Şimdi Ara

Ritalin Kullanan Kimler Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
3
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bi arkadaşın imzasında yazıyordu ritalin kullanıyorum sorularınızı alabilirim diye ama nickıni hatırlamadım şimdi. Ben ders çalışırken soruyu çözemezsem sinirleniyorum. Kitabın başından kalkacak gibi oluyorum. Ayrıca dikkatim dağılırsa toplamakta zorlanıyorum. Bu ilacın bir faydası olur mu ? Forumda bi ara konusu açıldığında dikkati topladığı , daha az uyku ile daha dinç yaptığı filan yazıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Psikiatra gözük o teşhisi koyar. Zaten istesen de alamazsın bu ilacı. Doktor kırmızı reçeteyle veriyor ve çoğu vermeye yanaşmıyor.

Yararı olur mu dersen. Evet.
  • Concerta kullanıyorum ritalin in yeni versiyonu bunu bir araştır daha kapsamlı ve daha iyi bir ilaç( o benim meleğim) Psikiyatr ADHD dedi ve yazdı. Sorun varsa cevaplayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

Concerta kullanıyorum ritalin in yeni versiyonu bunu bir araştır daha kapsamlı ve daha iyi bir ilaç( o benim meleğim) Psikiyatr ADHD dedi ve yazdı. Sorun varsa cevaplayabilirim

18 yaşından büyükler için Concerta biraz tuzlu. 100 lira civarı bir şey.

18 yaşından küçüksen kaç para veriyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyBlaster

quote:

Concerta kullanıyorum ritalin in yeni versiyonu bunu bir araştır daha kapsamlı ve daha iyi bir ilaç( o benim meleğim) Psikiyatr ADHD dedi ve yazdı. Sorun varsa cevaplayabilirim

18 yaşından büyükler için Concerta biraz tuzlu. 100 lira civarı bir şey.

18 yaşından küçüksen kaç para veriyorsun?

18 yaşından büyükler için 90-100 arası bir şeydi galiba.

benim yaş 17. eczane sadece 5TL muayene ücreti aldı.

• quote:

Psikiatra gözük o teşhisi koyar. Zaten istesen de alamazsın bu ilacı. Doktor kırmızı reçeteyle veriyor ve çoğu vermeye yanaşmıyor.

Hacı durumum bu yani öyle psikolojik olarak bir rahatsızlığım yok sadece ders çalışırken oluyor yoksa kitap okurken filan dikkatimi toplayabiliyorum ama verir mi o önemli işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Psikiatra gözük o teşhisi koyar. Zaten istesen de alamazsın bu ilacı. Doktor kırmızı reçeteyle veriyor ve çoğu vermeye yanaşmıyor.

Hacı durumum bu yani öyle psikolojik olarak bir rahatsızlığım yok sadece ders çalışırken oluyor yoksa kitap okurken filan dikkatimi toplayabiliyorum ama verir mi o önemli işte.

ADHD yi araştır tam olarak senin sorunun. Yani düşük doz bir concerta işini görür. yaş kaç bu arada?
  • quote:

Hacı bu yukarıda yazdığım duruma iyi gelir mi ?
  • Ritalinle başla olmadı concertaya geçersin.
  • Ben kullanıyorum.

İşe yarıyor allah bozmasın,fakat vücudumda bir ters etki yaratacak diye korkuyorum.
  • quote:

ADHD yi araştır tam olarak senin sorunun. Yani düşük doz bir concerta işini görür. yaş kaç bu arada?

Araştırayım. Yaş 20
  • quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Ben kullanıyorum.

İşe yarıyor allah bozmasın,fakat vücudumda bir ters etki yaratacak diye korkuyorum.

O zaman kesin doktora gidip kullanayım. Dikkatim dağıldığı için konudan da bir şey anlamıyorum. Aklıma girmiyor gibi hissediyorum.
  • Dikkat toplamak için miydi bu ilaç?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Ben kullanıyorum.

O zaman kesin doktora gidip kullanayım. Dikkatim dağıldığı için konudan da bir şey anlamıyorum. Aklıma girmiyor gibi hissediyorum.

Ders dinlerken oluyor genellikle.Hocaya mal mal bakıyordum bir şey anlamıyordum.

Çok şükür düzeldi.Allah bozmasın.

Doktora gitmenizi tavsiye ederim.Birde o baksın.

İzmir'de iseniz Eyüp Sabri Ercan'ı tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Hacı bu yukarıda yazdığım duruma iyi gelir mi ?

Durumumuz aynı hocam. Ders çalışırken asla odaklanamıyorum veya okulda ders dinlerken. Hiperaktiflik yok ama dikkat dağınıklığı var. bu arada 18 yaşından küçük olduğun için Concerta'ya (benim meleğime) günde 3-4TL para ödemiş olucaksın. bildiğim kadarıyla ritalin günde 3-5 kere alınıyormuş fakat concerta ağır salınım tableti olduğu için günde 1 kere alıyorsun 10-12 saat rahatsın. Uyku acıkma veya herhangi bir dert senin o an ders çalışmanı engelleyemiyor asla.

• Senerlce ritalin de concertada kullandım hacettepeden raporum var hiperaktivite ve dikkat eksiklği bozukluğu diye. Kafa yapın önemli ders çalışacaksan sana yardımcı olur evet. Dikkatini birazda olsa toplamanı sağlıyor
  • quote:

Durumumuz aynı hocam. Ders çalışırken asla odaklanamıyorum veya okulda ders dinlerken. Hiperaktiflik yok ama dikkat dağınıklığı var. bu arada 18 yaşından küçük olduğun için Concerta'ya (benim meleğime) günde 3-4TL para ödemiş olucaksın. bildiğim kadarıyla ritalin günde 3-5 kere alınıyormuş fakat concerta ağır salınım tableti olduğu için günde 1 kere alıyorsun 10-12 saat rahatsın. Uyku acıkma veya herhangi bir dert senin o an ders çalışmanı engelleyemiyor asla.

Kardeş yaş 20 dedim 18 yaşından küçük yaptın bizi Ben ders çalışacağım zaman alayım yeter aslında. Gerçekten ders çalışıp bir yerlere gelmek istiyorum ama dikkat konusu sorun yaratıyor. Mesela şimdi ders çalışmaya gitmek istiyorum ama dışarıda ses var. Dİkkat dağıtıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memId=460451

Bu arkadaş burundan çekiyo ama..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.