Şimdi Ara

rock İle Hip Hop arasındaki Fark Nedir ( Tartışma amacı yok) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: metalnotdead

quote:

Orjinalden alıntı: carpediem_now

bahsettiğin gibi 1 milyona yakın bir rakam, fakat konser alanına 250.000 kadarını sığdırabilmişler...
    Kim ne derse desin, en köklü ve en iyi gruptur, metalin bu hale gelbilmesinde en büyük destek...

En iyiyi tartışmak anlamsız...En iyi görecelidir.

Bu arada Rod Stewart 3.5 milyon kişiye konser vermiştir.

Tüm müzik tarzlarında en kalabalık konser Jean Michel Jarre'ın konseridir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ObOchine

quote:

Orjinalden alıntı: Danilo

Sadece Bir sey göstericem

www.r3p.net
    İstatistikler:
    Forum İstatistikleri 1189 Mesaj 370 Konu Gönderen: 668 Üye. Son üye: master_micro
    Son mesaj: "Şuan Hangi Parçayı Dinli..." ( Bugün 08:24:27 am )

www.turkrock.com

İstatistikler:
    Kullanıcılarımız toplam 617828 mesaj attılar
    Toplam 70864 kayıtlı kullanıcımız var
    Son kaydolan kullanıcımız: korayt

Forever Punk Rock

www.r3p.net neresidir abi hayatimda duymadim boyle bir site....

www.hiphoplife.net
    www.sagopak.com
    www.melankolia.com

birde bunlara baksan diyorum

şu anda rap forumlar falan hiç tutulmuyor
    bir süre önce (ceza oraya buraya çıkıp özenti toplamadan) çok iyi hiphop forumları vardı ayriyetten çokda sağlamdı
    özentilerin artmasıyla seviyesi düştü ve kaliteli siteler vs kapandı(forum)
    yani şu an bakılıcak pek hiphop/rap üzerine forum yok

ayrıca @danilo o siteyi nerden buldun acaba çok mu uğraştın

ben adını bile duymadım ayriyetten 3=e olduğuna göre rep.com giib oluyo tam özenti iişi ayrıca yanlış zaten (rap)

• ROCK FOREVER..!

rock İle Hip Hop arasındaki Fark Nedir (  Tartışma amacı yok)

Rock yaşam tarzı, Rep ise ne olduğu tam olarak belli olmayan bişeydir..

Gençlerin büyük bi çoğunluğu doğru yolu bulmuştur yani Rock'ı seçmiştir.. Zaten toplu yapılan organizasyonlarda yada konserlerde hep Rock ön plandadır.. Neden "Rap N Coke" değilde "ROCK N COKE" olmuş sanıyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuratcan -- 14 Haziran 2007; 13:59:05 >

• Norm-Eksik Etek
  • Dr.Fuchs Rap fear Sagopa
    Karamsar günleri lirik yapıp at yo!
    Mikrofonum offdan on oldu kaç yo!
    Sigaram plak çemberimse çabuk yak
    Düsmanı içime hapis çek bırak
    Dertlerim kat kat
    Bugünü bırak bak
    Dilime kelepçe uymazdı ahmak
    Damarıma jileti vurdular hangi
    Bugün mü sorunlarım çözülecek sanki
    Sorunum baki
    Çözümüm ta ki
    Kusura bulaşmadan bugun tilki saati
    Geçmişim dağ ki bu ufuklara uzanan
    Geleceğim ümitsiz bir dağ tepe sıradan
    Dilimi şüpheler içinde sardılar
    Fikirlerimi bana doğru bağırdılar
    Kalemimle satırlara bulanan bir şairim
    Bu yolda ben sonsuz sakinim
    Nerdeyim sessizce bende
    Yürüyorum aklım eserde
    Suskunum bugün yine bende
    Dertleri çek birak...

[Nakarat]
    Ben ne savaşlar verdim kendime bir rabbim şahit,
    Sor ne zaman vurdun kendini en son
    Katilim oldum her gece nedense...

SAGO Rap
    Sanırım sensiz bir geceye daha hoşgeldim
    Nedense biraz gerginim
    Stresimi yumruklarımı duvara çiviledi
    Gözlerim kendini saldı
    Sanırım o an orda değildim
    30 dakka öldüm 5 dakika dirildim
    Gözyaşlarımı yağmur sandım ıslandım
    meleklerimle fısıldaştım
    Kolonyalarla koklaştım
    Nedense son darbeyi kalbime attım
    Kendimi 3 yerimden bıçakladım
    Azami hırs yaptım nedense acımadım
    Kendimle yeminleştim ve
    Dişlerimi sıktım
    Yumruklarımı sıkıp tırnaklarımı kırdım
    Nedense en çok sigaramı aradım
    Tek bir kelime edemedim
    Özür dilerim seni üzmek istemedim
    En iyisi intihar edeyim dedim,ettim
    10 dakikalık yaşam molası verdim
    Sanki cehennette bir serinlik kolası içtim
    Ve sonra ilk uçakla cehenneme indim
    Nedense en çok kusmak istemiştim,senden utandim
    Kendimle hiç bu kadar çetin savaşmamıştım
    Kendimden köşe bucak kaçtım
    Yaşama hakkımı sonuna dek mi kullanmalıyım Tanrım?
    Döner başım akar yaşım, kar tutar saçım çölde hayratım
    Duvarlar üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım...

Ben ne savaşlar verdim kendime bir rabbim şahit,
    Sor ne zaman vurdun kendini en son
    Katilim oldun her gece nedense...

Bu kadar anlamli sözleri olan bir rock ve ya metal şarkisi gösterin bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 14 Haziran 2007; 14:23:33 >

• Ben de anlamlı bir şeyler sandım öyle buraya yazınca, üstteki arkadaş bu mu anlamlı diyince okudum, çok da eğlendim, iyi ki okumuşum. Hep böyle mi rap parçaları, dinlemeye başlamak lazım bu şekildeyse
  • "Prodgy" Tam olarak bu gurubun ne çaldığını biri söyleyebilirmi dehşet parçalarını dinledim ve hala dinliyorum
    braz karışık geldi tarzı rocka kaçıyor braz ama bas ve tizler fazlasıyla işin içinde
    hala dinlememiş olanlara öneririm bir deneyin eskidi braz ama zamanında dünya birincisi olmuşlardı

• 4ever RAP-HipHop

Pabucumun rakçıları
  • rock rock başka bisey demiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

"Prodgy" Tam olarak bu gurubun ne çaldığını biri söyleyebilirmi dehşet parçalarını dinledim ve hala dinliyorum
    braz karışık geldi tarzı rocka kaçıyor braz ama bas ve tizler fazlasıyla işin içinde
    hala dinlememiş olanlara öneririm bir deneyin eskidi braz ama zamanında dünya birincisi olmuşlardı

"Prodgy" techno müzik yapıyor.

Ayrıca, arkadaşlar boşuna tartışmanıza gerek yok müzik tamamen zevk işidir herkes zevk aldığı müziği dinler bunu değiştiremezsiniz. Müzikte en önemli kavram melodi ve ritimdir, kimilerine göre sözlerinin anlamlı olması ya da anlamını bilmesi gerekmez Bazı kişilerde her tür müzikten zevk almasını bilirler.

Metal dinleyenler ve rap dinleyenler size iki türüde içinde bulunduran bir parça tavsiye edicem beni fena halde gaza getirdi araba kullanırken dinlesem herhalde düz duvara girerim.. Bunu indirip dinleyin derim.

Faith No More & Boo Yaa Tribe - Another body murdered

• ya aslinda sozlere bakarsak rock ve rap ayni tip sozler genelde ulasilamayan birsey ugruna yazilir... pesimizm on plandadir isyanci bir kisilik ortaya cikar... tek degisik olan background dedigimiz arka fondur...

• Rap i yanlis tanitmayalim lutfen !!!

Rap=Kufur yada Diss degildir ....

Rap= Uygunsuz seylerin isyan biciminde disari vurulmasidir...
    Bunu en iyi Sagopa Kajmer yapmaktadir... Gerek sozleriyle gerekse yaptigi backgroundlarla
  • Rapcilere özenti diyen bir rockcımı ben buna gülerim..

Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum

Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52'ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret.

(x2)
    Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM

Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler
    Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir'Leşmiş' O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat'te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi

(x2)
    Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM

Sagopa Kajmer - Bağdat

Saygılar..Rap'e anlamsız diyenlere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 14 Haziran 2007; 19:01:35 >

• rap bazen bana çok anlamsız geliyor sanki saçmalıyolar gibi ama bu sadece bana göre başka birine göre çok mükemmel bişeydir belki. bunu tartışmaya gerek yok renkler ve zevkler tartışılmaz. bide adam yazmış TARTIŞMA AMACI YOK diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: ObOchine

ya aslinda sozlere bakarsak rock ve rap ayni tip sozler genelde ulasilamayan birsey ugruna yazilir... pesimizm on plandadir isyanci bir kisilik ortaya cikar... tek degisik olan background dedigimiz arka fondur...

Arkadaşım bence yanlış düşünüyorsun bu şekilde kategorize edersen, sadece rock rap değil arabesk te aynı sınıfa girer onda da sözler ulaşılamayana karşıdır ama bu ulaşılamayan şey sadece bir kadındır. Bir hayvan bile karşı cinsine doğuştan gelen aynı duyguları hissedebilir yani tamamen insana özgü bir şey değildir.

Yukarda arkadaş Sagopa nın şarkı sözlerinden örnek vermiş gerçekten çok anlamlı bir isyanı anlatıyor.
    Ama diyorum ki!! her şey melodiye bağlı şekilde sözlere kafiye verilmek zorunluluğunda anlatılamaz o yüzden bu yöntem bir noktaya geldiğinde tıkanır.
    Bence sözel isyanı şiir lerde anlatmak daha kolay ve anlaşılır olur.

Anlatmak istediğim şey, müzik hiç söz olmasa bile insana bişeyler hissettirir (örneğin içinde söz olmayan bir melodi bir insanı ağlatabilir ya da gaza getirebilir) ve bunu kelimelere tam anlamıyla çeviremezsiniz çünkü karşılığı yoktur sadece hissedilebilir. İşte bunun için diyorum ki müzik sözel anlamda eleştirilmemelidir.

Ve sadece sözlerindeki anlam için bir müzüği dinleyen kişi müzikten anlamıyor ve şiir den alacağı zevki bundan almaya çalışıyor demektir.
    Bu kişiler genelde 5 kuruş dahi olsa konsere para vermez beleş buldukça dinler sonra yorum yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P€N€MY -- 14 Haziran 2007; 21:07:48 >

• MC_Microphone Control demek...
  • MİLLETTT

RAP = HİP-HOP

BU BÖYLE MİDİR DEĞİLSE NEDEN DEĞİLDİR
  • quote:

Orjinalden alıntı: RapWorld

MİLLETTT

RAP = HİP-HOP

BU BÖYLE MİDİR DEĞİLSE NEDEN DEĞİLDİR

degildir kardesim bak yukarda yazıo azıcık usenmeyip okusan pat die ortadan dalmasan anlıcan

quote:

Orjinalden alıntı: *METT*
    .....
    RAP İLE HİPHOP ARASINDAKİ FARK

Günümüzde bazı kişiler tarafında Rap ve Hiphop sözcükleri eş anlamlıymış gibi kullanılmakta.
    Fakat "Hiphop Nedir" yazımızda da açıkladığımız gibi, Rap bir müzik tarzı,
    Hiphop ise bu müzik tarzını da içerisinde bulunduran bir kültür, bir yaşam biçiminin adıdır.
    Çok yanlış olarak kulanıldığı gibi Hiphop melodik ve yavaş, Rap ise sert ve hızlı bir müzik türü değildir.
    ....

• Bi Public Enemy dinleyin rapin ne olduğunu görürsünüz... 1987 yılından bu güne kadar hala ilk şarkılarını dinliyorum... Adamlar süperler...

Public Enemy-Bring the noise
    Public Enemy- Fight the power
    Public Enemy-Rebel without a pause
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.