Şimdi Ara

Akü Şarj Kontrol Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 volt 45 amper aküyü şarj edeceğim. Akü dolunca şarj işleminin kesilmesini, aküyü şarj ederken aynı zamanda aküyü kullanabilmeyi istiyorum. Nasıl bir şey yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz? Ayrıca amperi fazla ya da daha düşük bir akü alsam ve onuda şarj etmek istesem, ayarlanabilir bir parça koyabilir miyim devreye? Akım ayarlaması için?

• lethegraff L kullanıcısına yanıt
    Lm317 ile sarj kontrol devresi var,, akimi ayarlanmaz, akuyu voltaja gore sharj eder. Aku 14v oldugunda sarji keser. İsterseniz 2n3055 ile arac konjektor devresi var,, 2n3055 yerine 2sa 1943 veya 2sd5200 kullana bilirsiniz (birinden biri hangisi 2n3055 in npn/pnp uyuyorsa onu kullanin. Akmi guclu olur hine 14v olunca keser. Arac regulatoe devresi daha basit ama akimi fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 VOLT 1.2 amper lik bir adaptör + kendi aralarında parelel,devreye seri bağlanmış 2 diyot ile 12volt 42amperlik ince jel aküyü şarj edebilirmiyim ? 9Ah lik aküyü şarj ettim sıkıntı olmadı.Birde Akü tam şarj olmaz ve kirli olur ise çabukmu biter boşalır ?

'' Emin-Firtina '' siz bana yardımcı olursunuz önceki öneriniz çok işime yaradı ve sorunsuz çalıştı.
     Akü Şarj Kontrol Devresi

• aydin96 A kullanıcısına yanıt
    Jel aku, 14v olunca doluyorsa, 14v gorene kadar sarj edin > sarji kesin. 11v oldugunda tekrar sarji baslatin.. 16v ve iki.seri diyot yeterli...

• Emin-Fırtına "14v olunca doluyorsa" tam olarak ne demek oluyor. Akü 12 volt 45Amper. Bunu doldururken, ney tam olarak 14 volt olacak? Daha çok çok yeniyim elektronikte :D Umarım deliliğe vurduğumu düşünmezsin.
    Bos akunun + --- kutuplarinda 10.5v veya daha az okursunuz.. Bendeki bitmis 12v 60a aku, 12.10 gosteriyordu, mars almadi enson. Sarj ettim 14v olunca aldim arabaya geri taktim calisti,, 2 haftadir sorun yok.
    Siz akuyu sarj ederken,, 14v a kadar yukselir,, 14.4v max dir.. Bunu okuyunca, sarj olmustur. Akuyu kullanirken 13.5v da baslar, en verimli 12.8 ile 12v arasi calir,,, 10.5v olunca.bitmistir..

• Teşekkürler :) Bu şarj devresinin en basit ve en kullanışlı hali ile ilgili bir resim var mı elinizde? Birleştirmelerin nasıl yapılacağına dair de bir anlatım ufaktan? Hangi parça hangi parçaya lehimlenecek vs. Baktığımda anlayabileceğim dilden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    [simage][/simage]En kolayi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Ocak 2015; 0:33:24 >
  • çok sağ ol dostum :)
  • Lm317t 1,5amp diyor. Voltajı da düşük? 5 amper için ne gerekiyor ve parçalarda nasıl değişiklikler gerekiyor?
  • İkisinden birini seçin.
    Gerekli amper ayarları birinde tabloda verilmiş diğerinde ise formülden hesaplanacak.

http://www.simple-electronics.com/2011/10/12v-battery-charger-simple-and.html

http://www.simple-electronics.com/2010/12/automatic-12v-battery-charger.html

• kukubara kullanıcısına yanıt
    simple charger devresinde r5 5 amper için 0,14 ohm diyor. Gerçi resim sitede görünmüyor başka bir yerde aratıp baktım. 5 watt 0,14 ohm. Bu şekilde bağlasam 12 volt 5 amper verir mi bataryaya? Ve birde şunu sorayım. Step motordan üreteceğim bu elektriği. Ac mi verir dc mi? Sürekli değişken aralıkta voltaj ve akım gelecek muhtemelen, kaç voltaj dc verilebilir bu devreye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethegraff -- 27 Ocak 2015; 12:21:30 >
    Akuyu amperinin 10/1 i ile sarj etmek en sagliklisi.. 42A aku icin 3-4A. 9A aku icin 1A.. Akuyu kullanma sıklıgınıza gore durum degisir.. Mutlaka dc ile calisir,, degisgen voltaja uyum saglamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 27 Ocak 2015; 15:40:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.