Şimdi Ara

RİKEN LASTİK ALDIM KULLANAN VARMI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
2
Favori
332.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: necatibaba

Riken markasını asla ama asla önermiyorum. 1 yıl kullandım ve çöpe attım. Aşırı derecede kayıyor. Yol tutuşu berbat. Diyebilirim ki ilk defa bu kadar kalitesiz bir lastik gördüm!!!

YAZMI KIŞMI ARABAN VE EBATIN NEYDİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 5 Kasım 2017; 15:31:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz lastiği. toyota avensis. ebatını hatırlamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riken alıncaya kadar, düşük fiyat grubunda Falken ve Nexen markaları tercih edilmeli.
  • Ben rikenden memnunum yol tutuş gayet iyi islak zeminde vs. Arac fiesta, direksiyon tepkilerine cok iyi yanit veriyo lastikler.. Michelin yan urunu ne de olsa

• overmus O kullanıcısına yanıt
    selam
    öncelikle gecikme iin kusura bakma geç olduğu için cevap vermesem mi diye düşündüm ama cevapsız bırakmak da bana yakışmaz dedim. değer verip soru soruldu ise geç de olsa cevaplamalıyım dedim.

Riken 701 Road modelini kullanıyorum. Çok çok pahalı lastik markalarından hiç bir farkı yok. çok dikkat edersen uzun yolda birazcık ses yapıyor hepsi bukadar. rahatlıkla alabilirsiniz. en azından sırp malı. çin değil. naylon (gerçek anlamda ) lastik değil
  • En ucuz enerji tasarruf edilendir derler.Bu mantıkla hareket lazım.Mişnel kullandım eve yanaışrken bir fooş diye ses geldi su borusunu kırdım sandım bir baktım lastik yanağı tuğlaya sürtmüş yarılmış tamiri yok,birgün park ederken yine taş gibi bişey vardı diğer lastiğin de yanak gitti.Neyse araştır araştır 4 tane nokian aldım 1 er yıl arayla 3 lastik balon yaptı biride tel kırdı..Şu an Riken alıyorum..En başa bağlarsak en iyi lastik size bağlı.hız kuralına uyarsanız hepsi aynı,etiketteki A lar B ler iceleseniz 3 5 cm fark vardır belki yeri gelir hayat kurtarır belki ama en iyisi dikkatli sürüş..En kötü lastikle bile A++ fren mesafesi A++ enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.
  • Bilip bilmeden yazmış yine Forum insanı.

Riken kötü lastik değildir.

Hatta size kimsenin bilmediği bir marka daha söyleyim " STRİAL" bu markayi bir dönem kullandım, çok yumuşak ve komforluydu, aracı satinca üstünde gitti.

Çağımızın hastalığı; markalara fazla para verme ve onsuz yaşayamama

Maalesef gerçek bu

• geçen yıl kış öncesi (2017 kasım) kışlık Riken aldım. ve geçen gün tekrar taktım. geçen yıl memnun kaldığım gibi şu andada yumuşaklık fren olarak memnunum.
    Riken marka kaynağı Capondur ama şu anda türkiyeye gelenler Mişlen çatısındadır. ucuz ve kullanan arkadaşın önermesi üzerine o zaman ki kısıtlı bütçe nedeniyle almıştım. şüpheyle aldım ama şu an f/p seçeneklerden ucuz olanı olarak tavsiye ederim.
    yeri gelmişken: "nede olsa Mişlen çatısı altında" diye güvenmeyin. Mişlen f/p lastik olmayan hatta diğer bilindik markalardan fiyat dışında fazlası olmayan eksiği olan bir ürün. LAstik alırken tavsiye edeceğim Lastikler; Yokohama, Nokian, Falken, Dunlop fm 800. bu markalar paranın hakkını verir. markanın kalitesi yazlık lastikte belli olur; bu yüzden Türkiyedeki Rikeni kışlık olarak tavsiye ederim ancak yazlık için bişey diyemem. Genelde f/p olarak Nokian tercih ederim. (yazlıklarım Nokian)

Konu başlığına dönersek; Riken bilinmedik marka değil, Çin malı hiç değil. Birilerinin duymaması lastiğin yada herhangi bir ürünün kötü olduğunu göstermez. o yüzden bari nette araştırın da "bilinmedik lastik" diye "bilmeden yorum yaptığınız" ortaya çıkmasın. bilinmedik lastikleri almayın diyenlere Vredestein diye bi lastik var. Sakın öyle bir başlığa da atlamayın; Ferrari, Lambırghını ya binen arkadaşları güldürürsünüz (fiyatı da makul olup zamanında ben Mişlenden daha ucuza almıştım. yani bilinmedik ucuz lastiklerden aslında)
    Bu tip tartışmalarda Castrol ve Mişlen tavsiye edenlere de; başka kaliteli markaların da olduğunu boşuna kazık yememelerini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 16 Kasım 2018; 17:25:14 >

• Merhaba arkadaşlar. Lastik fiyatları malum tavan yaptığı için, bir nebze daha ekonomik lastikleri araştırmaya başladım.

215x55x16 ebatlarında Riken'in adet fiyatı 350 tl. Lastik üzerindeki tanıtım etiketinde ekomoni seviyesi C, yağışlı hava yol tutuş özelliği C, ses desibeli ise 71 olarak yazılmış. Bu oranlar ucuz et ve yahni atasözümüzü hatırlattı bana malesef.

Aynı ebatlarda Bridgestone alt markası olan Lassa 700tl!!! Ancak Lassada şöyle ilginç bir durum var. Performans oranları neredeyse aynı! Ekonomi B, ıslak havada yol tutuş B, gürültü seviyesi 71 desibel! İki katı fiyat farkı var ama özellikler neredeyse aynı. Alıp almama konusunda aklım çok karıştı. Performans özellikleri aynı sayılır. Sanırım asıl fark kauçuk/hamur kalitesinde. Muhtemelen çok kısa sürede tırnak seviyesi, yasal sınır altına iniyor.

Ama yine de bu markayı araştırmak istedim. 1917 yılında Japonya da kurulmuş üretici firma. 1956'da lastik üretimine başlamış. 1979-1992 arası Avrupa ve Amerikaya ihracat yapmış.
    1992 yılında ise Riken'i Michelin satın almış. Yani şu anda lastik Michelin'in alt markası, ucuz markası olarak üretiliyor. Sırbistan markası değil, Michelin'in Sırbistandaki fabrikasında üretiliyor sadece.

Benim yorumum şu şekilde: bu lastik üzerindeki etikette yazılmış olan bilgilerden de anlaşılacağı üzere alt kalite bir ürün. En basit benzetmeyle, Renault ve Dacia gibi. Lassa ile benzer performansta ama onun yarı fiyatına satılıyor.
    Yıllardır Lassa kullanırım gerçekten çok memnunum. Ne yanak yaptı, ne parça koptu ve tel kopardı. Fren mesafesi, yağışlı havada yol tutuşu gayet iyi. Sanırım bu sebepten dolayı öncelikle 2 adet Lassa alıp, taksiti bitince diğer 2 lastiği de değiştirmek.

Lastik gerçekten aracın en önemli sarf malzemesi. 3 cm önce durması demek bir yaya çarpmamak demek, başka bir araca çarpmamak demek.

Bu arada Riken kullanıcılarının güncel yorumlarını da öğrenmek isterim. Fren mesafesi, ıslak yolda tutuş, lastik hamur ömrü (aşınma) gibi konularda bilgi verirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonucal -- 23 Mart 2020; 14:51:33 >

• Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Castrol derken Continental demek istedin sanırım kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gonucal

Castrol derken Continental demek istedin sanırım kardeşim.
    yok Castrol demek istedim: otomotiv sektöründe motoryağında Castrol ve Lastikte Mişlen markalarının abartılmasından bahsetmek istedim. kötü markalar mı? değil ama f/p değiller ve daha iyileri var.
  • Sadece onlar mı abartılıyor? Malesef Türkiyede genelde her konuda 2 marka var klişe. Diğerleri çöp! Arabada, telefonda, giyimde, gıdada kısacası her şeyde. Malesef piyasalar bilinçsizlerin ve bunların söylediklerini tartışmasız kabul eden bir kitleden oluşuyor. Arada mantıklı ve gerçek tecrübeye/ teknik bilgiye dayalı yorumlar yapanlar da oluyor. Allah razı olsun onlardan. Yoksa millete kalsa hayat 2 markayla geçecek eski komünist ülkeler gibi :)

• 215 tabanlı 2. kalite lastik yerine 205 55 16 1. kalite lastik alsanız daha iyi olur bence.

Ayrıca Falken de iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hankook evo2 öneren var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

hankook evo2 öneren var mı
    Kullanıyorum şu an ön 225/40r18 arka 245/35r18 ölçüde

Kötü bir yanını görmedim daha alalı 600-700 km oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Kullanıyorum şu an ön 225/40r18 arka 245/35r18 ölçüde

Kötü bir yanını görmedim daha alalı 600-700 km oldu.

Alıntıları Göster
    ıslak zemin de nasıl hocam astra j için düşünüyorum ama birde bu ön ve arka da 40r 35r ne ifade ediyor neyi değiştiriyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

ıslak zemin de nasıl hocam astra j için düşünüyorum ama birde bu ön ve arka da 40r 35r ne ifade ediyor neyi değiştiriyor acaba

Alıntıları Göster
    Islak zeminde daha bir kötü yanını görmedim

• Riken marka 215-45-17 hangi model almam lazım yada neye dikkat etmeliyim

• Dostlarım merhaba ben 1 ay önce riken uhp 225/55/18 lastik aldım hayatımın hatasını yaptım tanesi 450 tl allah akıl fikir versin ne kadar salakmışım o paraya 100 daha ekleyip Michelin pilot sport 4 ü vardı kalmamıştı beklmedim beni nasıl bir tufaya getirdiler sattılar bana lastik rezalet piyasadaki en ucuz en adi en berbat lastikten daha beter kötü lastik ıslak yolda facia kuru yolda facia ben yüksek hızlarda kullanıyorum 100- 200 arası işim gereğince sürekli yoldayım 1 ayda 3500 km yaptım lastikle. 1 ayda ömrününde yarısına geldi öle böyle kaymıyor lastik yanaklar tam bir felaket yanaktan janta kadar esniyor savrulmayan arabam lastikten savrulmaya başladı daha önce sottozero 3 kullanıyordum sottolarım 4 mevsim olmasına ne esnme ne savrulma ne ıslak zeminde kayma 200 le viraja gir girdiğin çizgiden sapmadan çıkarsın esneme yok savrulma yok EFSANE allah kimseyi rikenin eline düşürmesin
    KESİNLİKLE ALMAYIN ALDIRMAYIN HAYATINIZLA OYNAMAYIN ÖLÜMCÜL DERECEDE KÖTÜ

• Deveye diken, arabaya riken

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.