titan Quest'e başla aklına ne gelirse bana sorabilirsin... Diabloyu oynayalı çok oldu, ve bana aşırı karışık geliyodu ama Titan öyle değil, o oyunun b.kunu çıkardım zamanında.. Hertürlü yardımcı olabilirim istersen hamachiden birlikte falan da oynayabiliriz...
  • @_RadagasT_
    Aslında ingilizcem var yeteri kadar oyundaki her şeyi anlıyorum görevleri falan nereye gidip ne yapacağımı nerde ne arayacağımı ama ingilizce forumlarda pek anlamam o kadar ileri düzeyde değil ingilizcem ama sabredemiyorum karşımda karakter direk ölüyor öldükçe baştan başlıyor sinirlerim bozuluyor çok kötü diyorum ilerlesemde baştan yanlış yaptım diyorum bırakıyorum oyunu

@DeMeRoL
    90sonuda değil 90başıda değilim tam ortasındanım ama bu farketmez çünkü ben rpgye yeni başladım zaten yanlış anlamadım zaten çok haklısın ben yeni başladım ama sorunu hala anlamadım int str dex biliyorum doğru veriyorum hepsini ama skilleri hiç anlamıyorum hangisi iyidir hangisi kötüdür anlamıyorum üstünde açıklama var bu skill şunu şunu yapar diye okuyorum anlıyorum ama ne kadar tercih edildiğini ne kadar iyi güçlü olduğunu bilmediğimden karışık gidiyorum ve güçsüz skillerle hep yeniliyorum moralim bozulup tekrar başlıyorum baksanız karakterlerime
    5level warrior
    6level rogue
    4level mage
    hep böyleler skill konusunu anlamıyorum yapamıyorum birisinin bana her oyundaki skilleri anlatması lazım sanırım o da imkansız olduğundan sanırım
    ama sevdiğim için uğraşacağım sonunda iyi bir karakter yapacağım zaten sizde sabırlı olun demişsiniz öyle yapayım tekrar tekrar başlayacağım artık

• fpg lerde belli başlı kurallar vardır . warrior'san str yi yüksek tutacaksın , rogue sen dex 'i , mage isen büyü gücünü vb. ...

internetten detaylı bir şekilde araştırırsan neyin ne işe yaradığını , forumlarda bulursun. Detaylı anlatımlar var senin istediğin gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Marvel_
    Not:Bu oyunların herbirini oynamaktan çok okudum hep bilgileri okudum forumu okudum araştırdım ama yine de böyleyim

çok okuyan değil, çok oynayan bilir :P, şaka bir yana(şaka değildi aslında) o oynadığın ya da oynamaya çalıştığın oyunlarda kazandığın tecrübe puanı sadece rakamlardan ibaret değil. Sürekli kaybetmen karakterinin kötü yapılandırıldığı anlamına gelmez. Bazı karakterlerin ayağa kalkması daha uzun sürer, ''cık bu olmadı'' diye oyunu yarım bırakma bence, her sınıfın her çeşidiyle oynamaya devam et. Bir bakmışsın sen de tecrübe puanları kazanır olmuşsun (görünmese de).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence yaptığın karakterler normal ama sen çok güçlü olmalarını beklediğinden hayal kırıklığına uğruyorsun. mesela titan quest'te başlarda ölmemek için çekinik gitmen lazım. mesela tarlalarda yaban domuzlarını birer ikişer çekmeye çalış. üç-dört tanesinin arasına dalarsan ölürsün doğal olarak. bu aslında tüm düşmanlar ve oyunun her anı için geçerli. ayrıca belki de sen forumu fazla okuduğundan oyunu defalarca bitiren eski rpg'cilerin yaptığı şahane karakterlere özeniyorsundur. çok düşünüp ince hesaplar yaparsan daha güçlü bir karakter yaratabilirsin ama şimdilik böyle bir şey yapmana gerek yok, biraz zorlanarak oyna ama oyundan zevk al. tecrüben artınca istersen sen de süper-kahraman yaparsın

diablo'da da 27. seviye karakterle diablo'yu öldüremedim demişsin. hatırladığım kadarıyla zorlanmaman için 30 falan olman lazım, 27'de zorlanman normal. diablo'nun uşaklarını öldürüp antreman yap, geliştir kendini. orada da zorlanıyorsan daha arkalarda çalış. ben ilk oynadığımda barbarımla diablo'yu öldürene kadar çektiklerimi bir allah bilir bi de ben bilirim yani öyle ilk seferde gidip kafasına vura vura diablo'yu kesmek anca oyun manyaklarının yapabileceği bir şey, zorlanacaksın tabii. 5 sefer bitirdim, hepsinde de zorlandım ben.(aferim)

yine de titan quest için bir kaç öğüt vereyim...

-sıkıştığında kullanmak için toplu katliam ve de zırh büyüsü bulundur mutlaka. mesela ateşte uzmanlaşırsan istediğinde lavlarla kaplanarak bi 10 saniye falan hiç zarar almıyordun, bu arada canın çok hızlı artıyordu ve iksir içebiliyordun.
    -aynı anda üçten fazla düşmanla dövüşmemeye çalış, battal gazi gibi atlama aralarına. etrafını sarmalarına izin verme.
    -boss denilen ana düşmanlara çevrelerinde başka küçük yaratıklar varken yaklaşma. önce çevreyi temizle. sonra boss'la teke tek kapış.
    -rpg'lere alışmak için önce savaşçı tipi karakterler kullan, büyücülere bulaşma. savaşçıları yönetmek ve geliştirmek kolaydır, canları çoktur ve taktik uygulamana pek gerek yoktur, geleni geçeni kesersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: _RadagasT_

RPG oynamak için gereken en önemli özellikler sabır ve İngilzce bilgisidir.İlk önce İngilizce öğrenmeye bak derim.Hem bir dil öğrenmiş olursun hem de bu tür oyunları oynarak bayağı ilerletebilirsin.RPG'lerde en önemli şey hikaye,hikayenin işleyişi ve diyaloglardır.İngilizce'yi biraz öğrendikten sonra,basit RPG'lerden başlayıp sindire sindire oynamak lazım.İlk başlarda tabi ki çok ölebilirsin,bu yüzden de biraz sabır gerekiyor.Zaten İngilizce olduktan sonra internetten binbir türlü strateji rehberi gibi bilgilerden yararlanmak mümkün.Zaten bu türe biraz alıştıkça o stratejileri kendin geliştirmeye başlarsın.Baldur's Gate oynayanlar bilir,oyunda party'yi çok zorlayabilen savaşlar var.Ben de Baldur's Gate'i oynadıktan sonra meğersem RPG oynamamışım dedim kendime.Çok zorlandığım zamanlar oldu ama bıkmadan usanmadan reload yapıp farklı taktikler denedim ve sonunda başardım ve bu başarının verdiği hazzı hiç bir oyundan alamadım açıkçası.Benim sana tavsiyem ilk önce basit bir İngilizce öğren, sonra eline sözlüğü alıp görevleri anlamaya çalış,yapamazsan internetten taktik vs. bul.Zamanla alışıp ustalaşırsın zaten.

bal damliyor agzindan

• Arkadaşlarında anlattığı gibi bu tarz oyunlarda işleyen en iyi taktik vur-kaç tır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leco

Arkadaşlarında anlattığı gibi bu tarz oyunlarda işleyen en iyi taktik vur-kaç tır.

selam kanka sen de mi gececisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Usak_Efesi

quote:

Orjinalden alıntı: leco

Arkadaşlarında anlattığı gibi bu tarz oyunlarda işleyen en iyi taktik vur-kaç tır.

selam kanka sen de mi gececisin?

Bugüne özel diyelim ama birazdan kaçacağım.
  • Oyunun hakkında okumak sana fazla bir şey kazandırmaz. Sana önerim oyunu kurcalayarak ilerlemen. Eğer çok takılırsan oyun hakkındaki tam çözümleri, rehberleri v.b dökümanları okuman. Bu şekilde hem oyunun zevki kaçmaz. Hem sindire sindire oynarsın. Ha bu arada çabuk pes etme, Geçemediğin bölüm elbet olacak. 1 kere 3 kere 8 kere 15 kere 893 kere bile denemek zorunda kalsanda oyna. Eğer cidden sıkmaya başladıysa bırakmanı tavsiye ederim. Zoraki oynamakla hiç zevk alamazsın. Ha bu arada oyunun oynanışını ve hikayesini kavrayacak kadar İngilizce bilgin olmalı. Yoksa çok zorlanırsın. Zevkten çok işkenceye dönüşür.
  • asıl olan oyun mekaniği üzerinde uzmanlaşmaktır. oyun mekaniği kavradığın zaman işin büyük ölçüde kolaylaşır, zevklileşir ve hareketlerinin düşündüğün gibi olduğunu gördükçe tatminin artar. bunu biraz etüd ederek, biraz da okuyarak kavrarsın. hack'n slashleri pas geçip d&d oryentli oyunlara yönelirsen mekaniği kavrarsın. temple of elemental evil ile başlama ama sakın, yaka silkebilirsin. baldur's gate serisi gayet güzel bir başlangıç olabilir. tamam, başlarda biraz zorlayabilir ama mekaniği etüd etmek için güzel bir fırsattır. bir de drakensang konusunda ysselim'in güzel anlatımları ve formülleri vardı, oraya da bir göz at istersen.
    mekaniği kaptıktan sonra gerisi teferruata kalıyor, oyunun kendi zorluk seviyesi belirleyici olmaya başlıyor.
    sonra kolay olması bakımından kotor'u (özellikle ilkini) tavsiye ederim. orada da bir zar mekaniği var ve en zor seviyede bile dövüşler pek zorlamıyor. aslında altında bioware yazan her oyuna göz atabilirsin. (eskiden SSI için bunu söylerdik, ah o günler ah)

• türün ilk örneklerinden oynayayım daha da geliştireyim kendimi falan sakın deme. baldurs gate planescape torment. bunlar biraz ağır kaçar. öncelikle orta seviyede ingilizce bilmen gereklidir. yan görevleri neden yapamıosn çünkü sana eleman şu scroll u şuna götür diyince anlamıosn tabi. scroll u aldıınla kalıosn. biraz gayret göster. yani bi npc seninle önem arzeden bi konuşma yapıosa ya da quest ise bu arada oyundan çık bi bak sözlükten falan. bak ben anadolu lisesi mezunuyum. ingilzcem lisede vasattı. liseden sonra türlü türlü rpgler oynadım. şaka yapmıyorum feci derecede gelişti ingilizcem. arkadaşlar sapır sapır dökülürken ingilizceleri yüzünden ben erasmus programıyla tek başıma litvanyada dahi kaldım. o yüzden ingilizce gerçekten şart. diabloyu kıstas falan sanmıyorum. ingilizce bilgisi olmadan dahi herkes oynayabilir. titan quest de öyle. ve şöyle bişey de dikkatimi çekti. oyunu oynarken akılcı hareketler yapmıyorsun gibi geldi bana. tamam oyunlar hack n slash falan da tur tabanlı da değil ki yani. mesela kalabalık bi yere gireceksin diğelim. sentaur topluluğu misal titan questteki. muhtemelen 6 kişi arasında bi de ufak boss olacaktır. ben önce uzaktan bi kestiririm ne var kim var diye. mümkünse etrafında bulunan küçük canavarları öldürürüm oynarken görüp karışmasınlar diye. sonra eğer yakalama büyüsü falan varsa ağ gibi ya da dondurma. onu hemen bossa kullanırım. diğerleri başıma birikir. o donmuş haldeyken ben zaten 1 . sini öldürmüş ikincisine geçiyorumdur. sonra gelir bu. şu aura yayn totemlerden bırakır. her bişeyi bırakırım toteme vururum. totem canı azdır zaten. sonra tekrar diğerlerine dönerim. önce canı azalmış boss u indirirm. ardından diğerleri. tabi bunları yaparken can barına da sürekli gözüm gider... yani aslında bunu anlatmam biraz saçma. böyle taktikleri oyun esnasında zilyon defa zaten yapıosn. bunları senin geliştirmen akılcı çözümler bulman lazım. tek kılıç tek kalkan koca devlerin arasına saçma saçma girersen olmaz tabi.. bi de 5. level de oyunu nereye bırakıyorsun anlamadım ki. hepimiz ölüyoruz yaw 5. de 6 da . biraz sabret böyle olmaz ki.

• @DeMeRoL
    O kadarını biliyorum ama detayını fazla bilmiyorum internette türkçe olan bir kaynakta bulamadım

@Silver_Sky
    Tamam dediğin gibi olsun çok daha oynayayım internetten fazla bakmayım kafama göre skilleri açayım (stat olayını biliyorum) bakayım olacak mı?

@eblek
    Aslında haklısın forumda birsürü kişi hemen 30 20 hatta 1saatte 10 level olmuş bende şaşırmıştım kendimde sorun olduğunu düşündüm ben öle öle ilerliyordum ve 1saatte 6falan olabilmiştim

@Awakening
    Oyunda anlama konusunda neredeyse hiç takılmıyorum görevleri falan anlıyorum hep ama karakter güçsüz olduğundan yapamıyorum (yada ben öyle zannediyorum) o yüzden rehbere tam çözüme bakmak işe yaramaz benim için.Yine de dediğin gibi çok deneyeceğim kendimi geliştireceğim

@thausael
    Tamam o oyunlara da bakarım gelişmeliyim bu tür oyunlarda.

@kubillian
    İngilizcem hep söylediğim gibi yeterli oyunlar için oyundalarda görevleri ,kıyafetlerin özelliklirini ,taşların ne işe yaradığını hep anlıyorum o konuda hiç sorunum yok. Benim asıl sorunum karakterlerimin güçsüzlükleri bunu gidermek için senin dediğin şeyleri de artık dikkate alıp daha düzenli saldıracağım

Herkese yardımları için teşekür ederim

• Genelde çoğu RPG'de bir özelliğin üzerine iklecini getirip bir süre beklediğinde o özelliğin açıklamaları yazar. Onları iyice oku, nasıl bir karakter istediğini, hangi özelliklere yatırım yapman gerektiğini planla, hatta kağıda yaz. RPG oynadıkça aşinalık artacaktır, hangi özellikleri geliştirmen gerektiğini bulacaksın. Çoğu RPG'de ortak şeyler vardır zaten. Strength karakteri daha kuvvetli yapar, daha güçlü vuruşlar yapar, Dexterity daha çevik yapar vurma gücünü artırır, Constitution karakterin dayanılıklığını artırır, Intelligence zekasını ve dolayısıyla büyü gücünü. Yani hiçbir oyunda kas gücünü geliştirmek için Intelligence'a kasmazsın. Health (HP) hayat gücü, Mana (MP) büyü miktarıdır. Hiç bir oyunda bunların yer değiştirdiğini göremezsin.

Eğer bir yer seni çok zorluyorsa yapacağın şey yeterince yaratık kesip diğer görevleri yaparak güçlenmeye çalışmaktır. RPGnin asıl zevki de buradan gelir zaten. Ayrıca Oblivion'dan bu kadar korkmana gerek yok. Oblivion RPGye yeni başlayanlar için ideal bir oyundur ve yeni başlayan her arkadaşa sisteme alışması için tavsiyemdir. Ayrıca bu oyunda normal experience sisteminden farklı olarak kullandığımız özellikler ayrı ayrı gelişir. Yani çok kılıç sallarsan kılıç özelliğin gelişir. Çok büyü yaparsan büyü özelliğin. Dolayısıyla bu tür bir oyunda yanlış karakter seçimi yapma sonra da pişman olma olasılığın düşüktür.

Yukarıda bir arkadaşın dediğine pek katılmıyorum. Günümüzün RPGlerini anlamak artık çok daha kolay. Ayrıntılı açıklamalar, recommended buttonlar, reskill yapabilme, aşırı kolay zorluk seviyeleri var. Ancak bir 10 - 15 sene öteye gittiğimizde bırakın özelliklerin açıklamalarını, eşyaların bile açıklamaları yoktu. Bunları genellikle manuellerden bulurduk. Tabi onu da bulabilirsek. O zamanlar da ingilizcemiz de kıt olduğundan bu tür oyunları oynamanın tek yolu strateji rehberleri idi. O zamanın dergileri de zaten oyun incelemesi diye bize uzun uzadıya oyunun menülerinin açıklamasını yapardı.

• Hocam sen Oblivion ile başla ve oyunun zorluk derecesini kontrol et belki en zorda olduğu için ölüyorsundur yoksa Oblivion kolay bir oyun Morrowind kadar zevkli olmasa da grafikleri güzeldir bence Oblivion ile devam et sen . Hemen main quest e dalma yan görevleri falan yap gez dolaş . Baldur's Gate zordur biraz bunla başlama . Ben 12-13 yaşımda oynamıştım bu seriyi çok zorlamıştı bırakmıştım. Sonra biraz daha büyüyünce 16 yaşımda falan İngilizce de öğrenmiştim daha kolay oynamıştım . Şu an 19 yaşımdayım . Eski oyunlardan çok sıkılırsan zorlama bence yeni çıkan oyunlara bak . Fps tadında Rpg ler çıkıyor artık her ne kadar eski rpg ciler beğenmese de ben çok beğeniyorum yeni çıkan rpg leri
  • quote:

Orjinalden alıntı: _RadagasT_

RPG oynamak için gereken en önemli özellikler sabır ve İngilzce bilgisidir.İlk önce İngilizce öğrenmeye bak derim.Hem bir dil öğrenmiş olursun hem de bu tür oyunları oynarak bayağı ilerletebilirsin.RPG'lerde en önemli şey hikaye,hikayenin işleyişi ve diyaloglardır.İngilizce'yi biraz öğrendikten sonra,basit RPG'lerden başlayıp sindire sindire oynamak lazım.İlk başlarda tabi ki çok ölebilirsin,bu yüzden de biraz sabır gerekiyor.Zaten İngilizce olduktan sonra internetten binbir türlü strateji rehberi gibi bilgilerden yararlanmak mümkün.Zaten bu türe biraz alıştıkça o stratejileri kendin geliştirmeye başlarsın.Baldur's Gate oynayanlar bilir,oyunda party'yi çok zorlayabilen savaşlar var.Ben de Baldur's Gate'i oynadıktan sonra meğersem RPG oynamamışım dedim kendime.Çok zorlandığım zamanlar oldu ama bıkmadan usanmadan reload yapıp farklı taktikler denedim ve sonunda başardım ve bu başarının verdiği hazzı hiç bir oyundan alamadım açıkçası.Benim sana tavsiyem ilk önce basit bir İngilizce öğren, sonra eline sözlüğü alıp görevleri anlamaya çalış,yapamazsan internetten taktik vs. bul.Zamanla alışıp ustalaşırsın zaten.

• Çoğu RPG'ye yapımcılar bazen çok bazen de az yan görevler koyarlar. Bunları bulduğun zaman aman ne yapayım bunu deme ana görevi bırakıp onları yap. Bu durum hem sana experience kazandırır, yeni eşyalar edinirsin, para toplarsın. Düz action mantığı ile takılırsan (en kısa yoldan bölüm sonuna gitme) zorlanırsın dediğin gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.