Şimdi Ara

Rio vs Yaris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kendime 170 000 dolaylarına kadar bir araba bakmaktayım. Aile arabası olacak (2 kişi). Otomatik olması ve az masraflı olmasını tercih ediyoruz. Aynı zamanda navigasyon ve arka park sensörü tercih sebebi.

    Fiyat aralığında 2015 model Yaris ( 20.000 km de ) 2018 model rio ( 33000 km de)

    Yariste 2 çamurluk değişmiş , rio da 2 tane boya mevcut

    Yarisin yanında 4 tane kış lastiği var ekstra olarak. Sizce böyle bir durumda hangisini tercih etmek daha akıllıca olur. Yaris aslında oldukça iyi ancak 2015 bana problem yaratır mı diye düşündürüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcangm -- 13 Eylül 2021; 7:36:2 >



  • Rio 6 ileri otomatik ise uygundur. O yıllarda 4ileri de vardı piyasada.
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Hocam satıcıya bunu sorunca emin değilim 6 heralde diyor. Bunu nasıl anlayabilirim ? Bu koşullarda yaris in hiç şansı yok mu dersiniz ?
  • CVT Yaris, eğer hasarı fazla değil ise. çamurluk değişmiş ancak tekerlerde sorun var mı bir kontrol etmek lazım. test etmeden de almayın. Yol konforu vs. önemli bu araçta

  • Borakhan B kullanıcısına yanıt
    Hocam kazanın fotoğrafları var kaza bana basit bir sürtme gibi geldi. Tekerlerde bir şey olacağa benzemiyor. Expertize sokacağım hocam. Başka öneriniz var mı hocam 2015 olması sizce problem midir ? Rio vs Yaris



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcangm -- 13 Eylül 2021; 10:8:27 >
  • Bu sürtme sorun değil. parça değişmesine bile gerek yokmuş, servise verdi ise değiştirmişlerdir. Bu aracı al geçsin. Rio ile kıyas bile edilmez.

  • Ben olsam Rio alırdım. Yeni ve geniş bir araç. Servis bakımlı ise garantisi de devam ediyordur muhtemelen. Kendim de platform kardeşi i20 kullanıyorum. Sıfır aldım 2 seneye yakındır biniyorum tek sorun yaratmadı.

    6 ileri olup olmadığı manuel moda alınıp yolda vites değiştirilerek çok rahat anlaşılır. Başka yolları da vardır da en kolay yolu bu olabilir.

  • Rio kullandım, Yaris'te kullandım. Her ikisinden birini seçecek olsam kesinlikle Yaris derim. Rio kötü bir araç değil ancak bir Yaris seviyesinde de değil. Özellikle süspansiyon anlamında. Kullanılan CVT şanzıman da sorunsuz bir şanzuman. vites değişimi olmadığından en ideal devirde en düşük yakıt tüketimi sağlar. en güzel özelliği sorunsuz olması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borakhan -- 13 Eylül 2021; 10:31:34 >
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam öneriniz için aslında model olarakta daha havalı bir yapısı var kia nın ama hem 10000 km fazlası var hemde galeri satıyor. 6 ileri mi dediğim zaman ve garantisi var mı dediğim zaman galiba gibi cevaplar aldım beni pek tatmin etmedi bir sorun çıkabilir sonradan gibi geldi tatmin edici cevap alamadığımdan biraz soğudum aslında yoksa yeni olmasına katılıyorum
  • Borakhan B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu akşam gidip göreceğim umarım
  • Youtube Scotty Kilmer var, adam araç bakım uzmanı. Kendisini dinlersen özellikle uzun vadeli kullanımda Kore araçlarının Japon araçları kadar dayanıklı olmadığından bahsediyor. iç kısımda yıpranmalar daha fazla imiş. dediğim gibi kendi yorumum değil. Doğru-yanlış diyemem ancak 20-30 senedir bu araçlarla harşı neşir olmuş birisinin da yorumunu dikkate almak gerekir diye düşünüyorum

  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    çok güzel espri. Yaris yeni nesil platform üzerine geliştirilmiştir, aynı platform yeni Corolla'da da kullanılıyor. Süspansiyon konforu Rio'dan daha iyi, en azından kütük gibi değil. Daha geniş demek çok yanlış. Tavan mesafesi olarak Rio'da sorun yaşarken Yaris'te sorun yaşamadım. 1.93 boy var. Yaris içi dar değil, hatta Rio'daki klostrofobik ortam Yaris'te yok. oldukça havadar bir araç.


    Gerek Yaris gerek Rio otoban aracı değildir. bunlar şehir içinde kullanılacak araçlardır. Yaris şehir içi konforlu bir yolculuk için tasarlanmıştır. bu nedenle otobandaki performansından daha çok şehir içi kasis vs. konforu ön plandadır. Rio ile kütük gibi takır tukur sallanarak geçilen kasislerde Yaris daha fazla konfor sunar.


    Yaris a segmentine yakın bir araç lafı çok komik bir ifade olmuş. ben şahsen bu aracı test ettiğimde gerek yalıtım, gerek şanzuman, gerek yoldaki darbeleri emmesi açısından oldukça başarılı bulmuştum. Ha bu konfor uzun yolda dezavantaj olabilir, her iki araçla da otoban sürüşü yapmadım. Ancak B segmenti aracın amacı şehir içidir. ve bu konuda Yaris bariz çok daha başarılı bir araç.


    1.0 tgdi turbo makine ile 1.33 100 beygir atmosferik kıyaslaması yaparsak eğer 1.0 turbo makine, ufak hacim yüksek güç, aşırı besleme, motora gelen yüklerin artması anlamına gelir. bu da bakım anlamında daha hassas bir makine demek. ve ömür konusunda da bakımlar düzgün değilse atmosferik ile yarışamaz, arıza durumunda masrafı daha fazla çıkar. 1.33 motor ise yağını suyunu koy, kullan gitsin makine. bakımını her yerde yaptırırsın. sorun çıkarmaz, çıkarsa dahi maliyeti ucuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borakhan -- 13 Eylül 2021; 10:49:35 >




  • İkisi arasında 6ileri ise rio, değilse yaris tercih ederim.

    Yaris iç hacmi geniş, ferah. Kullanımı kolay, sağlam, ekonomik araç. Yol tutuşu kötü falan değil. Yüksek yapısına rağmen 0.27cd rüzgar direnci olan bir model. Birisi iskembeden sallamış yukarıda.

    Rio da sınıfına göre iddialı bir model. Süspansiyon konforu yaristen daha güzel. Tasarım olarak da yaristen daha iyi bence. Yalıtımı da daha iyi. Daha oturaklı bir model.

    İki aracın da artıları var. Bu arada yaris 1.5 mi 1.33 mü? 1.5 se yine yarisin hanesine +1 yazılır.
  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    Bu kasa yarisin euro ncap testinde bile a sütunu büklüm büklüm olmuştu.


    Ciddi kazalarda sıkıntı yaşatacak bi araç.

    Rio vs Yaris
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Yaris 1.33 hocam. Teşekkürler fikirleriniz için. O zaman ikisi de memnun eder ancak 6 ileri ise rio diyorsunuz hocam. Peki rio nun 10 000 km fazla olması ve 7 bin lira fazla olması durumu var sizce buna değer bir farkı mevcut mudur ?
  • Rio 2018 ise 6 ileridir, garantisi de 5 yıl veya 150.000km ye kadar diye biliyorum. Bu ikili arasında Rio tercih ederdim, dayanıklılıktan vs bahsedilmiş ama 2 3 senede bir araba değiştiren insanlar arabada dayanıklılığa niye bu kadar takıntılı onu da anlamıyorum. Hiçbirimiz B segment hb ile ömür geçirmeyiz diye düşünüyorum.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sene hem 6 hem 4 mevcut degil mi o sene sadece 6 mı mevcut araştırdım ama bulamadım. Hocam kia birde biraz fazla yakıyor gibi görünüyor ama sizin fikriniz nedir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.