Şimdi Ara

Rize Tıp ? Trabzon(KTÜ) Tıp ? Trakya Tıp ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Artvinliyim. Bir karadenizli olarak memleketimin hemen bitişiğinde olan rize ve onun yanındaki trabzon bana baya yakın. Hedefimde Ege tıp vardı fakat şimdilerde karadeniz civarlarında okumayı düşünüyorum. Bu üniversitlerden hangileri iyidir sizce. Rize mi yoksa Trabzon mu ?

Bunun yanı sıra yaşadığım şehre (istanbul) yakın olan trakya tıp da tercihlerim arasında. Bu 3 üniversiteden hangisi iyidir sizce.

Ya da okuyan var mı acaba ?

• İstanbuldan uzaklaşma bence
  • Trakya Üniversiteydimde benden hastane üniversitenin içerisinde..Yurtta kalırsan edirnede senin için iyi olur 2-3 dk sürüyor okul sana..Ama arkadaşlardan duyduğuma göre tıp bölümü çerçevesinde trakya üniversitesi en çok sınav yapan kurummuş ..Edirne de küçük ve sakin şehir.İstanbula yakın.Tercih senin
  • memleket hastretin varsa Trabzon Tıpı tercih et derim.
  • rizeyi yazma, orası daha yeni yapıldı, poliklinikten farksızdır.

ktü iyi. ama trakyayı bilmem.
  • kafamda Trabzon ve Trakya var artık. Memleket özlemi çekmekten ziyade memleketimi çok seviyorum ve oraya yakın olmak aynı zamanda aileden uzaklaşmak güzel olur diye düşünüyorum :) Gerçi ailemi mumla arayacağım... Ama trabzonda havaalanı var. Bi uçakla evde olurum gerçi
  • ktü digerlerinden acık ara önde rektörü tip dan gelme zaten.teknik donanımı bi hacettepe değilsede cok iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGE TIP
    8 yıl önce açıldı
    alanya tıp
    4 yıl önce açıldı
    Ege Tıp
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belki Ankara, İstanbul ve İzmir gibi değildir ama Trabzon doğu karadenizde merkezi bir konumda ve tıp fakültesi de bu yüzden bölgenin en iyisi konumunda. 3 büyük il dışında bence KTÜ dışına gitmek pek akıllıca olmaz. Kağıt üstünde benzer olabilirler ama KTÜ çok köklü ve merkezi bir yer.
  • trakyatıpta okuyan bir kişi olarak diyebilirim ki mutluluğu uzakta arama. Ailenden uzak olmak şu an çekici geliyor ama İstanbuldan uzakta olmak mantık dışı. İstersen Edirne'de de ailenden uzakta olabiliyorsun ama boş bulduğun her an eve gidebilecekken gitmeyip de onlardan uzak olmak emin ol daha iyi.. Tatillerinde zaten memleketine gidersin.

Trakya tıp köklü bir okul. Ama köklü olduğu kadar da zor. Sürekli bir sınav telaşı. Zaten tıpçısın sen,artık diğer insanlardan farklı bir sorumluluğun var senin. Daha az eğlence daha çok çalışmak. Ama alışılıyor merak etme keşke seçmeseydim demiyorsun bir süre sonra.Trakya evet köklü. Hastanesi kocaman. Yeni amfilerine de taşınıyor. Yurda da yakın ve Edirne güzel bir şehir, 20 dk da bi ucundan bi ucuna gidebiliyorsun. Gelenlerin çoğu İstanbul'dan olacaktır. İstanbul olmasa bile çevre iller - Kocaeli,Tekirdağ,Bursa.. vs- olacaktır ve sen de eğer İstanbulda büyüdüysen benzer çevreden insanlar olucak.

Ben de TrakyaTıp yazarken tereddütlüydüm. Sonuçta Edirne'ydi,taşraydı benim gözümde. KTÜ düşünüyordum ki Trakya olmasaydı KTÜ olucaktı.. Şimdi diyebilirim ki iyi ki son gün elime yeniden almışım tercih listemi ve Trakya'yı KTÜ'nün üstüne yazmışım. Emin ol pişman olmazsın. Ama yine de kendi bileceğin iş,senin hayatın. İyi düşün taşın. İstanbula yakın, aydın insanlarla dolu, ailenden,lise çevrenden yalnzca 3 saat uzaklıkta ki küçük sınır şehri Edirne mi, memleketine yakın olan ailene ve arkadaşlarına uzak sanırım 10 saat, biraz daha gelişmiş Karadeniz metropolü Trabzon mu? Bunun kararını ver Tıp konusunda Trakya'dan eksik ayrılmazsın. :) hayatta başarılar..

• illa Karadenizde okuyacam diyorsan Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinden birini yani Samsun'u tercih etmelisin. Trabzon mu Rize mi dersen tabiki hem sosyal olanaklar hemde eğitim kalitesi olarak Trabzon'u tercih etmelisin.

srcnern @ Trabzon Karadenizin metropolü falan değildir. Karadeniz Bölgesinin tek büyükşehir belediyesi Samsun'dur. ayrıca İstanbul-Trabzon otobüs ile 16 saat civarı sürer.
  • Kesinlikle Ondokuz Mayıs Tıp çok başarılı ancak orada pdö sistemi mevcut. Ve pdö Türkiyede henüz yeni. Öğrenciye dayalı eğitim. O yüzden biraz daha yorucu ama yine de Ondokuz Mayıs pdö'de ilerlemiş bir okul. Karadeniz derken arkadaş, Doğu Karadeniz civarından bahsetmiş memleket olarak ve Trabzon, Doğu Karadeniz'in metropolü sayılabilir çevre illere bakacak olursak. Onun dışında tabi ki Karadeniz'in en büyük şehri Samsun'dur. Düzeltme için teşekkürler..
  • Artvin Hopa falan Trabzon ile birbirine yakın şehirler ama insanları çok farklı bunun sıkıntısını çekebilirsin. Karadenizde okumak istiyorum dersen bence Samsun'u ciddi olarak düşün.
    Omü'nün Tıp ve Eğitim fakültesi Türkiye standartlarının üzerinde eğitim veriyor özelliklede Tıp fakültesi. mesela Omu Hacettepe'den sonra en büyük 2. çocuk hastanesine sahip, onkoloji konusunda birçok araştırma yapılıyor.

srcnern @ lütfen ters çıktığımı düşünme. Ülkemizde çoğu insan TSden ve siyasi lobisinden dolayı Trabzon'u muazzam bir şehir sanıyor İzmir'le kıyaslayan üniversite öğrencileri bile gördüm. tepkim sana değil bu olaya
  • Arkadaşlar nete fazla giremiyorum değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz kriterlerde Samsun ve trabzon başta geliyor. Samsun u da düşünmüştüm ama hatta Samsun da Dedemler oturuyor Ama ne bileyim trabzon daha bi çekici geldi. Dediğiniz şeyler göz önüne alırsam Sanırım en iyi tercih samsun olacak.
  • eğer samsunla trabzon arasında kalırsan kesinlikle Samsun emin ol, ben de geçen yıl aynı şekilde 2 okul arasında kalmıştım ve bana Samsun'da okuyan tesadüfen karşılaştığım birisi söylemişti ikisi arasındaki farkı ;) ama yine de Trakya'yı listenden eksik etme, sonradan pişman olmak boşa oluyor iyi düşün taşın :)

4e geçtim ve Trakya her türlü alır diyorum artık. Bugün girsem tercihim yine Trakya olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcnern -- 4 Temmuz 2012; 20:34:42 >
  • Haklısınız aslında. Evime yakın mesafede. Trabzonu zaten tamamiyle memlekete yakın diye istiyorum. Açıkçası eğitimi nasıl diye de araştırmadım. Ama yaptığınız yorumlar beni samsun ve trakyaya sürükledi. Trakya evime yakın olması sebebiyle çok avantajlı. Samsunda da dedemler(annemin amcası) oturduğu için daha bi sıcak geldi. Bunun yanı sıra her yaz samsuna uğrar ordan artvine geçeriz yani samsuna yabancı değilim.

Sevgili sercan hocam, Özel mesaj atmıştım msn adresimi. Eklerseniz çok sevineceğim
  • trabzon tıp
    rize tıp fakültesi yeni yapıldı diye biliyorum ama katü tıpla aynı puanda nerdeyse.arz talep meselesi işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

illa Karadenizde okuyacam diyorsan Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinden birini yani Samsun'u tercih etmelisin. Trabzon mu Rize mi dersen tabiki hem sosyal olanaklar hemde eğitim kalitesi olarak Trabzon'u tercih etmelisin.

srcnern @ Trabzon Karadenizin metropolü falan değildir. Karadeniz Bölgesinin tek büyükşehir belediyesi Samsun'dur. ayrıca İstanbul-Trabzon otobüs ile 16 saat civarı sürer.

çünkü samsun-trabzon arası yollardan dolayı bi ömür gibi geçer.ama yeni tüneller açılıyor.bu süre kısaldı en son 4 saatte geçmiştik o yolu.
  • lenda @ yollar tamamen biteli 3-4 yıl oluyor. şuanda Samsun-Trabzon otobüsle 4-5 saat sürüyor
  • benim gibi istanbulda doğup büyüdüysen küçük şehirleri tercih ederken dikkatli ol derim. trabzon belki istanbulu aratmaz sana ama rize aratır. ben rizeliyim bu sene ktüde olucam puana göre büyük ihtimal. ama açık söyleyeyim rize ünide daha yüksek puanlı biyere puanım tutsa da rizeye gitmezdim. iş bölüme girmekle bitmiyor. bulunduğumuz şehir psikolojimizi önemli derecede etkiliyor. böyle önemli bir 4 yılı her yönüyle verimli geçirmek gerekir.
  • puanı nasıldır bilmiyorum ama illa memlekete yakın olayım diyorsan atatürk üni. de kötü olmaz sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.