Şimdi Ara

Reyting Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce linki vereyim belki görmüşsünüzdür

http://www.magazinmedya.com/iki-dizi-yayindan-kaldiriliyor.html

İçeriğinde ilgimi çeken değişen reyting sistemi oldu.o bölüm şöyle:Güneş’in haberine göre bu sezon reyting ölçümünün daha küçük yerleşim birimlerine açılması ve denek sisteminin değişmesi televizyon piyasasında tüm dengeleri bozdu. Yapımcıların bölüm başına 450 bin TL’den başlayan bütçelerle çektiği diziler eskisi gibi yüksek reytingleri göremeyince teker teker bitirilmeye başlandı. Bu durumdan son 4 yılın en popüler komedi dizisi Yalan Dünya da nasibini aldı.

Bu küçük yerleşim yeri muhabbetini anlamadım ama siz bu reytingleri ve bitecek dizileri nasıl yorumluyorsunuz.Reyting sıralamasına bakıyorum hergün.Genelde ilk on sırayı kanalların ana haber bültenlerini dolduruyo.ilk sıra bitane popüler dizi gerisi haber.sizce insanlar dizi izlemeyi bıraktı mı.Diziler sıkıcı desem starın günlük akşamüstü kuşağı beni affet dizisi sürekli üstte.pembe dizi izleyip haberlere bakıp yatıyoruz artık sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yalan dunyanin oyuncu kadrosu çok iyi ama bozdu bence . ilk iki sezondan sonra izlemeyi bıraktım. Bazı diziler haricinde sabit bir kanalı pek izlemiyorum sürekli kanal değistiriyorum . Haberdeki küçük yerleşim yeri derken kırsal kesimi söylüyorlar galiba. Ama buna reyting bağlamak saçma olmuşr tüketimin en yoğun olduğu şehirler daha belirleyici olur . Belkide kırsal kesimde yaşayan insanlar yerel kanalları daha çok tercih ediyor bu da büyük kanalların reytinglerinde düşüşe neden oluyor kim bilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 6 Kasım 2014; 3:49:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Dün akşam FOX'un yeni dizisi Günahkar başladı mesela, dizi 14. sırada ilk bölümüyle. O kadar reklamı yapıldı birde, artık insanlar klişeleşen birkaç dizi haricinde yeni diziye başlamıyor sanırım. Yazın başlayan diziler üst sırada genelde, yeni başlayanların aksine. Tabi, Acun'u unutmamak lazım, Yetenek Sizsiniz, O ses Türkiye, başladığından beri 8'den yukarı çıkamadı bildiğim kadarıyla, artık Tv8' e geçti milletin haberi mi yok, yoksa izlemekten mi sıkıldılar bilmiyorum.

Dizilerimiz sevdiğimiz şeyler 2500 kişinin kumandasına bağlı
    Lanet olsun ki benim adım gültepeyi bile bitirdiler

Amerikanın reyting sistemi iyi ve dizilerin gidişatlarını falan iyi belirliyorlar
    Mesela 2.sezonun 1.bölümünde 3.sezon onayı alıyor falan filan

Orijinalden alıntı: mobilephone
    Bu küçük yerleşim yeri muhabbetini anlamadım ama siz bu reytingleri ve bitecek dizileri nasıl yorumluyorsunuz.Reyting sıralamasına bakıyorum hergün.Genelde ilk on sırayı kanalların ana haber bültenlerini dolduruyo.ilk sıra bitane popüler dizi gerisi haber.sizce insanlar dizi izlemeyi bıraktı mı.Diziler sıkıcı desem starın günlük akşamüstü kuşağı beni affet dizisi sürekli üstte.pembe dizi izleyip haberlere bakıp yatıyoruz artık sanırım

Ev hanımları eşleri gelene kadar dizi vs izliyorlar eşleri işten gelincede haber izliyorlar, böyle birşey o zaman ki mantıksızda değil
    Daha Fazla Göster
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Programı izlemediği halde, reytingleri arttırmak amacıyla, toplu olarak bir kanalı açık bırakanlara nasıl engel olacaklar? Daha sağlıklı işleyen bir sisteme ihtiyaç var, ama söylediğin şekilde olmaz.

Kanal ve reklam verenler, yayındaki projeyle ilgili belirli aralıklarla kamuoyu araştırması yapabilir. Ancak, reklamcılık sektörü bu kadar profesyonel değil. Bu işlerin yürütülmesinde etkin rol alacak, dernek yada ona benzer bir örgütlenmeleri bulunmuyor. Reklam verenler, kanalın ilgili departmanlarıyla direkt irtibata geçiyor ve reyting ölçümleri dışında resmi veri kabul etmiyorlar.

Reklamcılar ödediği paradan kesinti yapmak için her yolu denerken, fiyatı yukarıya çıkaracak reytinge alternatif sistemleri asla benimsemezler. Dizinin az izlenmesi yada reytinglerde öyle görünmesi, onların ödediği parayı azaltıyor. Parayı verene de, reyting yerine bu sistemi kabul et gibisinden, zorla dayatma yapamazsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squhze -- 6 Kasım 2014; 23:52:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: squhze

Programı izlemediği halde, reytingleri arttırmak amacıyla, toplu olarak bir kanalı açık bırakanlara nasıl engel olacaklar? Daha sağlıklı işleyen bir sisteme ihtiyaç var, ama söylediğin şekilde olmaz.

Kanal ve reklam verenler, yayındaki projeyle ilgili belirli aralıklarla kamuoyu araştırması yapabilir. Ancak, reklamcılık sektörü bu kadar profesyonel değil. Bu işlerin yürütülmesinde etkin rol alacak, dernek yada ona benzer bir örgütlenmeleri bulunmuyor. Reklam verenler, kanalın ilgili departmanlarıyla direkt irtibata geçiyor ve reyting ölçümleri dışında resmi veri kabul etmiyorlar.

Reklamcılar ödediği paradan kesinti yapmak için her yolu denerken, fiyatı yukarıya çıkaracak reytinge alternatif sistemleri asla benimsemezler. Dizinin az izlenmesi yada reytinglerde öyle görünmesi, onların ödediği parayı azaltıyor. Parayı verene de, reyting yerine bu sistemi kabul et gibisinden, zorla dayatma yapamazsın...

arkadas noktayı koymus hadi hepsini geçtim trt de çok şikayetçi bu durumdan.Birkaç dizi harici memleket dizi çöplüğü

• Başka ülkelerde de reyting sistemi bu şekilde mi işliyor.

Başka yöntem var ise neden hala bunda devam ediliyor.

dizileri biten yapımcılar ve oyuncular genelde yeni reyting sisteminin kullanıcıların cahilliğine bağlıyor ama hiç düşümüyorlarki aynı hikayeyi ısıt ısıt yayınla insanlar bıkıyor yeni dizilerde tek değişen reklam bütçesi oluyor.

Bu dizi dünyası hakkında gerçekten kaliteli yazılar ve eleştiriler okumak isterseniz Sema Karabıyık derim.http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/SemaKarabiyik/reyting-bagimliligi/56866

Diziler bakışımı epey değiştirdi.

Bir nefesine bile sahip olamadığımız bu dünya için zalime boyunmu eğeceğiz.
  • Linkteki yazı güzel gerçekten.Ve devir değişti insanların isteklerine uymak lazım.eski dizi kültürü alışkanlığımız da yok.Çok ekstrem şeyler yayınlanmalı ki bakalım.Elimizde tabletler laptoplar daha çok buralarda vakit geçiriyoruz yabancı dizileri izliyoruz.tv öyle bi atak yapmalı ki biz elimizden tabletleri bırakalım vay be diyelim.Eskiden her gün için bir diziyi takip ederdik.pazartesi asmalı konak perşembe memoli gibi.sinan çetinin dandik film gibi diye programı vardı.ozamanlar pür dikkat izlerdik.ama şimdi düşününce dandik geliyo.çünkü o zamanların ilkiydi böyle programlar.Dizilerde yüksek heyecanlıydı.Deliyürek efsanedir zaten.Tv sektörü kendini silkmeli bence.yoksa hiç bi program ayakta kalamaz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.