Niye Hocam? Adam enistem 40 tane ile yapiyor yazmis.Digeri arkadaşim 400 tane ile yapiyor yazmis.Bir diğeri 100 tane ile yapiyor yazmis. Bunlarin hepsi sirket mi?Bu adamlarin yaptigi her sekilde toptanciliga,stokculuga,ticariye girmiyor mu?Bu adamlarin kaci takip ediliyor?Kaci sen ticarisin deniyor? Diyanet bu bir cesit saadet zinciridir deyip fetva vermis.Serbest piyasa,ekonomi deyip gecistirilsin mi? Bu mudur yani? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (14. sayfa)

-
-
3060 Ti'nin 5000 liraya sarıldığı dönemde de coinler şuan ki seviylerinin 4'de biri fiyatınaydı. Muhtemelen bu günü ön görebilsek hepimizde eldeki bütçeye göre kart alır uğraşırdık ama benzer senaryoyu 2017-2018'de de gördük. Eylülden aralık sonuna kadar coinler çılgın gibi arttı, ocakta sert düşüşe geçti, mining'e yeni başlayanlar hep zarara kartlarını sattı, geçen yıl pandeminin başladığı mart ayına kadar da neredeyse herkes coinleri unuttu. Parası olan yatırım yapar ona hiç bir şey diyemem ama kredi çekerek yada eşden dosttan para toplayarak bu işe girişen de çok insan var görüyoruz, spekülasyona fazlasıyla açık ve yakın geleceği bile tahmin edilemeyen böyle bir piyasaya bu şekilde yatırım yapmak çok büyük risk. Bir bakarsınız hepsi bir günde %50 değer kaybeder, bizde her gün böyle habeler ile karşılaşırız.
-
Bu gibi sistemlerde ilk girenler biraz kazanıyor ama son girenler özelikle diğer mining furyasinda ciddi bir çöpluk oluşmuştu.Piyasa ikiye bölünmüştü mining patlayinca rx580 1000 e de satan vardı hala ısrarla 3000 fiyat çekip kendini rezil edende.Patladiktan 3 ay sonra rayına oturmuştu.Evet şuan 13000-14000 kartlara verenlere yazık olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Gkn892080 ti'ların helvasını yiyicez hala bekliyoruz
2080 ti helvası beklerken mezardan 1080 ti hortladı.Biraz garip oldu piyasa ama emin olun normale döndüğünde kimse 5000 den fazla vermez 2080 ti ye.Hem kart eskimiş hem garantisi bitmiş azalmış olacak
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33
Bu mesaj silindi.Sahıslar 40-100-400 kart alıyor Hocam vergi Nerede?KDV odeyince is bitmis mi oluyor?Burada ticari durum var,stockculuk var,karaborsaclık var.Vergi sadece KDV mi?Sen 40 tane alıyorsan tuketici degilsin,son kullanıcı degilsin.Stopajın Nerede,Defterin Nerede?Gelir Vergin Nerede?
Mining ne uretimi Hocam?Komur mu cıkarıyoruz?Dogalgaz mı cıkarıyoruz?Para kazanmak icin vergisiz para kazanmak icin ithal ettigin elektrigi bosa israf ediyorsun.Pasamın birinin cıkardıgı islemleri onaylayıp,kod cozuyorsun.Ortada bir uretim yok.Kaynak yok,merkez yok,Spekulasyon var.
Diyanet bile bir cesit Saadet Zinciri diyor.
-
Az daha sabredin kazananlar oyuncular olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: husoNiye Hocam?
Adam enistem 40 tane ile yapiyor yazmis.Digeri arkadaşim 400 tane ile yapiyor yazmis.Bir diğeri 100 tane ile yapiyor yazmis.
Bunlarin hepsi sirket mi?Bu adamlarin yaptigi her sekilde toptanciliga,stokculuga,ticariye girmiyor mu?Bu adamlarin kaci takip ediliyor?Kaci sen ticarisin deniyor?
Diyanet bu bir cesit saadet zinciridir deyip fetva vermis.Serbest piyasa,ekonomi deyip gecistirilsin mi?
Bu mudur yani?
Alıntıları Göster40 tane ile yapıyorsa mutlaka bir yerden maliye yakalamıştır. Ben sürekli maliye ile iletişim halinde olduğundan biliyorum. Özellikler Kripto koin borsalarından hesaba para gelince eğer şartları uygun değilse anında çağırıyorlar, ne oluyor diye. Şirketin varsa (milyonluk faaliyet bütçesi vardır mesela) o zaman para gelmesi sıkıntı çıkartmıyor genelde.
Stokçuluk, toptancılık vs. daha önce dediğim gibi girse bile olay bu. Kimse bir şey yapamaz. Dünya da çapında bu geçiyor şuan. Bunu regüle etmeye çalıştığın anda piyasadaki güven sarsılıyor, şirketler çıkıyor falan. Baskıcı, yobaz rejim falan oluyorsun yani. O yüzden kimse dokunamaz.
Diyanet'in ne dediğini bilemem, bu işle profesyonel uğraşanların bazılarını tanıyorum. Elemanlar dinle falan alakası yok, yani sallamıyor. O sadece yeni kurban girmesini engellemek için deniliyor, millet girmesin diye. İyi yapıyor aslında.
Evet serbest piyasa denilip geçilecek, müdahele etme şansın yok bu şartlarda. Edersen yukarıda dediğim gibi oluyor.
-
Pusuya yattık bekliyoruz 7-8k yı görürse 3070 alırım acımam 10k ortalamaya düşerse 3080 alır geçerim ha düşmedimi temmuza kadar kart almam olur biter. İşçi adamım 15-20k lara kart alamam...
quote:
Orijinalden alıntı: Darth Mentor3060 Ti'nin 5000 liraya sarıldığı dönemde de coinler şuan ki seviylerinin 4'de biri fiyatınaydı. Muhtemelen bu günü ön görebilsek hepimizde eldeki bütçeye göre kart alır uğraşırdık ama benzer senaryoyu 2017-2018'de de gördük. Eylülden aralık sonuna kadar coinler çılgın gibi arttı, ocakta sert düşüşe geçti, mining'e yeni başlayanlar hep zarara kartlarını sattı, geçen yıl pandeminin başladığı mart ayına kadar da neredeyse herkes coinleri unuttu. Parası olan yatırım yapar ona hiç bir şey diyemem ama kredi çekerek yada eşden dosttan para toplayarak bu işe girişen de çok insan var görüyoruz, spekülasyona fazlasıyla açık ve yakın geleceği bile tahmin edilemeyen böyle bir piyasaya bu şekilde yatırım yapmak çok büyük risk. Bir bakarsınız hepsi bir günde %50 değer kaybeder, bizde her gün böyle habeler ile karşılaşırız.
Ön görenler oldu. Kripto paralar kaostan besleniyor aslında, tam bu Korona zamanı gibi. Huzurlu zamanda ise pek kıpırdamıyor.
Bizim insanımız da yatırım yapma kültürü yok, yatırım nedir bilmiyor. Herkesin derdi 1 günde milyarder olmak.
Bu haberler beni şaşırtmıyor çünkü 2018 döneminde çok görmüştüm. Camdan aşağı uçanlar, cinnet getirenler vs. Bir gün de zengin olacağız diye bir gazla girip, mahvolanlar. Bu mantıkla hangi yatırım yapılırsa yapılsın, sonuçta kaybeder.
İşin sonunda Korona bittiği zaman kripto paralar da çöküş başlayabilir. İşte o zaman insanların nasıl cinnet getireceğine tanık olacağız 2018'dekiler sönük kalacak.
(bu arada yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir)
-
Piyasaların çöktüğü falan yok aksine hiper enflasyona gireceğimizden asıl bundan sonra kripto paralar fırlayacak.
Olay sadece fee ücretlerini düzenleyen güncellemeden ibaret. Diğer coinlerde ağ yoğunluğuna bağlı olarak binde 1 ile yüzde 1 arasında ki makul fee ücretlerine karşın. Ethereum da bazı durumlarda yüzde 50'ye varan fee ücretleri ciddi sorun yaratıyordu. Deyim yerindeyse Ethereum sadece madencilere çalışıyor diyebiliriz. Ethereum madencliği güncelleme ile karlı bir iş olmaktan çıkacak. Bu güncelleme ile Ethereum daha stabil olacağından fiyatında ciddi artış olacak ve Ethereum platformunu kullanan diğer altcoinlerde de yüksek karlılık oranı ortaya çıkacak.. Burada tek zararlı çıkacak olanlar madenciler, karaborsacılar ve grafik kartı üreticileridir.
-
Ciddiye alma ya konu sahibi başıboş oksijen israfı yapan biri 😂😂 -
Ekim Kasım gibiydi sanırım. GTX 1660 kartım aylık 9 dolar getiriyor gözüküyordu mining hesaplama sitelerinde. Şuan 2.5 dolar. Evet ethereum yükseliyor ama kazma güçlüğü daha fazla artıyor. O zaman için kartın parasını 6 ayda çıkarıyordu şimdi 200 ayda çıkartıyor. GTX 1660 için konuşuyorum tabiki. Diğer kartlarda durum nasıl bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: saasc
Ekim Kasım gibiydi sanırım. GTX 1660 kartım aylık 9 dolar getiriyor gözüküyordu mining hesaplama sitelerinde. Şuan 2.5 dolar. Evet ethereum yükseliyor ama kazma güçlüğü daha fazla artıyor. O zaman için kartın parasını 6 ayda çıkarıyordu şimdi 200 ayda çıkartıyor. GTX 1660 için konuşuyorum tabiki. Diğer kartlarda durum nasıl bilmiyorumhocam o zaman ayda 9 dolar getiren kartınız şu an "günde" 2.2 dolar getiriyor ayda 65 dolar yapar.
hesabınızı ona göre tekrar yaparsınız.
-
Hayır ayda 9dolardan, ayda 2.5 dolara düştü. Mesajım gayet açık ve net. Siz istediğiniz şekilde anlamak istemişsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gtx 1660 günde 2.5 dolar getirir şuanda, yanlış bilgi vermeyin
-
Çok pardon. Aşağıdaki siteye bakarak söylemiştim de tekrar baktım dediğiniz gibi günlükmüş. O zaman Ekim Kasım'da da aylık 9 dolar değil, günlük 9 dolar getiriyordur. Şimdi günlük 2.5 dolar getiriyor minerstat
Nvidia GTX 1660 Madencilik hesaplayıcısı ⛏️ | minerstathttps://minerstat.com/hardware/nvidia-gtx-1660?lang=tr
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hahahahaha,
Gizli gizli mining güzellemesi yapıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -Rusher-Pusuya yattık bekliyoruz 7-8k yı görürse 3070 alırım acımam 10k ortalamaya düşerse 3080 alır geçerim ha düşmedimi temmuza kadar kart almam olur biter. İşçi adamım 15-20k lara kart alamam...
Aldım 1650 super yattım pusuya bekliyorum.1 senede beklerim sonuçta kart idare etsin diye aldım f/p kartı çıktı 3 yılda garantisi var.Bende o fiyatlara düşmeden almam.Ekran kartı ps5 xbox series x ten pahalı olamaz oyuncu adam için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X