Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56.070
Cevap
1.322
Favori
2.234.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15331534153515361537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt

    Neato aynı zamanda tamamen farklı bir fan yapısı kullandığı için çok ciddi hava akımına da sahip, bir kazancı da oradan. Tam devrinde yaklaşık 60cfm basıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 9 Mart 2021; 12:15:23 >
  • Arkadaşlar merhaba, robot süpürge tavsiyesi istiyorum. Yüzlerce model var, fiyatlar arası fark çok. Yabancıyım bu sektöre :)
    Anneme yardımcı olsun diye almak istiyorum. Ev küçük (90 m2 civarı) . Kalın halı yok.
  • Kadnezar kullanıcısına yanıt

    Mop ihtiyacınız olacak ise basit, kulanımı kolay Xiaomi 1C veya 360 S7 bakabilirsiniz.

    Sadece vakum derseniz iRobot modellerinden bakın.

  • Kadnezar kullanıcısına yanıt

    Mop için düşünceniz? Birde kıymetli büyüğümüz için cep telefonu uygulamasına yaklaşımı nasıldır? Kullanır, kullanmaz veya uzaktan ben erişirim gibi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt
    Bin kere maşallah hocam. Xiaomi mi vacuum 1. Jenerasyon
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Hocam ana fırcalarda firçanın robota girdigi kısmın çapı ve şekli farklı olabiliyor dediğin gibi. S5 max te kare seklinde mesela. Sizlerde nasıl bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölçme şansınız var mı peki ? Gerçekten bahsedildiği gibi 8,2 cm mi ? Aradaki 3-4 mm fark bile önemli çünkü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkiP_

    Dreame d9'un ana fırçası iki yandan açılamayan tiplerden. S5 max ise açılan tip. uyum saglarsa küçük ama uzun vadede önemli bir geliştirme olur bana göre.

    Ana fırçanın 2 yandan açılmasının nasıl bir faydası oluyor hocam ?

  • FA5T kullanıcısına yanıt

    Kullanıcı tecrübelerine göre fırçada biriken saç tellerinin daha rahat çıkartılmasını sağlıyor. Bazıları için önemsiz bir detay belki ama az da olsa konfor arttırıcı bir durum. Bunun haricinde bir etkisi var mı bilemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkiP_

    Kullanıcı tecrübelerine göre fırçada biriken saç tellerinin daha rahat çıkartılmasını sağlıyor. Bazıları için önemsiz bir detay belki ama az da olsa konfor arttırıcı bir durum. Bunun haricinde bir etkisi var mı bilemiyorum.

    Dreame D9'u kurcaladığımda kare olan kısmının çıktığını farkettim belki dönen kısımlara dolaşan saçları çıkarmak için kolaylık sağlayabilir.Aslında 1 aya yakındır kullanıyorum öyle çok inatçı bir saç teliyle henüz karşılaşmadım. 

  • needacar kullanıcısına yanıt

    Kutu açılımı bekliyoruz. İrobot da mob özelliği olan modeller nelerdir. Birde yasaklı alan,sanal duvar özelliği var mı. Kutu içeriğinde kule çıkıyor mu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjQ7 B kullanıcısına yanıt

    Tüm S serilerinde her iki ucuda çıkabiliyor. S5/s7 ler aynı ama s9 hem ana rulo çapı ve fırçasıyla hemde bağlantı parçaları farklı. İlginç bir şekilde s5 ve s7 ler aynı ama fırça ve bağlantı aparatına sahip olduğu halde iki modelin ana fırça kapakları farklı.


    Soldaki s9 sağdaki S7


    S9 S5/S7

    Luna 200

    Luna da ana fırça kılları daha uzun ve S serileri kadar sık bir yapıda değil. Fark ettiğim ana fırçaya saç ve havların dolanması daha az oluyor, temizliği çok daha kolay.

    @skip_




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 9 Mart 2021; 14:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • needacar kullanıcısına yanıt
    Bende bakiniyorum bakalim bana sanal duvar şart o yüzden lidar zorunlulugum var gibi
  • 360 s7 tükendi mi... piyasada yok..çok mu eski bir cihaz bu

  • Arkadaşlar 1-2 gün önce konuya yazdığım gibi bu robot süpürge olayına çok acemiyim ama okuduklarım kadarıyla aşağıdaki cihazı almayı düşünüyorum. Benim şahsi fikirlerim ve tespitlerimi yazıyorum. Sizlerin aklına gelen, doğru ya da yanlış bulduğunuz şeyleri söylerseniz çok memnun olurum. Dediğim gibi acemiyim ve hata yapma oranım çok yüksek :)


    Öncelikle bakmış olduğum cihaz, Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro 2 + 3D Global Versiyon Siyah Robot Süpürge

    Trendyol'da an itibariyla 3,528 TL ye satılıyor.


    • İlk sormak istediğim şey şu. 3D Global Versiyon ne demek ? Bunun bir de böyle olmayanı mı var ? Arasındaki fark nedir ?


    • Özelliklerinden gördüğüm kadarıyla 8,2 cm bir yükseklik var. Bu da benim bütün eşyalarımın altına girebileceğini gösteriyor ki, benim en önemli beklentim buydu.


    • Kameralı olmasından dolayı nesnelere çarparak değil de görerek algılıyor olması güzel sanırım. Çarparak hem eşyaya hem kendisine zarar vermesindense bu şekilde olması iyidir diye umuyorum. Burada atladığım bir şey var mı acaba bilmiyorum.


    • 5200 mAh batarya, 3000 Pa emiş gücü, 550 ml toz haznesi, 250 ml su haznesi, 20mm engel atlama özellikleri var. Sanırım bunlar genel robot süpürge standartlarına göre kabul edilebilir gibi görünüyor. 3 saat şarj ve 180 dk çalışma süresi de yeterlidir diye düşünüyorum.


    • Yorumlardan okuduğum kadarıyla bir önceki Mop Pro versiyonu evin odalarını ayrı ayrı bölebiliyormuş. Oysa bu cihaz evi 4'e bölüyor diye yazılmış. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun böyle olması ne derece iyi/kötü açıkçası bilmiyorum. Ama sanırım oda oda bölmesi daha iyi olurdu.


    • Tüm bunlar ışığında cihaz sanırım f/p olarak iyi bir cihaz gibi duruyor. Yalnız daha yeni bir cihaz olması bir handikap. Sonrasında kronik ya da başka türlü sorunları çıkar mı bilmiyorum. Açıkçası işim dolayısıyla öyle çok çok fazla araştırma yapma şansım yok. Buradaki bu işin uzmanları siz değerli arkadaşlarım yorum ve yönlendirmeleriyle bir an önce cihazımı alıp kullanmaya başlamak istiyorum. Yorum ve önerilerinize gerek buradan gerekse PM olarak açığım arkadaşlar. Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.




  • TimeBoy kullanıcısına yanıt

    900 serilerinde haritalama var ama haritayı sonraki görevlerde kullanmanız için hafıza almıyor; sadece görev bitikten sonra süpürdüğü bölgenin haritasını size veriyor. 2 tane kule çıkıyor bunlarla yasaklı alan sanal duvar yapabilirsiniz. (Daire veya çizgi şeklinde) planlı süpürme yapabiliyoruz ama belirli bir oda seçme yok; çünkü hafıza da harita yok! 😁 Yine bir alan belirleyip robotu oraya gönderemiyorsunuz; çünkü hafızada harita yok! 😁 120 dk Eco modda çalışır; bu modda bile çok iyi işini yapar. Halıya çıktığında otomatik power boost a geçer (uygulamadan kapatabilirsiniz)

    Kendisi tam bir yük beygiridir! Sal gitsin. Performance modda çalışırken sesi fazla. Aslında dubleks yada triplex ev sahipleri için biçilmiş kaftan. Al eline koy üst kata süpürsün; istasyonunu götürüp oradan başlatırsan yine geri döner. Özellik ve kalite istiyorsan yön Ecovacs ve Roborock. Bana bu uyduğu için aldım; tabi fiyatı da iyiydi. Özellikli olsun garantili olsun diyorsan 360 ın modellerine bakabilirsin. Millet Xiaomi alıyor onu da demeyebilirsin. 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • astrafe A kullanıcısına yanıt

    İthalatçı talep toplayıp getiriyor genellikle. O zamanı kovalamak lazım..

  • oqi kullanıcısına yanıt

    Evlimisiniz bilmiyorum ama taktik biliyorsun hocam :)

    Yavaş yavaş ısıtarak tava getirmek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekonline kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar yanıtlayacaktır ama görmüşken bende kısa kısa yanıt vereyim.


    • 3D versiyon yeni bir teknoloji. Farklarını bilmiyorum fakat nesneleri 3 boyutlu algıyalabildiğini düşünüyorum.
    • Yükseklik sorun ise kameralı model bakanız doğal. Bazı lidarlı cihazlar da (ozmo 950 vb.) yükseklikleri az olabiliyor.
    • Kameralı veya lidarlı fark etmez, genellikle ilk haritalamada çarpacaktır. Diğer temizliği yaparken de çarpma olacaktır. Ama bu gayet normal bir "toslama" gibi düşünün.
    • Bataryası nedeniyle durmadan yaklaşık 100m2 temizlik alanını halledebilir gibi duruyor. Benim evim 138m2 fakat balkon-duvar-mutfak dolapları-tuvalet gibi yerler hariç 80m2 kalıyor. Ben tek şarj ile 50m2 yeri çok rahat (%20 şarj kalıyor) temizletiyorum. 3200mah bataryası var. Emiş gücü yerine motor devri veya airflow değerleri daha önemli. Onları da yazmazlar araştırıp bakmak lazım. Diğer toz haznesi, su haznesi ve engel atlama standart.
    • Bunu bilemiyorum ama kendiniz istediğiniz şekilde bölme yapabilirsiniz.
    • Model çok içinize sinen bir modeli alabilirsiniz, güle güle kullanın..




  • 
Sayfa: önceki 15331534153515361537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.