Şimdi Ara

RİKEN LASTİK ALDIM KULLANAN VARMI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
2
Favori
331.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu hortlatıcam bazı elemanlar saçmalamışlar. Sırf Riken markasına çamur atmak için abarta abarta yazmışlar , gerçekten komik olmuş :) Riken dediğin marka uzun yıllar motorsporlarınada sponsorluk yapmış 100 yıldan eski bir japon markası. Aslında şuan deneysel süper teknolojiler üreten bir firma. Ancak lastik üretimide yapıyor. Japon ulusal meselesi işte yerli ve milli zamanları. 90 lardan itibaren Michelin Avrupa ve Ortadoğu operasyonlarına bakıyor ve lastikler Michelin fabrikalarında üretiliyor. Zaten bu bilgilere Google dan ulaşabilirsiniz. Alıp almama kararına gelince ; ben 1 yıldır 16 inchlik modeli kullanıyorum. Orjinal Continental ön sağ lastiğim kaldırıma sürtüp yanak yarıldığı için yolda kalmıştım ve en yakın lastikçinin tavsiyesi ile taktırdım. Çokta memnunum. İsteyen istediği lastiği alır elbette . Ama ben tecrübelerime dayanarak arka 2 lastiğide Riken alıcam. Çünkü mantıklı bir tercih.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kış dönemi yaklaşırken hortlayalım bari
    Riken 215/55/17 ebat lastiklerim ile 3 kış geçirdim hiç sıkıntı yaşamadım. aracı satmazsam ocak 2020 de 4. kışım olacak. fiyatına göre alınır. Ancak yaz lastikleri konusunda bu kadar başarılı olacağını sanmıyorum. yani Continental gibi premium olmaz (aslında markadan ziyade model belirtmek lazım. Conti premium contak, spor contak, Mişlen primacy3 gibi) sakin kullanan için idare edebilir. Yazlık lastik olarak uygun fiyatlı lastik olarak şu an Falken çok tercih ediliyor ve kulananlar çok memnun. ben de yazlık Nokian var. muhtemelen bir daha ki sefere yazlık olarak yerli Japon Falken'e geçeceğim. kışlık Riken yazlık Falken... şiir gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 2 Eylül 2020; 14:38:22 >

• bende cok uygun fıyatı ve c tutunma katsayısı ıcın tercıh ettım. umarım memnun kalırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

bende cok uygun fıyatı ve c tutunma katsayısı ıcın tercıh ettım. umarım memnun kalırım.

Hayırlı olsun.

Ben aracı değiştirdim. Yeni araçta (S40 classic) ses yalıtım iyi yol sesi motor sesi yok. O yüzden Lastik sesi dikkat çekici rahatsızlık verici oluyor. Öyle olunca da Nokian wrd5 (snowproof) aldım. 68 db. Noki yine "Rikengiller ile Mişlengiller" arasında fiyatlandırma yaparak f/p ürün olmuş. ancak genel olarak ekonomik bütçe diye bakarsak Rikengiller alınır tabi. çok ucuz (çin) kış lastiği karda iyi olsa da ıslakda ve su birikintilerinde zayıf kalıyormuş. bunu da belirtmek lazım. Malum Kışın kardan ziyade yağmur yağıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 20 Kasım 2020; 9:9:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carisma70

Hayırlı olsun.

Ben aracı değiştirdim. Yeni araçta (S40 classic) ses yalıtım iyi yol sesi motor sesi yok. O yüzden Lastik sesi dikkat çekici rahatsızlık verici oluyor. Öyle olunca da Nokian wrd5 (snowproof) aldım. 68 db. Noki yine "Rikengiller ile Mişlengiller" arasında fiyatlandırma yaparak f/p ürün olmuş. ancak genel olarak ekonomik bütçe diye bakarsak Rikengiller alınır tabi. çok ucuz (çin) kış lastiği karda iyi olsa da ıslakda ve su birikintilerinde zayıf kalıyormuş. bunu da belirtmek lazım. Malum Kışın kardan ziyade yağmur yağıyor :)

Alıntıları Göster

nokıanın 17 ınc olanını astra j aracımda 1 kıs kullanmıstım. gercekten guzel lastık. lakın bu sefer 195 55 16 almak zorunda kaldıgım ıcın ve 205 olanlara gore 195 ler daha az satıldıgı ıcın daha pahalı oldugundan tercıhımı rıkenden yana kullandım. 72 db seslı ama aracta zaten k14 mıcra. ug8 lerınde c tutunma sevıyesınde oldugunu gorunce tercıh ettım. sesı onemsemedım butce sorunum olmasa brıdgstone blızzak lm5 alırdım. ama onlara 620 dendı rıkenlerı 350 ye aldım hem de 2020 uretım.ug8 lerde 520 ıdı. umarım memnun kalırım. sımdıye kadar alphın 3,ug8, nokıan wrd4, lassa kullandım kıslıklarda yazlıklarda brıdgstone, mıchlen effıcent grıp, yokohoma, contı contact kullandım. bakalım bu seferkı ızlenımım nasıl olacak, param olsaydı ama kuskusuz brıdgstone alırdım bu ebat ıcın.

• Kendi aracıma Nokian aradım bulamayınca bir lastikçinin çok övmesi sonucu ben bilmeden aldım, fransızlara ve markalarına karşı ezelden beri uyuzum hiçbir mallarını almam kullanmam arabasından yakıtına kadar. Lastiği aldıktan sora bunu michelin üretiyor abi güzel lastiktir hayırlı olsun dedi adam. O günden beri erise bitse de atsam diye bakıyorum. İğrenç ötesi bir lastik tutunma özelliğini koymayı unutmuşlar hele ıslak yolda varla yok arası belli olmayan bir yokuşta sıfırdan kalkmaya çalıştığımda her seferinde sağ ön teker sarıyor. Gören gazlıyorum sanır ki gazladığımda 5. vites dahil yerimde sayıyorum. Spor araçlara aslaa aile araçlarına ise hiç tavsiye etmiyorum. Aile aracımızda Nokian var canını yerim Nokianın.

• Aldığım araçta 215 yazlık riken vardı 120 km yi görünce araba titriyordu balans için götürdüğüm lastikçi bu lastiğin ve markanın çok kötü olduğunu söyledi, balans yaparım elimden geldiği kadar ama garanti veremem dedi, dediği gibide titreme bitmedi 3 yıllık lastik çok da eski değil, internetten aldığım hankookları taktırmaya götürdüğüm başka lastikçide aynı şekilde bu markanın kötü olduğunu söyledi

• Riken 215 50 17 lastik aldim yorumlarda bazi yorumlarin olumsuz olmasina rağmen aldim
    İslak kuru bir kusur görmedim ki ben viraja hizli girerim yumuşak lastiktir almaya niyetlenenler pişmanlik duymaz bim ve migros misali tek fark bu

• quote:

Orijinalden alıntı: burnas

Konuyu hortlatıcam bazı elemanlar saçmalamışlar. Sırf Riken markasına çamur atmak için abarta abarta yazmışlar , gerçekten komik olmuş :) Riken dediğin marka uzun yıllar motorsporlarınada sponsorluk yapmış 100 yıldan eski bir japon markası. Aslında şuan deneysel süper teknolojiler üreten bir firma. Ancak lastik üretimide yapıyor. Japon ulusal meselesi işte yerli ve milli zamanları. 90 lardan itibaren Michelin Avrupa ve Ortadoğu operasyonlarına bakıyor ve lastikler Michelin fabrikalarında üretiliyor. Zaten bu bilgilere Google dan ulaşabilirsiniz. Alıp almama kararına gelince ; ben 1 yıldır 16 inchlik modeli kullanıyorum. Orjinal Continental ön sağ lastiğim kaldırıma sürtüp yanak yarıldığı için yolda kalmıştım ve en yakın lastikçinin tavsiyesi ile taktırdım. Çokta memnunum. İsteyen istediği lastiği alır elbette . Ama ben tecrübelerime dayanarak arka 2 lastiğide Riken alıcam. Çünkü mantıklı bir tercih.

Bilginiz yanlış. Riken, Michelin grubunun ucuz, dandik lastik almak isteyen 3. dünya müşterileri için Sırbistan'da ürettirdiği yan markasıdır. Yerli üretim Falken, Lassa gibi belli bir kalitenin üzerinde markalar varken böyle ne üdüğü belirsiz lastikleri aracıma taktırmam ben.

• coskunserce kullanıcısına yanıt

hocam guncel yorumun nasıl bende 215 50 17 uhp almayı dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hagialex80

hocam guncel yorumun nasıl bende 215 50 17 uhp almayı dusunuyorum

Kormoran Polonya üretimi bir lastik. Özellikle ıslak zeminde aldığı test sonunculukları ile dikkat çekiyor. Güvenlik açısından araca konulacak bir lastik değil. Islak zeminde A sınıfı performansı olmayan lastiği ben kullanmazdım.

• 185 65 R15 aldım ben de bugün
    Genel olarak memnunum, f/p ürün.. Çok fazla deneyimleyemedim.. Yorumlar ve görüşler güzel.. Petlas tan iyi denildi... Tavsiye ederim

• Riken 215 55 16 ebatını geçen aldım. Alırken petlas ile kiyasladim lastikçi de. Alip yere vurdum lastikleri, riken, Petlastan çok daha yumuşak olduğu için tercih ettim.

Bende yerli malı kullanmak isterdim ama sert lastik bana göre değil. Zaten yıllar içinde sertlesecek, bari ilk yillar yumuşak olsun.

Michelin 3200 tl, petlas 1450 tl, riken 1330 tl.

Bende biliyorum Continental, michelin almayi ama ekonomik şartlar ortada.

• Rixen, kormoran, tiger bunların hepsi aynı lastik ve michelinin yan ürünleridir iki aracımda uzun süreler kullandım ıslak zeminde biraz kötüler onun dışında büyük bir eksiklikleri yok.Küçük ebatlarda tercih etmezdim ama büyük ebatlarda düşünmeden alabilirsiniz.Zira markalı lastiklerin üçte biri fiyatına satılıyorlar.

• Kullandığım en kötü lastikti diyebilirim. 225/45r17 ebat uhp miydi neydi modeli. Aldığım aracın üzerinde gelmişti, yeni lastikti, kullanalım dedim. Yol tutuşu berbattı, ıslak zemini berbattı. Birkaç yıl kullandıktan sonra zaten önden çekiş aracımla drift yapabilir hale gelmiştim, çok rahat bir şekilde yanlayıp kelebekleri yan yan dönebiliyordum. Riken benim için kara listede. Can emanet ettik, 200’lü hızlar yaptık yağmurlu havada ama asla yapılmamalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu bu sefer de ben hortlatayım.

Arabam için 205/45 R17 kışlık lastik arayışındayken epeydir alışveriş yaptığım lastikçim "kış/kar lastiği" için Riken alabileceğimi söyledi ve önerdi.

Goodyear Ultragrip 8: 3500tl/adet - sökme takma dahil

Riken 20545 R17 88 V XL Snow: 2500tl/adet - sökme takma dahil

Bana aradaki 4000 tl farkın gereksiz olduğunu ve Riken'in gayet işimi göreceğini söyledi.

4000 tl fazla vermekte maddi olarak sıkıntım olmaz ama cidden değecek bir fark yoksa da vermek istemem.

Kış lastiği olarak Riken önerir misiniz? Yorumlar o kadar kafa karıştırıcı olmuş ki, kimisi berbat demiş kimisi çok iyi demiş.

Arabayı hafta içi eşim günde toplam 15-20km kullanıyor, hafta sonları da ben alıyorum bazen.

Konum Bursa, çok kar yağmıyor son zamanlarda ama Uludağ'a kayak yapmaya vs bu lastiklerle çıkıcaz o yüzden önemli.

Mesajı görüp, lastiği kullanan yada kullanmış olanlardan yorum gelirse çok sevinirim.

• https://alltyretests.com/riken-snowtime-b2-test-review/

O lastikçi elinde kalan lastikleri iteleme gayretinde gibi. Bilinçli bir kullanıcı ve tüketici olduğunuz tahmin ediyorum. Arabayı yer bağlayan tek parça lastikler. Araba ne olursa olsun lastikten tasarruf yapılmaz.

Yukarıdaki bağlantıda ucuz lastikler arasında yapılan testte bile kötü bir yerde. Yabancı sitelerde test lastikleri arasında Lassa ve Petlas'ı görüyorum ancak Riken'ın yazlık lastiğini görmüştüm.

Teste bakarken de karadaki yol tutunmaya tek başına bakmamak lazım. Aşağıdaki bağlantıda güzel bir inceleme var. Türkiye şartlarında Bridgestone gayet iyi bir lastik. Tavsiye edebilirim ve kullanıyorum.

www.tyrereviews.com
    2023 Tyre Reviews Winter Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm

• dcorp D kullanıcısına yanıt
    Lastik konusu araştırılırken ilk önce Adac testlerine bakmak, sonra da kullanıcı yorumlarını okumak lazım. Bazen bir seride kronik fabrika hatası olabiliyor ve Adac gibi bağımsız test kuruluşlarında buna denk gelemeyebiliyorsunuz. İkisinin de testlerine bakın öyle karar verin. Ben adedinde 1000 TL gibi bir farkı kesinlikle verir Goodyear alırdım. Hatta yarı fiyatına olsaydı bile. Lastik benim araçta tasarruf etmeyeceğim şeylerden birisi.

İkisini de almayın.. ultragip 8 burada üretiliyor, kalite standartları gayet ortalama ve 13 yaşında bir lastik. bu fiyatlara değmez.

Riken dediğimiz de kormoran'ın farklı markası. deseni vs bilmiyorum ama kormoran ismi geçince güvenemiyorum pek yazlıklarının berbatlığı düşünülünce.

Alacağınız lastik bu,

RİKEN LASTİK ALDIM KULLANAN VARMI?
    RİKEN LASTİK ALDIM KULLANAN VARMI?trendyol.com
    Debica 205/45r17 Frıgo Hp2 88v Xl (2022) Goodyear Üretimi Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/debica/205-45r17-frigo-hp2-88v-xl-2022-goodyear-uretimi-p-363703306?boutiqueId=61&merchantId=331452

Sava eskimo 2 ile aynı lastiktir, Almanya üretimi, bu da yeni bir ürün değil ama sadece karda değil her koşulda iyi standartları olan, kendini ıspatlamış, süprizsiz üründür.. fiyatı da çok iyi, gayet memnun kullanırsınız.

Burada insanlar kendi cebinden vermediği için parayı istedikleri gibi atıp tutuyorlar. Bir komşum benim aracın aküsü bittiği zaman orjinali neyse onu al dandik akü takma falan baya atıp tutmuştu. Kendi aracının değişim zamanında ise orjinali çok para o kadar para vermeye gerek yok diyip uygun fiyatlı bir markaya yönelmişti.

Konumuza dönecek olursak bende Bursadayım. Kendi aracımda geçtiğimiz 2 sene kış lastiği olarak Riken 205/55/16 lastiklerini kullandım. Haftasonları fırsat buldukça Bursa-Yenişehir-Sakarya ve Uludağ güzergahlarını bol bol kullandım ve bu süreçte herhangi bir güvensizlik, yol tutmama, kayma gibi problem yaşamadım. Arkadaşım da aynı desen Kormoranları kullanıp kışın Bursa-Gümüşhane yaptı geldi. Gayet rahat yolculuk yaptıklarını söyledi. Bence arada ki 4000₺ yi kendinize ayırıp ekstra bir gezi bile yapabilirsiniz.

Elbette ki ünlü markaların ismi ve ya daha farklı sebeplerden bu lastikten üstün yanları vardır. Fakat Bursa kış şartlarında bence size fazlasına gerek olmayacaktır. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz Riken lastikleri 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.