Şimdi Ara

rock İle Hip Hop arasındaki Fark Nedir ( Tartışma amacı yok) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mesela Rock müzikde genelde şarkılar dünyadaki olayları politikaları eleştirel bir gözle bakıyor. Bunu bazen rap müzikde de görüyorum mesela Sagopa bunlardan biri. Ama genel anlamda ben rockdan yanayım çünkü işini doğru düzgün yapan rapci sayısı azaldı.
  • arkadaş rap dememiş hiphop demişhiphop bir yaşam tarzıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

arkadaş rap dememiş hiphop demişhiphop bir yaşam tarzıdır

hiphop DJ,Rapper,Breakdance

rap ise rapçinin sölediği şarkı

aklım karışık uykum var
  • Evlenmiş barklanmış, çoluk çocuğa karışmış 40'ına merdiven dayamış hip-hop dinleyen yada Rap dinleyen birini bulamazsınız, ama hala rock dinleyen 60-70 yaşında adamlar vardır. Amerikada yaşı hayli ilerlemiş olduğu halde giyinimiyle bile hala rocker takılan dedeler vardır, yani rock bir yaşam tarzıdır ve müzik akımları içinde en köklülerinden biridir. Ben her müziği dinlerim (klasik ağırlıklı olmak üzere) müzikoloji okuyorum zaten, genel olarak bakıldığında rock daha köklü bir müziktir ve yumuşaklık sertlik olarak çok değişkendir, daha geniş kitlelere hitap eder, bu açıdan sadece genç müziği değildir. Hard Rockla, heavyle başlanır, soft rockla devam edilir genelde. Bu arada müzikolojide Rapte, hiphopta, Rockta Pop müziktir, pop müziğin dallarındandır. Artık pek fazla rock dinlemesemde uzun yolda arabada falan genelde eski rock balladları çok iyi gidiyor, bazıları gaza getiriyor. Konu ile ilgili olarak tamamen kendi fikrim ve yorumum ise HipHopta rockta sonucunda "Müziktir" ama olayın sanatsal yönü olarak Rock müzik çok daha fazla sanatsaldır. Yeni bir cd yapıcam araba için, rockerlardan playlist bekliyorum; Aerosmith, Guns N Roses, Journey, Whitesnake Vb. grupların balladlarını toplıycam, eskiden hepsi vardı, bilinen parçalar hala var ama diğerleri yok, aklıma gelmiyor geldikçe ekliyorum, biri benim için bi playlist yaparsa sevinirim

• ikisi de anlamsız
  • quote:

Orjinalden alıntı: razz_raziel
    Aç bi "Where Is My Mind" dinle kendinden geçmezsen bende neyim..
    Kıyaslıyamazsın yani kaç tane rock grup var kaç tane rapçi var pehh..
    Ama sen muziklerini nasıl ayırırız diye sormuşun zaten dinleyince anlaşılır

fight club son sahne

sağlam şarkı
  • gereksiz bi topic
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nextt

Rapçiler Özenti Özellikle türkçe rapciler hepsi amerikan hayranı bi arkadaş rock sadece müzik dio anlayabilene rock kültürünü anlasaydın şimdi rap dinlemezdin
    FOREVER PUNK ROCK

rock,pop vs vs atalarımızın mirası dimi bize

• benim için dünyadaki bütün hiphop çuları rapçileri bilmemneyi toplayın

asla bir david guetta, tiesto, offsprings veya adını sayamadaığım çeşitli trance, house veya rock yapanlardan biri etmez
  • Birde hızlı söylenen her şarkının rap olduğunu ya da hızlı söyleyince rap yaptığını zanneden insanlar tanıdım ne yazıkki

• Rock Rap hikaye..

Açın da

Çilekeş ft Fuat - Gözaltı nı dinleyin.. Bakın rockla rap karışınca ortaya ne çıkıyor

Yeri gelir pink floyd dinlerim soad dinlerim, yeri gelir ceza, fuat dinlerim..

Müzik evrenseldir, kulağa hoş gelen herşey dinlenir önyargıları tabuları yıkmaktır önemli olan
  • Siz gidin Sagopa dinleyin kendinize gelirsiniz.
  • Rap nedense hep hosuma gitmistir. Aslinda Rock ta kotu degil mesela A7x grubunu severim ama Eminem fln dinleyince rock'a pff derim
    Sagopa'nin da sesini severim bence rap degilde cok degisik bir muzik yapiyor. mesela bol giyinmiyor cogunlukla siyah giyiniyor Ceza daha bi rapper gibi geliyor.
    You know what im sayin' nigg?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nextt

Rapçiler Özenti Özellikle türkçe rapciler hepsi amerikan hayranı bi arkadaş rock sadece müzik dio anlayabilene rock kültürünü anlasaydın şimdi rap dinlemezdin
    FOREVER PUNK ROCK

Al işte

• Bol pantolonu,break dance ı,graffitisiyle hiphop bir felsefe bir yaşam tarzıdır.Rap ise bu kültürün müziğidir.Rap ile rock arasında ki farkları tartışmanın ne alemi var anlamadım.Herşey ortada isteyen istediğini dinler.Kimseninde dinlemediği ve hazetmediği bir müziğe çamur atmaya hakkı yoktur.Gereksiz yere tartışma konusu açılmış.Ben rap dinliyorum.Bu işi de Türkiyede en iyi yapan kuvvetmiradır.
  • Dostlar açın bir 2Pac dinleyin !!!!

Açın bir DMX,Dre,Snoop,Eminem dinleyin.......
  • Arasındaki fark 2 harf
  • Yine bilen de konusmus bilmeyende...

Leadri-61 arkadasim direk olaya rap diye girmis... galiba Hip-Hop in anlamini bilmiyor... cehaletine veriyorum ve soyluyorum Hip-Hop bir yasam tarzi veya kulturudur... Rap hip-hop in icinde olan sadece tek bir muzik turudur...

Rock ise bir Muzik turudur... hip-hop ile rock kesinlikle karsilastirilamaz ayni kulvarda degiller... Ancak rap ile rock i karsilastirabilirsiniz ki buna diyecek tek bir lafim var zevkler ve renkler tartisilmaz...

Ayrica rap ile rock in karisimini herkes biliyor boyle gruplar cogalmaya basladi Turkiyede buda gurur verici...

R A P : Respect And Peace

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObOchine -- 13 Haziran 2007; 8:55:03 >
  • RAP müzik dinlemeklle özenti olunmaz zaten böyle bir önyargı doğmuş millette rap dinliyosun özenti rock dinliyon özenti pop dinlediğimiz zaman birşey denilmiyor ama hiç popçu özentisi dendiğini görmedim ..
    isteyen istediğini dinlesin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.