Şimdi Ara

Rolantide bile hararet etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Araç doğan 1,6 2001

Araç son 1 aydır aşırı hararet ediyor. Önce sıcakların gelmesiyle olduğunu sandım fakat sonrasında aracı zorlamadığımda bile, kısa mesafede bile hararetin çok hızlı yükseldiğini farkettim.

Normalde aracım öyle çok hararet etmiyodu.

Normal seyrinde yazın 90 dan yukarı çıkmıyor, sıcak havalarda ve çok zorladığımda ise 100 e kadar çıkabiliyordu.

Fakat şuanda normal seyrinde 100 e kadar çok rahat çıkıyor, zorlamalar ile 120 leri de görüyorum. Stop etmeden rolantide çalışsın sonra stop ederim diye bekliyorum ama aksine yükseliyor daha fazla.

Fanda sıkıntı yok 90 üstü otomatik açılıyor hemen.

Sıcak sıcak su girişinden sıcak su giriyor, alttan ise soğuk su çıkışından ise neredeyse aynı sıcaklıkta sıcak su çıkıyor, radyatörün giriş kısmı çok kısa sürede ısınıyor, çıkış kısım kısımda benzer derecede ısınıyor.

Giriş çıkışa uzak olan sol alt ve sağ üst bölge ise aşırı ısıdan sonra yavaştan ısınmaya başlıyor, yani girşiş kısmına ve borusuna el değmezken radyatörün diğer kısmı daha yeni yeni ısınmaya başlıyor, ortalama birkaç dakika sonra.

Sizce sorun nedir Ve maliyeti ne kadardır.

------------------------------------------------------------

Az önce son bi deneme yaptım soğuk motorla.

Rölanti de ve gölgede test ettim

1 dakika içinde sıcak su gelmeye başladı radyatöre

Giriş ve çıkış alanları harici diğer köşeler buz gibi, giriş ve çıkış yerleri giriş yerlerine yakınlığına göre sıcaklık zirve yapıyor.

5 dakika içinde hararet 90 a çıktı

Sıcak su borusuna ve radyatördeki ilk girdiği bölgeye el ile tutulamıyor

Radyatör orta kısım (betek) kısmında düşük derece sıcaklık var,

10 dakika içinde hararet 100 e çıktı

Radyatörün üst bloğu ve alt bloğu çok ısınmış, betek kısmı ise elle tutulur sıcaklıkta.

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Merhabaha tekrardan,

Her işlerde google de araştırma içerisine gireriz elbette ki bende öyle yapmıştım.

Envai çeşit şeyler söylendi, fakat bir sitede aslında sorunun kaynağını buldum.

Araç doğan olunca ve benimde ilk aracım olunca bakım ve kontrol konusunda çok az bilgim var.

Sorun radyatördeki su eksikliğiymiş.

Yaklaşık 2l su ekledim.

Aracı tekrar çalıştırdım, motor ılık olduğu için hararet 5 dakikada 60 derece oldu, 13 dakikada ise 90 dereceye çıktı, fan devreye girdi ve ilk etapta 75 e düşürdü, ve fan kapandı, sonra sonra sıcaklık 85 e çıktı, fan tekrar devreye girdi ve sıcaklığı 70 e düşürdü ve tekrar kapandı.

Şuanlık sorun yok gibi.

​​​​​​​Yol yapınca tekrardan yazarım durumu.

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Hararetin olağan dışı yükselmesi durumunda sırasıyla şunlara bakılmalı,

- Radyatör su seviyesi

- Termostat

- Fan Müşiri ve fan arızası

- Radyatör tikanikligi

- Su kaybı varsa boru ve radyatör çatlak kontrolü

- Devir daim

- Kapak contası kontrolu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar. Belki diyebilirsiniz neden suyuna ilk bakmadın diye. Ama yedek depoya hiç dokunmamış, yedek depo doluydu diye radyatörü kontrol etmiyordum. Bi kaçak var ama tam bakma fırsatım olmadı. Dururken sıkıntı yok da çalışırken kaçak oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla aniden stop etmesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.