Şimdi Ara

2012 Citroen C4 vs Kia Rio vs Mitsubishi Lancer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 35-38 gibi bir bütçem var ve hem az yakan hem gence gidecek hem de sıfır bir araba istiyorum. Acelem yok bakınıyorum arabam internette şu anda satılmasını bekliyorum biraz da.

Citroen C4 1.4 Vti 95 HP Attraction modelinin baz fiyatı 38.420 ve indirimle 1-2 bin tl düşürebileceğimi sanıyorum. Ortalama tüketim: 6.1 diye geçiyor.

Kia Rio 1.25 FANCY donanım seviyesi (gayet yeterli geldi bana) 35.850 liste fiyatı var. Ortalama tüketimi 5.1 diye geçiyor. Tasarım oldukça hoş.

Mitsubishi Lancer Sedan 41 küsür liste fiyatı var , 1.6 benzinli olmasına rağmen oldukça az yaktığı yorumlarını okuyorum 7-7.5 LT gibi bir rakam. Tip olarak da güzel olunca seçenekler arasına eklendi.

Mitsubishi'de biraz alabileceğim indirime güveniyorum, 2-3 bin indirim alabilirim sanırım pek fazla satmayan bir marka sonuçta.

Siz ne düşünürsünüz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 17 Şubat 2012; 22:09:12 >

• polo trendline donanım olarak çok zayıf.piyasada bundan daha boş bi sıfır araç yoktur sanırım.bence polo alacaksan trendline olmasın.
  • polo donanımı hem çok zayıf hemde b sınıfı araç. c4 mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

polo trendline donanım olarak çok zayıf.piyasada bundan daha boş bi sıfır araç yoktur sanırım.bence polo alacaksan trendline olmasın.

Onun farkındayım ama piyasada o kadar az yakan bir araç da yok sanırım

Citroen C4 çok aklıma yatıyor aslında 1.4 motor pek fazla yakmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

polo trendline donanım olarak çok zayıf.piyasada bundan daha boş bi sıfır araç yoktur sanırım.bence polo alacaksan trendline olmasın.

Citroen C4 çok aklıma yatıyor aslında 1.4 motor pek fazla yakmaz diye düşünüyorum.

evet yakıt konusunda haklısın.1.2 TDI çok ekonomik bi motor ancak yakıt ekonomisi dışında bişey yok trendline da.alternatif olarak punto evo 1.3 multijet bakabilirsin.gayet az yakıyor.benzinli olarakta yeni rio 1.25 olabilir.yeni rio çok yakışıklı ve donanımıda yüksek.C4 1.4 benzinli şehir içinde 8-9 litreden aşağı yakmaz bence!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 17 Şubat 2012; 21:45:14 >

• quote:

quote:

quote:

evet yakıt konusunda haklısın.1.2 TDI çok ekonomik bi motor ancak yakıt ekonomisi dışında bişey yok trendline da.alternatif olarak punto evo 1.3 multijet bakabilirsin.gayet az yakıyor.benzinli olarakta yeni rio 1.25 olabilir.yeni rio çok yakışıklı ve donanımıda yüksek.C4 1.4 benzinli şehir içinde 8-9 litreden aşağı yakmaz bence!

1.3 M-jet punto satıyorum zaten hocam

1.25 Kia Rio iyi bir seçenek olabilir aslında , ne kadar yakar acaba şehir içinde ? Aslında gittiğim ya da gideceğim yol pek şehir içi değil Ankara'yı bilenler varsa Eskişehir yoluna çıkıyorum sonra 70-90 sabitleyip gidiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.25 Kia Rio iyi bir seçenek olabilir aslında , ne kadar yakar acaba şehir içinde ? Aslında gittiğim ya da gideceğim yol pek şehir içi değil Ankara'yı bilenler varsa Eskişehir yoluna çıkıyorum sonra 70-90 sabitleyip gidiyorum.

yakıt konusunda punto iyi ama demi?bu arada sattığın araç punto mu yoksa punto evo mu?evo bence çok yakışıklı.yeni rio hb ortalama yakıt tüketimi 5.1 litre gözüküyor sitesinde.eğer bu değerlere ulaşılabiliyorsa gayet ekonomik demektir.1.25 motorun vergi avantajıda var.gayet mantıklı bi seçenek olabilir yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yakıt konusunda punto iyi ama demi?bu arada sattığın araç punto mu yoksa punto evo mu?evo bence çok yakışıklı.yeni rio hb ortalama yakıt tüketimi 5.1 litre gözüküyor sitesinde.eğer bu değerlere ulaşılabiliyorsa gayet ekonomik demektir.1.25 motorun vergi avantajıda var.gayet mantıklı bi seçenek olabilir yani

Evet şu anda bakıyorum baz değil de orta donanımı tatmin edici. ESP, dijital klima, 6 hava yastığı, bluetooth, follow me home, alaşım jant..

Punto yakıt konusunda iyi diyebilirim. Ama şu an ortalamam 7.6'larda çünkü günde 1-2 kilometre gidiyorum maksimum o yüzden ortalama yakıt tüketimini pek hesaplayamıyor.

Ama Rio gerçekten düşünebileceğim bir seçenek.

• c4 ve lancer ın yanında polo nun söz konusu bile olmaz.

C sınıfı bir araba alın derim o fiyatlara. yada sırf az yakıyo diye bomboş olmasına rağmen poloyu almayı göze alıyosanız o fiyatlara dizel chevrolet aveo hb alın.

sınıfının en güvenli ve en donanımlı arabası. (yok yok donanım olarak) yakıt tüketimi de polo bluemotion ile aynı sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

c4 ve lancer ın yanında polo nun söz konusu bile olmaz.

C sınıfı bir araba alın derim o fiyatlara. yada sırf az yakıyo diye bomboş olmasına rağmen poloyu almayı göze alıyosanız o fiyatlara dizel chevrolet aveo hb alın.

sınıfının en güvenli ve en donanımlı arabası. (yok yok donanım olarak) yakıt tüketimi de polo bluemotion ile aynı sayılır.

Babam Chevrolet'ye pek sıcak bakmıyor. Babamın bazı markalara sıcaklığı bazılarına da nedense bir soğukluğu vardır.

Mesela Peugeot'u hiç sevmez ama Citroen'i çok sever. Hyundai ve Kia ile bir sorunu yoktur ama Chevrolet'yi sevmez nedense, para benden çıkmadığı için de pek sorgulamıyorum

Ama Kia Rio'nun donanımlarını gördükten sonra gerçekten Polo çok boş geldi bana.

• poloyu çıkartın bence segment olarakta bi alt segmentte zaten.
  • dostum lancer a kim az yakıyo demişse külliyen yalan, ş.içi ort. 40-45 krş yakıyor. Yalnız araba şahane, içi gemi gibi param olsa sanırım düşünmeden alırım, lancer + evo kit + LPG olursa tadından yenmez
  • quote:

quote:

Babam Chevrolet'ye pek sıcak bakmıyor. Babamın bazı markalara sıcaklığı bazılarına da nedense bir soğukluğu vardır.

Mesela Peugeot'u hiç sevmez ama Citroen'i çok sever. Hyundai ve Kia ile bir sorunu yoktur ama Chevrolet'yi sevmez nedense, para benden çıkmadığı için de pek sorgulamıyorum

Ama Kia Rio'nun donanımlarını gördükten sonra gerçekten Polo çok boş geldi bana.

benim abim de chevrolet e sıcak bakmazdı hiç sevmezdi hatta. sonra cruze aldı 2012 model, simdi öve öve bitiremiyor .)

babanla bir konuş, yeni aveo nun test sürüşüne çıksın derim

Yeni Aveo Standart Özellikler (En Boşunda Bile Olan Donanımlar)

Yeni kasa + 8 hava yastığı + ESP + Hız Sabitleme (CRUİSE CONTROL) + klima + Yokuş Kalkış Desteği + ABS + EBD + BAS (Fren Destek sistemi) + TCS + ESC (elektronik stabilite kontrol)

+ LT alırsanız ek olarak

15'' Hafif alaşımlı jantlar
    4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Elektrikli arka camlar
    Bluetooth özellikli entegre müzik sistemi (direksiyondan tek tuşla telefon ile konuşabilme)
    USB
    Direksiyondan müzik sistemi kontrolü
    Gözlük saklama gözü

+LTZ alırsanız 16 inç jantlar
    6li Muzik sistemi
    Yağmur sensörü
    Park sensörü

1.3 dizel motorlar fiatta da kullanılan multijet motorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Harry_Kewell

dostum lancer a kim az yakıyo demişse külliyen yalan, ş.içi ort. 40-45 krş yakıyor. Yalnız araba şahane, içi gemi gibi param olsa sanırım düşünmeden alırım, lancer + evo kit + LPG olursa tadından yenmez

Burada bir konu vardı fotoğraflı falan bir paylaşım da 7.5 LT ortalama gözüküyordu kış ayı olmasına rağmen. İnternet verilerini de genelde tutturuyorum kullandığım arabalarla 1.6 Lancer içinde Şehir İçi 7.6 LT , karma tüketim de 6.1 gözüküyor.
  • quote:

quote:

quote:

benim abim de chevrolet e sıcak bakmazdı hiç sevmezdi hatta. sonra cruze aldı 2012 model, simdi öve öve bitiremiyor .)

babanla bir konuş, yeni aveo nun test sürüşüne çıksın derim

Yeni Aveo Standart Özellikler (En Boşunda Bile Olan Donanımlar)

Yeni kasa + 8 hava yastığı + ESP + Hız Sabitleme (CRUİSE CONTROL) + klima + Yokuş Kalkış Desteği + ABS + EBD + BAS (Fren Destek sistemi) + TCS + ESC (elektronik stabilite kontrol)

+ LT alırsanız ek olarak

15'' Hafif alaşımlı jantlar
    4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Elektrikli arka camlar
    Bluetooth özellikli entegre müzik sistemi (direksiyondan tek tuşla telefon ile konuşabilme)
    USB
    Direksiyondan müzik sistemi kontrolü
    Gözlük saklama gözü

+LTZ alırsanız 16 inç jantlar
    6li Muzik sistemi
    Yağmur sensörü
    Park sensörü

1.3 dizel motorlar fiatta da kullanılan multijet motorlar

Ben biliyorum bunları ama babama göstermem veya test sürüşüne çıkarmam mümkün değil, zira kendisi yurtdışında yaşıyor

• quote:

quote:

dostum lancer a kim az yakıyo demişse külliyen yalan, ş.içi ort. 40-45 krş yakıyor. Yalnız araba şahane, içi gemi gibi param olsa sanırım düşünmeden alırım, lancer + evo kit + LPG olursa tadından yenmez

Burada bir konu vardı fotoğraflı falan bir paylaşım da 7.5 LT ortalama gözüküyordu kış ayı olmasına rağmen. İnternet verilerini de genelde tutturuyorum kullandığım arabalarla 1.6 Lancer içinde Şehir İçi 7.6 LT , karma tüketim de 6.1 gözüküyor.

Her şey pratikteki gibi olamayabiliyor, sonuçta o veriler hesaplanırken hesaplama kriterleri önemli. 40 krş yaktığını düşünürsek aslında rakamlar arasında çok fark yok.

Arkadaş LPG taktırsa da arabanın tadını çıkarsak diye bekliyorum

• quote:

quote:

quote:

Her şey pratikteki gibi olamayabiliyor, sonuçta o veriler hesaplanırken hesaplama kriterleri önemli. 40 krş yaktığını düşünürsek aslında rakamlar arasında çok fark yok.

Arkadaş LPG taktırsa da arabanın tadını çıkarsak diye bekliyorum

Zaten Lancer 3. seçenek konumunda şu anda;

1.Citroen C4 1.4 VTi
    2. Kia Rio 1.2 Fancy
    3. Lancer 1.6

Evet 7,5 lt yaksa bile benzin 4,5TL olarak hesaplarsak 33-35 kuruş yakıyor. Haklı olabilirsiniz o konuda.

• Seat Ibiza 1.2 TSI ya da Suzuki Swift'e de bir bak hocam. Segment olarak B segmentindeler fakat iki araç da gayet güzel ve mantıklı tercih olur sizin için.
  • hocam hep farklı araçlar tavsiye ettim.kendi aracımdan bahsedeyim biraz.belki listene eklersin.

Skoda fabia: Amibition 1,2 70 HP 29.000 TL
    Optimal 1,2 70 HP 32.000 TL
    Amibition 1,4 85 HP 31.000 TL
    Optimal 1,4 85 HP 34.000 TL

optimal donanım gayet iyi ve 1.2 motor olanı 32 bin tl ile biçok rakibinden ucuz, kendini kanıtlamış bi araç.bende 2011 1.4 olanı var ve gayet memnunum.fabia iç hacim olarak sınıfının en geniş araçlarından biri.bagaj hacmi 300 litre.üzerindeki motorlar vw poloda kullanılan motorların aynısı.1.2motorun ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre.optimal donanımda; sürücü ve yolcu hava yastığı,yan hava yastıkları,kol dayama ünitesi,dijital klima,mp3 çalar,yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon,yüksekliği ayarlanabilen sürücü koltuğu,immobilizer,4 cam otomatiği,alaşımlı jantlar,sis farı,gündüz farı,mercekli farlar,yol bilgisayarı,soğutmalı torpido,elektrikli ısıtmalı aynalar vb donanımlar mevcut.ayrıca opsiyonel olarak hız sabitleyici(350 tl),ısıtmalı koltuk,perde hava yastıkları vb.donanımlarda eklenebiliyor.

• quote:

hocam hep farklı araçlar tavsiye ettim.kendi aracımdan bahsedeyim biraz.belki listene eklersin.

Skoda fabia: Amibition 1,2 70 HP 29.000 TL
    Optimal 1,2 70 HP 32.000 TL
    Amibition 1,4 85 HP 31.000 TL
    Optimal 1,4 85 HP 34.000 TL

optimal donanım gayet iyi ve 1.2 motor olanı 32 bin tl ile biçok rakibinden ucuz, kendini kanıtlamış bi araç.bende 2011 1.4 olanı var ve gayet memnunum.fabia iç hacim olarak sınıfının en geniş araçlarından biri.bagaj hacmi 300 litre.üzerindeki motorlar vw poloda kullanılan motorların aynısı.1.2motorun ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre.optimal donanımda; sürücü ve yolcu hava yastığı,yan hava yastıkları,kol dayama ünitesi,dijital klima,mp3 çalar,yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon,yüksekliği ayarlanabilen sürücü koltuğu,immobilizer,4 cam otomatiği,alaşımlı jantlar,sis farı,gündüz farı,mercekli farlar,yol bilgisayarı,soğutmalı torpido,elektrikli ısıtmalı aynalar vb donanımlar mevcut.ayrıca opsiyonel olarak hız sabitleyici(350 tl),ısıtmalı koltuk,perde hava yastıkları vb.donanımlarda eklenebiliyor.

1.4'ü varmış sende onun ortalama yakıt tüketimi nedir ? Donanım olarak yeterli benim için en önemli şeyler dijital klima, cd-mp3 çalar, alaşım jant bunlar var, gerisi hep beni memnun eden ekstralar

1.4'ün yakıt tüketimini paylaşırsan çok memnun olcam

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.