arkadaşlar role playing game bunun tam olarak oyyun bakımından açılımı nedir?
yani oyunda yapılan görev yada ıoyun mantığı neye dayanıyor ?
bu tür oyunu pek oynamam o yüzden bilgi açısından soruyorum
rol yapma oyunu kısacakarakter oluşturup özelliklerini geliştirme diyebiliriz
oyunun izinverdiği ölçülerde bir karakter secersin. okarakteri oynarsın karakterin nasıl olması gerektigi sana bağlıdır. iyimi olucak kötümü,güçlümü zekimi, hepsi senin secimlerine baglıdır, tabi oynadıgın oyun nekardarına izin veriyorsa okadar olur, fallout,elderscoll serisi, baldurs gate, neverwinter nights,KOTOR önerebilecegim oyunlar aklıma gelmiyo busaatte, oyunlar kesmezse bir yerden sonra masabaşı frp derim,en guzel rp orda olur,sadecesenin halaygucune baglı kalırsın, tabi bide oyunu yöneten DM e
quote:
Orjinalden alıntı: Will
oyunun izinverdiği ölçülerde bir karakter secersin. okarakteri oynarsın karakterin nasıl olması gerektigi sana bağlıdır. iyimi olucak kötümü,güçlümü zekimi, hepsi senin secimlerine baglıdır, tabi oynadıgın oyun nekardarına izin veriyorsa okadar olur, fallout,elderscoll serisi, baldurs gate, neverwinter nights,KOTOR önerebilecegim oyunlar aklıma gelmiyo busaatte, oyunlar kesmezse bir yerden sonra masabaşı frp derim,en guzel rp orda olur,sadecesenin halaygucune baglı kalırsın, tabi bide oyunu yöneten DM e
DM olmak çok süper birşey yawBen yaklaşık 2 yıl boyunca hiç oynamadan sırf dmlik yapmıştım,sonra kuzenlerimle(6 tane herifler) oynadığımızda büyük baş kuzen DM olmuştu,bikaç hafta hazırlanmıştı sundu önümüze hikayeyi,ben dm'yi baya zorladım dersine pek çalışmamış ya da benim kafa dm ola ola herşeye basmaya başlamış
Madem hiç rpg oyunları hakkında bilgin yok,sıfırdan bir karakter yaratıp ona oğlumuz gibi bakıp(kızımız da olabilir zevke göre) onu her açıdan güçlendirmeye dayalı hayal ürünü oyunudur.Oyunların geçtiği ortam olarak da en ama en basitinden yüzüklerin efendisini düşün.Ama ordaki karakterlerden birini oynadığını düşünme.Şöyle ki,çelimsiz sıska bir büyücü çırağından zamanı durdurabilen iki dudak hareketiyle istediği humanoidlerin aklını çelebilen etrafında garip ve ılık güç auraları olan büyücüye kadar yetiştirebilirsin karakterini.Evet Raistlinden bahsediyorum
Geçmişin ve Şİmdinin Efendisi
Shalafi
Kendisinden Lord Soth ve Tahkisis in bile korktuğu tek kişi
Siz n'aptınız ya ??? FRP damarlarım depreşti yine, zaten uzun süredir de frp oynayamıyorum çok ayıp bu yaptığınız
geçmişin ve geleceğin efendisi olması gerek. Shalafi Dalamarın dilinde efendi demek,dalamar da çırağı Hadi Tahkisis neyse ama Lord Soth ile Raistlin Majerenin gücü tartışılmaz.Lord soth zaten önünde eğiliyor bir ruh olmasına rağmen De ben bunları niye açıkladım onu bilmiyorum Sanki Raist topicindeyiz ve sanki raist diye topic var
kısaca rol yapma oyunu yani kendi karakterini yap özelliklerini belirle ve geliştir mantığıyla onanan ve çok harika olan oyun türleridir denemeni tavsiye ederim
en güsel rpg bana kalırsa 1- mount&blade (daha çıkmadı beta aşamasında demosunu google da aratmak kaydıyla taleworld ün resmi sitesinden satın alabilirsiniz) 2- fable 3- baldurs gate ..... daha da uzar bu sıra onun için gerek görmüorum
3rd edition kuralları olduğundan Neverwinter derim...
ya işte nasıl istersen karakter istersenonu yarattığın oyun türü..skiller dağıtarak karakterini çeşitli yönde geliştiriyosun ve çeşitli eşyalarla(items) karakterini giydirip çeşitli silahları kulanırsın.
quote:
Orjinalden alıntı: Will
yaf masabaşı frp biraz açarmısınız çok duyuyorum ama peq bilgim yoq (bide avatarın fallout 3 galiba)
abi anlatmakla anlaşılmaz ve de anlatılamaz valla Anlatırsın anlatırsın bişeleri atlamışsındır.Ama bilgisayarda rpg oynamaktan katbekat daha zevkli ve daha detaylı.Tam anlamıyla rol yapıyorsun yani.Kısaca anlatırsak;oyunu yapan firma görevinde olan bir arkadaş oluyor ve buna DM(Dungeon Master) deniyor.Her istediğini mantık sınırları içinde yapabilir.Sonu başı ortasını hepsini o düşünür ve bundan dolayı da en bilgili o olmalıdır.Ben yalnızca bir kere oyuncu olmuştum,yoksa 4 senedir yaklaşık 15-16 arkadaşıma DM'lik yapıyorum İstersen hazır karakterler var paketle birlikte gelen,onlarla oynuyorsun.İstersen de kendi karakterini yazıp çizip özelliklerini yaratıp onla oynuyorsun.Tamamiyle hayal gücüne bağlı bir oyun.Başlangıç paketini ben bi tanışımdan 25 ytlye almıştım zamanında.Şimdi sanırım 40 ytl felan.Ama sonradan oyuncu kitabı ve dm kitabı ile yeni kuralların olduğu oyun kutusunu almak istediğinde çok pahalı oluyor(Toplamda 150 ytl felan) Yine de eğer bunlarla ilgilenen arkadaşların varsa çok eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz,değer yani Bu arada arkadaşın avatarı Fallout,fallout 3 ile alakası yok.
RPGYİ söylede yorumlayabiliriz orneğin eski cağda bir kral ve şehirinileri gelenleri halk belirli belirsiz yaratıklar ve bir dünya var sen onun içinde bir karaktersin ve soz sahibi olanlardan emir alıp onları uygulayip karşılığında item exp veya gold alirsin hayal gücünde bir dünya. Bu arada Masa üstü rpg almanızı öneririm kayıp kral ve sosaria ultima online oyunun masa ustu olmasi hayal gucunuzu kullanarak kitapcıktan yardım alabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme