Şimdi Ara

SAKARYA TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
8.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakarya tıp hakkında bilgisi olan arkadaşım varsa birazcık yardımcı olabilir mi sıralamam yetiyor yazmayı düşünüyorum.

• hocam up bende düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenliselimezun

hocam up bende düşünüyorum
    up up bende düşünüyorum
  • Sormadığım insan kalmadı 10 kişi galan okuyo burda galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: esra rengsiz

Sormadığım insan kalmadı 10 kişi galan okuyo burda galiba
    arkadaşlar aynen burda bize yardımcı bir kişi bulsak soruları sorsak
  • Okuyan arkadaşım herkese 1 mikroskop düştüğünü söylemişti güzel yer demisti
  • Ne merak ediyosunuz ben baya şey sordum çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARMARA TIP VS YEDİTEPE TIP
    3 yıl önce açıldı
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    8 yıl önce açıldı
    MARMARA TIP
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: esra rengsiz

Ne merak ediyosunuz ben baya şey sordum çünkü
    Genel olarak okulun kalitesi, eğitimi, okulun çevresi sakaryadaki yaşam vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyahvebeyazz

Genel olarak okulun kalitesi, eğitimi, okulun çevresi sakaryadaki yaşam vs.

Hocam bi abi okulun olduğu yeri okuldan bi kız da okulu anlattı akşam derleyip atarım konuya inş siz de bir şeyler bulursanız yazın
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Kampüste olmadiklarini hep hastanede olduklarını söyledi bir arkadaşım
  • durumu şöyle özetleyeyim. 2013 e kadar sakarya üniversitesi tıp fakültesi öğrencileri kocaelinde eğitim görüyordu. baya aynı hocalar, aynı laboratuvarlar. sadece biri son sene kocaeli hastahanede, diğeri sakarya hastahanede stajyerlik yapıyordu. bi de birinin diplomada sakarya, birinde kocaeli yazıyordu. yakın zamanda sakarya kendi hocalarını alıp filan, tamamen sakaryada yeni bir kampüs açtı. o yüzden yeni açılmış bir bölüm gibi puanı düşüktür. tabi belirttiğiniz diğer köklü fakültütelere nazaran yeni olması hasebiyle bir takım eksiklikler, eğitim açısından bir kalite farkı mutlaka olacaktır.
    BU OLDUĞU YER HAKKINDA
    bir de şöyle bir konu var.fakülte hastahanesi ve deekanlık korucuk denen bir yerde üniversite ana kampüsün dışında.korucuk sizin de aldığınız bilgiye paralel olarak şehrin biraz dışında, hatta öğrenciliğimde bu semtte yaşadım çok iyi biliyorum orayı. ama ben mezun olurken tıp fakültesini ana kampüse taşınması ile ilgili söylentiler vardı. önce bunu arayıp doğrudan üniversiteye bir sormanızda fayda var. malum hastahane dışında ilk yıllarda öğrenciler dersliklerde eğitim alıyor. derslikler, laboratuvarlar filan ana kampüse taşındı mı yoksa onlar da korucukta mı?

bu konuyu teyit ettikten sonra daha sağlıklı yardımcı olabilirim. ama her halükarda korucukta bile olsa istanbul'da yaşayan biri iseniz sizi korkutmamalı. çünkü sakarya için merkezden uzak denilince toplu taşıma ile 25-30 dakika mesafeyi kastediyorlar :):) üstelik öyle ıssız ücra bir semt de değil çok da güzel bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esra rengsiz -- 21 Temmuz 2016; 19:50:34 >

• Yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyahvebeyazz

Yukarı
    arkadaşlar sakarya tıptayım ben de .dönem 1dim bu yıl. geçen yıl bu zamanlar ben de forumda bi allahın kulunu bulamamıştım saü hakkında fikir edinmek için.sonra bi arkadaş vasıtasıyla birini bulupm ondan bilhgi aldım ve yazdım memnunum sorunuz olursa cevaplarım
  • tıpçıcocuk T kullanıcısına yanıt
    Tavsiye etmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceğincumhuru

Tavsiye etmem
    sakarya tıpta 4. sınıf öğrencisiyim sorunuz varsa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreYouMyMummy

*Okulda nispeten yüksek sıralamalı 4000-5000-6000 tahmini kaç öğrenci mevcut?
    *Intörnlük dönemi zor mu?
    *PDÖ sistemi uygulanıyor mu? Tam olarak mı uygulanıyor?
    *Benim sıralamam 4865. Evim bu üniversiteye çok yakın. Gelmemi tavsiye eder misiniz?
    *2016-2017 öğretim yılı için bildiğiniz bir değişiklik olacak mı?
    *Geçme notu 60 mı?
    *İlk 3 ve son 3 yıl için eğitim görülen yer neresi? (İkisi de korucuktamı?)
    *Profesör yetersizliği doğru mu?
    *Öğretim görevlileri kaliteli mi?
    *Burada okumak, diğer üniversitelerde tıp okumaktan daha zor mudur?
    *Sınav şekli nasıl?

Bunları cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

quote:

Orijinalden alıntı: AreYouMyMummy

*Okulda nispeten yüksek sıralamalı 4000-5000-6000 tahmini kaç öğrenci mevcut?
    *Intörnlük dönemi zor mu?
    *PDÖ sistemi uygulanıyor mu? Tam olarak mı uygulanıyor?
    *Benim sıralamam 4865. Evim bu üniversiteye çok yakın. Gelmemi tavsiye eder misiniz?
    *2016-2017 öğretim yılı için bildiğiniz bir değişiklik olacak mı?
    *Geçme notu 60 mı?
    *İlk 3 ve son 3 yıl için eğitim görülen yer neresi? (İkisi de korucuktamı?)
    *Profesör yetersizliği doğru mu?
    *Öğretim görevlileri kaliteli mi?
    *Burada okumak, diğer üniversitelerde tıp okumaktan daha zor mudur?
    *Sınav şekli nasıl?

Bunları cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

* Kendi dönemim için konuşayım. Bizim dönem 70 kişi, bunlardan 3 tanesinin sıralaması 6000'den az
    * intörnlükle ilgili çok bir bilgim yok ancak bildiğim kadarıyla getir-götür evrak işleri çok yaptırılmıyor. Hocalar genelde Tus çalışmak için biraz rahat bırakıyor. Ama tabii bu değişebilir sen gelipte mezun olana kadar
    * PDÖ sistemi yok
    * Sıralaman baya yüksekmiş, ben olsam tercih etmezdim sanırım, tamam okulumuz çok güzel o 3 kişi de memnun ama o sıralamayla daha güzel yerler geliyordur zaten. Dersen ki aile yanında okuyacağım öyle rahat edeceğim o zaman hiç düşünme gel. ben çok memnunum
    *şu an 60 geçme notu ancak seneye 70 e çıkma ihtimaliyle ilgili dedikodular vardı, şu an resmi bir şey yok diye biliyorum
    *ilk 3 sene eğitim Korucuk'ta sonraki 3 sene ise genel olarak merkez hastanede çarşıdakinde yani. 3 senede toplam 5 ay felan anca korucukta staj vardır.
    *Profesör sayısı 56 ki bu rakam bence yetersiz değil :)
    * Öğretim görevlileri kaliteli, hem bilgi açısından çok donanımlılar hem de insaniyet açısından hepsi 10 numara insanlar
    * Bence çok zor değil, şu açıdan hem geçme notumuz 60 bu baya etkili tabi, sınavlarda da hocalar ay zor sorayım da yapamasınlar diye düşünmüyorlar. tabi var öyle hocalarımız ama bir iki tanedir. Kocaelinin bizden daha zor olduğunu duymuştum orada okuyan arkadaşlarımdan. Ama devam zorunluluğu var mesele o bazı insanlara zor gelebiliyor.
    * Sınav şekli komite sistemi
    mesele 1.sınıfta 6 komite var diyelim ( rakam sallamasyon 5-7 arası oluyor). yani 1 senede 6 sınav olucaksın. ve dolaşım sistemi kurulundan sonra sadece dolaşım sistemiyle ilgili komite sınavı oluyorun. 100 soruluk bir sınav ve aynı ygs mantıgı her dersin belli soru sayıları oluyor. işte bu 6 sınavın herpsinden 60 alma şartı, aynı zamanda da ortalamanın 70 olma şartı var. bu iki şarttan birini sağlamadığın zaman final sınavına girmek mecburiyetindesin. ama ikisini de sağlıyorsun diyelim finale girmeden direkt olarak sınıf geçebilirsin. ama dediğim gibi 60 olan notun 70'e, 70 olanın ise 85'e çekilmesiyle ilgili dedikodular mevcuttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreYouMyMummy -- 29 Temmuz 2016; 0:52:31 >

• Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Umarım her durumda emeğinizin karşılığını fazlasıyla alıp huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler tercih konusunda faydalı olacak. Teşekkür ederim tekrar.

Aslında o sıralama ile dokuz eylül üniversitesi akdeniz üniversitesi gelebilir ama birinde pdö var biri de antalyada yani pek makul değiller. Yurtta kalarak okuyabilir miyim acaba?
  • Veya hocam diyelim ki dokuz eylülü kazandım buraya yatay geçiş ile gelmem ne kadar zor olabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

Veya hocam diyelim ki dokuz eylülü kazandım buraya yatay geçiş ile gelmem ne kadar zor olabilir ki?
    amin saolun siz de aynı şekilde inşallah. yatay geçiş mevzusunu çok bilmiyorum açıkcası ama bize gelenlere baktığımda ortalamaları hep 80 üstüydü hatta bir tanesi 100 ortalamayla geçiş yaptı. her yıl 3 kişilik yatay geçiş kontenjanı açılıyor. yani ortalamanı yüksek tutarsan geçmen mümkün ama bu da hiç belli olmuyor okuduğunda anlarsın zaten :)

yurt meselesi de kişiden kişiye değişiyor,bizim sınıfımız 70 kişi bunlardan 50 kişi felan evde kalıyor, yurtta rahat edemeyip 2-3 kişi ev tutup çıktılar genellikle. ama ben de evde rahat edemedim 2 sene evde kaldıktan sonra yurda çıktım. ama tıp okuyan kişiler genellikle evde kalmayı tercih ediyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.