Şimdi Ara

ROP sayısı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 8800gt nin rop sayısı 56 hd3870 in ise 16 yazıyordu biyerde inceleme yaparken umarım bu rop sayısı dediği hattı yani pipeline demek değildir??

• 8800 GT'nin ROP sayısı 16'dır.

HD 3850 - 70'te de 16 adet ROP vardır.

Sizin 56 dediğiniz doku birimleri. 8800 GT'de 56 adet doku filtreleme (TMU), 56 adet doku adresleme birimi (TAU) varken HD 3870'te bunların sayısı, TMU : 16, TAU: 16 şeklindedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Kasım 2007; 12:10:47 >
  • teşekkürler bilgi için.. peki bu kartların iş hatları ne oluyor?
  • Bu kartlarda genel bir tabir olarak "iş hattı"ndan bahsetmek doğru olmaz.

Eskiden, noktacık tarayıcı (pixel shader) ve doku birimi (texture unit) sayısı eşit olan kartlar için bu "iş hattı" kavramını kullanırdık.

Örneğin, 7800 GTX'te 24 adet TMU ve 24 adet TAU, gene 24 adet noktacık tarayıcı vardı.

Böyle olunca da doğrudan "24 iş hatlı" denirdi. TMU başına bir tarayıcı mantığıyla.

Ama, X1900 ve X1600'den itibaren bu bozuldu. Örneğin, X1900 XTX'te 16 doku birimi, 48 noktacık tarayıcı vardı. İş hattının karşılığı 48 mi, 16 mı olacak?

Günümüzde daha da karışık bir durum var. "Unified shader" bir yana, TMU - TAU sayıları bile farklılaşabildi. Meselâ, 8800 GTX'te 64 TMU, 32 TAU var.

Zaten, farklı mimarîlerdeki bu birim sayıları da tek başına, yüzeysel olarak incelendiğinde pek bir şey ifade etmiyor. HD 3870'in 320, 8800 GT'nin 112 adet paralel işlemcisi ilk bakışta ne kadar yanıltıcı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Kasım 2007; 12:29:40 >

• HD 3870'in 320, 8800 GT'nin 112 adet paralel işlemcisi

aradaki bu fark perf. etkilemiyormu yani?
  • Hocam, o konu karışık.

320'nin 64x5 şeklinde çalıştığını mı söylesem, 8 serisinde o işlemcilerin çok daha hızlı çalıştığını mı belirtsem, sayının ne 64 ne de 320 olarak düşünülmemesinden mi bahsetsem, çalışma prensiplerinin tamamıyla farklı olduğunu mu vurgulasam...

Ben size bir özel ileti atayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Hocam, o konu karışık.

320'nin 64x5 şeklinde çalıştığını mı söylesem, 8 serisinde o işlemcilerin çok daha hızlı çalıştığını mı belirtsem, sayının ne 64 ne de 320 olarak düşünülmemesinden mi bahsetsem, çalışma prensiplerinin tamamıyla farklı olduğunu mu vurgulasam...

Ben size bir özel ileti atayım

Bana da o iletiyi atarsanız minnettar kalırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorceress

Bana da o iletiyi atarsanız minnettar kalırım

Bana da bana da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.