Şimdi Ara

Röle kontrol devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniversitede bir dersim ile ilgili proje yapmaktayım hocanın verdiği ödeve ithafen rs 232 ile 8 kanallı röle kontorl devresi yapmaktayım fakat şöyle bir durum var 320 voltdan budlduğum bu devreyi bir arkadaşımız kendi tecrübesi ile hazırlamış pek de birşey açıklamamış sadece devrenin baskı devresi var paylaşılan devre ile yaptığım devre birbirine benziyor fakat aynısı değil bu yüzdende bende pek hareket edmiyorum eğer bana yardımcı olmak isterseniz:

http://320volt.com/pc-rs232-8-kanal-role-kontrol-pic16f628-rf/

Mesela devrede trafo kullanılmış 12 voltluk fakat kaç wattlık ? Ayrıca 7805 in yanındaki 7812 ye eklenen kondansatörün değerinin ne olduğu belli değil yada hangi değerdeki kondansatörü kullanırsam işimi görür ?

Ayrıca gerek internetten gerek buradan pcb tipi tek girişli tek çıkışlı 12 voltluk trafo bulamadım devrede büyük ihtimal trafoyu iptal edeceğim onun yerine ne yapabilirim ? Hayatımda devre işiniş en fazla 3 kez yapmış biri olarak hiçbir tecrübem yok ödevi 2 hafta sonra teslim etmem lazım bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum

• Devrede trafo kullanmak zorunda değilsin eğer elinde 12 volt tam regüleli bir adaptörün veya güç kaynağın varsa oda olur.Böylece kondansatör sorunu da olmaz.Eğer ben trafo kullanacağım dersen 3 ile 5 VA(volt amper)arası bir trafo işini rahatlıkla görür.Bu trafo 2x12 Volt alırsın ve orta ucuyla kenar ucu 12 Volt AC dir bu uçları kullanabilirsin.İlgili trafoyu direnc.net veya bluemavi.com sitelerinden online alabilirsin.Bu durumda 7812 girişine 50 V 2200 uf çıkışına ise 25 V 1000 uf kondansatör yeterli regüle sağlar.
    Tek sorununuz bu olsun yeterki bu devre PİC ve RF devreleri kullanıldığı için bende siz bunlardan endişe edin PİC yüklemek için bir program cihazına ihtiyacınız olacak yükleseniz bile Pic lerin çalışmama ihtimali var.Kolay gelsin...
  • İlgin için sağol hocam pic programlayıcı var bende geçen sene yapmıştım çalışıyor o sıkıntı yok fakat bişey dikkatimi çekti 7812 nin girişine baskı dvereden baktığım kadarı ile 1000uf / 16 volt bağlamış çıkışına bağlanan kondansatörü ise bilmiyorum yani daha küçük değerde bir kondansatörün bağlanılması gerekmez mi ? Yada senin dediğin gibi yapsam bir sıkıntı yaşarmıyım ? bu devredeki asıl amaç röleleri mi çalıştırmaktır ? Regüleden kasıkt nedir şu an bilgisizliğimin sıkıntısını yaşıyorum Trafoya gelince ya trafoyu iptal edip güç kaynağı bağlıycam yada 2x12 lik trafo kullanıp kablo yardımı ile devreye bağlıycam
  • Baskı devrede direk 12 volt bağlantısı olduğu için 16 volt kondansatör kullanması normal ben trafolu yapmanız durumunda kullanılması gereken kondansatörleri maksimum değerlerini verdim ve bu değerlerde hiç bir sıkıntı olmaz.Devre görüldüğü gibi sadece rölelerin bobinlerini ve kontrol kartını beslediği için fazla akım çekmeyecektir.Regüle altenatif akımı doğru akıma çevirdikten sonra temiz bir şekilde dc besleme elde etmek için önemli çünkü bu devrede bir PİC kullanılmış ve işlemciler için tam doğru akım önemli.
  • O zaman dediğiniz değerde devre elemanları kullanırsam işimi daha sağlama almış olurum sanırım ? Aynı şey trafosuz sadece güç kaynağına bağlanmış olarakta geçerlidir sanırım bir fark olmayacak
  • Evet aynen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Roleli tetikleme devresi
    8 yıl önce açıldı
    Akü Şarj Kontrol Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.