Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata
Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce gaming.gen.tr'den linkteki ( https://www.gaming.gen.tr/urun/155623/asus-rog-strix-xg27uqr-27-inc-144hz-1ms-uhd-hdr10-ips-gaming-monitor/ ) monitörü aldım. Aynı gün de yine aynı siteden şu sistemi topladım:
Gelelim yaşadığım sıkıntıya. Sistemi hızlıca denemek için The Finals adındaki FPS oyununu kurdum. Bazı yerlerde, oyunda belli açıdan bakınca keskin ve düzgün sınırlı neredeyse ekranın 1/3'ünü kaplayan renk karmaşası (?!) oluyor. Oyundaki karakterin kafasını hafif çevirince düzeliyor. Aynı yere bakınca tekrar beliriyor bu durum. Steam'den SS aldım ve video olarak yükledim aşağıda.
Size daha da saçmalığı anlatayım. Alınan ekran görüntüsünü küçük boyutlarda normal görüyorum, büyütünce (normal ekran boyutu) yine o hat karışıyor. Arkadaşıma SS'i attım ve o düzgün gördü; benim gördüğüm gibi görmedi yani. Sorun monitörde gibi duruyor, ne düşünüyorsunuz? Denk getirmek biraz zor, çok fazla oyunda deneyemedim; Spiderman ve Cyberpunk 2077'de olmadı. Ama tabii olmayacağı anlamına gelmiyor. The Finals'ta rahatlıkla yakalayabiliyorum bu çirkin görüntüyü. Rise Online diye bir oyunda da bir anlığına o dümdüz, keskin sınırlı hattı gördüm. The Finals'taki gibi renkler birbirine girmemişti; sonuç olarak vardı. O kadar para verip de böyle bir şey yaşamak cidden can sıkıcı oldu. Moralim bozuldu. Ne yapsam bilemedim. Monitör ayarlarını kurcalarken Windows üzerinden HDR'yi aktif ettim, SS'lerdeki o görüntü kayboldu. Bu da ayrı bir saçmalık, HDR sonuçta ekstra bir özellik; sorunu çözmesi gerekmiyordu. Çünkü HDR'ye alışamadım, parlaklığı bayağı kısıyor.
Driverlar güncel. Monitörden çıkan kablolardan, üzerinde 8K ve DP yazan kabloyu Display Port girişlerinden birine taktım. Burada da herhalde hata yoktur.
Video olarak çektim, göstereyim size:
Oyundaki SS'lerden biri. Siz bunu normal görüyorsunuzdur muhtelemelen :)
İşin kötü tarafı kasa ve monitör aynı anda geldiği için bunları taşırken biraz bunaldım. Kasayı kurması vs derken yoruldum. En son monitörü çıkarırken kutuyu ve köpüğü biraz parçalayarak çıkarabildim; aksi halde imkansız gibiydi. Tek de yaşadığım için yardım da alamadım. İade, değişim vs kabul ederler mi ki? Gerçi sorunun monitörde olduğunu düşünüyorum; sizler ne düşünüyorsunuz? Sistemde bir sıkıntı yoktur, değil mi?
Merhaba arkadaşlar, 4080'li bir sistem topladım. 4K monitör ararken Asus ROG Strix XG27UQR'e denk geldim ve siparişi verdim. Sonra Vatan Bilgisayar'da gezinirken LG Ultra Gear 27gr93u modeline denk geldim. ASUS 29500 lirayken LG 19000 lira. Fiyat farkı neden kaynaklanıyor sizce? Kendimi biraz kazıklanmış hissettim açıkçası
Epey.com kıyas linkini bırakayım:
Siparişi iptal edip LG mi alsam? Ayrıca Adaptive Sync'te G-sync de var değil mi?
Merhaba arkadaşlar, günlerdir sistem bakıyorum; artık bayılma noktasına geldim. Yardımınıza ihtiyacım var. 4K çözünürlükte oyun oynamak istiyorum. (Kısmen CS GO, Dota gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım ama asıl hedefim sistemi zorlayan, hikayeli Cyberpunk, Spiderman, Alan Wake gibi oyunlar)
Aşağıda linkteki iki sistemi buldum. RTX 4080 var, fiyatları görece uygun geldi; 4070 Ti Super'li sistemlerle kıyaslayınca. (Bu arada sitelerde nedense 4080'li sistem bulunmuyor, sebebi ne olabilir?)
Bu iki sistemden hangisini almak mantıklı? Alınacak sistemde hangi upgrade işlemleri yapılmalı? İlk gözüme çarpan RAM'in yetersizliği. Onu 32 GB yapmak istiyorum. İşlemci konusunda ise kafam çok karıştı. Ryzen 5 7500f veya i5 14400f sizce yeterli olur mu, darboğaz yaşatır mı? İşlemciyi yükseltirsek soğutucu eklemek gerekir mi?
Onun haricinde SSD, ana kart vs upgrade etmeli miyim?
Kasa iyi bir kasa mıdır, 750 W kafi mi?
4K monitör için de şu monitörü beğendim. f/p açısından mantıklı mı?
https://www.gaming.gen.tr/urun/337840/asus-tuf-gaming-vg32uqa1a-31-5-inc-160hz-1ms-uhd-freesync-va-gaming-monitor/
Kafama takılan çok fazla soru var, yardımcı olursanız sevinirim. Bu işlere hiç kafam basmıyor Elimden geldiğince 4080'e uyumlu sistem oluşturmaya çalışıyorum; bütçem monitör dahil 110 bin lira civarında.
2012 Model 1.3 CDTI Essentia Konfor HB Alınır mı?
|
|
87000 TL'ye 2017 1.5 dCi Touch Otomatik Alınır mı?
|
İLK ARABAYI 0 ALMAK MANTIKLI MI?
|
|
7600 TL'ye Bu Sistem Değer mi?
|
8700 TL'ye Dell G3 17 Alınır mı?
|
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.582
İkinci El Bölümü Mesajları: 385
Konularının görüntülenme sayısı: 26.077 (Bu ay: 267)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 241 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El