Yüzbaşı
02 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 111 (Bu ay: 0)
Gönderileri

.

Temmuzda Ukraynaya gideceğim, oradan alıp burada satabileceğim uygun fiyatlı ve mantıklı hangi elektronik cihaz veya ürünler olabilir tavsiye verirseniz sevinirim.

Ukrayna alışveriş siteleri;

https://rozetka.com.ua/

https://www.foxtrot.com.ua/

https://eldorado.ua/

https://www.citrus.ua/

https://comfy.ua/

Arabaların arka camında bulunan "arabada bebek var" yazısına bazıları anlam veremiyor, muhtemel durumları aşağıya yazıyorum, sizler de ekleme yapabilirsiniz.

- Arabada bebek var, bu yüzden yavaş ve kontrollü gidiyorum, dibime girme

- Kadın sürücüyüm, genellikle yavaş ve tedbirli kullanırım, buna göre hareket et

- Acemiyim, hata yapabilirim, en ufak şeyde kornaya abanma, insan ol

- Olası bir yaralı/ölümlü kazada bebeğin fark edilmeden araç içinde kalma riskine karşın camdaki yazı uyarı niteliğindedir

Sıfır araç fiyatları için konu mevcut ancak ikinci el araç alanların bilgi paylaşımı yaptığı bir konu göremedim, varsa uyarın lütfen.

Bu konuda güncel tarihli satın alınan ikinci el araç fiyatlarını ve özelliklerini paylaşalım, çok faydalı olacaktır.

Marka-Model:

Motor-Yakıt:

Donanım-Paket:

Hasar Durumu:

Kilometre:

Fiyat:

An itibari ile

Selamlar, banka altın günleri için detaylı bilgi verilen bir konu bulamadığım için bilgilendirme amacıyla hesaplama detayı vermek istedim. Her türlü fiziki altınını bankaya gram altın olarak yatırmak isteyenlerin işine yarayacaktır.

Bankalar tüm fiziki altınları 24 ayar gram altına çevirmekte. Çeyrek, yarım, bileziklerin çoğu vs bunlar 22 ayar altındır. Bu nedenle bu tür altınları götürdüğünüzde ilk olarak eksper inceler, sahte vs durumlar için tek tek kontrol eder, sonra tartım yapar, aşağıdaki tabloda altın çeşitlerinin gramlarını görebilirsiniz.

Örneğin 5 adet çeyrek, 2 adet yarım altın, 20 gr da 22 ayar bilezik götürdünüz. Çeyrekler 8.75 gr, yarımlar 7 gr, bilezik 20 gr toplamda 35,75 gr çıkar. Bu 35,75 gram 22 ayar altının 24 ayara dönüşümünde ise aşağıdaki tabloda bulunan katsayılar kullanılır.

Yani; 35,75 gram altınınız %91 le çarpılarak 32,53 gram 24 ayar gram altına dönüştürülür ve banka hesabınıza gram altın olarak yatırılır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta bankanın küsüratları kendi lehine yuvarlamasıdır. Örneğin normalde %91,66 ile çarpması gerekirken %91 le çarparak örnek verdiğimiz durum için yaklaşık 65 tl kar sağlamış oldu.

Yapılması gereken gram altına çevirmek istediğiniz altınları önce bir kuyumcuya götürerek fiyatını öğrenmeniz, sonra bankaya giderek hesaplatmanız, arada size göre ciddi bir fark oluyorsa kuyumcuda bozdurup sonra parayı bankaya yatırarak gram altın hesabına çevirmenizdir.

Evinizde acil durumlar için kullanabileceğiniz kadarı haricinde altın bulundurmayın. Altınları bankaların kiralık kasalarına koymayı düşünüyorsanız gram altın hesabı kesinlikle daha mantıklıdır, kiralık kasa için en az 300 tl civarında yıllık ücret alınmakta.

Bankacı değilim ancak bu konularda bir miktar bilgim var, merak ettiğiniz farklı konular olursa buradan yazabilirsiniz.
Selamlar. Asus GL502VT-FY034T bilgisayarım var.
Cihazda i7 6700HQ işlemci, GTX970M ekran kartı, 1 TB 7200 RPM depolama alanı ve 16 GB DDR4 RAM bulunmakta. Ayrıca 256 GB Samsung SSD takılı.
Yaklaşık 1 yıl önce evlendiğim için bilgisayarım ölü gibi yatıyor :) ayda 1-2 saat ancak kullanabiliyorum. Çok titiz ve hassas kullanıyorum elektronik cihazlarımı, mesela klavyesini hiç kullanmadım ilk günden beri harici klavye mouse kullanıyorum, klavyenin üzerindeki toz tutan ince bezi bile hiç kaldırmadım :)
Satmak istesem kaça gider bilgisi olan arkadaşlar destek olurlarsa sevinirim.
.
Merhaba, özellikle internetin yavaş olduğu durumlarda bir konuya girmek için tıklayıp bir süre sayfanın yüklenmesini bekleyip geri gelip farklı bir konuyu açmaya çalıştığımda yeni konu başlığı altında ilk açmak istediğim konu görünüyor. Fazla açıklayıcı olmadı ancak fotoğraflarda ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk olarak turkcell bedava internet konusuna girmeye çalıştım ancak sayfa yaklaşık on saniye içinde yüklenmediği için geri geldim ve carrefour indirimleri konusunu açtım. Ancak sanki turkcell konusuda girmişim gibi başlıklar yanlış çıktı.

Cihaz: iPhone9,4 (10.2)
Sürüm: 2.0 (18258)
Merhaba,

2009 yılında severek aldığım Çift çekirdek, 1GB GT240, 4GB RAM Packard Bell dizüstü bilgisayarım artık son nefesini vermek üzere. Aldığımdan beri ilk kez üç dört ay önce mecburen son parçasına kadar söküp fan temizliği yaptım termal macununu yeniledim ancak pek faydası olmadı, nefes verişi çok zor ve gürültülü oluyor, içim parçalanıyor. Adeta yalvarırcasına beni bir daha açma diyor. Ama ben halen oyun, cad cam programları, film vs için zorluyorum, ekran kartı yanıt vermiyor bazen, ekran renkli renkli kutucuklarla doluyor. Artık onu özgür bırakmalıyım, 7 yıllık sömürüme son vermeliyim

Bu nedenle birkaç aydır laptop arayışına girdim, Forumda benim istediğim özelliklerde Dell 7559 ve Asus N552VW önerileri ağır bastı. Dell in plastik kasası pek hoşuma gitmedi, Asus tüm özellikleri ile benim aradığım bir bilgisayar. Ancak IPS ekran olan tek modelin N552VW-FY147T olduğunu öğrendim, bu da Vatanda var.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n552vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html#genel-bakis

Fiyatı gece indirimlerinde 3999 a düşüyormuş, bu fiyattan alan arkadaşlar var forumda. Ancak fiyatta sorun yok ben toptan fiyatına alacağım.

Asıl soruna gelince, 970M ve 980M in performansları hakkında aşağıdaki yazıyı buldum ve 960M konusunda çok kararsız kaldım, çünkü 960M e göre ciddi performans farkları var.
http://bilgisayartavsiyeleri.blogspot.com.tr/2015/02/devlerin-karslasmas-nvidia-gtx-970m-vs.html

Bu bilgilere göre 960M yerine 970M almak uzun vadede daha mantıklı olacak, çünkü ben aldığım bilgisayarı en az 5 yıl kullanacağımı düşünüyorum.

970M için araştırdığımda en düşük 5600 tl civarında fiyatlar var, bunlar da 16GB yerine 8GB ram ve 256 yerine 128GB SSD gibi özellikleri olanlar.

Sorum şu; 970m fiyatları ne zaman düşer? Şu an piyasada satılan laptopların büyük kısmı 960M li olanlar, 970M ne zaman yaygınlaşır ve ucuzlar? Son çıkan oyunlar, AutoCad, Solidworks gibi programlar için kullanacağım, 960M benim için yeterli olur mu, yoksa 970M i beklemeli miyim? 3-4 ay gibi bir süre bekleyebilirim ancak 6 aydan fazla sürer derseniz 960M alacağım.

Ayrıca farklı bir Marka model öneriniz olursa onlara da açığım.

Destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.428
İkinci El Bölümü Mesajları: 49
Konularının görüntülenme sayısı: 16.404 (Bu ay: 221)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 493 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.