Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1536. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56.066
Cevap
1.321
Favori
2.233.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15341535153615371538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

    Hahahaha biliriz hocam, süpersin çok güldüm  Bu arada evliyim birde 8 yaşında canavarımız var.

  • needacar kullanıcısına yanıt

    hocam bizim i7 nin fiyatının düşeceği yok şuan amazonda gelecek evimde 5599 satıyor alsam mı sonuçta amazonda gelecek evimde de satış bayisi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Arkadaşlar yanıtlayacaktır ama görmüşken bende kısa kısa yanıt vereyim.


    • 3D versiyon yeni bir teknoloji. Farklarını bilmiyorum fakat nesneleri 3 boyutlu algıyalabildiğini düşünüyorum.
    • Yükseklik sorun ise kameralı model bakanız doğal. Bazı lidarlı cihazlar da (ozmo 950 vb.) yükseklikleri az olabiliyor.
    • Kameralı veya lidarlı fark etmez, genellikle ilk haritalamada çarpacaktır. Diğer temizliği yaparken de çarpma olacaktır. Ama bu gayet normal bir "toslama" gibi düşünün.
    • Bataryası nedeniyle durmadan yaklaşık 100m2 temizlik alanını halledebilir gibi duruyor. Benim evim 138m2 fakat balkon-duvar-mutfak dolapları-tuvalet gibi yerler hariç 80m2 kalıyor. Ben tek şarj ile 50m2 yeri çok rahat (%20 şarj kalıyor) temizletiyorum. 3200mah bataryası var. Emiş gücü yerine motor devri veya airflow değerleri daha önemli. Onları da yazmazlar araştırıp bakmak lazım. Diğer toz haznesi, su haznesi ve engel atlama standart.
    • Bunu bilemiyorum ama kendiniz istediğiniz şekilde bölme yapabilirsiniz.
    • Model çok içinize sinen bir modeli alabilirsiniz, güle güle kullanın..

    kameralı olanda o tepedeki lidar mıdır nedir yok sanırım... acaba uzun vadede hangisi daha kullanışlı ve sorunsuz olur





  • quote:

    Orijinalden alıntı: afazar

    hocam bizim i7 nin fiyatının düşeceği yok şuan amazonda gelecek evimde 5599 satıyor alsam mı sonuçta amazonda gelecek evimde de satış bayisi

    Hocam i7 de tam karar kıldınız mı? Yani sizin beklentiniz benim evimde halı çok halılar iyi süpürülsün ise i7 iyi bir tercih. Sarf malzemeleri pahalı ama çok dayanıklı. En büyük dezavantajı karanlıkta süpürme performansı beklenen şekilde olmaz çünkü kamera navigasyonlu. 75 dk çalışır; tek çalışma modu var. Perdelerin, yataktan sarkan yatak örtülerinin altına girer. Mop özelliği yok; burayı iyi düşünün. Ben de Gelecek evimde satıcısında aldım 5636TL/12 taksit. Fiyatı bence en fazla 4500 TL olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afazar A kullanıcısına yanıt

    amazon diğer pazaryeri satıcılarında koşulsuz iade kapsamı sağlamıyor bilginiz olsun. Amazonda satış yapan tüm firmaların garantisini vermiyor. Gene bizim alışveriş sitelerimizden çok daha ilgili olduğu söyleniyor ama amazon satıcısı farklı amazonda satılan ürün farklı şeyler bilginiz olsun :)

  • oqi kullanıcısına yanıt

    Allah bağışlasın bizimde 2 yaşında oğlumuz. Zaten bekar olmana şaşırırdım :)) evli biri böyle düşünebilir. Forumu okuyanlar çok şanslı. Robot süpürgelerin yanında, evlilikleri ile ilgili tiyolar da alıyorlar.  hemde bedava


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Gelecek evimde firması resmî satış kanalları arasında; iRobot sitesinde belirtiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

       gerçekten öyle , Allah bağışlasın hocam.

  • needacar kullanıcısına yanıt
    Kameralı olanlarda karanlıkta performans düşüyorsa sıkıntı. Güneş görmeyen yerler ve baza, koltuk altı gibi yerlerde randıman vermez o zaman. Bak bu kötü oldu ya.
  • Benim için sağlamlığı ve garantisi önemli irobotlar da şikayet nerdeyse yok. Hocam ev 4+1 halı çoğunlukta perdeler stor. 75 dk da kaç odayı temizler acaba gerçi kendini şarj etmesi 1.5 saat gibi kısa süre diye biliyorum evde kablo çok çocukların odalarına uzunca antreden 2 tane internet kablosu geçiyor mop olayı su olayından dolayı elektronik cihazda beni tedirgin ediyor o yüzden sıcak bakmıyorum.Evet fiyat pahallı 4500 olsaydı çok iyi olurdu çok bekledim indirimi ama malum dolarda artıp duruyor.

  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim için 8.2 cm olması çok önemli ama kamera işi karanlıkta sıkıntı yaratıyorsa o zaman gerçekten sıkıntı var demektir.
  • needacar kullanıcısına yanıt

    genel amazon güvencesi hk bilgi verdim gelecek evimde firması özelinde fikrim yok. Amazonda satışı varsa amazonun tüm özellikleri kullanılabilir gibi bir algı var ülkede ona istinaden söylemiştim :)


    kameralı modeller karanlıkta körleme gidiyor demi? karanlığa geldim kıpırdamayayım durumu yok? Kıpırdamıyorsa koltuğun altından çıkamaz çünkü mantıklı gelmedi.

  • astrafe A kullanıcısına yanıt

    İlgili firma Sherman stok için soranlara ay sonu demişler sanırım, dün buralarda konuşuldu. Sizde iletişime geçebilirsiniz.


    S7 2019 da, S7 pro 2020 de çıkmış olarak beyanları var sitelerinde. Peşinen söyleyelim arasında renk dışında fark yok :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afazar A kullanıcısına yanıt

    Aslında ben fiyatının 5000 TL ye gevşemesini bekliyordum ama olmadı bir türlü. Neredeyse bürün firmalarda iyi fiyat gevşemeleri oldu; i7 nin fiyatının düşmesine izin vermediler. Ben aldığımda $ kuru 8 TL idi düştü 6.90 ana ama indirmediler fiyatını! i7 bir odayı kaç dakikada süpüreceğini uygulamadan o dayı seçtiğiniz zaman size veriyor; çünkü artık odayı da ezberlemiş oluyor. Benim salon (yemek ve oturma odası) yaklaşık 35 metrekare (25 metrekaresi süpürülebilir) 50 dk da süpürüyor. Tabi benim halılar yünlü kalın ve çok dokulu halılar ve salonda 2 tane var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt

    Beden işçisi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Farklı ışık koşullarına göre adapte oluyor. Benim yatak altlarında bir sıkıntım olmadı; ama akşam ezanından sonra hava kararmaya başladığı an ışıklar açılmazsa işler zorlaşır. Farklı ışık koşullarında çalıştırın robot adapte olur tavsiyesi veriyorlar; yani bol aydınlık ve nispeten loş ışıklı ortamlar gibi. Karanlıkta ise performans beklemeyin derim; net.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekonline kullanıcısına yanıt

    Karanlık işi biraz algoritmayla alakalı diye biliyorum, hafızaya harita kayıt ediyorsa sensörleri ve referans noktalarıyla yolunu bulur. Ancak Lidar'lı robotlar kadar sistematik temizlik yapmadıklarıda bir gerçek.


    360 S10 çıkacak hem Lidar'lı hemde kameralı yeni bir tasarım, haziran gibi TR de olacak gibi bir söylenti var.

    https://forum.donanimhaber.com/360-robot-supurge-c50-s5-s6-s6-pro-s7-s7-pro-s9-s10-kullanicilari-kulubu--146676523-172#147658503


    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=after-renderer-for-new-editor&url=https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147952929


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Ben senin kadar üzerine titremem. Geçen gün Dock’a dönmüş bana mesaj atıyor; çöp haznesi dolu gel beni boşalt kaldığım yersen devam edeyim diye. Unutmuşum boşaltmayı o da istiflemiş ne varsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    İşyerinde vakit buldukça bu konuyu okuyup, takip etmeye çalışıyorum.

    Ama konuya çok hakim olduğum da söylenemez.


    Eşim sene başından bu yana bu tarz bir robot süpürge istiyor ama ancak mart sonuna ayarlayabildim bütçemi.


    Eşim için ''mop'' özelliği sık kullanacağı bir özellik. (Evde emeklemeye çalışan bir canavar var ve yerdeki tozlardan ötürü eşim sık sık deerma 5in1 buharlı temizlik makinesi ile mop yapıyor.)


    Evimizde pek halı yok, yerler 50x50 taşlarla kaplı.


    Bu isterleri ve eldeki bilgileri üst üste koyunca sanki Roborock S5 Max en iyi ürün gibi çıktı karşıma. Pek tabii S6 MaxV daha iyidir ama bütçeyi bu kadar arttırmaya değip değmeyeceğini bilmiyorum.

    Hem sizin buradaki yorumlarınız, hem de yerli ve yabancı incelemelerde oldukça pozitif şeyler söylenmiş.


    Yine de sizlerin bir görüşünü almak istediğim için yazıyorum;


    • Roborock S5 Max bizler için en optimum çözüm müdür yoksa almışken S6 MaxV almalı mıyım? Yani aradaki farka sizce değecekse; ona yönelebiliriz.


    • Xiaomi, iRobot gibi markaların da benzer performansta ürünleri nelerdir, ben pek bilemiyorum. Siz olsanız benzer bütçelere hangi ürünü tercih ederdiniz?

    Benim gözden kaçırdığım noktalar olabilir; Yazılım, Haritalama ve Yedek Parça gibi konular. Bu konuda fikirleriniz nelerdir?


    • Bir de güvenli ve garantili ürün satan satıcılara nasıl ulaşabilirim? Amazon Prime üyeliğim var, fakat orada fiyatlar diğer satıcılara göre +250/300 lira bandında daha yüksek. Ama en güvenli yer orasıysa; orayı tercih edeceğim.


    Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


    Herkese sağlıklı günler dilerim.





  • needacar kullanıcısına yanıt

    evet kur düştü fiyatlar düşmedi malesef ben de acaba tekrar yükselir mi fiyat diye endişe ettim fyiatı düşürmeme sebepleri neden acaba almanya italya vs bakıyorum fiyatlar aynı oralarda da düşme yok.Bir ara acaba şimdilik geçiş süresi olarak f9 mu alsam diye düşündüm çok memnun olan varmış fakat geçen form da bir arkadaş makinadan yanık kokusu geldi deyince vazgeçtim hatta aliexpresten abıx x8 almayı bile düşündüm :

  • 
Sayfa: önceki 15341535153615371538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.