Şimdi Ara

Hafıza ve Zeka orantılı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: FirstLight

Hafıza ve zeka orantılı mıdır?

Ters orantilidir
    Zeka ile degilde otistik insanlarin cogunun hafizasi cok ileridir

Bağımsız bir Kosova Cumhuriyeti kurmuştur. Diğer Arnavut örgütleri ile birlikte Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk topraklarının bir bölümünde "Büyük Arnavutluk" adında, bağımsız bir Arnavut devleti yeniden kurmak şu anki amaçlarıdır.

Bu hesabı 4 kisi kullanıyoruz
  • hafıza zekanın bir fonksiyonudur , hep tembel öğrenci psikolojisi ile zeka ve hafızanın ters orantılı olduğu sanılır.

Pratik zeka diye isimlendirilen şey , beyindeki önceden oluşturulmuş nöronlar arasındaki hızlı ve bağlantılı iletimden geçer buda hafızanın kapasitesi yanında tekrar kullanımı ilede ilgilidir diye düşünüyorum

Hafızam inanılmaz derecede kuvvetlidir bunda çevremdeki herkes hemfikir ve zeka seviyem emsallerimden daha düşük değil hatta ortalamanın biraz üstünde diyebilirim... üniversitede ve teknik konuların genelinde en erken anlayanlardan biri olmuşumdur

ayrıca beslenmenin ve hormonların etkisi inanılmaz derecede yüksek

edit: ekleme yapıyorum örnek vermek açısından , öyle basit mantıkla çalışan bir sistem değil beyniniz. Bilgisayar gibi çalışır örneğini vereceksek bile bunda hdd&işlemci gibi kriterlerin yanında işlemcinin cache belleği , L1 belleği , ram fsb si , ram boyutu , gpu fsb si , ekran kartı belleği gibi kriterler ne kadar etkiliyse , hafıza-zeka beyin işleyişinden bundan çok daha fazla etki edecek kriterler vardır. Nöroloji eğitimim yok ama en azından düşündüğünüz kadar basit bir bağlantı yok hafıza ile zeka arasında bundan eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 17 Mart 2012; 1:03:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

hafıza zekanın bir fonksiyonudur , hep tembel öğrenci psikolojisi ile zeka ve hafızanın ters orantılı olduğu sanılır.

Pratik zeka diye isimlendirilen şey , beyindeki önceden oluşturulmuş nöronlar arasındaki hızlı ve bağlantılı iletimden geçer buda hafızanın kapasitesi yanında tekrar kullanımı ilede ilgilidir diye düşünüyorum

Hafızam inanılmaz derecede kuvvetlidir bunda çevremdeki herkes hemfikir ve zeka seviyem emsallerimden daha düşük değil hatta ortalamanın biraz üstünde diyebilirim... üniversitede ve teknik konuların genelinde en erken anlayanlardan biri olmuşumdur

aptal olmadığıma sevindim .

Orijinalden alıntı: C2H5OH

hafıza zekanın bir fonksiyonudur , hep tembel öğrenci psikolojisi ile zeka ve hafızanın ters orantılı olduğu sanılır.

Ayrıca stres faktörü çok etkili. Stres altında beyin hatırlanacak şeylere değil, stres kaynağına odaklanıyor. (Nede olsa bedava)

• Beyin bir cok karmasik norondan olusan bir yapidir. Her beyin hayati boyunca gordugu herseyi kaydedecek kadar genis hafizadadir ama bunlari hatirlamak ayri bir yetenektir. Bazi insanlar kitap, sozluk falan bile ezberleyebiliyor kisa surede ama bu onlari super zeka yapmaz. Zekanin etkisi, bazi seyleri hafizada tutmada yardimci olabilr ama ikisinin direk baglantili oldugunu sanmiyorum.
  • sağ beyin hafıza sol beyin zeka ikisi birlikte olursa tıpçı

1000 > 10000
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.